Психологія харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Маруся-мама, 15 Вересень 2010.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Психологія харчування

та сто процент, що генно-модифікована. А мені легше триматися подалі від солодкого, легше для всього-і могзгів, і тіла. От тримала себе в руках і якось вже й не думалося, а тут КД, плюс ще в той день сиділа на вступному екзамені в муз.школу, втома, голод, біль і я за день стоптала банку згущенки... :girl_mad: Наступного дня ще морозива наїлася і в результаті-лице обсипало прищами, а цього разу навіть при ПМС не обсипало як завжди, бо солодкого не їла. От зла на себе, але принаймні висновки зробила-міри я в тому не маю, а одже краще взагалі утриматися . От єдине за що тішуся- ніяких цукорків мені взагалі не хочеться, вони мені приторно-солодкі тепер, відвикла вже. Налягаю на фрукти, тим більше зараз така пора. Але ж яка то залежність-отой цукор, то правда...

2. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

3. Rona

Rona Мама-йожик

4. Rona

Rona Мама-йожик

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Останнє редагування модератором: 12 Червень 2013
  6. Orman

Orman Модератор-бомба

значить вам нашось треба ті 10 кг вдома. Помагають вони вам. Знайдете від чого помагають (читайте, захищають) будете знати що робити.

7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

а от реально втримати себе від солодкого у КД? (конкретно мене - перед ними) і шо то за хімія так впливає?

ще примітила одну закономірність, якщо втомлена або хронічний недосип - починаю більше їсти, або їм звично, а все-одно круглішаю, і чого б то?

8. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в мене те ж питання. від середини циклу і до початку КД просто неймовірне бажання нажертись. і ситість відчуваю, і пересичення, та все одно хочеться і хочеться. допомагає лише якась зайнятість фізична, інакше голова працює на одне - що з"їсти?
    як з тим боротись?

9. Rona

Rona Мама-йожик

волію не боротись, а прийняти (одразу спадає гострота бажання) то раз, а 2 - КД не йдуть місяць, 1-2 дні, при норм. активності великої погоди не зроблять, і шукати відмазку в КД бажання відпаде :) ну то імхо, звісно

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в мене як раз з приходом КД настає штиль, абсолютно втихомирюється ота ненаситність, але перед тим днів 10 - штурмую холодильник, і так 1 кг ваги коливається туди-сюди.

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

то впринципі так. Але всерівно отой нездоровий потяг до солодкого під час КД мене денервує. Я себе контролювала чесно і навіть при ПМС не їла і впринципі було добре, але тільки КД почалися ну просто здалася. Може це ще пов'язано з тим, що болючы сильно маю, розклеююся і від того себе отак жаліти починаю...

12. Rona

Rona Мама-йожик

просто треба зрозуміти, що це за стан, жіночий організм очищається, оновлюється і вимагає спокою, а не дрессури, а його починають насілувати - то зя, то нізя, ужос!
    цілком адекватні коливання :)

13. ladybug

ladybug New Member

При недосипанні кількість лептину(білок, який знижує апетит) зменшується, а грілин (гормон голоду) збільшується.

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Прочитала щойно три речі, які зупиняють процес скидання ваги -
    1. У вас алергія/несприйняття певних продуктів, а ви про це не знаєте.
    2. Ваше життя переповнене стресом. Це впливає на вашу систему травлення.
    3. Ти не займаєшся тим, що приносить тобі задоволення.

Якщо чесно, то №2 і №3 це про мене. Особливо №3. Я так ненавиджу свою роботу, що то просто ЖАХ!!! Не дивно, що мій організм так вчепився до надваги.

15. Pavonia

Pavonia New Member

МАруся, а де ви то прочитали? Я б теж таке почитала.
    Мені теж ті причини підходять - я стала набирати вагу якраз тоді, коли почала приносити себе в жертву інтересам чоловіка і перестала займатись тим, що хочу. ( Треба ту мою жертовність прибити чимось важким раз і назавжди, наразі над цим працюю).

16. Pavonia

Pavonia New Member

Відповідь: Схуднути за будь-яку ціну

А от цікаво, чи можна той захист перекласти на щось інше, менш шкідливе для організму? Чому підсвідомість в якості захисту вибирає саме зайву вагу?

17. Orman

Orman Модератор-бомба

бо вона має фізичний прояв - жировий "панцир", і більша людина стає фізично, типу "не підходь, бо я велика і можу себе захистити"

можна на голову :). Розібратись з страхами, всяке таке. Радувати себе не їжею, а тим до чого хоч трохи більше зусиль треба, ніж до холодильника дійти.

але буває, що люди набувають інші шкідливі "звички" - починають радувати себе в інший спосіб, і зациклюються на чомусь іншому. Але що то зараза - що то зараза.

18. Pavonia

Pavonia New Member

Тобто шлях є один - до грамотного психолога. Треба навести лад в душі- тоді і в тілі буде все добре.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

не обов"язково

можна навести і самому

"меньше думайте, больше чуствуйте" - часом аж страшно як сильно і швидко помагає

20. AilataN

AilataN жива

Нема в хаті чоловіка- і їсти не хочеться.
    Нема компанії.
    :dntknw: