Рагулі? (2)

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Svjatkova, Jan 10, 2013.

1. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Оу, натрапила на попередній пост, дозволю собі процитувати, тільки без образ, просто цікава еволюція думок від нього і до пляжних сукенок в церкві у темі "Рагулі":
    Хтось - це,наприклад, ми з вами. А може, дівчина (та, що в церкві) нормальна?..
    Сподіваюсь, пані не влаштовували панк-молебень?
    А настрій - він такий, грайливий.. Навіть у заміжніх і з дітьми, і в неділю вранці..
    Але нє, таки рагулі...
    Отак в теорії гарно і просто бути толерантною і демократичною, поки це не зачіпає тебе і твої почуття (в т.ч. прекрасного, пристойного і доречного) особисто.
    Я вважаю, що у всьому є міра доречності і пристойності, от тільки у кожного своя (а шкода, бо деколи перебори кричущі, а поза "ашотакоє??" традиційно ігнорує будь-які інші думки, і це вважається аж ніяк не рагулістично, навпаки - демократично (!) ). А хто проти - то зашорений совок ))

Last edited: Jun 17, 2015
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Siania

Siania Love Life

А хіба не можна просто відійти в інше місце, щоб не дивитись на голу спину?)) Такі проблеми в людей серйозні, ніби Вас хтось перед тою спиною припняв

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

@Patty, не мала на меті образити чиїсь почуття, так само як не вважаю що цим дописом суперечу сама собі. Просто коли є певні загальноприйняті норми одягу до церкви - спідниці +/- до колін та закриті плечі, про які наголошують священники та висять про це оголошення, то вважаю, що це зовсім інша справа. Мій пост стосується абсолютно не смаку, а пристойної поведінки у таких місцях, як церква. Сподіваюся змогла свою думку донести точніше...

На жаль, останні рази концентрація голих спин була по 3 шт на метр квадратний :sad: Відійти - то хіба додому піти...

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  4. Siania

Siania Love Life

Я просто зараз в Осло, якби так бурно реагувала на деякі речі, то писала б сюди кожні 5 хв., бо люди таке чудять, що Ви собі не уявляєте. Але якось ніхто не париться хто що робить і як виглядає, розслабтесь і живіть щасливо. Не подобається вам хтось - просто відійдіть, не дивіться.

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. Siania

Siania Love Life

То приходьте швидше до церкви і йдіть в перший ряд, так щоб бачити тільки священника.

• Подобається Подобається x 4
  6. IrynkaMandarynka

@Siania, я вважаю що правила повинні залишатися правилами. Чому заклик ходити пристойно вдягнутими до церкви викликає таке обурення? Ми ж хочемо, щоб люди правильно паркувалися, а не кажемо - кому треба з коляскою по тротуару проїхати, нехай шукає місце без машин? Чи треба, щоб біля кожної церкви, як біля польського костелу, стояли люди із дружини і пропускали лише тих, хто вдягнутий відповідно до правил їхньої церкви??? Повторюся - поза межами церкви, на базар, на роботу та ін. для мене байдужим є зовнішній вигляд людей, але ж церква - це місце особливе...

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  7. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

В бахчисараї є печерних храм, ну і туди ходять і просто туристи і паломники. І не завжди туристи вдіті "до храму", то для них є при вході ящик з спідницями "на запАх" і дешевими хустками.

• Подобається Подобається x 2
  8. Siania

Siania Love Life

Так, але якщо Ви ходите до церкви - то знаєте що не варто засуджувати людей. А якщо хочете підказати - то підійдіть до тої людини і по-доброму скажіть що так не можна.
    Мене просто вбиває те обурення на все, якась агресія.
    Ну бо якщо це дійсно дискомфортно для Вас - відійшли собі та й все.
    І до чого тут порівняння про парковку, коли це заважає людям проходити?

