проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

1. Brenda

Brenda Member

Відповідь: проблеми зі спанням

2. ZaKohana

ZaKohana New Member

ми ще маленькі, але вже тижні два засинаємо так само. Тільки, з огляду на вік, повзаємо по ліжку і перекидаємося в силу своїх можливостей. Перші дні дивувалася, що сталося, тепер лежу збоку, почитую нет, чекаю, поки сама не захоче продавжувати їсти і спати.

3. invisible

invisible Well-Known Member

Та може з часом засинатиме біля циці. У нас теж був період, що не засинала. Тепер тільки так. Навіть надворі іноді доводиться витягати з візка і давати цицю, щоб заснула.

4. Redvisitor

Redvisitor Active Member

А наш малюк тепер не засинає ніяк, тільки від погойдування на руках або фітболі, навіть вночі інколи доводиться його 3-5 хвилин вколихувати, як збудиться :sad:
    З цицею теж не засинає, ніби вже очка злипаються, а заснути не може, тоді починає кричати, щоб його поколихали. Хіба в слінгу інколи засинає сам. От думаю, то пройде, чи треба буде його до школи так колисати? :)

5. Brenda

Brenda Member

А в нас вночі взагалі прикол: мала спить добре з 23:30 до 4:30-5:30, коли як. Просипається на годування, гамає хвилин 10-15 і знов засипає, за півгодини будиться, циці вже не хоче, а хоче бавитись і спілкуватись, зара собі взяла за моду верещати, нині в 5 ранку збудила нас вереском ( в позитивному сенсі вереск, то вона так проявляє задоволення), ми спати хочем, очі злипаються шо в мене, шо в чоловіка, а вона верещить, сміється, шось собі бубонить, а і ще дуже любить копати нас( спить посередині), то періодично то мене копає, то чоловіка:)) нині вночі після такого пробудження ми іі годину колисали, після таких нічно-ранкових забавлянь малоі я встаю зранку з головною біллю:sad:
    Ще пару днів назад так нас накопала, що якось умудрилась перевернутись догори ногами, певно так від нас відштовхувалась чи що, я була в шоці, коли просипаюсь, а моя дитина мирно спить догори ногами:haha:)

6. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А з якого віку вночі дітки починають спати трохи довше? Бо наш дітка зараз крім того, що дуже неспокійно став спати (кряхтить, тиснеться постійно), так ще й на перекус прокидається кожні 2 години. Буває навіть півтори.

7. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я вас обрадую - мій досі так :) чітко 2 години - і перекус, а над рання ще й вовтузитись сильно почав, вже кілька тижнів так, але маю надію що як тільки вилізе нарешті 6й зуб - стане легше. До наступного зуба :)

8. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я виключаю світло, лягаю збоку і прикидаюсь сплячою, поки мала товчеться по ліжку (вона спить в своєму, але присунутому до мого). То товченя продовжується годину, інколи більше. Вона натовчеться і засинає, а тоді я втікаю в іншу кімнату робити свої справи. Втім то й біда, що не можу навіть нічого почитати, бо як побачить що я не сплю, то і вона спати не буде. А як біля неї ляже тато, то страшний крик і хоче вилазити з ліжка бавитись з ним, тато в неї асоціюється тільки з забавами.
    Пройде. Як я ще не мала дитини - завжди знала, що ніколи не буду колисати і привчати до того. Коли мала народилась так і було, до того часу поки вона в 9-ть місяців не захворіла на краснуху і тут почалось пекло. Вона страшенно плакала і я мусила колисати її на кожне спання, після хвороби вона далі плакала і я колисала. Мене боліла спина, руки, я інколи колисала її і плакала бо так все боліло. Але майже перед її днем народженням вона різко перехотіла колисатись, почала відпихати мене руками і я з полегшенням кинула ту невдячну справу-колисання сказавши собі, що більше нізащо до того не повернусь.

9. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

В мене одна свекруха трусить дитину - всі інші заспокоюють кожен по-своєму: я вкладаю собі на живіт, чоловік - підкладає руку їй під голову, моя мама - гладить животика і легенько стукає пальчиком по попці, мій тато - розповідає їй щось... А свекруха просто не вміє тримати дитину і не колисати її при цьому (я не перебільшую) - чоловік був дуже крикливим і вона ПОСТІЙНО його колисала - звичка лишилась. Тому я з нею не воюю - подобається їй трусити дитину - хай трусить, хоча сказати, що від цього доця краще засинає, я не можу.
    Моя так під ранок спить, тому в мене після 4.00 сон закінчується, бо часом оте кряхтіння переходить в схлипування чи разовий крик (як правило, поки не пукне чи какне). Або кладу її собі на живіт і спимо разом - так вона значно спокійніша, часом і міцно засинає, але так не дуже подобається нашому таткові - вже він не спить, не може розслабитись, боїться десь вдарити доцю випадково (бо зазвичай вона спить у своєму ліжечку, яке майже впритул до мене).

10. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Та то так індивідуально, що ніколи не спрогнозуєш. Моїй дитині вже скоро рік буде, а і далі вночі будиться по 4-5 разів (і зуби не ріжуться і не жарко і в памперсі) Швидко собі посмокче 5-10хв, відвертається на другу сторону і далі спить, я вже звикла. Хоча і мама моя і родичі постійно кажуть, що в такому віці вже повинна спати цілу ніч без пробуджень (тут ще по ходу йдуть перли про те, що то все від цицяння, от якби кашу ситну дати, то би не зголодніла, і спала б і так далі:)) То я тепер часто кажу, що гарно спить, щоб не грузили, мені так легше:) Та я насправді і не заморочуюсь з тими нічними пробудженнями, вже сила звички, іноді сама прокидаюся, якщо мала раптом довше 3 годин спить:)

11. Fistawka

Обрадували:)
    І в нас так. Так той животик малого мучить, шо навіть спати нормально дитина не може:sad:

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

Та може і я звикну. Але наразі в нас то прокидання не тільки поїсти. Ше підгузник змінити треба, бо какне, відбекнути, бо не спатиме, приспати потім. Тобто дати цицю і далі спати не виходить. Щоразу підйом і всякі процедури...Ну нічого, думаю скоро буде простіше:) Або звикну:)

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

оце 100%, у мене як прокинулась - то вже мінімум на півгодини (це якщо вона не какнула і не почала гикати через 5 хв. після того, як я її вклала)

13. Brenda

Brenda Member

Фісташко, це все дуже індивідуально. Моя почала спати 4-5 год безперервно з 2-ох місяців, до трьох місяців, починаючи з 5ранку кряхтіла, а після трьох міс агукає після 5-6 ранку;) то все індивідуально.

14. glasses

glasses Member

Блін дівчата, ви такі смішні.:girl_cool:
    Мене всі питають як Святік спить в ночі,кажу КЛАС, а знаєте чому, бо цицю поміняти то не проблема, нє?Тим більше, що я роблю це напівсвідомо, я ніколи не задумувалась, що то погано, що малий прокидається з інтервалом в 2, а то і в 1 годину. Для мене спить погано це коли плаче:girl_claping:

15. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Наш так інколи любить прокинутися в 5 ранку, правда не кричить, а просто миленько посміхається і агукає. Тоді беру його в іншу кімнату (щоб чоловік виспався) і він там бавиться спочатку сам, потім може на розвиваючому коврику, а я в цей час прасую або складаю в гардеробній:). До години часу він втомлюється, я його годую і спить дальше. Жодних істерик. Мені і самій є так нормально. Потім ще досипаю.

Хух, я вже думала, що я одна така. Десь 2 сторінки назад тут жалілася на сон свого живчика. Але також звикла уже.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Краще, коли засинання не пов*язане з негативними емоціями. Але є ще один нюанс - в різних дітей по-різному нервова система працює. В мене один, коли втомлений, то просто відрубується, а інший, якщо перегуляв, то нервова система не може просто відключитись - треба спочатку заспокоїтись, атоді вже засинає. Часом треба не прогавити отой момент, коли вже перегуляв.

17. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Мій допис тижневої давності. Я помітила, що як тільки пожаліюся на свою дитину на форумі, вона моментально виправляється:) Тепер навіть не завжди будить мене, якщо пити хоче, сама дістає стільчика, п"є воду і йде далі спати. Без плачів, ура:)

18. Dolche

Dolche Well-Known Member

мої теж зараз на ніч важко засинають. Через день, чергуються, один вечір малий, інший мала. Не плачуть, не ниють, просто не хоче спати, бавиться, скаче без зупину. А коли потирає очі і вкладаємо, то просить щоб і мама, і тато над нею стояли, за руку тримали, по спинці чесали, дули не неї... словом сюськалися з нею (з малим простіше). Малій важко заснути напевно через жару, без включеного вентилятора не засне ). Якщо таке безсоння довго затягується, то беремо до себе на ліжко дитину, вимикаємо всюди світло і ще пару хвилин шурхотіння і всі спимо (але це працює лише після 23-ї). Хоча раніше до 22-ї самі просилися спати.

19. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Дівчата, а нормально коли така маленька дитина як в мене може в ночі спати безпробудно 4-5 год? В день то ми в середньому їмо шо 2-2,5год. Переживаю за ГВ, щоб через такі перерви не було проблем. Я зараз ставлю будильник, і стаю шо 3 год, міняю підгузник, тоді він просинається, і їсть.

20. Fistawka

Я тобі процитую з правил успішного ГВ:
    Але знову ж таки з тих же правил ГВ:
    Може знаючі, або консультанти дадуть вичерпнішу відповідь.