Проїзний документ дитини чи фото в закордонному паспорті батьків

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ума, 16 Серпень 2007.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Проїздний документ дитини чи фото в закордонному паспорті батьків

а прошу розтлумачити-плануємо взимку чухнути в Прагу з малими..Любіка фото є в Юриному паспорті,бо виробляв новий..а як бути з Мареком..мій паспорт ще 2 роки дійсний..не хотілося б міняти...робити на нього проїздний (на той час йому має бути 7 місяців) чи як....якщо так, то де швидко це можна зробити і скільки така послуга коштує ...

2. Knopka

Knopka Well-Known Member

було 35 евро, з дітьми знаю тяжко, треба багато документів. Я з Ганнусею їздила минулого року, ще до всіх тих нововведень, тепер сама їй візи не робила, але коліжканка почала ту справу і так і не закінчила.

3. Уляночка

а чому..яких саме....

4. kati

kati Well-Known Member

впиши марчика в свій і всі дєла. це робиться дуже швидко і без проблем, лише дозвіл від мужа нотар. треба

5. Уляночка

тобто беру 2 паспорти і мужа, свідоцтво про народження і йду до нотаріуса, де і вписують..чи в ввірі..

6. Іруня

Іруня Well-Known Member

Я б казала так : щоб обійтися без тих всіх нотаріусів, треба взяти 2 паспорти, обидва свідоцтва, я робила ще фото дітей, обов"язково з мужем йти в Ввір. Там швидше за все ви обидва напишете заяви, що дозволяєте чоловіку/дружині вписати дітей в паспорт. І мужу хай впишуть лише Марчика ( бо Любчик вже вписаний ), а тобі обох дітей. І так точно будеш мати спокій ( принаймі, на ті 2 роки, що дійсний паспорт ).

7. Knopka

Knopka Well-Known Member

до нотаріуса треба йти з чоловіком, якщо вписати малого треба у твій паспорт, у ввір з його дозволом вже можна самій, принаймні я сама ходила, присутності чоловіка не вимагали (вписувала дитину у свій паспорт), процедура зайняла кілька хвилин
    Уляночка, ось знайшла інфу про Чехію:

Останнє редагування: 27 Вересень 2010
  8. Ума

Ума Super Moderator

Уляночка, ще й я скажу :)

якщо ви з чоловіком в одному районі прописані (один ВВІР), і якщо дитину вписуєте в обидва паспорти, то можна без нотаріуса. Платите всі тарифи двічі (бо 2 паспорти). до 2х тижнів забираєте свої паспорти.
    п.с. Дітям до трьох років фото не потрібне.

Щодо Чехії: якщо у вас буде запрошення, то візу відкривають 100% без проблем і тоді не треба жодних документів мати. навіть в чисті паспорти!!! Але потрібно, щоб запрошуюча сторона мала офіційно рахунок в банку і суми було достатньо на вас всіх на певну к-сть днів (там є якийсь розрахунок скільки то має бути). Тоді навіть страхівку можете не купувати, ні доходи не показувати, ну нічого - бо так ніби за все платить запрошуюча сторона. Дітям безкоштовно віза, з дорослих 35євро, але ячкщо прямий родич - жінка, мама і тп. - то безкоштовно.
    Дзвоните в чеське посольство по тел. щоб записатися. на призначений час приходите берете талончик (номер вашої черги) і біля посольства чекаєте поки на табло не висвітить ваш номер і до якого вікна. здаєте документи (перед тим дізнайтеся які копі треба мати і т.п.) і до 10днів забираєте.

я чеське посольство обожнюю, ще ніколи там не стояла більше 30хв (з моменту припаркувалася і до поїхала домів). Швидко, оперативно! хай нелякають люди під посольством, то не жива черга, то є що люблять постояти, або приїхали з району і нема де дітися.

9. Роса

Роса Member

маленька поправочка: для перетину митного кодону України , фото дитини з 5 річного віку в обов"язковому порядку вклеюється в паспорт батьків (одного з батьків)
    Щоб потрапити з своєю дитиною в інші країни (не всі), треба щоб фото дитини було вклеєне в ваш паспорт в 1, 2 або 3 роки. Це залежить від законодавства тієї країни, куди плануєте поїхати.

