проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

Відповідь: проблеми зі спанням

Та прикол в тому, що вона не пісяється, і спить чудово, просто один раз в той самий час прокидається з концертом.

В неї 2 тижні тому нижні 5-ірки вилізли, залишилися тільки верхні і там змін не видно. Хіба десь в глибині. Але чого тільки отаке одноразове верещання? Нижні коли лізли, то вона всю ніч крізь сон могла піднивати.

2. Halina

Halina Well-Known Member

У нас таке було от тільки ми їли цицю пару хв, відверталася, хв 5 понила і відрубувалась. Причини я не знайшла і так і незнаю що то було. Але в той період я перепробувала все що можна було (вікна відкривала-закривала, штори закривала, воду давала, їсти давала перед сном більше-менше, постіль змінила, порошок змінила, мила-шампуні поміняла і ще багато всього.) І навіть якщо клала спати в 22 то вона просиналась за 1,5 години і якщо клала в 24 то те саме було.

У нас такі концерти тривали 2 місяці десь, ну принаймі 1,5 місяця то точно. Пройшло само. Сподіваюсь не повернуться такі концерти.

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

ще дві ночі тому доя прокидалась лише під ранок. а останні 2 ночі - просто жах, щопівгодини, я навіть не встигала засинати між її прокиданнями. і повзає по всьому ліжку, навіть двічі за ніч впала з нього (до цієї ночі лише 1 раз падала з ліжка). може бути реакція на мої місячні? бо зуби якраз вилізли щойно 4 шт за раз.

4. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Те саме! Я списала на повний місяць, плюс в нас дуже тепло і волого, тяжко дихається.

5. Almariel

хіба що повний місяць, бо в нас жара вже кілька тижнів стоїть.

6. Charmel

Charmel Well-Known Member

Хе, мій батончик (йому 4 місяці через пару днів) теж просипається щогодини на підсос вночі. І так вже понад тиждень. Так хотілося знати причину, думала може зміна погоди, повний місяць, скачок росту, зуби... А тепер вже змирилася, ну період в нього такий, діти ж ростуть швидко, нє?) все ж так не буде:)

7. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Мій вночі їсть з інтервалом у 1,5-2 години. Спить в загальному 10-11 годин, але по 4-5 разів протягом ночі їсть. Кому не скажу, одразу ж починаються охи і ахи, і зразу ж усі виставляють діагнози, то дитина неспокійна, то молоко не жирне, то ще щось і т.д. Останній раз сусідка взагалі сказала, що треба давати дитині заспокійливі чаї. Дістало вже так! Я не звертаю особливої уваги і якось уже й сама звикла до такого режиму сну. Але невже це дійсно є ненормально? Загалом він набирає гарно вагу і росте добре. Кожного вечора купається, через день у колі. Після купання максимум вночі спить 3 години. Помічаю, що часто він вночі мало їсть, посмокче 5 хв і спить дальше. Вже думала, що це може через те, що вдень у нас інтервал між харчуванням 2 години, тому він і будиться. Одним словом, чи можна якось ці інтервали збільшити, чи він це просто переросте?

8. Almariel

то ж маненький ще геть синочок.
    а ви нікому не розказуйте, як спить. кажіть, що гарно спить і ви висипляєтесь)))

9. Megan

Megan Well-Known Member

Ага, я так розказую, і не повірите, люди просто починають заздрити. "О, така щаслива мама, навіть не знаєш, як то не спати всю ніч"... нє, щоб порадіти. вічно нашим людям шось не так.

10. Людок

Людок New Member

золоті слова
    теж так кажу
    але теж починають

а насправді в нас так само

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ----------

ага , то тому, що дурака не даєте і не допоюєте))) - ШУТКА

о це саме головне!

в нас інтервал 1-2 години

так так... можна
    почекати поки дитина проплачеться добре...
    не жартую, знаю таких, нажаль.

11. Suzi

Suzi Moderator Staff Member

Інтервали вдень мають бути не більше 1.5-2 годин. Штучно не потрібно нічого збільшувати, оскільки ГВ це не лише їжа. В молоці є більше 400 речовин. Це тільки те, про що відомо науковцям (щоб знайти, треба що шукати). Одні речовини - це харчування. Інші -це заспокоєння, засинання.Ще інші - імунітет. Ще інші - флора шкт. І ще багато всього різного. Тому не беріть дурного до голови. І чужих проблем близько до серця. Малі діти часто просять цицю. І це норма. Так МАЄ БУТИ.

12. Gabi

Gabi Dum spiro spero

У нас проблема з вкладанням. Дитина дуже перезбудженна, її прямо "ковбасить". Співає, гуде, перекидається по ліжку і так до години часу може бути, а потім аж засинає. І таке вже тиждень триває, раніше все було добре. Як приходить вечір, то мала починає ганяти по хаті, дуріти і так до самого сну. Дівчата порадьте, щось! Як заспокоїти дитину? Бо мене такі концерти дуже нервують.

13. Orman

Orman Модератор-бомба

дуже знайомо

Заспокойтесь самі, дитина не те що заспокоїться, але ви перестанете нервуватись :).

