проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

1. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

ну нарешті і я дійшла в цю темку, а то все часу бракує, як не дітиська, то закрутки не дають:girl_crazy:
    Але я не жалітись, а так мислі в слух, бо двоє діток і зовсім різні в плані зі спанням. Зі старшим було так. В день спав виключно на вулиці, а в хаті 40-ка хвилинне колисання і потім 20-ти хвилинне спання як за щастя і так до півтора року, поки в один прекрасний момент мене не вкурвило і я сказала, не хочеш спати, то не спи а як захочеш, то сам заснеш, і так моя дитина на денний сон перебазувалась на диван і сам з фляшкою молока почав засинати. Щодо нічного сну, то була ляпота. Він купцявся пів 10-ї в 10 засинав і спав в своєму ліжечку до 3:00, потім цицявся (бо коли було вже молочко з фляшки то вночі вже не просинався) і далі клали в ліжечко, потім просинався в 6:00 і знов цицявся і знов до 8-9 ще спав. То я висипалась від і до ще з самого початку. Я чомусь взагалі боялась спати зі старшим, бо раз чуть не притиснула, то потім мала страх, поки не підріс.
    А з меншим все трохи по іншому, вчимось на власних помилках зі старшим:girl_crazy: направду кажуть що перша дитина - то експериментальна дитина. ;) Ми не колишемся, зразу так вирішили, ще коли я вагітна ходила, бо як згадаю ті колисання зі старшим то капут. Цицяємся і засинаєм. А як не засинаєм, то не робимо з того епопеї для колисання, бо то малюсіньке і має постійно спати, як мені розказують старша дорога родина. Я кажу а ми інакші, хочем спимо а хочем не спимо:girl_blum: На вулиці спимо гарно, але якщо старший засинав тільки коли носик вулицю почує, то молодший ще може проїхатись трохи у візочку по вулиці, вмоститись собі як зручно і тоді потихеньку засинає, візочком не товчем і спеціально не гойдаєм, везем лише тоді коли цілеспрямовано кудись їдем ним. В хаті, або під цицею засинає, або тако лежимо і коли надумаємся, то або засинаєм, або кряхчемо щоб взяли на руці, і за 2 хвильки вирубуємся, або доїдаєм цицю (зі старшим такого не було, він наїдався за раз, а той може в два етапи і на другому етапі засинає) Тепер думаю, може то першому теж так тре було, і тоді не тре було б колисати, але тепер пізно щось гадати ;). Єдине що мені не звично, то оті нічні спання. Горобчик наш спить з 11 до 2-ї ночі в ліжечку, а потім перебазовується до нас до ранку. Бо їсть потім в 4-й, 6-й, і 7.30-8.00 Ото мені було спочатку ох як дико. Тепер розумію що все добре. І доречі не боюсь я з ним спати, то напевно вікове:girl_in_dreams: чутливіша якась я стала, тай спати самій коли циця в роті в манюньчика, для мене стало звичним, тако інколи і вдень перекімарюю з ним, щей старший коли дома, теж під шумок з нами може заснути:girl_in_love:
    От такі ми тепер сплюхи і цицюшники. А головне що мене це тепер не напрягає, бо зі старшим намагалась якомога більше встигнути щось зробити і по хаті, і взагалі взвалювала на себе купу роботи, а тепер НЕХАЙ ВЕСЬ СВІТ ЗАЧЕКАЄ... У мене 2-є діток, і спочатку вся увага їм, а потім на те що залишилось часу.:girl_cool:
    P.S. Ото я написала стільки, ссорі менше не вийшло ;)

2. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Я думала, шо то тільки в нас зараз шось невідоме з тим спанням:girl_in_dreams:
    Вночі синочок може спати з 2.00 до 6-7год. без пробудження, потім прокинеться, трошки посмокче і моментально засинає, потім може стати до 9.30год, знов чуть поїсти (дуже мало порівняно як їсть) і знов спати. А вже вдень, то 30хв.-1 год. спить, 1-2год просто крутиться:confused:
    Теж думаю, шо певно жарко, або такий період розвитку

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Вдень жарко, тому не спиться, вночі відсипається.

4. BlackTee

Воно то так, але тоді вночі з ГВ повний безлад:girl_sad:

5. katkas

katkas Well-Known Member

що ви маєте на увазі безлад?

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Думаю малось на увазі, що для успішного ГВ ніби то необхідні нічні годування, а поскільки дитина в ночі спить, то і майже не їсть.
    Але я б так не стверджувала. В мене зі старшим були періоди нічного міцного сну, не прокидався їсти як книжка пише і молоко ніде не ділось.:)

7. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, коли в діток має налагодитися режим? Бо в нас ніби більш-менш ясно з нічним сном і кількістю денних, а от з часовим режимом досі хаос. Лягає приблизно в 22-22:30, встає о 8-8:30, вдень спить 3 або 4 рази, перший сон і останній завжди короткі по 30 хв. А от з довгим денним сном неясно. Може на довгий сон піти і в 13 дня, і в 17-й. Той довгий сон може тривати годину-півтори-дві, ніколи немає однакового. Відповідно, потім по часу подальших снів усе зсувається. Чи можна якось "допомогти" налагодити режим?

