проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

1. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

моє чудо побило сьогодні всі рекорди по неспанню. Зранку встало о 8, по його режиму, мав би лягти десь в 10 поспати. Та де там, на годиннику 11: 30, а він ні в яку. Очі тре, а не вкладається - мусіли піти гуляти. Там заснув на годинку. О 13 встав, до 15 погрався, а в 15 знову пішли гуляти. Після того малий як встав в 17, то до 22 немогла вкласти спати. Він ніколи стільки не "неспав", 5 годин активного гуляння то для нього дуууже багато. Ми вже і лежали разом, і цицялися, а як закатав істерику, то не знали як і заспокоїти. Зараз спить, а чи на довго?

2. Bulbashka

Bulbashka Active Member

В нас буквально недавно теж так було. Спали тільки на дворі. В хаті крутився,вертівся, очі тер, хникав, але спати вдавалось максимум по 15 хв на руках, і то з періодичним підколисуванням. Вночі навчились спати майже сидячи, тримаючи малюка на руках з обставленими подушками по боках. Лежати збоку біля мами йому не підходило. Відповідно я була виснажена, невиспана. А зараз в нас повний релакс. Малюк якось внормував собі вже графік, і спить добре до 2 годин. І в хаті теж навчився спати, а то ми вже думали як перезимуємо ту зиму, бо на дворі були постійно(з 11 ранку і до 7 вечора), і ніякий дощ і холод не зупиняв.

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

маю вдома юного несплюха - вже кілька днів підряд Лук'ян спить вдень аж 25-30 хв. Зате вночі спить годин 12, з 3-4 перервами на перекус. То вже все, спати більше не буде довго вдень чи ще є надія на повернення денного сну?

4. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

А я думала ми вже перейшли на 2х разовий сон. вже декілька днів спав по 2-3 години з 10-11 і з 16-17. Аж сьогодні все знову аби як... Зранку спати захотів вже через годину від того як прокинувся, і спав 40 хв, потім годину в обід і знову спить вже десь пів години...

5. Milady

Milady Well-Known Member

В нас те саме зараз, але я собі то прив'язую більше до погоди-місяця і т.д., маю надію, що скоро все стане на місця.

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

от я вчора написала, а вже десь по 6 манюн заснув ще раз і проспав добрячу годину, я думала що після такого пізнього і довгого сну я його раніше опівночі не вкладу, але наш хлопака знову здивував - по 10 вечора прекрасно заснув сам, без капризів і гонитві по кімнаті :) може дійсно то через погоду чи ще щось, бо я сама вже кілька днів ходжу як зомбик

7. Rostok

Rostok Well-Known Member

це в повітрі літає якийсь "несплюх"))
    моє чадо вчора заснуло 17-30 і сопіло 2,5 год. При тому, що спить в обід один раз порЄдно.. Думала, будемо кукати до пізньої ночі, але біля 23-00 заснув таки))

8. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Samhayne, у нас такі ж проблеми: і часте прокидання вночі, і довгі періоди активності. Все списую на зуби. Але коли ж ті зуби вже появляться. Крім капризності і поганого сну, ознак ніяких. А ще мій синуля тепер часто може прокинутися вночі і повзати. От сьогодні з 3 до 4.30 не спав. Я поки що ігнорую це, тобто світло не включаю і до нього не говорю, але спостерігаю за ним. Він собі повзає, перевертається, потім щось співає. Завжди в принципі досить тихо поводиться. Але сьогодні вночі почав капризувати. Не міг ніяк заснути. Прийшлося колисати. Як думаєте, правильно ігнорувати його періоди активності, тобто не включати світло, не бавитися з ним вночі?

9. Rostok

Rostok Well-Known Member

ну ви ж самі кажете

так і робіть, з часом пройде.. ну ви вкурсі))
    Зато ми нині спали ЦІЛУ ніч і ні разу не пробудився.. навіть до нас в ліжко не просився!! це досягнення)))

10. Margarett

Margarett Well-Known Member

От чи то можна вважати реально вірною дією, для мене теж питання. Але намагалась і намагаюсь цього не робити. Усі моменти коли дитина може справитись-забавитись-полежати сама не перебиваю. Бо привчити легше всього, а потім дуже трудно є повернути назад. Це ж і з спанням з батьками, знову ж лише мої дії і припущення, я проти. Дитина має спати окремо, не без того, щоб часом і з батьками полежати, але весь час - ні. Не агітую, але з досвіду, як тільки того є забагато, то є плачі і не бажання лежати самому. Тому стараюсь не порушувати вміння дитини ставати самостійною. Ясна річ, що зовсім дрібносиньких, то не стосується.

