проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Людок

Людок New Member

Відповідь: проблеми зі спанням

Наш сон теж повязую з верхніми зубами.
    Таке враження, що доня прокидається і починає плакати від будь якого шороху.
    Спимо по 15-20 хвилин, з пробудженням з плачем.
    Щей повернутись немає навіть мови.
    Вдень ситуація краща.
    Все пізнається в порівнянні.
    Хоч би повернувся сон з годуваннями, що годину:)

2. hitrynja

hitrynja New Member

мамусі, потребую ващої поради.
    Синочку 17 днів, сон спільний, на ГВ. поки були в пологовому 9 днів спав гарно - по 3-3,5 години як вдень, так і вночі. приїхали додому - спочатку було все гаразд, а зараз щось не те. якщо вдень ще буває сон по 2 годинки, то останні 2 ночі щогодини прокидається. при чому спить дуже неспокійно - постійно кряхтить і вовтузиться! іноді може вскрикнути - це животик його турбує - так я собі думаю. сьогодні спробувала перекласти його на животику, щоб спав - то так сон був міцніший і не кряхнів, але спав годинку( Спочатку думала, може будиться, бо не пеленаю - запеленала - та сама картина!
    Пробувала вже і по-ріному підгуки міняти:
    1. Проснувся, поміняла підгузок, накормила, поносила, щоб повітря відійшло, заснув
    2. Покормила, поміняла підгузок, поносила, вже проснувся і може з годину просто з відкритими очима бути - не плаче, ніц, просто не спить.
    3. буває що вночі докормлюю просто лежачи і він далі спить, але не більше, ніж годинку.
    от і думаю, чи то я роблю щось не те, чи то пройде?

3. invisible

invisible Well-Known Member

hitrynja, і пройде, і буде по-іншому, і буде і гірше і краще... Дитинка це ж не запрограмований механізм. Перші тижні багато діток добре сплять, бо ще відходять від післяпологового стресу. Потім починаються в когось проблеми з животиком (якраз часто з 3-го тижня), в когось просто неспання через незрілу нервову симтему. Дітки на ГВ можуть будитися щогодини і це норма для таких мацьоп як у вас. Моя мала перші 3 тижні тільки їла і спала. Вдень і вночі дрихла по 2-3 год поспіль де покладеш. А вже потім стала спати перебіжками короткими, тільки на руках або біля циці. І я не скажу, що навітт зараз у нас режим внормувався. Вночі може теж часто будитися, денний сон і далі по-різному буває в різний час і різної тривалості.

4. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

В нас режим більш- менш внормувався коли Дмитрик почав спати 1 раз на день (місяці 3-4 тому:girl_crazy:). І то зараз вже тиждень соплі, то тримаю під час денного сну на руках... А як все добре, здоровий і не лізуть зуби, то спить вдень без мене максимум годину, потім ще годину-дві на циці. Вночі якщо нічого не турбує, то спить також не більше години без мене, але то в першій половині ночі, в другій навіть в туалет не відійду. Свекри йойкають, що навчила з цицькою, деколи справді важко і нерви на грані, але це рідко, зазвичай коли лізуть зуби і т.п., а в основному мені так добре: з одного боку чоловік, з другого синочок :girl_in_love:

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Staff Member

з цього і треба починати. Дитина відіспалась від пологового стресу і починає нормально існувати :) То нормально і так і має бути. Чесно, я б більше хвилювалась якби дитина так і далі спала.

6. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

нормально
    росте
    а далі все більше і більше так буде, а потім і активніше)))
    насправді, той час, коли дитинка лише їсть і спить, швидко минає

7. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

В одній спільноті мами бідкались, що дитина дурника не бере а спати хоче тільки з цицьою...
    Пєчаль...
    Влад вдень тільки з цицею і спить. Вночі так і "прокидається" щогодини-дві...
    Але зараз вде краще, вень хоч більш-менш режим є... А то раніше: сон по 30-40 хв лиш на руках в кращому випадку зі лежачи зі мною і ніякого режиму..

8. Людок

Людок New Member

Ох, наслухалась я всій час від бабусь, що як то дитина спить вдень з цицею.
    Дякую, чоловіку, що підтримав.
    Тепер я розслабилась і відпочиваю разом з малечею.
    А ще одна натурально природня форумлянка мала правду, що до півроку добре, бо годувати можна, но лежачи.

9. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Ох я як згадаю старшого зуби, то аж лячно стає. В ас таке по 4 сутки було, температура під 40, нічим не збивалась і тільки руки-руки і ще раз руки. циця нє, гризунки нє, я лише з ложечки заливала хоть по трошки то молочка з циці, то водичку пізніше, бо ніц не їв цілий день, то кашмар був, цілий день на руках я носила, спав тільки на мені і то по пару хвилин, а в ночі чоловік. Ох намучились ми))), я пам"ятаю що так тішилась як малому до півтора року всі всі молочні зубки повилазили, бо на тому закінчились наші неспані і недоспані ночі)))))))

Зато тепер недосипаєм, коли погода міняється, і власне коли на дощ (якийсь барометр у нас))))))) вже 2 ночі погано спимо і то лише з цицею в ротику і без перестанку виєм))))))) хоча мій теж не сплаксивих, забавити чим небуть можна, але не останніх півтори доби((((, навіть старший постійно ходить і шкодує малька і допитується чому він плаче. Вчора 2 рази з ним гуляли і при тому, що дитя зазвичай мені на вулиці спить 2-2,5 години, то вчора перший раз 40 хв, і вже прийшли з плачем, він навіть очі не відкривав, а тупо кричав, а другий раз годину((( аж година 6-та нормально заснув, і то біля циці і через те що я біля нього вирубалась, ми проспали 3 години, останню годину правда з цицею в роті, але це все фігня, аби йому було добре, то зі сну встав нарешті веселий і до пів 11-ї нормально бавився. То тих 3 години до нас в кімнату навіть ніхто не заходив, тільки щоб часом не розбудити того принца)))) А сьогодні в ночі. мало того що знов циця нон стоп, то в 6-й ранку пробудка. Зараз ніби вклався, і то сиджу в візочку підколишую, бо дуже не спокійно спить.

---------- Додано в 08:00 ---------- Попередній допис був написаний в 07:43 ----------

пройде ;)
    дитя адаптується, виробиться більш-менш якийсь режим, або й не виробиться ;) головне не старайтесь зациклюватись на тому, що має бути саме так а не інакше, відпустіть ситуацію, нічого то дитятко нікому не "мусить" і не "повинно", не хоче спати, хай не спить, якщо воно спокійно лежить, то значить йому добре і так, хоче цицю кожних пів години - годи, то дайте, я зажди казала "що мені циці шкода? най гамає)))" І най головніше не слухайте тих "мудрих" порад збоку що дитя і коли "має робити", бо чиєсь так робило і їїм так було добре ;) Ваше дитя то тільки ваше дитя, а ви робіть щоб йому і вам було добре ;) Спокійна мама - спокійна дитина.

а то все через те, що

дівки та то така благодать, і перекімарити завжди можна, і відмазка завжди є "я ж дитя годую" і най весь світ зачекає ;)

10. hitrynja

hitrynja New Member

і знову я з питаннями про сон)))
    зараз ми і вдень і вночі спимо приблизно1,5-2 години - більше не виходить. але от позавчора малеча проснулась пів 3, поїла, я поносила, щоб повітря вийшло, проснувся..поміняла підгузок і почала укачувати на спання.....але не тут то було - очі відкриті, не кричимо, але треба ходити по хаті...пройшло більше години...знову їсти і так по кругу...дитина заснула пів 7 ранку. і ніц не турбувало - а що було? але коли вчора він знову прокинувся рівно пів 3 і засинати знову не хотів - я думала - капєц, то й же сценарій. але ні - дитина після їди і походеньок таки заснула.
    мама каже, що дитину треба перевчати, не давати спати і т.п. і чого я так проти дурника - спала б собі спокійно...
    просто якось прихід кожної ночі мене напружує ще звечора))) можливо є якісь поради як організувати сон денний і нічний - буду дуже вдячна...

П.С. будити дитину спеціально і не давати спати вдень - якось то проти природи - раз дитина в такому режимі спить і їсть...

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

дитині ще нема місяця, а ви вже хоче, щоб у вас все було організовано
    для чого розказувати все мамі? хочете пожалітися? чи думаєте мама вам чимось поможе?
    розслабитися і не напрягати голову дурницями, всі діти не можуть бути однакові, ну не буде ваша дитина спати так як вашої сусідки/подруги і т.д
    а якщо вирішили вже дещо для себе, наприклад як з дурником, то не бачу потреби писати тут на форумі про якісь поради, бо останнім часом спостерігаю, що те що тут пишеться, то лише мала частина того, що робиться і дається дитині....ІМХО

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

для чого? хіба не можна лежати в ліжку?

