Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Відповідь: Рагулі? (2)

А яка різниця? Сам факт удару собаки ногою в живіт потребує ще якихось деталізувань? Собаки дрібної породи?
    Відганяла від свого пса. До якого він підбіг (а за ним підбігла і я, щоб забрати). Не вистачило долі секунди - я нахилилася і майже схопила за нашийник.
    Серед собачників така поведінка вважається максимально некоректною. На мого собаку нападали великі пси, якщо я бачу, що хазяїн слідкує за своїм вихованцем, включається у ситуацію відразу, все в порядку.
    Одного разу мого, ще тоді щеня, за морду схопив доберман і підняв в повітря, добряче трусонувши - хазяйка віддала команду і той розжав щелепи. Це собаки, і всяке між ними трапляється. Але господарі, які по-хамськи ставляться до чужої собаки - це люди мінімального рівня розвитку і як власники тварин, і як особистості, в цілому.

2. Siania

Siania Love Life

Це те саме якби одна мама копнула дитину бо та підбігла до її дитини. Собака це чудове створіння, мене дивує як тут можна шукати причину таких дій!
    Хоча, що тут дивуватись, культура людей на дуже низькому рівні. Ви знаєте, якби мого пса копнула та жіночка, я б звернулась в міліцію, мабуть.

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

а я, як неадекват в таких випадках:girl_crazy:
    про чоловіка взагалі мовчу

4. AilataN

AilataN жива

А мене, після останніх подій , зовсім не дивує. Мене дивує наше законодавство, яке не спроможне заставити господарів водити своїх собак на повідку. Ніяк, ніяким чином. Штраф 51 грн, і ...поки не покусає когось. І, навіть, якщо покусає.
    Пи.Си. з дітьми порівняння вважаю некоректним.
    Для мене та жінка рагуліха тільки в тому випадку, якщо її пес теж був без повідка.

5. Finya

Ви зробили абсолютно точне порівняння. Я була вражена неймовірно. Колись його вже копнув один) Але це був якийсь перехожий, чоловік, на якого він загавкав. Тобто, людина, яка, вочевидь, до собак стосунку жодного не має. А тут така сама власниця із псом. Дивують подвійні стандарти подібних людей. Свою собаку хочуть відпустити, "щоб побігала". А про чужу відразу згадують, що законодавство "поводок вимагає".

6. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Зовсім не доречне порівняння. Таке може говорити тільки та людина в котрої дітей немає.
    Завдяки таким дрібним собакам які летять як скажені на людей і гавкають без перестанку моя дитина до істерик тепер боїться собак. Сама була свідком таких нападів тих цуциків, а від своїх дітей саме в такий спосіб їх і відганяла б.
    Чи я повинна чекати доки він вкусить дитину?
    Тримайте своїх собак на повідках і в намордниках.

7. Siania

Siania Love Life

Вибачте, але мені жаль Ваших дітей. Йду краще звідси, сперичатись нема змісту. В мене дітей нема. А коли будуть, то їхній страх будемо лікувати не копанням собак!

8. Finya

Та це даремна розмова, Оксано) В ситуаціїї діти, взагалі, не фігурували)) А за них вже "образилися"))) А фраза
    - це верх неповаги.
    Ви це скажіть тим, хто має і дітей, і собак, і любить і тих, і тих. А не просто заводить собі гавкалку, щоб дитина "побавилася".
    Що ви мене мінусуєте, Зорянко? По-вашому, гарно наголосити людині, яка дітей не має, на їх відсутності?

9. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

10. Людок

Людок New Member

Щось пропустила де писали,
    Що пускатиму свою собаку, а ви свою на повідок?
    Раз порівняли дітей з собаками
    То за законодавством, їх не потрібно вигулювати на повідку і в наморднику.

11. Finya

Ви на свою адресу все сприймаєте?

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

Жіночки, які обзивають мене в пп ( за те, що я не вважаю копання собаки в живіт нормальним), пишіть це на весь форум, чого ви соромитеся)

12. Hermi

Hermi Well-Known Member

Я взагалі не розумію для чого копати собаку, якщо вона спокійно підійшла? Не заперечую, що те що собака без повідка це не правильно, але я не можу уявити які б то мали бути обставини щоб собаку копнути! На скільки я знаю, це ще більше розізлить собаку і вона може напасти, навіть якщо до того не мала намірів кусати, а просто підійшла понюхати.
    До мене не один раз в парку підбігали собаки (і не маленькі - лабрадори, один раз навіть вівчарка), але в мене ніколи не виникало бажання їх копати, я лише оглядалась де хазяїн, бо хто його знає як собака зреагує на мої дії.

В моєї подружки був лабрадор, собачка мене дуже любила і завжди як мене бачила, виривалась і скакала на мене і облизувала. Один раз мене подружка зустрічала з маршрутки. Собака була в наморднику і на повідку(зустрічали мене на АС-2 де багато народу). Зрозуміло, що коли я вийшла собака рванула до мені і вирвалась від подружки. Я рукою ловлю за ошийник(він ще був спеціальний металевий з такими гачками до середини), щоб собака не вискочила на мене і не замурала. Всіма своїми діями я показую що не злякалась і знаю цю собаку, кличу по імені, гладжу, а якийсь мужик вилетів і чуть не копнув собаку (він тоді промахнувся, бо собачка скакала, бігала навколо мене - одним словом тішилась). Поясніть, для чого? Собака нікому ніякої загрози не несла і ніхто не кричав про допомогу.

