Відповідь: проблеми зі спанням А моє чудо навчилось перевертатись і спати на бочку. Особливо кльово, коли він так спить спиною впираючись в мене, а я можу йому посопіти в шийку. А сьогодні побачила, як він у вісні перевернувся на животик і так спав. Ледь стрималась, щоб не розбудити нашого тата - так хотілось йому то показати.
Відповідь: проблеми зі спанням дякую за таке жваве обговорення. і ел.читалку я читаю від самого початку.бо з нашим животиком довго не поспиш, а єдине заспокоєння то мамина циця і так, я годую належачи і вона далі спить біля мене. деколи навіть не знаю хто швидше засиная - я чи малявка)) моя ситуація з "руками, які відвалюються", то власне про день. бо вночі ясно - поцицялися належачи, обнялися і спимо до наступного годування. а от з денним сном якраз проблема, бо тільки на руках. мушу таки не зайнятися прибданням слінгу ---------- Додано в 11:30 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ---------- ще пишуть мені в карму, що може прокидається мале, бо мерзне як покладу від себе окремо. і ми, до речі, з чоловіком вже також про то подумали. хоч в хаті в духота(ну бо палять наші любі комунальники коли треба і коли не треба), але може справді пригріється на руках, а окремо стає їй холодно. чи можна малючкам грілку підкладати тепленьку? наприклад до животика(бо коліки нам також знайомі)
Відповідь: проблеми зі спанням Ви ж кажете, що в хаті духота. Може навпаки їй сухо і жарко. В нас зараз кватирка відкрита цілодобово, бо то просто неможливо, я не розумію, для чого шкварити так, що в хаті +26 і речі сохнуть за пів години. А засинати не на руках, а просто лежачи на ліжку з цицею не хоче? Пробуйте ще її не зовсім на руки брати, а обнімати, але лежачи. Моїй ніби нормально було. Хоча, відійти я теж не могла, але спала мала в обнімку, не на руках.
Відповідь: проблеми зі спанням Моя Дарця теж любить на руках поспати, для того аби спала на ліжку, я мушу відразу її там і присипляти, годуючи належачи. В принципі,в день, вона дуже рідко спить сама, а якщоі спить, то недовго. В нас зараз проблемне засинання на ніч, бо дитина виявила, що рукамиі ногами можна сильно махати І з тим товченням вкласти її дуже важко. Вже два дні застосовую "непопулярний" для неї хід - пеленаю на засинання (навіяно спанням в слінгу - тоді вона відключається моментально). Спершу трохи протестує, прообує вилізти, але швидко заспокоюється і в межах 5 хв засинає і спить вже до ранку. Тільки засинає міцніше, я її розпеленую акуратно. Малого не пеленала ні разу, а тут такий мій древній навик пригодився
Відповідь: проблеми зі спанням може бути, що в неї спазм посилюється, коли окремо а візьмете на руки - від вашого тепла попускає у нас сольова грілка - вона до 52 градусів гріється і все - то пробували, але помагало як коли а от спати на мамі, або в мами на руках - помагало завжди були такі дні, коли в доці і періоди активності, і сон проходили виключно лежачи на мені (нас коліки мучили на повну котушку)
Відповідь: проблеми зі спанням Ці всі поради дуже хороші, усі пишуть носити на руках постійно, бо дитина потребує цього, а що робити коли збоку бігає ще одне маля? Тадейко дуууже любить руки, раніше то взагалі капець був. Тільки кладеш-все, крик, істерика. Тепер привчили спати в ліжечку. А то було я ношу на руках- бо сплять))) Максимко то кричить витерти попу, то зашнурувати черевички, то пити, то їсти. Плюс, мене нереально болить поясниця. Тому зараз коли привчили Тадейка спати самого навіть вночі, усі висипаємось, вдень встигаю усім приділити увагу. Якщо би заплакав вночі, тоді беремо до себе, а так сам в ліжечку. І Максимко також спав окремо. Заколисала на руках і в ліжечко. Знаю, що зараз напишете, що так мамі легше. Але дійсно легше, мама спокійна, виспана, врівноважена. А якщо двоє-троє діток рік за роком, як тоді з ними спати, усі на одному ліжку? Уявляю як зараз полетять капці)))
Відповідь: проблеми зі спанням власне я думаю так і є. тому і хочу спробувати грілочку. хочу похвалитися - чемно спимо зараз в своєму ліжечку. погамали в сні і далі спанькаємо. правда випрала її пледик і тому накрила рушничком. виходить,що дійсно в теплі їй комфортніше(бо пледик тонший)) я не проти носити маю крихітку на ручках, люляти, голубити і т.д. і все правильно-така дрібота потребує мами. але мене реально вирубає як я отак поношуся довший час(маю на увазі не пів дня). вночі їмо щогодини. і так за пару діб втома накопичується. добре, що маю трохи допомоги від чоловіка\мами. і моє сонечко все ж дає мені відпочити. як от сьогодні ---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ---------- та й коли одне маля, є і якісь хатні справи, та й просто треба хоч трохи відпочивати
