Проїзний документ дитини чи фото в закордонному паспорті батьків

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ума, 16 Серпень 2007.

1. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Проїзний документ дитини чи фото в закордонному паспорті батьків

дівчатка, дуже-дуже дякую!!!
    а бланк і облікову картку дадуть в неприйомний день?

2. Олька

Олька Well-Known Member

Я подивлюсь після обіду в машині, в мене мають бути чисті, бо я взяла лишні)) Якщо є, то я Вам віддам!

3. Maternity

Maternity New Member

Хочемо влітку поїхати сімєю в Європу, але от як бути із візою для дитини, ніколи з таким не стикалась. Дитині на момент поїздки буде 8 місяців. Напишіть плз які саме документи потрібно для візи дитині, вона не вписана ні до кого в паспорт, в чоловіка дійсна шенген віза, тому може йому не треба буде нову візу виробляти. Дякую наперед.

4. lawyer

lawyer Member

ні, встановленого терміну дії він не має - це де юре,
    але де факто, нотаріус завжди попереджає, що, можливо, через рік-два такий дозвіл і не приймуть, тому потрібно здавати його в найближчі місяці.

5. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Здається офіційно ніде такого не бачила. А відносно терміну - офіційно 3 місяці, а реально нам робили 4,5 місяці.

6. Ука

ого!
    мені казали про місяць...

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

Подивилася я заяву (красно дякую Ольці), зараз буду задавати ще купу дурних питань. Якщо в когось вистарчить терпіння на них відповісти, буду безмежно вдячна.

1. Внизу є примітка "Підписи батьків засвідчуються нотаріально". Я правильно розумію, що цю заяву теж треба засвідчувати в нотаріуса в присутності обох батьків?

2.
    Що саме має бути завірено в школі (мене не пошлють звідти)??
    Чи це замість нотаріуса?
    Якщо так, то обоє батьків також потрібні?

3. Заяву можна заповняти від руки? Чи вдруковувати (як колись, коли я паспорт виробляла)? Друковані букви чи можна прописом?

ииии, почуваю себе ідіоткою...

7. arushka

arushka завжди досягаю мети

У школі берете довідку про те, що ваша дитина там навчається. Завіряється підписом директора і печаткою.
    Ми засвідчували у нотаріуса заяву, що ніхто з батьків не заперечує проти виїзду дитини за кордон ( але у нас мала має окремий проїзний).

8. Олька

Олька Well-Known Member

Ні не цю заяву треба завіряти в нотаріуса, а ту яку в якій ви даєте дозвіл на виготовлення проїзного документу, тобто робите в нотаріуса окрему заяву, де нотаріус завіряє справжність ваших підписів.
    В школі завіряєте оцю заяву, яку я Вам дала і облікову картку. Ніхто Вас не пошле))), вони таке багато разів роблять різним дітям. Обох батьків там не потрібно.
    Я друкувала, але можна і від руки, але друкованими буквами.
    П.С. Вибачте, що приділила Вам мало часу, мали важливий договір, мусіли вичитати-виправити)))

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

По, перше впишіть дитину в закордонний паспорт - свій і чоловіка. Можна просто вписати, можна з фото. Фото наперед зробіть і попередьте, що для закордонного. Ми вписували, коли дитині було десь 6 міс. Але робили це не в паспортному столі (там довше), а через посередництво (знаходиться біля головного вокзалу - вул. Залізнична). Це коштувало десь 150 грн. Які там документи - точно не памятаю. Можна взагалі-то в неті знайти.
    Візу ви відкриватмете собі і дитині разом. Віза для дитини відкривається окремо і вклеюється у ваш папорт. Якщо в чоловіка на той момент ще діятиме шенген і ви подаватимете документи на візу без нього, то вам потрібно дозвіл від батька, що він не заперечує, що ви берете з собою дитину за кордон. Цей дозвіл робиться в нотаріусі батьком.
    З досвіду - беріть всі можливі оригінали документів, які стосуються вашого подружжя і дитини, і зробіть всі копії. Бо часто вони просять того, чого нема в переліку документів для отримання візи.

10. Ука

11. Олька

Олька Well-Known Member

нічого Ви мені не винні! перестаньте!

12. Maternity

Maternity New Member

Величезне дякую за інфу.

13. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Підкажіть в кого скільки часу дитина вклеєна в паспорт? В сестри племінник вклеєний вже 4 роки тому зараз йому - 5, вклеєний у 1,5 і фото відрізняється від "оригіналу", плануємо їхати на море - можуть бути проблеми на кордоні?

14. SoLana

SoLana Well-Known Member

Подивилась в паспорт:). Фото малого було перший раз вклеєне в його 3 роки, і так ми їздили до його майже вісім років, а минулого року (малому було 7,5 років) вклеєли ще одне фото. А в мене теж питання - зараз в мого Сашка є проїздний документ, який вже в туристичній фірмі знаходиться для вироблення віз, ми плануємо робити шенгенські візи, чи буде правомірно вироблення шенгенської візи для моєї дитини в паспорті де вклеєне його фото ( приміром моєму паспорті), чи потрібно вже користуватися виключно проїздним документом дитини? Мається на уваі, вироблення вже іншої шенгенської візи, бо по проїздному документі дитина їде не з батьками, і віза буде в ньому туристичною, а виробляти ми окремо хочемо мульти шенгенку.

15. Олька

Олька Well-Known Member

Фото в паспорті треба поновляти кожні 3 роки, там не потрібно ніяких документів, просто прийти в УВІР з паспортом і фотками.

В мене так само мала вклеєна в мій паспорт і має проїздний, зараз я відкриваю візу на болгарію їй і собі по моєму паспорту, а шенген також відкриваю на днях вже в проїздний.

16. poputochka

poputochka Well-Known Member

Порадьте, куди краще звернутись і які ціни (в ПП).

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

така ситуація. їдемо з чоловіком і дитиною з Німеччини разом в Україну, але він повертається раніше, а мені потім треба буде летіти самій з дитиною. маємо в Німеччині тимчасовий дозвіл на проживання, на консульському обліку не стоїмо. коли будемо їхати наступний раз в Україну - невідомо. щоб мені виїхати назад у Німеччину - треба нотаріально посвідчений дозвіл батька на вивіз дитини. але я не знаю, на скільки часу я вивожу дитину закордон. чи є можливість оформити дозвіл приблизно такого змісту: "дозволяю необмежену кількість разів перетинати кордон протягом 2012 року (чи протягом кількох років)"? якщо ні, то чи можна написати дозвіл, наприклад, "дозволяю виїзд з 01.07.2012 по 01.01.2013", але повернутися назад в Україну раніше?

18. lawyer

lawyer Member

так можна.
    загалом діє правило про конкретну поїздку на конкретний період.
    але оскільки віза, наприклад польська, відкривається на рік, то й ми таку заяву робимо річну.
    колись можна було навіть писати до повноліття дитини чи на кілька років, але зараз вже таке не роблять, мах - 1 рік.

19. Іннуська

Іннуська New Member

Може хтось підсказати таке: щоб вписати в обидва паспорти дитину,в скільки грошей обійдеться?

20. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member