проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Zhovten

Zhovten New Member

Відповідь: проблеми зі спанням

Сама поставновка вашого питання: "У скількох лікарів ви були?" свідчить про те, що ви або критикуєте і засуджуєте, або вважаєте когось дурнішим за себе.
    На рахунок тону: здається, я говорила про толерантність, а ви - про неадекватність. Тому мій тон просто не витримує конкуренції порівняно з вашим.
    А зачепило вас за живе, тому що ви вважаєте, що все і про всіх знаєте. І не визнаєте ще чиюсь думку, окрім своєї власної, видаючи її за істину в останній інстанції. Але, як бачите, є люди які підтримують і мене, тому, видно, не така я вже і неадкватна.
    І по суті. В житті бувають ситуації, коли людина стоїть перед нелегким вибором. І коли я припинила ГВ, то вибрала менше зло. І була вдячна Богу за те, що, не зважаючи на всі проблеми, я змогла годувати дитину цілих 13 місяців.
    Якщо ви багато чого не розумієте, то хоча би майте совість не ставите питань: "А в скількох лікарів ви були? А що ви зробили?" В багатьох була! А в скількох - звітувати не зобов"язана.
    Сваритись я не хочу ні з вами, ні з кимось іншим, тому це моя остання відповідь вам.
    П.С. Від щирого серця бажаю вам ніколи не опинятись перед вибором, перед яким опинилась я.

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

Жовтень, якщо опустити всі другорядні речі, основний посил Вашого першого допису був такий: проблеми зі спанням минуть, їх треба перетерпіти, перемучитися і т.п. Але проблеми зі спанням були у Вас, а не в дитини, гг)
    А основна лінія моїх дописів - не терпіти треба, а прилаштовуватися, міняти щось. Як - є купа відповідних тем на форумі.

Просто заради цікавості сходіть в тему про ліки і ГВ, і ви побачите, скільки "безнадійних" ситуацій розрулили тут на форумі.
    Все, пішла геть)

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Zhovten, мабуть, дівчата намагаються вам донести те, що проблем зі спанням у дитини (і в мами теж) практично немає, коли є постійний спільний сон з дитиною (вставати вночі не доводиться, годувати можна напівсонним і т. ін), коли є тривале ГВ, бо воно не лише дає дитині поживні речовини, але й заспокоює психологічно дитину, це тісний емоційний звязок між мамою і немовлям. Яущо чогось недодати дитині, то це і виливається у неспокійний сон. Звісно, є й інші речі, які порушують сон дитини, наприклад, емоційне навантаження ввечері чи хвороби, але це речі, які інколи ми не взмозі передбачити і уникнути. Але і тут на допомогу приходить ГВ і спільний сон, бо дитина буде мати відчуття безпеки.
    Що не кажіть, але я ніколи не поврію в те, що діти, які сплять окремо від батьків вже навіть з 1 року життя, не будуть мати проблеми емоційні у старшому віці.

4. Zhovten

Zhovten New Member

Марія, якби ваш перший допис був написаний у такому тоні, як останній, то я би теж його по-іншому сприйняла. На мою думку, прилаштовуватись і міняти - це зовсім різні речі, хоча я пробувала і те, й інше.
    Просто не треба так категорично висловлюватись про людей і ситуації, яких не знаєте... Адже я абсолютно погоджуюсь з вами у тому, що треба пробувати різні варіанти і намагатись впливати на перебіг справ. Та якщо я дуже багато читала (і продовжую це робити) про розвиток дитини, завдяки чому можу впливати на виховання сина, на формування здорового раціону і т.ін., то вплинути на якість його сну в перший рік - було не можливо. Може відлучення від грудей просто співпало з початком нормального сну. Я в жодному разі не підтримую раннього відлучення!!!! А, може, у моєї дитини спадковість така. Моя мама не мала жодних проблем з моїм сном у дитинстві. А з моїм молодшим братом мучилась майже до 1,5, роки.
    Просто висловлюйте свою думку у якості поради. Тоді люди із задоволенням будуть її сприймати :)

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

Оце вже більше нагадує поради, а не критику :)
    Я за тривале ГВ!!!!!!!!! Двома руками, ногами, головою і серцем!!!!!!!! наголошую не перший раз на цьому :)
    Спільний сон пробувала! Не допомогло (знову ж таки У МОЄМУ ВИПАДКУ! Я нічого нікому не нав"язую). Кількість просипань за ніч не зменшилась, ризик придушення дитини татом - збільшився :) (Це я жартую, не треба з цього роздувати нову тему :))

5. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

але у вас залізне терпіння - стільки разів вставати, і знову відкладати дитину в ліжко, щоб незадовго вставати знову )).

часте прокидання дитини в ранньому віці вночі - то взагалі не проблема. то нормально.