нема на то ради, але й біди великої теж нема

14. Almariel

останнім часом мене теж вбиває це вкладання спати. і тут мені такка думка прийшла. розум ще в дитини не заангажований різними стереотипами і неправильними бажаннями: якщо дитина хоче їсти - вона просить, якщо хоче пити - вона просить, то чому так зі сном не виходить? мені видається, що якось ми (батьки) формуємо неправильне ставлення до сну. ото в нас є тема "психологія харчування", мабуть, щось подібне і зі сном має бути.
    а виходить не так зовсім: дитина хоче спати - і вона всіма силами протестує проти цього, намагається гратися активніше і т.д.
    я знаю деяких мам (Ліля Романова, здається, зокрема), у яких нема проблем з дітьми і сном: якщо вони хочуть спати - вони йдуть добровільно і спокійно самі спати. тобто можливо в дитини якось сформувати нормальне ставлення до сну. так само у нашої няні діти самі просяться спати, коли хочуть. колись при мені її найменший син (майже 2 роки було) приніс спальний мішок і попросився спати, хоча ще зовсім не був час лягати на денний сон.
    що ми робимо не так? що треба змінювати у своїй поведінці чи способі вкладання дітей спати?
    п.с. ясно, що будуть фактори погода-зуби-хвороба, але поза ними має бути все ок.

15. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Я тепер вирішила не заморочуватися зі сном в певні години, бо не хоче моя дитина ніяк спати по графіку, спить то раз в день, то три рази, а то і ні разу. Тепер просто стараюся годувати її лежачи, як заснула при годуванні -файно, не заснула- розважаємося і бавимося далі, бо оті вкладання, вмовляння таки дійсно нервують і мене і малу, краще відпустити ситуацію зовсім.

16. Brenda

Brenda Member

От в мене вже давно назріло питання: зараз ми рідко засипаємо біля циці, хіба вночі, а так, спимо надворі в візочку, а в хаті коли бачу, що мала набавилась і тре очка, то заколисую її в візочку теж, але через пару місяців вона вже виросте з того візочка, то як її вкладати спати тоді? Ліжечко дитяче в нас не хитається, є можливість поставити ті каталки, але я читала, що то шкідливо, тому поки відмовилася. Деколи мала засипає сама з пальцями в році, але то рідко. Шезлонга, крісла-каталки в нас немає, в слінгу не хоче спати. Габарити квартири не дозволяють купити ті всі причандалля, і так треба купляти столик для годування і, певно, манежик, коли вже буде сидіти... Як ви вкладаєте дітей, які вже старші 6 місяців? То я так на майбутнє, бо давно задумуюсь над цим...

17. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

думка слушна, але б не ставила їжу-пиття і сон в один ряд. Коли ми хочемо їсти - бурчить в животі, відчуваємо знесилення, мене особисто морозить і трусяться руки, голова болить, коли хочемо пити - мучить спрага, пересихає в роті - такі сигнали організму ігнорувати, не помічати- складно. А коли хочеться спати? Розум водночас втомлений і збуджений від надміру отриманої протягом дня інформації, навіть дорослому після насиченого враженнями дня складно заснути, а що казати про дитину, в якої яскраві враження щодня? Я вважаю що треба дати можливість дитині розслабитись - приглушене світло, відсутність шумів, не забавляти дитину активно, говорити спокійним тоном, не вимучувати фізично, як часто радить Комаровський, а краще налаштувати до сну спокоєм. Тоді дитина засне без крику, плачу. А з віком дитина сама навчиться заспокоюватись перед сном. Але все одно - все індивідуально, діти бувають з різними психотипами, механізмами збудження-заспокоєння, тому треба дивитись по дитині, моєму манюнчику власне підходить ось такий "налаштувальний" метод.

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

та чого лише до 6 місяців? Я досі малого у візку, вже прогулянковому, вкладаю, засинає легко, спить довго. А вдень - що заважає приспати біля грудей? от сьогодні - спека, на прогулянку підемо вже аж після 6, тому малий спатиме вдома

18. Brenda

Brenda Member

Шось я не дуже уявляю, як то присипляти в візочку прогулянковому... Деколи навіть вночі так присипляєм у візку, то як вночі присипляти в прогулянці, шось не уявляю, може, то я якась не правильна:sad: а біля циці вона засипає, коли дуже втомлена, чого так, сама не знаю, хотілосЯ б, щоб засипала завжди, але шось вона не може так, тому я я задумалась, що робити далі, бо люлька наша через пару міс вже буде маленька...

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

а для чого думати наперед? ви і так правильно не придумаєте? з часом дитина вам сама покаже як їй краще...
    п.с. ото почитую вас і ви так всім переймаєтеся, що я просто в шоці, не ображайтеся нічого проти не маю, але для чого заганяти себе лишніми думками? розслабтеся і відпустіть ситуацію - зараз їй підходить так, то робіть так, потім буде інакше, то будете робити інакше(іммхо)

20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а теж не уявляла - пів осені, всю зиму і всю зимовесну малий був у люльці, люлька висока, він прикритий від вітру і від всього зайвого, засинав в тій люльці за 5 хвилин, а то й швидше. А прогулянка ж відкрита, я не уявляла як він засне - довкола ж стільки всього що відволікає, ще й з теплом в парку, де гуляємо, стало значно більше людей і шуму. Але засинає - може й годину собі сидіти тихенько, заглядати, гризти сухарик, а потім потрохи очка закриває, відкидається на спинку і засинає. Коли вже заснув - опускаю сидіння на максимум ( в нас спинка опускається до майже повного горизонтального положення) і так спить.