8. Redvisitor

Redvisitor Active Member

а в нас сьогодні сталося чудо: малий заснув сам на вулиці у візочку і годину проспав :)

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Наш режим зі старшим, коли йому було 8 місяців з"їхав так, що ми лягали спати в 2,30-3-ій год ночі. . А прокидалися (нічних цицянь не враховую) в 11-12-ій год. Я так і не зуміла то посунути. Так тривало десь кілька місяців, поки не посунулось само.
    З молодшим режим буде сам по собі, бо ми щоранку мусимо вести Святика в садок, то встаєм в 7-ій, година на цицяння і далі збираємось і ідемо старшого до садочку вести. Потім відповідно ще вранішня прогулянка з частковим сном.

10. BlackTee

5-6год без перекусу:girl_impossible:
    тоже сподіваюсь, шо все буде добре, бо в нього режим такий і навіть як збудити, то не хоче їсти і зразу засинає, але потім вдень часто прикладається:d25::girl_in_love:

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А мій синуля сьогодні проспав 3 години вночі:) Далі прокидались стандартно часто, але за ті три години я вже просиналась і слухала чи дитина дихає. Аж переживати почала.:girl_crazy:
    Груди понабирали так, що думала тріснуть! То напевно від того, що сильно вимучився, багато емоцій, свіже повітря, та і вдень мало спав через болі в животику...
    Ну то тим більше, насилу ж не нагодуєш дитину. Мій як не хоче більше їсти, то йому навіть цицю до рота не запхаєш, так губки стисне))
    І якщо дитина поправлється нормально, то думаю варто відпустити ситуацію. Тим більше, що дівчата мали такі ж годування і все гуд.

А за ті 5-6 год. груди не набирають? Бо я напевно вже б мусіла сцідити, зважаючи на то, що було за три години.

12. BlackTee

набирають, але терпимо, напевне вже привикли до різного проміжку між годуваннями))) бо в день малюк теж може 1-1,5 їсти-дрімати-крутитись, годину спати, тоді вже сильно відчувається якщо раптом надумає поспати 3 год

13. Brenda

Brenda Member

Fistawka, в мене коли вперше доця проспала 5 год підряд вночі, то так груди набрали і боліли, що я думала, що Лишусь без грудей:)) Але все ж за пару тижнів все внормувалось, набирали, але не до болі. Думаю в тебе за деякий час все внормується:)

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Та терпимо - моя вчора в 17.45 заснула (годувала я її в 16!!!!) і так до 21.30, груди були залізо-бетонні, але не боліли особливо, ну одну доця зразу висмоктала, а на іншу прокинулась через півтори години - нічого страшного не сталось.

15. Людок

Людок New Member

А ми як почали плакати з 2 ночі, і так до ранку, плачемо практично увісні.
    Добре, тільки засинаємо, коли на животі, це сама собі так перевертається.
    зараз не плачемо, но капризуємо і без настрою.
    Правду, писала Мирося, добре спить, коли не плаче.
    Навіть, незнаю, що думати, яка причина, жара спала.

Останнє редагування: 11 Серпень 2013
  16. natorella

natorella Well-Known Member

оххх, люда, тиск падав, був дощ, шоугодно
    в мене один прокинувся рано, з 12 вже нудив світом
    другий в обід так мучився, думала буде рвати
    прийшли додому - запхала в ванну, відмокли, полегшало

17. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Здається я знайшла причину поганого сну малого вночі. Другий день підряд одягаю йому на ніч шкарпеточки і після купання він спить аж 4 години.
    Він у мене страшенно не любить накриватися, тільки хочу його накрити пеленочкою,то, як би міцно не спав, одразу ноги піднімаються на 90 градусів і починається кунг-фу:)(це ми так з чоловіком сміємося). Заспокоюється лише тоді, коли пеленочка є на голові, але тоді уже не до сну. Тому я його і не накривала, і спав він лише у футболочці і памперсі. Але видно змерзав і тому кожні 1,5-2 години будився. Зато як я тепер відіспалася:)! Буду дивитися як буде далі.

18. invisible

invisible Well-Known Member

Візьму собі на замітку, бо зараз мала взагалі гола спить, навіть без памперса і теж досить часто будиться. А з накриванням у нас та сама історія. Хоча я її пробую постійно ручки-ніжки-носик теплі... Правда зараз не так спекотно, то так чи інакше доведеться якось більше її одягати чи накривати.

19. Brenda

Brenda Member

Ага, наша спить при відкритому вікні в бодіку на короткий рукав+ шкарпеточки, накриваю тонкою пеленкою, але та сама історія, що й у вас- постійно пеленка або в роті, або на голові. Вчора було в нас в хаті трохи прохолодно, то мала будилась десь 5 раз, тепер думаю, що, певно, теж від холоду...нині вночі певно ще й штанята одягну або чоловічок.

20. Redvisitor

Redvisitor Active Member

а я накриваюся разом з малим покривалом чи підодіяльником і нічо - спимо всю ніч накриті... як прокидається теж до рота тягне або ноги піднімає, але я цицю в ротик і далі спати :)