Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Цілком погоджуюсь, родичі є у Польщі, є такі що давно там живуть і працюють, то я чула багато цікавого про поляків, не треба їх ідеалізувати - то точно, а те що загалом культурний рівень вищий, то так, але далеко не всюди і не завжди. Так само і в нас є різні люди - є порядні, інтелгентні, а є наглуваті і хабарники:girl_yes2:.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  2. iragonzales

iragonzales В декреті

Я вибачаюся, но та ситуація сталася саме у Польщі....Взагалі виглядає що спеціально тримають таких водіїв , щоб говорити які ті українці погані...що успішно роблять коли ви подзвонили...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ви помиляєтесь, це фірма партнер польської фірми. І таких водіїв нема що спеціально шукати, я свого часу наїздилась і з Варшави до Львова, і з Вроцлава. А ще до Німеччини бувало, де наші водії на рівному місці розводять пасажирів на корлоні і збирають з кожного по 5 євро

4. Rozmari

Rozmari Well-Known Member

На місці Вашого кума я би показала свій квиток і місце, де я маю сидіти, найперше водію. Потім підійшла би до тої людини, яка сидить на моєму місці, показала свій квиток і попросила би показати відповідно свій. Нема квитка (а я думаю, його таки 99% не було) - то прошу звільнити моє місце. Навряд чи водії, чи пасажир, наважилися би посперечатись, коли є квиток. Хай би та людина їхала на розкладному кріслі і водії мастили собі голову, як то пояснити. Бо водії в даному випадку дуже легко відбулись, і думаю далі так будуть робити, бо ж Ваш кум таки погодився їхати на тому розкладному кріслі...

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Баян Баян x 1
  5. iragonzales

iragonzales В декреті

Ну, знову ж таки ті ситуації відбуваються в Польщі....Все що не робиться може бути комусь вигідно....А партнера можна поміняти, тим більше такого непорядного....А українці такого не роблять з поляками....
    --- дописи об"єднано, 14 Липень 2015 ---
    Ь
    А шукати треба порядних водіїв!

6. Rozmari

Rozmari Well-Known Member

Так собі подумала, чи який-небудь поляк так би погодився з квитком!!! проїхатися на розкладному місці ТАКУ!!! довгу дорогу... думаю одиниці, бо всі поляки досить гонорові, ну але мають здорове почуття власної гідності... Натомість наш люд переважно відмовчується, от і виникають такі ситуації, бо треба поважати себе і відстоювати свої права, ніхто це за вас не зробить... тому в даному випадку, та людина, яка на таке ведеться, так само винна як і водії, і ті, хто сідає в автобус без квитка і платить на лапу... бо перший закриває на то очі і мовчить, а інші таке без зайвих зауважень роблять і розуміють, шо їм ніхто півслова не скаже... І навіть керівництво, як на мене, менше винне в тій ситуації, ніж люди, які чесно купують квиток і дозволяють робити з себе дурнів...

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Vittoriya

Я з вами згідна, якби то була я , я б точно вимагала б свого місця, ну але чоловіки в наш час якісь мякшотілі, як жінки , чи що :) мене там не було, я вдома з дитиною лишилась. Але власне я заставила чоловіка подзвонити на фірму і поскаржитись

8. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

Маю приклад ідеального рагуля поведінкового: двоюрідна сестра моєї близької людини приїхала до них в гості в іншу країну на два тижні погостювати подивитися місце..і більшого рагуля невихованого я не бачила: готують їй їсти та крутить носом то не так то не смачно і то зле, водять її гуляти по місті (мови вона не зна) то не добре і то не так і не там ходимо, відвели її в ресторанчик - іжа не смачна, тірамісу погане, все фігово...я просто ШОКОВАНА!!! та треба якусь культуру мати: якби мене так прийняли додому, дали житло (а могла знімати готель), готували їсти, прали одяг і водили гуляти я би певне не позволила собі навіть пікнути!! Хамству нема меж..не знаю, як батькам вдалося таку діваху "виховати" (до слова їй 23 роки!!!!!)..нема слів...

• Погоджуюся Погоджуюся x 15
  9. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Дякуйте і за то. :girl_crazy:

А Ви думали, що
    просто
    - це найгірше, що можна отримати, як наслідок гостинності? :haha:

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 4
  10. Farbovana

Farbovana Метушлива та непосидюча)

я би за таку поведінку певно би вдусила(вибачте, може грубо))чеснокажучи не з тих хто терпіла би)))отак на нерви діяти.._)

Останнє редагування: 16 Липень 2015
  11. Rapsodiya

капєц..занавєс)))))) той випадок про який я говорю ще лайтовий в порівнянні з Вашим))
    я пропонувала перестати готувати їй їсти і сказати щоб сама мастила собі голову))

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  12. Masterpiece

Masterpiece Member

Ага, ніколи. Тільки чомусь останнього разу, коли я їхала з Варшави, люди з придбаними квитками не мали місць, а рагульські водії-поляки ще й нахабно запропонували пасажирам(то був молодий хлопчина з дівчиною) просто ПОСТОЯТИ всю дорогу до Львова.Нормально? На що хлопець відповів: "А ти б сам стояв? От і я не буду". В результаті, міняли автобус на більший, пішло купа часу, люди знервовані, всі речі витягували, перезавантажували по-новому...
    А загалом, на тому вокзалі Варшава Заходня повний безлад...Жодного разу моя подорож додому не проходила мирно. А все тому, що квитки в касі поляки продають БЕЗ МІСЦЬ, відповідно, при посадці починається хаос, штовханина, хто перший зайде - відповідно, займе кращі місця. Нікого не хвилює, що ти сів на чиєсь місце, вказане у квитку, придбаному у Львові. А тим більше водіїв. Я навмисне брала зворотній квиток у Львові, щоб було чітко зазначене місце, і повірте, мені довелося добре не раз сваритися ( хоча я людина мирна), щоб моє законне місце звільнили. А водії-рагулі ще мені доказували, що місць в автобусі нема і що то 'пані' розводить базар.От тобі і маєш Європу і правила міжнародних перевезень. Вірніше, їх відсутність.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 4
  13. Vittoriya