11. Rostok

Rostok Well-Known Member

а як мій муж проти!!)))
    буває, що малий вночі проснеться і хниче, то забираю. А він, малий какушонок:girl_crazy:, розвертається так, що ногами татові по писку, а до мене головою.. як не кладу, все одно перекручується.. Спецом, чи шо))))

12. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

В нас останні дні теж спання по 30хв. А вчора спав на мені з 18:30-21:30 (з перекусом звичайно)) ), пізніше ще 20 хв подрімав, то потім не могла його вкласти до 1:45 ночі :8:, хоч зазвичай о 12:00 переважно засинає, добре що хоч потім гарненько спав-їв-спав, без нічних кукань аж майже до 9:00 ранку

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

а чого мама має спати з татом? а дитина окремо? :)
    а скільки хвилин/годин вдень можна, що б було в межах "не забагато"?
    то нормальне виявлення потреб дитини.
    зі скількох місяців/років то правило починає стосуватись дитини?

14. Margarett

... і решта запитань.
    Знову ж таки все повертається до того, що то є особисто. Не думаю, що є сенс розписувати всю "подногодною" своїх думок. Та не знаю чи ви б то читали (чи подобається вам такий підхід), але мені якраз самое то - Комаровський і його ставлення до тих спусів разом. Певне передачі бачили всі практично, то й там відповідь.

15. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

не бачила, то й не знаю

16. Margarett

17. Lambda

Lambda New Member

Схожа ситуація. Останні 2 дні наш також погано спить і дуже важко засинає.
    Ми думаємо що це через повний місяць. Дітки часто реагують на нього.

18. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

бо так заведено, люди одружуються і починають (або продовжують) спати разом. А чи дитина спить в своєму ліжечку чи з батьками, то вже кожна сім"я для себе вирішує окремо. І не тре казати, що ВСІ МАЮТЬ спати зі своїми дітьми. Кожен робить так, як йому подобається.
    Я сплю з дитиною окремо. Якщо дитина прекрасно спить у своєму ліжечку і всі щасливі, то не бачу змісту нічого змінювати. З дитиною, я б просто не висипалась, ходила б зла і від того точно нікому б краще не було. Та й чоловік би не виспався, а йому зранку вставати на роботу. А так, у нас мама виспана і має купу енергії, щоб гратись цілий день з дитиною, ще й татові смачну вечерю приготувати.

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

З цим ніхто не сперечається. Але чи маємо ми насамперед робити так, як цього хочеться нам, чи так, як цього хочеться дитині? :)

Це з досвіду кількаденної дитини, яка зараз тільки те і робить, що весь час спить. Так завжди не буде. І прийдуть недоспані ночі, і вставання по енну кількість разів на ніч, і недоспана мама, дратівлива. Серед знайомих теж були мами, які зарікалися спати з дитиною, але інколи таки простіше взяти немовля до себе в ліжко і спокійно годувати і спати.
    Та, я аналогічно думала так, і до 3 місяців немовля наше спало окремо, бо, мабуть, з першою дитиною трохи страшно спати разом, постійно думати, щоб не придавити. Але це все страхи мами, не дитини. А спати зі солодким клубочком поряд - це найкраща насолода.
    Ну, і не забуваймо про психологічний комфорт дитини, вона відчуває себе чимось єдиним з мамою.

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

через спання? а якщо не спить, то відчуває себе чимось окремим? і з чого ви взяли, що вона саме це відчуває? самі придумали? чи в психологів прочитали ;)

ні, не кількаденної
    мені не страшно, просто мало місця на ліжку і ноги\руки затерпають

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

хіба вдень, вночі для мене найкраща насолода - розкинути ножки, ручки, як зірочка і спати :)