Психологія харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Маруся-мама, 15 Вересень 2010.

1. Lelka

Lelka New Member

Відповідь: Психологія харчування

я мала на увазі організм із незатьмареним мозком (або неспровокованим) всякою всячиною, алкоголь і травка ж бо дуже специфічно впливають на відчуття голоду:girl_yes:

2. Orman

Orman Модератор-бомба

таки так - найкраща канапка - шматочок помідора на салатному листі гггггг.

та може й може хотіти. Фелпс на сніданок з"їдає іжу яка має 3 тис. ккал. Ну ви зрозуміли ...
    Але на загал, воно якось не дуже. Ну і знову ж, ви про канапки дуже пристрасно написали - емоційно. Це явно не шлунок їх хоче :girl_wink:

3. Lelka

Lelka New Member

:girl_haha::girl_haha:

4. mamatu

mamatu Well-Known Member

Вчора мені гарна стаття натрапилась про психологію харчування.
    Я в ній знайшла нарешті фактори, що не дають мені схуднути: от прсто навпаки починаю набирати вагу кожен раз, як починаю за фігуру братись. Тепер постараюсь пропрацювати ці моменти, може справа піде легше.

5. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Я коли активно худіла,слухала тренінги,як би це краще сказати? одного центра який займаеться "кодуванням" від переїдання! Там всю не здорову їжу асоціюють з яккимись мерзенними речима! Типу ковбаски,ну самі догадайтесь з чим:girl_haha: Я навіть не повторю всього,але воно на якийсь час дійсно відбивае апетит! А здорову їжу навпаки асоціюють з добром,хорошою енергіею! Але час пройшов,всерівно попустило..... Хоча перед святами може і варто їх знов послухати!!!! Памятайте- 3 секунди в роті,а потім все життя на бедрах!!!!

6. kostuk

kostuk New Member

Класне "правило"...Але ж деколи так хочеться тої "нездорової їжі"...:girl_tender:
    Особисто я на дієтах не сиджу...але намагаюсь дотримуватись наступних речей:
    1. Після 18.00 нічого не їсти..навіть маленького яблучка...
    2. Їм 3 рази в день з перервами ну хоча б в 5 годин (н-д, 7.30, 12.30, 17.30), але "все" і небагато...так, щоб залишалось легеньке відчуття голоду після прийому їжі.
    3. Жодних "перекусів" між основними прийомами їжі (якусь цукерочку, печенько...тощо)
    Таким чином підтримую більш-менш стабільну вагу...Хоча це досить важко: я маленького росту і кожен зайвий кілограм одразу помітний...:girl_sad:

7. Orman

Orman Модератор-бомба

дівчата, ви, здається, трохи не в ту тему потрапили. Це якраз і є ті обмеження про які ми говоримо, що їх не має бути, бо через обмеження і виникають зриви і решта.
    Як тільки ви відчуваєте що чогось вас чогось позбавляють (чи змушують дотримуватися графіка), навіть якщо це ви самі собі таке робите, так зразу хочеться це з"їсти, чи порушити графік, а психологія каже що маємо завжди вибір.

щодо допису Похудєйки, ви мене вибачте, але один ваш нік багато говорить - ви не харчуватись хочете нормально, а схуднути - а це зовсім різні речі.
    Ну і тренінги як і дієти і пігулки - це "зовнішній" вплив. Ми хочемо щоб прилетів чарівник і щось таке зробив, щоб ми різко почали правильно харчуватись і стали "тонкими и звонкими", але рано чи пізно, і це стається завжди, ви збунтуєтесь проти зовнішнього впливу, яким би раціональним він не був, і буде зрив.
    Тому рішення про власне харчування треба приймати самостійно і свідомо, а головне звжди пам"ятаючи про те що ми маємо вибір, що нам їсти, а не заборону.

8. kostuk

kostuk New Member

9. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Взагалі то нік то прикол! харчуюсь я прекрасно,нівчому особливо не відмовляю,а нездорової їжі просто не хочется!

• Подобається Подобається x 1
  10. Orman

Orman Модератор-бомба

:) і дякувати Богу! Але я трохи не про такі зриви писала. Але, направду, ми про різні речі говоримо, то й не дивно, що не можемо порозумітися.
    Ну а власне психологія харчування нам каже, що не треба зовсім себе обмежувати. В цьому місці всім стає страшно і здається, що почнете їсти без перестанку. Але це не так :)

---------- Додано в 21:25 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

Недавно прочитала уривки з дуже кльовської книжки про психологію харчування. Як зберуся з думками, напишу, що вичитала.

11. Rona

Rona Мама-йожик

назву і автора книжки в студію! :)

12. Orman

Orman Модератор-бомба

Джіліан Райлі, а назву не пам"ятаю, щось про припинення переїдання.

13. Rona

Rona Мама-йожик

14. Orman

Orman Модератор-бомба

15. Rona

Rona Мама-йожик

16. Orman

Orman Модератор-бомба

17. Rona

Rona Мама-йожик

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Написала в темі про -60 але думаю що воно більше тут підійде.

А я чемна. Я їм по зову шлунку. Приблизно 4-5 разів на день, але мій кожен раз то не обов’язково первоє, второє і десерти а це те що зараз хочеться, скажімо помаранча і склянка води; тоді на обід йогурт і ще щось... в залежності що буде під рукою з розрахунком що воно мені піде на користь.
    Найлегше мені їсти тоді коли власне хочу а не тому що мус - бо то вже обід. Бувають дні що я два рази снідаю, і два рази обідаю але не вечеряю. Бувають що снідаю, не обідаю (маю перекус якийсь) але вечеряю. Одним словом слухаю себе і як порадили підтримую рівномірний рівень цукру в крові і не дозволяю собі бути настільки голодною що кидаюсь на все що бачу перед собою.

19. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 12 Лютий 2011
  20. Orman

Orman Модератор-бомба