12. Megan

Megan Well-Known Member

ага, я теж так думала, бо ж я вже досвід маю. Але не так сталося як гадалося - всі діти різні. Старший спав в візочку по 3год., молодший до тепер не любить гуляти в візочку і спить там по 40хв. Старший прокидався 2 рази на ніч, а молодший може всю ніч цицю в роті тримати.. це можна продовжувати до безкінечності...

ну і не факт, що дурник вирішить всі проблеми. Мене таки достали ті неспання і тримання циці, що я вирішила дати дурника (до того свекруха пробувала дати, але я не знала), ну я дала, а він полетів як пробка...ггг.. так шо то не панацея, і те, що одній дитині підійшло - не факт, що підійде другій..

Розслабтесь і просто пливіть по течії, час покаже як має бути. А ще, той час так швидко йде... недавно я плакала в реанімації, бо воно мале і не дихає, а тепер такий хлопчисько, що скоро школу переверне... носіть, годуйте, бавтесь, і хай весь світ зачекає...

а ще, скажу по секрету, мене колись теж напрягало оте життя без графіку, і вічне цицяння, але тепер, признаюсь, я лювлю кайф - на свята цілий день в машині і по гостям, і не думаєш, що дитині їсти дати... красотааааа

13. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

у нас, наприклад, графік виробився аж після 6 міс . До того як я тільки не пробувала це зробити - але результату було рівно нуль, але малеча все сама вругулювала. У міс. точно ніякого графіку ще не буде((

14. hitrynja

hitrynja New Member

napoleona, та насправді я просто поради хотіла - може я молоде зелене і не знаю чогось, а тут мами уже проходили цей етап. щодо дурника, то я як і все інше кажу однозначно - природа цього не придумала, а циця для малечі не тільки їда.

мабуть як і кожній починаючій матусі просто хочеться зробити все правильно і щоб дитинці було добре....

дякую за відповіді - будемо спостерігати, пристосовуватися і насолоджуватись малечою!)

15. napoleona

napoleona Well-Known Member

то слухайте дитину і не прогадаєте:)
    насолоджуйтеся тим часом, бо він швидко минає і потім відмазу не буде:)
    пливіть за течією, то так і має бути і все буде гуд)) розумієте, то ви мусите пристосуватися до дитини, а не дитина до вас

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

Скажу страшне (гиги). Моя дитина спить всю ніч. Молодша. А старша досі стає по 2-3 рази. А ще молодша не хоче спати з цицькою в зубах. Я б не проти її привчити до такого корисного відпочинку, але поки не дається. Десь до місяця її треба було вночі поносити, тепер пройшло і вона просто дрихне до 6-7 ранку. Інтєрєсно, коли їй то пройде, бо я досі слабо вірю в таких дітей-сплюхів. Писи: ми на ГВ, ясна річ. З лактацією проблем нема, їдять обоє.

17. invisible

invisible Well-Known Member

Вам такий соковитий перл треба в темку Перли про ГВ нести :) Це ж треба - 1 кг погано, а 800 грам - норма:))) То нічого що з кожним місяцем дітки і так починають менше набирати, а в декого в перші місяці і по 1,5 кг набирали.
    Щодо денного режиму, то в малої він врегулювався краще близько 9 місяців, коли перейшла на 2 сни.

18. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Похвалюсь тут, оскільки завжди жалілась на наші 20-и хвилинні сни:)
    Ми тепер спимо три рази в день приблизно по годинці, а часом і довше!!!(правда на мамі, але то не страшно, я за той час кусок книжки читаю)))

Вночі ми прокидаємось надалі кожні 1,5-2 години. Але то вже так звиклось, що мене цілком влаштовує. Головне, що погамає і спить.
    Лягаємо на ніч досить рано. Година 21-22. Зранку встає 7:30-8:30(а раніше вставав 6:00, а то і раніше часом)
    Отак гарно в нас все внормувалось. Малюк підріс, шилко в попі стало ще гостірше)) Встигає наповзатись, находитись, замучитись, от і сон покращився.
    Я готова до того, що то все ще стопісят раз поміняється. Буде і краще, буде і гірше, бо то дитина:)

19. Brenda

Brenda Member

Hitrynja, в нас тільки зараз виробився режим, нам 9,5 ;) а Ви хочете режим для місячної дитинки??? Почекайте, на все свій час:)

20. Milady

Milady Well-Known Member

Розслабтесь і не накручуйте себе заздалегіть, бо як мама буде напружена і знервована, то і дитяті буде передаватись той стан.