Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Тема нагадує як бабки в церкві обмовляють хто в чому прийшов, як ся на кого подивив і як і де стоїть:girl_crazy:. Соррі, не втрималясь :girl_flag_of_truce:

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Raven

Raven Мама малятка

Мене батьки вчили на службі стояти спокійно, принаймі не заважати іншим, тому, коли люди в церкві штовхаються за телефон , для мене рагулізм.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  3. Улянка

Улянка Well-Known Member

І я про це. Як бути одягненим, що робити, як стояти...хіба це не особиста справа людини? Але навіщо обмовляти когось як за собою того ж не помічаєш. Для деяких церква це ціла подія. Великдень то взагалі дефіляда,бо що люди скажуть?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Supernatural

Колись якось не задумувалась про це, не вірила що можна там так розглядатись і т.д. А потім помітила що дійсно на Великдень наряджаються хто краще:girl_smile:То все добре, і гарно (все таки велике свято), але головне там не одяг, імхо. А ще мені одна знайома, що в селах бувала колись казала "ви як в церкву підете то те-то і те-то не вдягайте", бо цитую "хочете щоб бабки вас попроклинали?". І тут виник "когнитивний диссонанс":girl_crazy:. Чого то в церкву йти щоб когось роздивлятись і проклинати)) Видать і таке буває:girl_in_dreams:

• Смішно Смішно x 1
  5. Fast

Fast Well-Known Member

Ну та вже 116 сторінок рагулізму :)
    То мені видається чи то вже дописувачку, яка вважає рагулізмом в телефон в церкві втикати, уже до рагулів приписують, бо обговорює?

6. Улянка

Улянка Well-Known Member

Я нікого до рагулів не приписували. Випадково відкрила тему і зацікавив допис. Тому і вибачилась, бо образити нікого не хотіла. Просто цікаво стало. Ситуації у людей щоб потягнутись за телефоном бувають різні. І якщо там не місце для телефону, то хіба місце для осуду?

7. Fast

Fast Well-Known Member

:facepalm:Осуду?
    Та їй повіг :) просто вважає рагулізмом втикати в телефон в церкві, моя мама вважала мене рагулькою, коли малювалась темною помадою, я вважаю рагулізм - голі животи в громадських місцях, і в церкві в т.ч.
    Всьо:bye2:

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. Supernatural

Ось на днях йшла по вулиці, і таке бачила - йде культурна (вроді), інтелігентного вигляду жіночка, і тут як починає харкати і на тротуар це плювати. Я трохи шокована була то бачити. Ну там хлопи якісь, підлітки невиховані так роблять і плюють, але така жіночка акуратна? Рагулізм конкретний:girl_in_dreams:.

9. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Я вчора бачила подібну картину, і спостерігати її було неприємно.
    Попереду йшли молода мама з візочком, і, я так думаю, мама тієї молодої мами.
    Старша жіночка на цілу вулицю по телефону розповідала про те, як пройшов їхній день (я теж так інколи вмію, коли емоції переповнюють. Добре, що часто бачу, як це негарно, і стараюсь себе контролювати в громадських місцях), а дівчина через кожних кілька метрів "смачно" схаркувала на тротуар.:bad:
    Я розумію, що напевно, вона була нездорова, або в неї була інша причина так робити, але то виглядало дуже негарно і неприємно.

10. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Ну з таким підходом все можна виправдати і навіть злочини. Я теж думаю, що як такого осуду тут не має. Але ж навіть питання тієї ж церкви. Коли дівчата приходять в супер-міні до церкви і б'ють поклони світячи, перепрошую, задом і всім решту, то вже занадто. І якщо що, я не розглядаю, бо мені це неприємно і я не хлоп, щоб таким цікавитись:girl_crazy:. Ну але це неповага до Бога і до всіх оточуючих. Якщо що, то я молода і ходжу в коротких теж, але в церкву стараюсь хоча б до колін вдягнути спідничку. Або коли описували випадок як жінка крала під час служби, то і це можна перекрутити, бо може вона бідна і їй гроші треба. Але факт залишається фактом, то був злочин. І коли люди потребують, то йдуть до священика і тоді вже священик просить парафіян допомогти. Ну і до того смартфонолюбителя, звичайно зависання в соцмережах злочином не є, але на мою думку це неприпустимо. Ну хіба дійсно надважливий дзвінок чекає чи повідомлення. Але форумлянка чітко писала, що той хлопець переглядав список друзів. Це зовсім не схоже на щось надважливе. І я згідна, що так робити не можна. Бо в церкві треба слухати Службу Божу, а не зависати в неті. Тому ви трохи перебільшили з тим, що це осуд. Я б швидше сказала, що це несхвалення. Бо ніхто його за це не проклинав і навіть, я так зрозуміла, зауваження не зробив. І щодо бабульок, що проклинають, то це теж неприпустимо. Але їм же ж гірше, бо то все саме їм впаде на голову. І то вже певно маразм називається, бо побожністю від таких бабуль навіть не пахне...