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  9. Colombina1982

Знаєте, дехто з моїх знайомих перестав ходити до православної церкви на користь католицької з єдиним аргументом - там можна бути в штанах, джинсах і хустки не треба. )) Але й елементарні прохання щодо зовнішнього вигляду, виявляються, можуть обтяжувати ))
    Ааа, це багато що пояснює!! Ну нічого, прорвемося в Європу і через кікисьтам років (десятків років) ця темка і в нас заглохне сама собою, і нас ніяким чудом не здивуєш. Стосовно деяких речей хочеться додати "на жаль".
    Моя бабця, до речі, каже, що в першому ряду - якраз найбільші грішники. )) То жарт з часткою жарту.
    Ключове слово - "туристи". Запропонуйте львівським паням дешеву хустку на пояс чи на шию. Та ви шо, таке плаття (ноги, декольте) замотувати в спідниці на запах чи під хустку. То ж гарантовано спеціально найкращий одяг вибирався до церкви, а не з нужди.
    Це насправді дуже європейська позиція, яка проявляється у всьому, і мені особисто це дедалі менше подобається, бо сприяє розквіту явищ, які мали б принаймні не схвалюватися. А так - ну нехай собі... А ми ще кажемо про українське "наша хата скраю".

Last edited: Jun 17, 2015
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Смішно Смішно x 2
  10. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

• Смішно Смішно x 4
  11. Siania

Siania Love Life

Знаєте, в нас набагато більше тих "на жаль" ніж тут.
    В нас всі так гарно одягаються, до церкви в спідничці, туфельки, та й навіть в супермаркет.
    Тільки подивіться уважно на газони, скільки там сміття, як наші люди нищуть місто де живуть, все пописано, розбите скло на встановлених зупинках, недоїдки під вікнами багатоповерхівок, окурки повсюди, хамство персоналу, смердючі люди (від того що не миються) в транспорті - це набагато більший "на жаль" ніж те що в Європі одягаються вільно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  12. IrynkaMandarynka

13. Colombina1982

Я не повірю, що в Європі ідеальна чистота і порядок, мораль і все таке. Я вам не скажу за всю Європу, але принаймні в Італії і Греції навіть у вказаних вами напрямках ще є над чим працювати. А в останній тих, кого ми називаємо "рагуль поведінковий" аж ніяк не менше, ніж в Україні.

14. Siania

Siania Love Life

Мені здається Ваш чоловік ідеалізує наших людей) Я більше довіряю власним очам :) Вчора були на пікніку на острові, куди всі приїжджають смажити сосиски, відпочивати - спеціально спостерігала, і ніде не побачила сміття, всі після себе чемно несли все в сміттєві баки.
    Звичайно і в Осло є рагулі, і в нас є більшість нормальних людей, але реалії такі що в нас дуже брудно. Я вже писала, що на сихівських газонах не можу випустити собаку, бо то якісь курячі кості знайде, то старі деруни, то шкіри від риби і т.д.
    Не буду продовжувати дискусію, бо то заходить в глухий кут :)

15. Colombina1982

Це неможливо. Щоб ідеалізувати те, в чому ми живемо, треба бути сліпим, глухим і навіженим. А не паритись тим (або не тим паритись) не у всіх виходить.
    Абсолютно погоджуюсь.

16. Siania

Siania Love Life

Ну а як я можу ідеалізувати що в Осло чисто, якщо я тут тиждень, і раніше була, і ніде не бачу бруду, хоч уважно спостерігаю?))

17. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Сяня, та просто всюди є люди а є рагулі. На вихідних гуляли в стрийському парку. То я сама навіть трохи шокована була, всі чемненько викидали все у смітники. При чому це були і діти і дорослі. Не бачила жодного хто б просто швирнув на землю.

18. IrynkaMandarynka

Ого, а відколи це вигулювати собак на газонах - це нормально??? Ви над цим не задумувалися? Цікава позиція :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Siania

Siania Love Life

Ооо, давайте не будемо про вигул собак. Я за своєю собакою прибираю регулярно, сподіваюсь цього достатньо?

20. ksjy

ksjy Well-Known Member

Якщо людина йде до церви, то вона йде молитись. Я вважаю, що варто зосередити свої думки на розмові із Богом, а не на спогляданні одягу оточуючих. Нехай це все таки залишиться на їхній совісті. А якщо вже так сильно зачіпає, то ніхто ж не забороняє підійти сказати, натякнути, звернути увагу на недостойній зовнішній вигляд. А протилежному випадку, вважаю РАГУЛІЗМОМ обговорення зовнішнього вигляду оточуючих.

• Зе бест! Зе бест! x 3