Відповідь: проблеми зі спанням я не носила, бо я би склякла (не перебільшую, бо з животиком нам таки повний завал був) я сідала на диван в позу "сідя-льожа", клала малу поперек на себе, і так вона на мені лупала очима, або спала, я в ті моменти закривала очі і розслаблялась, або так само сидячи з витягнутими ногами тримала її на руках (часом і так виходило заснути) а хатні клопоти - то в дні (або частини дня), коли їй було троха легше, і вона трохи сама спала, або лежала, або її бабулі забавляли (ну то не часто)
Відповідь: проблеми зі спанням дуже велику роль відіграє збоку мама, сестра чи ще хтось. А коли ми живемо самі і батьки 70км. від Львова, ще є старший синочок, чоловік на роботі, то хоть трісни а не будеш з дитиною на руках щось робити. По-друге я ніколи не тримаю Тадейка біля ноута. По- третє ми вже виробили собі режим і двічі на день Тадейко спить по 2,5-3 години, сам в ліжечку. Я можу і їсти зварити і в посиденьках посидіти))), а раніше я цілий день чекала вечора щоб вирубитись. Вдень нереально поспати, бо є Максимко.
Відповідь: проблеми зі спанням Тань, ну та в мене теж не одна дитина І потреби в нього теж багато. Але в прицниіі він вже такого віку, що розуміє слово "Почекай". Бавитись з ним я можу і коли Даринка на руках (ну бігати з ним по хаті не виходить, а от щось атке спокійніше дуже навіть виходить). Якось з старшим малим в тому плані в мене проблем нема. Спить малий давно окремо, часом приходить, лягає з нами, якщо бачить, що нема місця, то лягає нам в ногах, або валетом, а тепер все частіше лягає, бачить, що тісно і вертається на своє ліжко. Ну не знаю, я якось не напрягаюсь з того приводу. (а, і живемо ми самі)
Відповідь: проблеми зі спанням я не можу бавитись коли Тадейко на руках ніяк, по-перше шило, по - друге бігти з ним на руках в туалет щоб витерти Максимкові попу- теж цього робити не буду. Ваирити чи навіть їсти гріти теж нереально. Що поганого в тому, що дитинка спить окремо, це ж не сама в хаті. Зрозуміло коли малеча плаче я його беру на руки, цьомаю, співаю пісеньки. Але без перестанку на руках не ношу і дуже тішуся що відівчили. Особливо бабусі як приїдуть то годинку-дві поносять, а потім я знову по трошки відівчаю. Причому відівчаю без плачів. Кладу і сиджу коло нього, щось розказую, сміюсь. Вже досить добре бавиться іграшками, які висять: тарабанить ними, дотягується.
Відповідь: проблеми зі спанням Казала собі не писати на такі теми більше. Ну ладно, я не дуже здорова нині, мені простимо Ви дитину хотіли, правильно? Ви її планували, чекали, молилися за неї. То була ваша потреба, мати дитину, тішитися їй. А дитина народжується зі своїми потребами. Про них тут писано-переписано. Але в певний момент виявляється, що потреби дитини для мами незручні, і не мама підлаштовується під дитину, а дитину тасує під себе. Уточнювати не будемо. То є чесно? Якщо для когось чесно, будь ласка. Про спання, старших дітей та інше. Особисто я буду спати або з двома дітьми, або старша буде з татом, а я з меншою. Подивимося по ситуації. Решта теж будемо вирішувати по ходу, але Юстинку я вже давно морально готую до народження меншої, пояснюю, що вона буде постійно в мами на ручках, буде їсти цицю, їй треба буде багато спатки. Про резульати відпишуся за 2-3 місяці. Про побут. Морожу пельмені, фарш на котлетки, готові запрвки на зупу вже зараз. Щоб перші дні-тижні мінімально себе тим напрягати. Прибирати буде чоловік. Або буде бавити дітей, коли я прибира. Зі старшою перший варіант йому підійшов більше. Ну і наостанок. Тішать мене аргументи про врівноваженість. Вона або є, або її нема. Адекватність туди ж. Ті проблеми в маленьких дітей були, є і будуть. В цій темі багато радять, як вирішити їх шляхом, найменш шкідливим для дитини. Якщо комусь він не підходить, завжди можна спробувати дитину до чогось "привчити".
Відповідь: проблеми зі спанням Все дуже правильно написали. Тільки, на мою думку, у діток також є різні потреби. І якщо дитина гарно може спатки обідній сон не в мами на руках, то чого ні? Не йдеться про привчили, а про те, що дитині так добре. Звісно, не варто вигадувати всякі грілки, методи, іграшки, аби тільки спало саме. Як потребує на мамі, то на мамі.
