Рагулі? (2)

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Svjatkova, Jan 10, 2013.

1. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: Рагулі? (2)

Вчора так хотілось свої п'ять копійок вставити, але думала, до ранку тема затихне))
    хехе, я би, стоячи за вашою спиною, просто закрила очі і мовчики від'їхала від страху, якщо б в мій бік гнав пес. Навіть маленький. Навіть той, що "не кусається". Ну фобію маю таку. І кричати не треба було б.
    Тому -

2. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ой, не кажіть
    Скільки знаю людей, які заводять тварин не з великої любові, а з великого бажання дитини, чи просто понти, чи ше море всяких меркантильних(чи якихось) причин.
    Особисто я коли в місті бачу собак в квартирах породи німецька вівчарка, ротвелер і т.п- бідні тварини.ІМХО

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

4. terezka

terezka котяка-вишивака

думаєте псові легше сидіти цілий день на ланцюгу біля буди, чекаючи господаря? В будь-яку погоду, дощ чи сніг? має значення чи займаютсья з псом, чи дбають про нього, та й сама порода - сторожову в квартирі тримати можна, от з мисливськими (особливо гончими) чи тими, що мають отари пасти - гірше.

а по темі - пес мусить бути на повідку всюди, окрім місць де його можна спускати (місця для вигулу, пустирі), а у інших місцях ніхто не застрахований від того, що до тебе та твого пса на повідку та наморднику не підскочить якесь песє чи собацюра.
    Пса свого тре пильнувати, і так, я легко можу кинути каменюкою чи вдарити палицею чужого пса (наразі ще не копала, не доводилось), бо іноді таки розходиться - нас порвуть-покусають/чи ми відіб'ємось.

5. NataliaFed

Про ланцюги ніхто не веде мови, бо на ланці собаку не можна утримувати - це впливає на здоров"я. Для утримання собак придумали вольєри

це має значення завжди, де б не утримувалась собака

А хто сказав, що не можна. Можна навіть хижаків всяких диких

6. terezka

terezka котяка-вишивака

от хижаків якраз і заборонено (читаєм правила утримання тварин у місті, і їх дотримуємось).

7. NataliaFed

))) та все ж про що йде мова зрозуміло
    Я могла написати не хижака, а наприклад козу

8. terezka

terezka котяка-вишивака

козу у квартирі також заборонено тримати
    а у м. Львові, для прикладу, курка без щеплень взагалі немає права проживати у садибі, а вихід за межі території будинку, де проживає - уже досить велике порушення, і підлягає штрафам (заразу ще ту розносять, доречі ті кури)

9. NataliaFed

все, моїм сусідам не викрутитись))
    можна ще багато розсусолювати тему але суть одна- людяність ніхто не відміняв

10. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Вашу собаку жаль, проте, цей випадок і Ваша відповідальність. А про дрібність порід - самі агресивні, то маленькі породи - мене як раз такий цуцик і вкусив, хоч нічого йому не зробила ...
    І на малечу такі "дрібні" песики кидались не раз...
    Господарі таких порід видно вважають, що дрібність дозволяє не використовувати поводок.
    Моя думка, у місті бігати собака може лише по приватній території -вибачайте за різкість, бо наші дуже гуманні закони для власників собак, призводять до біди та дитячих стресів)))

Last edited: Nov 25, 2013
  11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

12. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

о, то болюча тема ! через безвідповідальних або зовсім неадекватних власників собак там неможливо спокійно гуляти

13. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Під час останньої прогулянки була просто в шоці - всі мамусі з візочками так здивовано дивились на мого відносно мініатюрного пса на повідку і команді "Поруч!" і я того ніяк не могла зрозуміти. Поки не побачила купу церберів бійцівських порід, які без повідка і намордника бігають по лісу, поки хазяїни п'ють пиво. Мені було б страшно там з дитиною гуляти. Під час нашої прогулянки мали пару випадків, коли до нас підбігали такі цербери, а хазяїнам було просто пофіг.
    ІМХО, продаж цуценят бійцівських порід має бути контрольований і лише психічно здоровим особам. Це ж реально зброя, а в руках п'яної гопоти :umbrage::ireful1::shok::scratch_one-s_head:

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а я хочу віднести до категорії "рагулів" тих мужчин, які допускають собі йти по вулиці і, за перепрошенням, харкати людям під ноги. Причому це чоловіки різного віку та статку- від 18 і старше. Я сьогодні просто вранці зауважила, що поки дійшла від трамваю до школи п ять таких "індивідуумів" прокашлялись, відхаркалися і просто плюнули під ноги людям, які йдуть поряд. Гидко ...

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

а з малими породами хіба інакше? Наді мною живе кокер-спаніель. То коли хазяїв немає вдома, він жалісливо гавкає, виє і шкребе у двері та стіни. І так годинами

15. NataliaFed

Ой, Ви зачепили мою болючу і плакучу тему. Я вже за той час, що не живу в місті відвикла від асфальту і, коли йдучи по місту, бачу ті.. те.. А ще коли з дитиною, то взагалі пильно приглядаюсь, щоб дитина в то не вступила... короч- рагульня ше та:girl_feminist:

16. сніжна

о, у моєї коліжанки її йоркшир такий боєць, що не боїться і на ротвейлера нагавкати зблизька. А любого гостя у хаті міг цапнути за ногу, бо "чужак".
    тому що малеча - активна, часто робить активні і непередбачувані ( для песика) рухи. А малі песики часто мають менш врівноважену психіку, ніж великі породи. Тому і мають відповідну захисну реакцію.

17. Freitag

Freitag Active Member

і видувати свої шмарклі у вільний простір. Невже так тяжко взяти носовичок, серветку?.. Бриджуся до безмежності, для мене це саме той момент, коли навіть інтелігентний з вигляду чоловік перетворюється в тупу істоту. Навіть твариною не можу такого індивідуума назвати, щоби бідних звірят не образити порівнянням із таким рагулем.

18. сніжна

я зараз вже боюся не того, щоб не вступити, а того, щоб у тебе ( а особливо- на маленьких дітей, які зросту відповідного) "не влучили". Бо реально мужики йдуть і на сторону не дивлячись плюють направо і наліво

19. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

А в мене зараз триває запекла боротьба з рагулем-курцем. Ну як можна бути такою бидлотою, яка не може дотерпіти покурити на вулиці, а починає ще в ліфті табачити. Не можливо їхати, сморід і дим, що очі розїдає. Так як виловити засранця мені ще не вдалося, то я вирішила всеодно якось та й діяти. Роздрукувала напис "Не куріть, буть-ласка в ліфті" і приклеїла на стінку ліфта. От, тут вискочив новий підвид рагуля, то й що відриває ці листочки і викидає в підїзді просто під ноги. Не знаю чи то той, що курить це робить, чи хтось інший. Листки я піднімаю і викидаю, а за 1 добу приклеїла вже 3-й плакатик. Буду це робити доти, поки не виловлю оте ВОНО. От тоді почнеться інша боротьба..
    Але якось всеодно прикро, як так можна какати на інших і жити "аля я один такий в світі"

20. Osya

Osya Active Member

Я вже і в ліфті клеяла і на сходовій клітці внизу і вверху клеяла, нічого не помагає, всерівно курять. Тільки на короткий термін помогає погрози чоловіка коли ловить на гарячому.