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

7. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Дівчатка, Zhovten розказала як в неї було, вона ж нікого не переконує, що це правильно чи це не правильно. Розказала про свій досвід. І справді,

Мене б цей допис образив, а вас?
    Погоджуюся :girl_yes:. Моя дитинка спить в ліжечку, яке без однієї перекладинки і присунуте до нашого. Вночі встає від одного до трьох разів. В більшості випадків годую її насидячи, бо потрібно підколисувати, щоб вона далі спала. Пробувала давати груди на лежачи, то спросоння дитинка дуже кричить і будиться, крім того не можу контролювати правельне прикладання, болять соски, з"являються тріщинки. Не знаю може це в силу привички, але поки що так. В моєї коліжанки дитинка встає 6 разів на ніч, сплять разом, годує на лежачи, їм так добре. Добре, коли дитинці дали груди вона поїсть і засинає і ви біля неї, але буває по іншому є дітки, які будяться, плачуть і їх потрібно колисати, носити. То не дуже виспишся :girl_in_dreams:.

8. panikvarts

У нас було щось дуже схоже. Я постійно вставала і годувала дитину сидячи, підколисувала, бо дитина по-іншому не хотіла. Але так тривало десь до 4-х місяців, бо потім було тааак лінь вставати, я навіть не вставала, а так - звішувала ноги з ліжка, щоб це нагадувало хоч якесь сидіння. І з кожним днем навіть це ставало робити лінь, бо хотілось лежати і годувати. І от коли я нарешті наважилась таки не вставати, бо дуууже хотілось спати, то дитина нормально їла і засинала дальше, підколисувати проблеми не було. І навчились ми їсти лежачи, бо до того я завжди годувала виключно сидячи.
    У вас маленька дитина - все може помінятися ще. Але намагайтеся пристосовуватися так, щоб не доводилося вставати, більше висипатися будете.

9. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Годуйте, як Вам наразі добре. Я годувала сидячи перший місяць (вночі), бо так само, як у Вас, контролювала правильне прикладання. Тріщинок не було але дуже ковтав повітря. Потім по-трошки почала пробувати класти, дитина не зразу, але звикла. У вас цей процес годування скоро дійде до автоматизму, головне не боятися і робити так щоб усім було зручно, поступово, повільно...
    Зараз я навіть і не просинаюсь, так одне око відкриваю, присуваю малого, а він вже далі сам, що треба знаходить:girl_wink:
    І у вас так буде, просто треба час...

10. MarichkaR

Дякую за поради. Ще в пологовому будинку, як моя сусідка давала груди на сидячи, на лежачи дитинці, то зі мною була повна катастрофа. Соски такі були чутливі, що я не знала де себе подіти, шкіра на них злазила, набрякли, робилися тріщинки, сидіти я не могла, на лежачи, як прикладала дитинку, то аж язик кусала, щоб відволікатися від болю. Уявіть, годувала на стоячи два тижні, бо лише так могла правильно прикласти дитинку. Дзвонила до консультанта з гв, питалася в пологовому, кого тільки могла чи правильно прикладаю, пам"ятаю брала книжку і по малюнку прикладала до грудей, просила показати, всі говорили, що правильно і співчували, що в мене такі чутливі груди, заспокоювали, що все минеться :girl_impossible:. Справді, зараз вже легше, болю майже не відчуваю, а перші місяці без мазі Алатан, який наносила після кожного годування спокійно прикласти дитину не могла. Час від часу пробую годувати на лежачи, але після того знову відчуваю біль в сосках (ареолу дитинка захоплює). Хоча нині був в мене прогрес, годувала дитинку на лежачи, болю майже не відчувала і чудо, під час їди, без колисання дитинка заснула, правда лише на 10 хв., але все ж. Будем вчитися далі! :girl_yes:

11. Zhovten

Zhovten New Member

Та я по-різному пробувала. Але лежачи не годувала, бо молока вночі було дуже багато, і дитина в лежачому положенні просто захльобувалась. і я боялась, що якщо задрімаю (а в лежачому положенні це відбувається дуже швидко), то не відчую, що він захльобується. Тому годувала сидячи. А якщо сидіти і кормити 20 хв. (а то й 30), намагаючись зловити власну голову :), то для мене вже не було різниці вставати чи ні.

12. MarichkaR

В нас великий прогрес, ще 10 днів тому я навіть припустити не могла, що буду годувати на лежачи, не колисати і дитинка буде засинати. Тепер годування в більшості відбувається на лежачи і дитинка при цьому засинає :girl_claping:. Може для багатьох моя радість дивна, але для мене, що годувала і в день і в ночі на сидячи 4 місяці, це велике досягнення. Поради і досвід форумлянок мені дуже допомогли :girl_yes2:.Також дуже допоміг мені мій чоловік, який вже не міг дивитися на мої муки годування, особливо в ночі. Він мене напросто змусив лягти і годувати, слідкуючи при цьому, щоб я часом не втікла, тобто сіла :girl_wink:.

