Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

моя думка - для церкви має бути певний одяг , це навіть не обговорюється, в тому і є культура і повага до себе в першу чергу і до оточуючих людей
    так само як є одяг офісний , пляжний , для відпочинку, святковий ( на весілля, вечірку ) . і це нормально

і я ніколи не зрозумію як можна прийти до церкви вбраною в сексуальний і занадто відкритий одяг , це елементарний брак культури і виховання , імхо

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 7
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

нормальні пристойні чисті джинси і охайна сорочка - чим не одяг для мужчини до церкви? Зараз стільки модифікацій джинсів і стільки стилів, в яких можна вписувати джинсу, що все може виглядати цілком непогано. Одного мого знайомого постійно пиляла мама, яка не могла витримати, що він ходить до церкви у джинсах. А він - офісний працівник, костюми і краватки дістали вже гірше гіркої редиски. і охайний "джинсовий" вигляд для нього був якраз особливим, тим, що відрізняло неділю від робочого дня.
    Сама я в джинсах до церкви не ходжу, взагалі в штанах не ходжу. Але не засуджую дівчат, які одягнені у джинси (якщо, звісно, це не ультрабедровки з майже повністю відкритою дупцею :)), бо це може бути куди пристойніше багатьох сучасних спідниць :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
  3. littlebird

littlebird Well-Known Member

В даному випадку, я це просто навела як приклад. Мій чоловік також часто ходить в церкву в джинсах.
    Але я таки старомодна або просто мене так виховували, що жінка в церкву має йти скромно, в спідниці і з покритою головою.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Siania

Siania Love Life

Ніколи не думала що в штанах світиться пята точка (ми ж про нормальні штани а не легінси)... то дехто приходить в храм розглядати чиїсь попи в штанах? І ще маю питання, а в спідниці округлість попи не видно?

5. littlebird

littlebird Well-Known Member

Дуже часто бачу саме в легінсах. Але я написала свою думку не для того, що вступати в дискусію. І суперечка вже перейшла в абсурд. Думаю кожна з нас розуміє різницю між відверто одягненою жінкою і ні. Незалежно від того чи в легінсах вона чи в спідниці.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Дуже мені обідно за свою державу, але знову ж приходить розуміння, що змінюватися має кожна людина, інакше не буде нічого доброго...
    Ситуація. В нас гостював наш кум, друг і колега. Квитки туди і назад купилм одразу. Фірма АТбус польська, але наскільки ми зрозуміли має українських партнерів і водії бувають і польські, і українські. Автобус їде з Івано Франківська до Гданська. Сюди ми брали квиток до Оструди, це коло Ольштина, а назад з Гданська, бо ми мали бути там. Ми там і були, але мусіли приїхати залагодити деякі справи в Ольштині і вже вирішили, що він буде їхати таки з Оструди. За кільаа днів до того ми подзвонили на фірму польську і попередили їх, що пасажир з Гданська сяде в Оструді. все було добре. День перед тим мені тато передава передачку і то був власне той спмий автобус, який наступного дня мав вертатись назад. Водії українські. Чоловік ще їм сказав про пасажира, домовились, все добре.
    День від'їзду, водій має подзвонити і сказати, коли саме вони будуть. Дзвонить , каже, їдемо, будемо вчасно, але в нас місць нема. В чоловіка нєрвний смішок, каже як нема? Ми ж квиток маємо з Гданська. А той-та квиток то таке.... Але не переживайте, якось доїдемо.
    Короч посадили його коло водія на тому розкладному кріслі....
    Чоловік потім дзвонив до польської фірми, розказав, йому відповіли, що це скандал і якби то були польські водії, вони би вже прийняли міри , але з польськими водіями така ситуація є неможлива, а на українців вони впливу не мають, бо то фірма партнер. Але вони знають, шо ті цілий час таке роблять, продають квитки на ліво і їм говориться, що так не можна, але далі то саме..

Так от мої висновки, мені стало соромно. Бо чого дивуватись, що поляки про нас не завжди хорошої думки? Через таких рагулів , голодних до грошей, створюється враження про весь народ....

• Погоджуюся Погоджуюся x 17
  7. Skifia

Skifia миється в бані

Все то неправильно, але і польська сторона не права, якщо регулярно допускає таку поведінку партнерів:girl_smile:, бо як кажете, чудово про все знає, і махінації з квитками підривають саме їх імідж,ще й пояснення вигадали, що"вони впливу на не мають":girl_crazy: Та і про деяких поляків враження бувають не найкращі, але це в кожному народі так. А ще німці та англічани поляків сприймають ще інакше, бо вже ті їдуть до них на заробітки на різні роботи)

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  8. Raven

Raven Мама малятка

Фірму можна змінити і пояснення управи нема то дитячий садок. Колись так їхала з німецькою компанією, але український перевізник, водії казали, шо виплати зріжуть більше, як зароблять.

