Відповідь: проблеми зі спанням Та прикол в тому, що вона не пісяється, і спить чудово, просто один раз в той самий час прокидається з концертом. В неї 2 тижні тому нижні 5-ірки вилізли, залишилися тільки верхні і там змін не видно. Хіба десь в глибині. Але чого тільки отаке одноразове верещання? Нижні коли лізли, то вона всю ніч крізь сон могла піднивати.
Відповідь: проблеми зі спанням У нас таке було от тільки ми їли цицю пару хв, відверталася, хв 5 понила і відрубувалась. Причини я не знайшла і так і незнаю що то було. Але в той період я перепробувала все що можна було (вікна відкривала-закривала, штори закривала, воду давала, їсти давала перед сном більше-менше, постіль змінила, порошок змінила, мила-шампуні поміняла і ще багато всього.) І навіть якщо клала спати в 22 то вона просиналась за 1,5 години і якщо клала в 24 то те саме було. У нас такі концерти тривали 2 місяці десь, ну принаймі 1,5 місяця то точно. Пройшло само. Сподіваюсь не повернуться такі концерти.
Відповідь: проблеми зі спанням ще дві ночі тому доя прокидалась лише під ранок. а останні 2 ночі - просто жах, щопівгодини, я навіть не встигала засинати між її прокиданнями. і повзає по всьому ліжку, навіть двічі за ніч впала з нього (до цієї ночі лише 1 раз падала з ліжка). може бути реакція на мої місячні? бо зуби якраз вилізли щойно 4 шт за раз.
Відповідь: проблеми зі спанням Те саме! Я списала на повний місяць, плюс в нас дуже тепло і волого, тяжко дихається.
Відповідь: проблеми зі спанням Хе, мій батончик (йому 4 місяці через пару днів) теж просипається щогодини на підсос вночі. І так вже понад тиждень. Так хотілося знати причину, думала може зміна погоди, повний місяць, скачок росту, зуби... А тепер вже змирилася, ну період в нього такий, діти ж ростуть швидко, нє?) все ж так не буде
Відповідь: проблеми зі спанням Мій вночі їсть з інтервалом у 1,5-2 години. Спить в загальному 10-11 годин, але по 4-5 разів протягом ночі їсть. Кому не скажу, одразу ж починаються охи і ахи, і зразу ж усі виставляють діагнози, то дитина неспокійна, то молоко не жирне, то ще щось і т.д. Останній раз сусідка взагалі сказала, що треба давати дитині заспокійливі чаї. Дістало вже так! Я не звертаю особливої уваги і якось уже й сама звикла до такого режиму сну. Але невже це дійсно є ненормально? Загалом він набирає гарно вагу і росте добре. Кожного вечора купається, через день у колі. Після купання максимум вночі спить 3 години. Помічаю, що часто він вночі мало їсть, посмокче 5 хв і спить дальше. Вже думала, що це може через те, що вдень у нас інтервал між харчуванням 2 години, тому він і будиться. Одним словом, чи можна якось ці інтервали збільшити, чи він це просто переросте?
Відповідь: проблеми зі спанням то ж маненький ще геть синочок. а ви нікому не розказуйте, як спить. кажіть, що гарно спить і ви висипляєтесь)))
Відповідь: проблеми зі спанням Ага, я так розказую, і не повірите, люди просто починають заздрити. "О, така щаслива мама, навіть не знаєш, як то не спати всю ніч"... нє, щоб порадіти. вічно нашим людям шось не так.
Відповідь: проблеми зі спанням золоті слова теж так кажу але теж починають а насправді в нас так само ---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ---------- ага , то тому, що дурака не даєте і не допоюєте))) - ШУТКА о це саме головне! в нас інтервал 1-2 години так так... можна почекати поки дитина проплачеться добре... не жартую, знаю таких, нажаль.
Відповідь: проблеми зі спанням Інтервали вдень мають бути не більше 1.5-2 годин. Штучно не потрібно нічого збільшувати, оскільки ГВ це не лише їжа. В молоці є більше 400 речовин. Це тільки те, про що відомо науковцям (щоб знайти, треба що шукати). Одні речовини - це харчування. Інші -це заспокоєння, засинання.Ще інші - імунітет. Ще інші - флора шкт. І ще багато всього різного. Тому не беріть дурного до голови. І чужих проблем близько до серця. Малі діти часто просять цицю. І це норма. Так МАЄ БУТИ.
Відповідь: проблеми зі спанням У нас проблема з вкладанням. Дитина дуже перезбудженна, її прямо "ковбасить". Співає, гуде, перекидається по ліжку і так до години часу може бути, а потім аж засинає. І таке вже тиждень триває, раніше все було добре. Як приходить вечір, то мала починає ганяти по хаті, дуріти і так до самого сну. Дівчата порадьте, щось! Як заспокоїти дитину? Бо мене такі концерти дуже нервують.