@Masterpiece я про Варшаву заходню теж маю нааайприємніші спогади, касирки там хамки, водії ужасть, правда мені попадались наші, але там цілий бізнес- в касі білет ( якщо повезе купити, ібо часто вони спеціально кажуть, шо нема квитків) 90 злотих, в автобусі на вокзалі з тою ж касиркою, яка приходить в автобус 80 зл, а за вокзалом, водії виїжджають і ще там за кілька метрів від вокзалу стають 70 злотих. Я вірю, що поляки теж ого, просто не попадались мені чомусь такі. Чомусь завжди мала такі історії з нашимм, ну хіба касирки польки там , то кілька разів на нерви потріпали добряче. Бо ми взагалі любимо і намагаємось купувати квитки лише в касі. А їх там то денервує, бо ж в пих свій бізнес. І багато кому то підходить, бо на яких 10-20 зл дешевше, а ми вперті , хочемо брати в касі

14. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

навіть не знаю чи сюди, чи в "забилам би"..
    Сьогодні відпочивали з сім"єю на озері. В мангальній зоні принесли власний мангал, поруч поставили новий нерозпакований пакет з вугіллям, пішли розкластись, зкупнутись і потім хотіли братись за смаження шашлику, а коли прийшли, то виявили, що наш пакет розпакований і вугілля там вже просто немає, поруч ще в декількох мангалах декілька чоловік смажать собі м"ясо і ніхто ніц не знає і не бачив.... Ну, короче, капець якийсь, ну що за люди? ну як так можна?
    Я вже мовчу про те, що до нас ще претензії були, що ми далеко в черзі на свій мангал)), ну невже народ серед ржавих старих мангалів не розуміє і не бачить, що новенький розкладний мангал є чиєюсь власністю (поруч спеціпально поставили дрова і вугілля).

• Подобається Подобається x 11
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
  15. terezka

terezka котяка-вишивака

• Зе бест! Зе бест! x 4
  16. Brigitta

Brigitta Well-Known Member

Була сьогодні в Стрийському парку. На одній з лавок відпочивала парочка - чоловік з жінкою, обом років по 35-40. Протягом 2 годин вони їли якісь канапки, жували чіпси, пили пиво, заплювали лушпинням від насіння всю доріжку перед собою... Все це супроводжувалося їхнім матом-перематом. А в кінці трапези жіночка культурно зібрала сміття (пакети, пляшки), і... занесла все у найближчі кущі. От же ж!... :girl_mad: Причому до тих кущів їй довелося чималенько дертися догори по траві, в той час як смітник знаходився біля сусідньої лавки, і до нього треба було пройти 10 метрів по рівній дорозі. Ну хіба не свиня? :girl_devil:

• Погоджуюся Погоджуюся x 20
    • Смішно Смішно x 1
  17. Siania

Siania Love Life

А на мене вчора наїхала пані велосипедистка. І все б нічого, бо всяке буває в житті, але їхала дівчина з хлопцем по пішохідній зоні, і коли ми почали трохи сваритись з ними щоб були уважні, і взагалі, їздили по дорозі, там де і належить велосипедистам. То хлопчина ще щось там нам "втирав", замість того щоб тихенько вибачитись! Тепер ходжу з двома великими гематомами на руці і нозі(((

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  18. Rapsodiya

а я би спеціально пожалілася на них чи в міліцію чи ще кудись..то не діло..то транспортний засіб нехай їдуть по дорозі а не подобається нехай ходять пішки.

19. maha

maha Member

А на мене якось ввечері ледь не наїхав велосипедист, добре що вчасно загальмував, хоч я чемно йшла по тротуару. А знаєте чому? Тому шо він культурно об"їжджав пані рагулиху, яка гонорово йшла по велодоріжці, то при тому, що тротуар гарненький, рівненький і дуже навіть придатний для ходіння.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

А на нас майже наїхав автомобіль(((
    iYdXHZhfeUA.jpg
    1 вересня 2015 р. Ось цей рагуль зеленої 5-ки номер ВС 3919 ВА чуть не збив нас з дітьми на пішохідному переході (оснащеним світлофором) на наше зелене світло. Ще й мав наглість з нас кепкувати. Сталося це все у м. Львові на вул. В. Великого (з'їзд на вул. Симоненка). Найбільш образливо те, що людина в салоні везла свою дружину і дітей, і кепкувало з нас (показував язика і ржав з нас), замість того, щоб банально вибачитись. Правил ми не порушували, бо я "дотошна" до переходу вулиць, навіть на світлофорі 100 разів пересвідчусь чи можна йти.
    Мене тоді трафило і я вернулась назад і встигла сфотографувати вже тоді як він повертав на Симоненка (шкода, що "рожу" його не зазнимкувала).

• Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Інформативно Інформативно x 1