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Vittoriya

та полякам просто до того діла нема, от і все. але думку вони свою складають, вона вчора сказала фразу " з польськими водіями такої ситуації не могло би бути". І можна щось доказувати, але сенс? Я сама знаю, що поляки в житті не зроблять такого, вони далеко не ідеальні, але вчорашня ситуація шокувала мене

10. Raven

Raven Мама малятка

Зороблять, то залежить від контори.

11. Vittoriya

Та доказуйте що хочете, я тут живу і трохи бачу. Отакого, щоб не лишитм місця, оплаченого місця , ніколи!! Посадити пасажира на розкладному кріслі коло водія, ніколи!!! Нк тільки тому, що це жахлива неповага до клієнта, але й тому, що це поза правилами дорожнього руху! Міжнародна траса блін, то ж не маршрутка з Брюхович до Львова

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

О, ну так, в житті такого не зроблять... Сама особисто була свідком дачі хабарів полякам на кордоні.
    А тато, далекобійник, ого скільки історій понарозказував...
    Якби їх така ситуація не влаштовувала, то змінили б партнерів. Бо ж страждає репутація фірми загалом. То так дуже файно, що є на кого спихнути " то не ми, то нло".
    Серед поляків є купа взяточників і захланних, як і серед українців.

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
  13. Siania

Siania Love Life

Погоджуюсь, людська натура у всіх націях себе проявляє)) Але те що в нас бардак і безнаказаність - то факт...

14. Raven

Raven Мама малятка

А я не доказую. Просто констатую факт. Теж довелось пожити в Польщі, але вернулась додому. Той факт, що ви там живете, не надає права знати все про всіх.

• Подобається Подобається x 1
  15. Vittoriya

Ну по перше я говорю про водіїв автобусів. Про конкретну ситуацію. Я вже писала, і не раз, що подяки даалеко не ідеальні, але влачне ця ситуація особисто для мене верх якогочь хамства, рагулізму і так далі. В житті ще такого не бачила, щоб купивши квиток на автобус з міжнародним сполученням, тобі дзвонять уже з дороги і кажуть- місця нкмв, але нічо, розберемось. Дівчата, я не гоню на українців як таких, та я ж українка. Але такі ситуації ж часто в нас є, та я ж памятаю і брюховицькі маршртки з рагулями водіями, і такі рейсові автобуси, де ніколи порядку нема. І хоч ви мені що не кажіть, розповідайте історії про поганих взяточників поляків ( я то все сама знаю), але отакого як нам сталося вчора не було би тут, то я точно знаю! І ми попросили вчора передати цю справу керівництву, я не знаю якому. Ми дали їм зрозуміти, що це ж вашу репутацію перш за все псує. Я не захищаю поляків, але мені було обідно до сліз, що ті рагулі водії вважають то за нормально

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  16. Fistawka

то таке враження, що ти доказуєш комусь щось. З тими знаками оклику і "ніколи". Як можна розписуватись за усіх поляків-водіїв?
    Я би ні слова не написала, бо не захищаю наших. Бо порушень в нас море...і бардак...
    Але як ти почала розписуватись за кожного водія, то не втерпіла, чесно. Бо ж взятки на митниці брати то вони гаразд, а продати квиток "на ліво" то ні-ні... Ага.

Останнє редагування: 13 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. orange girl

orange girl Well-Known Member

Плюсуюся. І я таке на кордоні одного разу спостерігала ;) Тому, думаю, всюди є різні люди.... і національність тут не показник.

18. sonyachne divcha

sonyachne divcha Well-Known Member

А чого б не допустити думки, що вони зачасту керуються принципом "а чого б і не взяти, як дають"? Не буду сперечатися, що порядна любина не буде так робити, але кожен вправі сам вирішувати, що він робить, і чи це правильно (див. правомірно).

І чого ми "женемо" тільки на польських прикордонників, думаю ми самі їх такими зробили. Подивіться хоча б на піший перехід в Шигені, і думаю зразу ж відпаде питання "чому польські прикордонники так жостко поводяться з нашими людьми?". А бо ж наші люди там поводяться "як бидло" (вибачайте за грубість, але коли була там, то іншої думки скласти про наших людей не змогла).

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. Fistawka

мда. Не забуваємо, що кримінальна відповідальність як за дачу хабаря, так і за отримання.
    Знову шукаємо комусь якісь виправдання:) Самі дали, самі зробили... Ех ті українці...:) Хто винен? Невістка!

20. sonyachne divcha

sonyachne divcha Well-Known Member

В нас на багато за що є "кримінальна відповідальність", але на жаль не для всіх...