Відповідь: проблеми зі спанням дуже знайомо Заспокойтесь самі, дитина не те що заспокоїться, але ви перестанете нервуватись . нема на то ради, але й біди великої теж нема
Відповідь: проблеми зі спанням останнім часом мене теж вбиває це вкладання спати. і тут мені такка думка прийшла. розум ще в дитини не заангажований різними стереотипами і неправильними бажаннями: якщо дитина хоче їсти - вона просить, якщо хоче пити - вона просить, то чому так зі сном не виходить? мені видається, що якось ми (батьки) формуємо неправильне ставлення до сну. ото в нас є тема "психологія харчування", мабуть, щось подібне і зі сном має бути. а виходить не так зовсім: дитина хоче спати - і вона всіма силами протестує проти цього, намагається гратися активніше і т.д. я знаю деяких мам (Ліля Романова, здається, зокрема), у яких нема проблем з дітьми і сном: якщо вони хочуть спати - вони йдуть добровільно і спокійно самі спати. тобто можливо в дитини якось сформувати нормальне ставлення до сну. так само у нашої няні діти самі просяться спати, коли хочуть. колись при мені її найменший син (майже 2 роки було) приніс спальний мішок і попросився спати, хоча ще зовсім не був час лягати на денний сон. що ми робимо не так? що треба змінювати у своїй поведінці чи способі вкладання дітей спати? п.с. ясно, що будуть фактори погода-зуби-хвороба, але поза ними має бути все ок.
Відповідь: проблеми зі спанням Я тепер вирішила не заморочуватися зі сном в певні години, бо не хоче моя дитина ніяк спати по графіку, спить то раз в день, то три рази, а то і ні разу. Тепер просто стараюся годувати її лежачи, як заснула при годуванні -файно, не заснула- розважаємося і бавимося далі, бо оті вкладання, вмовляння таки дійсно нервують і мене і малу, краще відпустити ситуацію зовсім.
Відповідь: проблеми зі спанням От в мене вже давно назріло питання: зараз ми рідко засипаємо біля циці, хіба вночі, а так, спимо надворі в візочку, а в хаті коли бачу, що мала набавилась і тре очка, то заколисую її в візочку теж, але через пару місяців вона вже виросте з того візочка, то як її вкладати спати тоді? Ліжечко дитяче в нас не хитається, є можливість поставити ті каталки, але я читала, що то шкідливо, тому поки відмовилася. Деколи мала засипає сама з пальцями в році, але то рідко. Шезлонга, крісла-каталки в нас немає, в слінгу не хоче спати. Габарити квартири не дозволяють купити ті всі причандалля, і так треба купляти столик для годування і, певно, манежик, коли вже буде сидіти... Як ви вкладаєте дітей, які вже старші 6 місяців? То я так на майбутнє, бо давно задумуюсь над цим...
Відповідь: проблеми зі спанням думка слушна, але б не ставила їжу-пиття і сон в один ряд. Коли ми хочемо їсти - бурчить в животі, відчуваємо знесилення, мене особисто морозить і трусяться руки, голова болить, коли хочемо пити - мучить спрага, пересихає в роті - такі сигнали організму ігнорувати, не помічати- складно. А коли хочеться спати? Розум водночас втомлений і збуджений від надміру отриманої протягом дня інформації, навіть дорослому після насиченого враженнями дня складно заснути, а що казати про дитину, в якої яскраві враження щодня? Я вважаю що треба дати можливість дитині розслабитись - приглушене світло, відсутність шумів, не забавляти дитину активно, говорити спокійним тоном, не вимучувати фізично, як часто радить Комаровський, а краще налаштувати до сну спокоєм. Тоді дитина засне без крику, плачу. А з віком дитина сама навчиться заспокоюватись перед сном. Але все одно - все індивідуально, діти бувають з різними психотипами, механізмами збудження-заспокоєння, тому треба дивитись по дитині, моєму манюнчику власне підходить ось такий "налаштувальний" метод. ---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ---------- та чого лише до 6 місяців? Я досі малого у візку, вже прогулянковому, вкладаю, засинає легко, спить довго. А вдень - що заважає приспати біля грудей? от сьогодні - спека, на прогулянку підемо вже аж після 6, тому малий спатиме вдома
Відповідь: проблеми зі спанням Шось я не дуже уявляю, як то присипляти в візочку прогулянковому... Деколи навіть вночі так присипляєм у візку, то як вночі присипляти в прогулянці, шось не уявляю, може, то я якась не правильна а біля циці вона засипає, коли дуже втомлена, чого так, сама не знаю, хотілосЯ б, щоб засипала завжди, але шось вона не може так, тому я я задумалась, що робити далі, бо люлька наша через пару міс вже буде маленька...
Відповідь: проблеми зі спанням а для чого думати наперед? ви і так правильно не придумаєте? з часом дитина вам сама покаже як їй краще... п.с. ото почитую вас і ви так всім переймаєтеся, що я просто в шоці, не ображайтеся нічого проти не маю, але для чого заганяти себе лишніми думками? розслабтеся і відпустіть ситуацію - зараз їй підходить так, то робіть так, потім буде інакше, то будете робити інакше(іммхо)
Відповідь: проблеми зі спанням а теж не уявляла - пів осені, всю зиму і всю зимовесну малий був у люльці, люлька висока, він прикритий від вітру і від всього зайвого, засинав в тій люльці за 5 хвилин, а то й швидше. А прогулянка ж відкрита, я не уявляла як він засне - довкола ж стільки всього що відволікає, ще й з теплом в парку, де гуляємо, стало значно більше людей і шуму. Але засинає - може й годину собі сидіти тихенько, заглядати, гризти сухарик, а потім потрохи очка закриває, відкидається на спинку і засинає. Коли вже заснув - опускаю сидіння на максимум ( в нас спинка опускається до майже повного горизонтального положення) і так спить.