Останнє редагування: 25 Листопад 2013
  13. Siania

Siania Love Life

Щодо дітей і собак і взагалі порозуміння між людьми. Мене діти не один раз вимазували і копали в транспорті. Мама могла цього уникнути слідкуючи за ногами своєї дитини і притримуючи. Але це ж діти....а тут якась собака, порівняли! Не будьте такі зверхні до інших, бо і ви не ідеальні, і іноді чимось заважаєте іншим. Короче, "давайте жить дружно", не будьте такими черствими і злими.

14. NataliaFed

Ніколи не дозволяю своїй дитині копати, бити і т.п. тварин в принціпі. Своїх тварин чотири штуки на господарці: два коти і дві мисливські собаки

і не зрозумієте)
    Дитина не= собака, але собака- це член родини, який в ній народився, виріс, виховався і вигодувався і ніхто крім господара немає права застосовувати до неї будь які методи виховання рівно, як і до моєї дитини.

15. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Тут вже переплели все докупи, діти-собаки/коти, коти/собаки-діти. От в мене була киця, так це в прямому значенні була моя друга дитина, саме дитина, а не купа шерсті) І як би її хтось образив, я б захищала її рівноцінно, так як би ображали мою дитину!

16. NataliaFed

Та власне)
    В ситуації, яку обговорювали брали участь лише собаки і дорослі люди. Але завжди комусь треба розвинути тему не в той "степ"

17. AilataN

AilataN жива

і хто ж то про дітей згадав? ніпанятна :)
    Ок, у мене історія з рагулем.
    Ходить тут у нас дядечко, з вівчаркою. Без повідка, бо собака дуже добра, мила і вчена. Взимку той пес напав на мене з Джекою, дядькові минулося, він ще й неодноразово хамив мені на вулиці.
    От недавно напав вдруге, на чоловіка з Джекою. Чоловік вже взявся за то діло серйозно- собака дістала, господар дістав, заява написана.
    дехто може собі мого чоловіка рагулем називати ( бажано в ліцо :) ) я сагласна, але урода який вважає себе таким розумним, що для нього правила не писані, я рагулем не назву, бо це навіть не рагуль.
    Питається в задачі- чому від інших отаких господарів має страждати МОЯ собачка?? не має, але страждає. від укусів, від забиття, я маю шок і страх, не кажучи про фінанси на лікування.
    Мій песик ходить на повідку- раз.
    Погуляти я з ним не можу спокійно, бо повсюду тусують собаки яким МОЖНА гуляти без повідка-два.
    вона ж як дитина? чи ні? чи як?
    і мені її дуже шкода.

Згідно вищенаписаного, хочу запитати, чи сталося би таке зі собакою, якби вона була на повідку? Копнули б її?

18. NataliaFed

щоб зрозуміти- поверніться до 822 допису і далі по темі)
    Хто сказав, що має?
    Правильно зробили- спершу господара виховали, а тоді собаку)

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

То є відповідь на питання
    Виховання людей і тварин = порозуміння

19. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Лабрадор :girl_bye:
    п.с. я "собачниця" й "кошатниця" зі стажем. При чому у мене був німецький дог, а то ще та псюра здорова , для довідки [​IMG]
    але я гуляла з ним на пустирях, собака/кіт для мене - то член родини й копати/бити/знущатись з тваринки - це злочин. Хоч , коли я стала мамою, я зрозуміла емоції інших, коли на тебе летить здоровий такий песик без намордника. Навіть той же кокер-спаніель для 1-2-3 річної дитини буде великим й може збити з ніг й налякати. Тому будьмо взаємоввічливими, бо поки не побуваєш в одній шкурі й в іншій - ніколи не зрозумієш емоції, ствлення інших. п.с. є ще певний % людей, які просто не люблять тваринок...

20. olerusya

olerusya sweet candy ;)

о, це так:girl_yes2:
    але та власниця пса, яка копнула собаку форумлянки, думаю до таких не відноситься, раз і сама має домашнього улюбленця.

щодо мене - я просто обожнюю всяку живність, а собак і котів особливо.
    але я категорично проти вигулювання собак без повідків в людних місцях!
    і, до речі, люди добрі, Сихівський ліс то теж не місце собакам розгулювати вільно(лише в певних його місцях) - там море мамів з дітками гуляє, і хто б що не казав - а людина на першому місці має бути!
    отже, якби форумлянка, собаку якої копнули, тримала її на повідку - такої ситуації не виникло б. тому тут в першу чергу треба винити себе.

про какашки на будь-якому клаптику трави, я вже навіть не маю сили вже сперечатись, для мене рагуль той, хто спокійно дивиться своїй собаці під хвіст, коли вона гадить там, де за секунду будуть проходити люди і діти. Бідні міські діти влітку навіть не мають де собі коцика розстелити на травичці((
    Шкода що в більшості людей-власників тварин абсолютно відсутня культура їх утримання...