Психологія харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Маруся-мама, 15 Вересень 2010.

1. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Відповідь: Психологія харчування

Марусю, навпаки, ви зможете їсти все, що хочеться.
    Зараз то не можна, то не можна, то в обмеженій кількості.
    Тому його й хочеться.
    А коли можна все і скільки хочеш, і коли хочеш, ти себе питаєш "А чого мені дійно ХОЧЕТЬСЯ?"

І якщо хочеться кусок хліба, то я не буду боятись і обманювати організм, заїдаючи те бажання грейфрутом, апельсинкою, капустою, водою... чи іншими продуктами, "які можна".
    Я візьму той кусок хліба, і повністю задовільнюся...
    Он Світлана мала допис про ці страхи:

http://svetlyachok.livejournal.com/590444.html

2. AilataN

AilataN жива

Я 'зараз намагаюсь відсліковувати моменти , коли я НЕ хочу їсти, і що робиться в голові коли я неспроможна відмовитися від їжі. наприклад з недосипу, або перевтоми, або якісь запахи впливають, або "праздность ума", або колективний вплив ( це як у випадку з млинцями). Намагаюсь уникати таких ситуацій. Посмажила млинці- повернулася і пішла з кухні, прихопивши тільки один)) Або коли їжа лежить на столі, виглядом манить до себе.
    маю пару правил, які твердо виконую. Наприклад за комп"ютером- ніні. Після кожного гамства- чистити зуби. Якщо немає можливості почистити зуби- не їсти.
    Ловлю моменти і аналізую чому я відмовилась від порції чогось смачного.
    На першому місці- коли я зайнята чимось, але це мусить бути щось цікаве і позитивне.
    Зараз намагаюсь зрозуміти чому мені не хочеться солодкого. Навіть якщо я голодна і на столі торт, я його їсти не буду, але якщо м"ясо, ковбаса іт.д. то не можу зупинитись, причому з хлібом.
    План такий- відслідкувати момент мотивації проти чогось і перенести на інший продукт. (наприклад пекти курку з кремом і в карамелі))))*жартую*
    ще пробую розслаблятися коли я голодна, відчувати задоволення від почуття легкого голоду. Така собі приємна пустота в шлунку. Оммммм....Трохи мені бракує мазохізму до того всього)))

3. Orman

Orman Модератор-бомба

а чому?

може не голодні?

справжній голод харчами ніби не перебирає.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Справжній не перебирає. Але таким як я важко розпізнати справжній від психологічного, бо дається в знаки патологічне заїдання - результат виховання і відносин в родині. Так, я погоджуюсь, що було того не минути, але нажаль перекреслити то, що було займає багато часу. Але я вчусь, я работаю.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Ага... я її шлябізую вже не один день. Ще тіко до тої статті не дійшла.Дуже дякую!!!:girl_tender:

5. AilataN

AilataN жива

Не люблю солодке. Їм рідко, без супер натхнення)). Отак би все решту їсти, нормально, є- добре, нема- нічого страшного..Якось так.

А справжній голод взагалі тяжко відчути, доступ до їжі є , тим більш що намагаюсь не зловживати муками голоду, це нездорово.
    Торт не їм, бо знаю, що десь там , в доступі є московська ковбаска...Або якийсь тортик печінковий і смажена бульбочка...Мммм.
    О, захтіла їсти, с т о п .

ще себе хвалю , коли щось НЕ з"їла , або недоїла. Якщо на тарілці щось залишилось- нічого страшного, війни нема. Ну і стандартні штучки : маленька тарілка, маленька ложечка, помалу, і велика кружка води ( я запиваю, або перед їжою п"ю) Салат , овочі, фрукти до ( перед тим) того, як щось сісти поїсти.

Пи.Си. Думала, що в мене немає плану, а от прописала все- і бачу, що план таки у мене є))).

