Рагулі? (2)

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Svjatkova, Jan 10, 2013.

1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Рагулі? (2)

тротуар царина пішоходів, триколісних велосипедів, колясок і дитячих машинок.

2. AilataN

AilataN жива

З 14 років- може їхати по дорозі. Сам. До 14 років- на майданчиках, стадіонах, і т.д., в тому числі на пустирях :)
    Наприклад, живучи в центрі мої діти не будуть їздити з 14 років по дорогам, бо це дуже небезпечно. Ну непристосований у нас рух до такого, вірно писали , що і для авто, і для пішоходів трудно, не те що для велосипедів. Або, може настане такий час , що пристосують, от тоді будь- ласка.
    Але і по тротуарах я їм їздити не дам.

3. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Недавно гуляли з дітьми в парку культури десь о 8 год вечора. Діти каталися на гойдалці, стоять собі двоє чоловік і жінка з собаками недалеко від нас і розмовляють "Представляешь мне сегодня сказали, уберите собаку, ведь вы не одни на прогулке. Какие то странные люди , разве не видно, что собака не бойцовская..... " Це нічого, що собака розміром з маленьке теля, зате небійцівська...

Мною аж " тіпало " , не могла втрутитися в розмову,бо стояли десь за 1,5 м від мене. Але проблема собак це для мене на прогулянці з маленькими дітками суцільний "жах ". Таке враження, що парк не для людей, а для вигулу собак... Чому жоден з власників собак не думає, що колись проходитиме повз інших собак за руку з маленькою дитинкою !

4. Siania

Siania Love Life

Ви знаєте, собачників теж теліпає, коли з нормальної собаки роблять монстра. У мене золотистий ретрівер, правда люди нормальні попадаються, навпаки показують діткам яка гарна собака, і деякі просять погладитись, ви б бачили як діти тішаться :)
    А інші дітей вчать що собака то зло. Вчора одна дитина сама підбігла до моєї собаки і кидала їй на голову траву, добре що мій пес дуже добрий і ніколи дитину не образить. Але люди, трохи поважайте тварин, вони ні в чому не винні. (Я не про бійцівських собак, це дійсно окрема тема як казали ті люди).

5. Popi

Popi Well-Known Member

А я буду злюкою і жалітимусь на власників собак. По-перше та тримайте їх на повідку! по -друге :НАМОРДНІК!. Ну добре коли ви з ними в ізольованому просторі чи на спеціальних собачих майданчиках, але у всіх інших місцях де є люди має бути наморднік і повідок. Можливо в когось фобія на собак і навідь та ж не бійцівська собака може викликати в людини страх і не приємні відчуття. В мене також є лайка, і кокер , вони милі нікого не чіпають, люди підходять роблять компліменти, але вони завжди на повідку і в намордніку. Так має бути за винятком окремої групи собак яким наморднік просто не передбачуваний). Чесно мене нервує (не завжди) але деколи злостить , коли я йду на 12 см. каблуках , в платті, а вони бігають попід ноги, а господар кричить:"не бійтесь, не вкусить, він добрий", тай най буде добрий але вдома у господаря і на повідку.

6. manka

manka Member

Ага, винні їх господарі.
    Біля будинку, поряд з майданчиком, де ми гуляємо мешканці зробили собі столик і лавочки, де інколи відпочивають, вечером сидить молодь, а ще, дуже часто, розпивають спиртні напої два власники собак, в той час, коли їх собаки бігають без повідків. Вже не одноразово я і інші мамочки просили їх хоча б біля дит. майданчику брати собак на прив"яз. Ігнор - в кращому випадку, а могли й послати. Нещодавно, ті собацюри галопом перебігли через майданчик, налякавши дітей, а на наступний день одна з них бігла за моїм малим, який їхав на машинці. Я сказала - якщо негайно не візьмете собаку на повідок, я викликаю міліцію. Викликала. Приїхали, попередили, принаймі вже кілька днів собак нема. Я розумію, що собака можливо й не накинетьсяна дитину, а якщо все таки накинеться? Я не знаю, що в цей момент в голові у собаки, або й у дитини (можливо їй заманеться потягнути пса за хвіст), я маю ризикувати?
    Можете вважати мене ненормальною, але я не дозволяю своїм дітям підходити, а тим більше гладити собак. Я не можу їм довіряти.

7. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Я особисто не проти собак та інших тварин, але проти того, щоб господар вигулював свого улюбленця без повідка та намордника.
    Я із татом своїм сварюсь, бо він любить ввечері (вже навіть ближче до ночі) випустити з вольєра нашого Рема, щоб той поганяв на вулиці хвилин 5-10.
    Взагалі нашого собаку я спокійно сприймаю, тобто коли він підбігає, то не кричу :girl_crazy:, але чужих собак я спокійно обійти не можу, боюсь страшенно!
    І до тих рагулів відношу своїх сусідів по вулицях: практично кожного дня вони вигулюють своїх двох собак (одна німецька вівчарка, друга яка не знаю, але близька за габаритами) абсолютно без ніяких засобів безпеки. Виходить так, що я, перед тим, як вийти за межі подвір'я, мушу глянути чи бува немає там їхніх собак. Дратує таке, чесне слово!

8. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Добре, щодо вигулу собак - на сайті міської ради є список "майданчиків для вигулу домашніх тварин". Що робити, якщо на найближчій території, яку виділено для вигулу тварин самовільно мешканці сусіднього будинку зробили дитячу пісочницю і лавочки? Викликати міліцію на мешканців цього будинку? Гуляти поміж дітьми, бо то є по закону місце, де я можу спокійно вигулювати свого собаку? Хто в даному випадку буде рагулем - я, яка гуляє у врегульованому законом місці, але серед дітей, чи батьки, які гуляють зі своїми дітками біля пісочниці, яка незаконно встановлена у місці вигулу тварин?
    В принципі, я ніколи не гуляю між дітьми з собакою, благо є закинута колишня райдержадміністрація. Але там реально страшно ходити: одні наркомани і бомжі. Чи я маю йти вигулювати собаку через цілий Сихів до лісу?
    Словом, у нас у Львові так виходить: сів на велосипед - рагуль (бо нема де їздити - не їзди), завів собаку - рагуль (нема де вигулювати - нема чого заводити) і т.д.
    П.С.: Вибачте, я не в гуморі сьогодні.

9. AilataN

AilataN жива

У мене теж собака. Я її люблю.
    Разом з тим я розумію, що інші люди не зобов"язані любити мою собаку. Якщо бачу людей , які лякаються, підтягну до себе свою "типу таксу". У мене маленька собака, але гуляю я тільки на повідку, ніде я її не спускаю, хіба як в ліс їздили, ну ще у внутрішньому дворі будинку, перед тим уважно гляну чи нема людей, і досить пізно ( десь 23 година) і на хвилин 10 максимум( причому після прогулки, щоб він у дворі не пісяв, бо там грається моя дитина). Мене страшенно нервують господарі великих, нє не тільки великих, псів, які ходять без повідків.
    От цікаво- я би за таке штрафувала. І за ровери на тротуарах, і за псів, і... Казна нашої невихованої держави могла би поповнюватися за рахунок невихованих громадян. Як казав О.Б. є мільйони способів забрати гроші у людей, причому цілком законних. Аж ні, придумують якісь дурацькі стратегії, нові оподаткування, замість того, щоб знімати плату з рагулів, які явно порушують правила, і чесно могли би за це бути наказаними.

Пи.Си.Я сьогодні в гуморі :)

Десь так є. Люди думають перед тим, як щось зробити. От я теж рагуліха, бо завела собаку, і , фактично, її катую. Бо нормально вона в місті не може жити. Я не можу їй дати нормально порухатися, то хатній песик, але йому теж треба руху. Де? в центрі міста? Хай мій Джек живе довго, але після нього я собаку в квартирі не заведу. То знущання. Особняк- от тоді собака.

А ще би завели податок на власників собак ( і не маленький), я би тоді подивилася, наскільки люди би спішили заводити собак в квартирах.

10. analastanka

analastanka тень на стене

Не перекручуйте - рагулі тільки ті, що не дотримуються ПДР.

Ні, рагулі тільки ті, що порушують правила вигулу собак.

11. Blondo4ka

Перш ніж створювати правила, потрібно надати можливість людям їх дотримуватися. Але в нас "все для людей"
    Взяти хоча б відрізок дороги привиїзді з Сихова в сторону тублікарні - НІЯКИЙ водій, навіть супер ас у водінні авто не зможе нормально проїхати по цій дорозі. Всі їздять зигзагом, всі порушують. Чому? Бо не мають можливості їздити по правилах.

12. analastanka

А чому через рагулів мають страждати інші люди? Оті, що порушують, чомусь дбають тільки за себе та свій комфорт.

13. Blondo4ka

Всі дбають про свій комфрт в першу чергу. Це інстинкт. Знаю, що є люди, які поводяться так, щоб спеціально створити негативні умови для інших людей. Ось цих я би назвала рагулями.

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ви ту дорогу, про яку Blondo4ka пише, бачили? Який там комфорт, там би в тих ямах не лишитись назавжди

15. Siania

Siania Love Life

І намордник одягаєте?
    Я не можу гуляти з своєю собакою лише на повідку, бо в неї мають розвиватись мязи, їй 6 місяців, треба бігати. Я відпускаю, і сварюсь якщо вона має намір до когось підійти. Зараз вона ні до кого не біжить, хоча люди самі часто кличуть і ще й хочуть нагодувати невідомо чим без дозволу!
    Так от, біля мого дому найближче місце для вигулу собак біля церкви (!!!) де є купа арматури в траві, і дуже близько до дороги пр. Ч.Калини з інтенсивним рухом. Як я можу там гуляти?
    Доречі, сьогодні чула по радіо що в Японії стає модним заводити травоїдних тварин, типу ослики, козлики. І от відкрили кафе з парковкою для козлів:girl_blum: а в нас не можуть зробити хоча б майданчик для вигулу собак нормальний. Ніхто не хоче гуляти з своїми улюбленцями серед дітей.

16. Музик

Музик Мартуська

угу, от ми недавно (гуляємо тепер в Сихівському лісі, інколи спускаємо там з повідка, щоби побігала, але стараємось це робити, коли діток-їх мам-ще якихось людей поблизу нема) виходимо з лісу, на повідку вже, а тут на зустріч нам заходить мама з двома дітками - старшенький десь 5-6 років, і дитя у візочку. ну, моя собака прямо не ходить :) зробила кілька кроків в сторону дитини, я її стримала повідком (між нами і дитиною метри три мабуть залишилось). і тут чую від мами фразу, яка мене вбила просто: "ти чого боїшся? я ж казала - підходить до тебе собака - відразу копай її, тай все, другий раз буде знати". ну як так? розумію, можна вчити діток не підходити до незнайомих собак, не дозволяти їх гладити, але вчити копати тварин??? називайте мене рагулем, але я того не розумію

17. manka

manka Member

18. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

им... та нє. В даному випадку рагуль - мамаша. Бо якась песя заскавулить і піде собі, а якась пів ноги відгризе. Але то вже проблема наявності мозку у матері. Як дитину взагалі можна вчити агресії?

19. Siania

Siania Love Life

Як то кажуть - не собак треба боятись, а людей.

20. analastanka

Так, але якщо власний комфорт досягається за рахунок інших - то є рагулізм.

А чому через проблеми автомобілістів та велосипедистів мають страждать пішоходи?