Відповідь: проблеми зі спанням Ну я ж не кажу впадати в крайнощі і спати виключно з дитиною на руках Може то хай спить. Тим більше, що ті періоди змінюються в залежності від багатьох чинників. Сьогодні може і спить, завтра не може, плаче і не спить. До слова, мала моя була не така вже й ношена, більше їй подобалося лежати на мені чи чоловікові, та навіть в несплячому стані вона спокійно лежала поруч, поки я вишивала чи листівки робила, правда то були десятихвилинні такі періоди: полежала, подивилася, попросилася на ручки. Поносилися чи просто полежали животиком до животика, тоді знов поруч можна полежати. Я пишу про цілеспрямоване "відучування від рук". Скільки я наслухалася про то, мама мія. Спочатку було "Не привчай до рук, бо як в туалет будеш з нею ходити?" Нічого, ходила, як дуже треба було. Потім "Та вона ж тебе з хати на годинку не випустить". До року не випускала, реально. Ходили разом. Після року без проблем з чоловіком лишається. Ще через пару місяців з дідом-бабою. Потім "Вона в тебе така прив"язана і замамлена, всіх боятися буде". Ну так-так, прийшов вже її час і "співчуваючим" буває важко відкрутитися від її уваги. Ще була мулька про "вона тебе до дитини не підпустить, бо не може без цицьки заснути". Ну от буквально пару днів, як моя дитина каже "Йду вже спатки, виключайте світло" і через пару хвилин вже сопе. Без відівчань. А я оглядаюся назад і тішуся, що всі ті періоди ми так класно провели разом. Ця тема ніби про проблеми зі спанням. Так от, спання на руках - не проблема, а потреба, причому мама не може знати, чи то потреба кількох днів, тижнів чи місяців. Просто
Відповідь: проблеми зі спанням отут я згодна, навіть деколи по-тихому заздрю дівчатам, які живуть з мамою, чи навіть свекрухою (не дивуйтесь, просто в мене нормальна свекруха) навіть якщо серйозної допомоги не буде - хоч їсти наварять... а коли тільки ти і чоловік, який 6 днів на тиждень на роботі з 8 до 21, ніхто не поприбирає, не попрасує, не приготує їсти, банально не посидить з дитиною, поки ти в душ сходиш, бабусі ж приходять на годинку, і то, знаєте, чим неспокійніша мала, тим з меншою охотою але то із серії "яка я нещасна", насправді добре, що Бог дав дитину, а все інше - якось розгребемся а про грілку - коли коліки нас мучили ще не в повну силу - у мене її не було, можливо і допомогло б нам (хоча нагріта пелюшка не допомагала) а з*явилась вона в нас десь на піку тих всіх мук - тоді уже не допомагала, доця з нею спати не хотіла, та і спазм не знімала але все-одно річ корисна і помічна, спробуйте, а раптом вам підійде
Відповідь: проблеми зі спанням а мені цікаво яким то методом відбувається оте "привчення спати в ліжечку/окремо/не га маминих руках"?. Бо особисто ті методи, котрі попадались мені на очі видавались не надто гуманними по відношенню до дитини... Ну але чого ж то я... певно мамі важливіше власне спання зірочкою...
Відповідь: проблеми зі спанням чому??? Лягаю біля дитини, цьомаю,співаю пісеньку, глажу животик, брівки, носик. Дитина засипає, а я роблю іншу роботу по хаті. От зараз, Тадейко заснув(спить в ліжечку), Максимко коло мене пише букви, чоловік їсть після роботи. Для чого тримати дитину на руках чи на животі в себе, якщо в ліжечку він розлігся зірочкою і техесенько сопе.
Відповідь: проблеми зі спанням Треба уточняти, коли дитина на ШВ, а коли на ГВ. Це різні процеси вкладання.
Відповідь: проблеми зі спанням я думаю, мається на увазі ситуація коли дитина засинає на руках біля грудей - під час смоктання чи одразу після, а перекласти неможливо бо негайно будиться. Так і виходить - дитина спить на руках, може так спати годинами, а мама вже мусить підлаштовуватись, читати, відпочивати, бо все одно нічого зробити не може. Тоді або освоювати слінг, або змиритись і перечекати - все так не буде. Наскільки я пригадую у вас інша ситуація, тому дитина на руках і не спить.
Відповідь: проблеми зі спанням спочатку мова йшла про те чи повинна дитина спати з батьками, але як завжди все до купи змішалося))) можна спробувати годувати лежачи біля дитинки і коли дитина цицю випхає, тепленько накрити і хай спусяє. Але знову ж таки це моє бачення)