Останнє редагування: 28 Вересень 2010
  10. Уляночка

а які саме документи треба здавати..бо я за кордоном востаннє 20 років назад була..ну мо трохи менше:girl_blum:....
    і чи через турфірму не простіше відкрити візу і кіко переплачуєш, якщо сам ніде не ходиш:girl_emo:....

п.с. завтра йдемо Мареку фоту робити, бо думки різняться тут..і коліжанка,до якої плануємо їхати каже,що треба..тому зробимо...хоча я си то слабо уявляю:connie_pull-pigtail..а в четвер їдемо в Франківський ВВІР і здамо наші паспорти,щоб Марека вписали...хто знає, як найшвидше це можна зробити і кіко переплачуєш в такому випадку:girl_wink:

11. LILY

LILY Well-Known Member

а ти Марчика у свій паспорт вирішила вклеїти чи в обидва? через турфірму можна тоже вклеїти щоб не йти в ввір

12. myctafa

myctafa New Member

Добрий день дорогі відвідувачі форуму. Хочу виготовити собі проїзний терміново на протязі 1 місяця. Скіки це буде коштувати і куди можна звернутися.

p.s 16 років виповнилось паспорт УКР є.

13. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Ми теж зібрались вписати дітей в зак.паспорт. Сказали нам що треба копії свідоцтв дітей і згоду чоловіка, щоб вписати дітей в мій паспорт. і сказали, що таких маленьких дітей не фотографують, тільки вписують. Щойно вичитала в темі, що якщо дітей вписувати обом батькам, то згоди завіреної нотаріусом не потрібно. Через пару днів дам знати, що з того вийшло.

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

це так і є. В нас так вписана Софія.
    До 3 років чи можливо до 5 діток не фотографують і думаю, що до такого віку окремий проїзний док дитини потрібен тільки у тих випадках, коли дитину без мами кудись відправляють. А це певне рідкість.

15. kljysochka

kljysochka New Member

десь на форумі читала,правда в якій темі,не пімню,що коли діти вписані до мами,то при поїздках візи на маму і дітей по різних сторінках ставлять,і шо так швидко закінчатся сторінки в паспорті мами,тому краще робити паспорти дітям окремо,незалежно від віку...То правда?????я якраз хочу своїм дітиськам робити,але незнаю що краще:вписати чи окремі??всю темку прочитала,але шось зорієнтуватись неможу:girl_cray:якщо порівнювати то ліпше що??:girl_in_dreams:

16. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

А хто знає, скільки в нотаріуса коштує завірити дозвіл батька? І скільки коштує вписати дітей в паспорт? Хочу знати як вийде дешеве: вписати дітей обом батькам в паспорти без нотаріально завіреного дозволу , чи вписати в один паспорт з дозволом завіреним в нотаріуса.

17. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Якщо дитина вписана в мамин паспорт, то візи дійсно ставлять окремо на маму і на дитину.
    Але окремий проїзний документ дитини роблять лише на 3 роки - тому дивіться, чи будете мати за три роки так багато віз, що закінчиться Ваш паспорт.

З пяти років фото обовязкове, з трьох за бажанням батьків (ми свою вклеїли у 3,5 років).

Залежно від нотаріуса в межах 60-80 грн. Офіційно дешевше вписати обом батькам, але часу і нервів більше піде.
    Особисто я вписувала дитину лише собі, щоб Ярка з татом нікуди без мене не поїхали:girl_haha::girl_in_dreams::girl_haha:

18. Katherine

Katherine New Member

Привіт дівчатка.
    Скажіть, будь ласка, чи може хтось вклеював фотографію дитини в закордонний паспорт після того як дитина вже була вписана без фотографії? Скільки це займає часу і чи це проблематично?

19. talja

talja Member

У Залізничному районі перед новим роком здавала сказали що обов'язково потрібне фото його тепер вимагають після двох років, ми робили. Також потрібно нотаріально завірена згода якщо батьки у різних районах прописані, вони тоді не можуть прописати до двох батьків.
    Нам папірець від нотаріуса обійшовся в 100 гривень. Дешевше вписати у два паспорти правда це можливо коли ви у одному районі прописані! Найвигідніше вписувати дітей при виготовленні паспорта, тоді не проплачуєте жодної квитанції, крім фото, нотаріуса і копій дитячого свідоцтва.

20. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Згідно Постанови при вклеєні обовязкове фото з 5-ти років -
    Ще знайшла ось таке:
    В Постанові вказано, що проїзний документ оформляється на 3 роки.
    А вклеєне фото на скільки?