• Подобається Подобається x 5
  11. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Не конкретний приклад, але до теми рагуляк підходить

Рано вийшла заміж - залетіла. Не вийшла заміж - нікому не потрібна. Не можеш знайти нормального мужика - стерва вибаглива. Рано народила - шалава. Не народила - хвора. Народила одного - мало. Народила багато - куди народила. Працюєш - трудоголік. Не працюєш - ледар. Нічого не хочеш - дурень взагалі. Хочеш машину, квартиру і відпочивати на морі - морда НЕ трісне. Вчишся - ботан. Не вчишся - нехлюй.
    Наш народ мовчки жити не може.

• Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

рагулі трусяться над своїми дітьми, а на інших - хоч ногами по них ходи
    в прямому сенсі слова. Були ми в Скайпарку, і там здоровенний батько, сюсюкаючи своє чудове маля, став ногами на чужу півторарічну дитинку. І я знаю, що зі всіма буває всяке, але він справді зовсім не дивився ні під ноги, ні по сторонах. І не він один, просто він вже перетнув якусь межу нормальності взагалі. А штовхнути чужу дитину, не помітити її, не сказати власним дітям про уважність до оточуючих - всюди і повсякчасно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. Orman

Orman Модератор-бомба

та не зважайте. В нас вважається, що як хтось робить неподобства, то їхня особиста справа, а як ви раптом це помічаєте, бо у вас на очах це відбувається, то це самі собі винні і не туди дивитесь.
    То як була тема з напівголими жінками в церкві "а ви на них не дивіться", ну да -тут попробуй не дивитися
    та то так зручно нічого не бачити, нікого не засуджувати, навіть коли геть неприйнятна поведінка. Не треба тоді нічого робити. От @Hermi теж могла нічого не бачити і бабка далі би крала з церкви.
    І не треба робити з людей дурних - форумлянка кілька разів написала, що чоловік явно "грався" телефоном.
    якщо це впливає (відволікає як штовханина) на інших людей, то ні, не особиста.
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2016 ---
    це повний ...
    це зло. Там з малою дитиною нереально бути. Простір абсолютно безтолково організований. Але це окрема тема.

• Подобається Подобається x 5
  14. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ви вже крадіжку до телефону приписали
    Здається мною вже все сказано на цю тему було. Ще раз повторюю-я не бачу різниці між гортанням телефону в перемиванням кісток людині. Хоча гортання телефону можна виправдати. Це засіб зв'язку. А обговорення когось, ще й після сповіді. Коли мені щось заважає я тихенько підходжу і пошепки роблю зауваження. Можливо я не правильна, бо ходжу до церки для молитви а не для заглядання за чуже плече щоб побачити в кого телефон і яка сторінка там відкрита

Останнє редагування: 31 Серпень 2016
  15. Raven

Raven Мама малятка

власне:facepalm:
    в фб
    в церкві тому не місце, і штурханині, яка заважає іншим теж. На тому виходжу з дискусії.

16. Hermi

Hermi Well-Known Member

Хочу подякувати рагулю, який мене сьогодні збив на тротуарі, бо бачте пробки і він немає де їхати, а я така рагулиха говорю по телефону і не бачу що машина їде і з тротуару не зійшла! Все відбувалось на тротуарі на Сахорова на ділянці від магазину Скандал до депо, там машини навіть як паркуються, то тротуаром не з'їжджають. На жаль було купа всього на голові і від такої несподіванки номерів не запам'ятала, а як мені дійшло що сталось, машини вже і близько не було.
    Страшного нічого не сталось, більше шок...Але на руці синяк від дзеркала певно буде, бо я встигла відскочити до стіни будинку і там мене та машина черкнула, водій притормозив щоб покрутити біля віска і поїхав далі.

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я вважаю рагулізмом хапати людину за плече і казати їй: "Е, альо, куда?" Куди б ця людина не йшла, можна інакше повідомити, що вона помилилась.
    розбалувана людським ставленням близьких, я навіть не знаю, що в таких випадках робити

18. Vitusja

Vitusja Well-Known Member

І я про таких сюди ще напишу, що думають що пішохід завжди винен. Виїжджав на тротуар біля дитячого майданчику, а винними стали діти діти які там бавились. (нікого не збив, слава Богу) На моє зауваження, чого він кричить на дітей, бо сам винен, адже немає права ні заїжджати туди ні паркуватись, накричав на мене що я не вмію навчити своїх дітей правилам безпеки на дорозі, хоча там до дороги, ще ого ... А на відповідь що о взагалі не мої діти, каже "а нащо то тобі треба", тільки більш "культурно". Не переношу людей які не вміють визнавати своїх помилок.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

помилка - це коли б він вам на ногу став. А те що він зробив - це правопорушення.

20. Vinnytska

Vinnytska люблю....

А також стукати долоньою із купюрами по плечі, киваючи головою (мол, передай там, далі). Без слів.

І ще. Не знаю, як люди можуть спокійно вирішити, що ми вже ситі своїм урожаєм і так само спокійно зібрати його собі? Персики-всі, помідори (насіневі, обв'язані стрічками - всі), перець...Мама плакала.