6. Rona

Rona Мама-йожик

а чо? то гасить "вогонь травлення" (розбавляє шлунковий сік), ліпше за півгодини до їди пити і годину після *принаймі знаю так*

7. AilataN

AilataN жива

Нє, не кажу , що це правильно... Просто так якось звикла. Може й це треба змінити, плюс вже бачу- великі куски до писка не залізатимуть)))).

8. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

а що робити коли ніби і пора пообідати, береш собі щось трішки і спам*ятовуєшся коли запиваєш торт борщем?)))
    за собою помівтила, що коли маю великий стрес. то нічого в горло не лізе, а коли якісь незначні переживання то все пхаю в себе без розбору.

9. Rona

Rona Мама-йожик

10. AilataN

AilataN жива

Рона, на твій погляд, чого бракує ,важливого, в моєму плані?

11. Rona

Rona Мама-йожик

AilataN, харчування, то досить глибока тема, насправді... я мабуть не смію комусь щось казати на ту тему... можу поділитись хіба власним досвідом
    раніше я дотримувалась принципів "системи -60", вони не погані, все гарно розписано, привчають їсти здорово досить
    зараз моєму способу життя/мислення більше підходить аюрведичне харчування

по психології харчування Орман радила дуже хорошу книжку, то дійсно важливо, бо там першоджерело, ліпше вирішувати питання в основі (психіці), а не в наслідках (скільки чого і коли їсти)

12. Orman

Orman Модератор-бомба

для роздумів

13. DarkNess

DarkNess New Member

Завдяки цій темі я нарешті підійшла вблиз до справжньої причини своїх денних перекусів. Якшо мягко - то я в шоці... непочатий край, як то кажеться.
    Orman, а є десь та книжка love your body... в перекладі?

14. Orman

Orman Модератор-бомба

15. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Ось тут ніби переклад є. назва інша, але гугли видає її як переклад. Хто читав, може скаже чи це воно.

16. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Так, це та сама книжка. Я зараз читаю

17. Левицька

Левицька New Member

так, книжка та) мене теж спочатку спантеличила назва у перекладі)
    я ще всю книгу не прочитала, за браком часу, але основні речі для себе винесла. Наприклад, перестала себе довбати за те, що вже з`їла. Ну, з`їла, - то з`їла, це не привід казати "все пропало!" і нажератися далі, також головною для мене стала ідея "крочків", тобто я не намагаюсь от взяти і з понеділка худнути, ні, просто щодня роблю якісь речі, які є корисними для мого організму і допоможуть схуднути, такі як сходити на тренування (байдуже яке), не скористатися ліфтом, пройтися пішки, не з`їсти чогось зайвого, з`їсти більше овочів.
    Також головним пріоритетом у схудненні (навіть схудненя тут недоречне слово) - стало моє власне здоров`я і бажання жити повноцінно якомога довше. Читаючи книгу десь пробігають думки, що я не така товста, як були автори, це не про мене, це мене не стосується, але все-одно, напрямок їх думок дійсно дозволяє перемкнутися і розібратися в собі.

18. AilataN

AilataN жива

Для мене теж основним пунктом
    Як і у вас
    Зовсім не натхненно для мене є ввечері перед сном думати- от, йоолки, і то я з"їла, і то... А думати: ха, я сьогодні і того не з"їла, і від того відмовилась, а могла ще напхатися чебуреками і пончиками)) І засинати з гордою посмішкою, ггг.

19. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Вчора спілкувалась з товаришем, який вже декілька років займається і харчується по системі Голтіса. Я вражена його відношенням до харчування, тобто від їжі він зовсім не залежний, захоплена його душевним станом, людина насправді знаходиться в повній гармонії з собою і природою... А при тому він успішний бізнесмен, живе в сучасному світі, але не піддається тим всім спокусам якими захоплена більшість людства... Кому цікаво, почитайте http://goltis.info/fizkultura-impulsa.html :girl_wink:

20. Левицька

Левицька New Member

якраз найважливіше, як на мене, в цих словах, точніше їх трактуванні. Важливо не вистоювати проти спокус, а щоб ці речі не були спокусами по суті. Інакше, це не гармонія, а ламання себе. І неважливо, яка система чи дієта.