13. Женічка

Женічка Well-Known Member

чула про дітей котрі бавляться вночі.... думала, дивина :)
    от і маю. ніяким чином підлащтувати, переналаштувати, перепереналаштувати денний сон не можу. сьогодні ми бавились з 2 до 4 ночі, зазвичай можемо бавитись з 11 до 2 ночі, з 12 до 2 ночі. сподіваюсь, та й впевнена, що явище то тимчасове, але воно перетворює мене помаленьку на зомбі, головні болі починають переслідувати, виникає нестримне бажання купити колиску і колисати колисати і колисати.
    от і зараз, голова просто розколюється цілий день, закинула щойно ібупромчику і з нетерпінням чекаю на нічку.

14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

У свій час нам і колисання не допомогло в аналогічній ситуації: як то він буде в колисці лежати, коли стільки цікавого можна зробити :) Вилазив та й все.

15. Vukhastyk

Vukhastyk Member

І нас не оминув цей жах нічного грання. Нам 7.5 місяців і все частіше Устинчик прокидається. Раніше було між 2-3,а тепер близько 4-ї. І Бавиться зо дві години. Намагалась заколисати, але тих 9 кг довго не наколишешся. Навіть коли засипає під час колихання, я тільки лягати з ним (мови немає навіть про перекласти самостійно) він очі відкрив і все:girl_impossible: Я - зомбі. Справжнє собі зомбі. З чим зв"язано, коли минеться? Можливо варто якісь травки давати чи щось. Просто у відчаї:girl_cray::girl_cray::girl_cray:

16. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Моя дитина вночі теж може прокидатися 4-5 а то і 8 раз, але якось ніколи не вважала то проблемою, не зважаючи на всі співчуття оточуючих. Для мене це цілком нормально, ми спимо разом з народження, годую лежачи, переважно вночі ловлю момент, коли мала тільки починає неспокійно крутитися, підставляю груди, вона собі спокійно їсть і ми якось знов засинаєм. Тож, не зважаючи навіть на всі 8 прокидань за ніч, я нормально висипаюсь і не жаліюсь.

На разі я більше заморочуюся з денним сном, бо з народження в мене дитина добре спала і спить виключно на вулиці у візочку, а вдома лише на руках при годуванні і то без всякого режиму, тобто не в один і той же час, а як виходить. І ще чомусь ніяк не виходить вдень поспати так як вночі - їсти лежачи поруч мене доня відмовляється, їй комфортніше у мене на руках, коли я сиджу, або як, останнім часом, напівлежу на подушках, тримаю її на руках, отак і спить, може і до двох годин. Як тільки пробую перекласти, коли бачу, що сон стає міцним (тобто повіки міцно закриті, піднята рука плавно і розслаблено падає) вона моментально прокидається. Не те, що мені важко отак полежати, доки вона спить, навіть навпаки можна собі почитати, в інтернеті посидіти чи фільм подититися:), але хотілося б хоч годинку вільного часу, щоб зробити деякі домашні справи, а не виходить. Раніше виносила на балкон, після прогулянки вулицею, як тільки дитина засинала, тепер такий фокус не проходить- прокидається рівно в той момент, як візочок перестає рухатись:)
    Сподіваюсь, це з часом перейде і дитина вдень зможе спати самостійно без присутності мами. Ще три місяці тому вдень навіть на руках не хотіла спати, писала отут тільки на вулиці, так що тепер навіть прогрес:)

17. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в мене було аналогічно з різницею, що у візку не спала довше 20 хв. не переймалась абсолютно. пройшло в 10 місяців, здається.
    зараз спить вдень годину, прокидається на дозаправку і знов на годину засинає.

18. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

а в нас, вже більше двох тижнів спить 40-50 хв вдень...і все...
    колись, коли прокидалася, двала груди, і дитина знов засинала, а тепер, поки груди в роті доти спить, навіть не спить, а просто дрімає.

19. Nola

Nola Member

у нас все ідентично було...та що там було, далі триває, лише вдень буває трохи довше сам поспить, от тепер думаю як то дитина буває, що сама засинає і спить не пробуджуючись за 30-40хв...сиджу і мрію про таке!

20. panikvarts

У нас точнісінько так само останній тиждень:girl_impossible: Спимо менше години, прокидиається і все - встає і ніяка циця їй не в поміч, хоча по дитині видно, що напевно би ще спала.
    А раніше спали по 2-3 год з дозаправкою, навіть часом двома. Може, то якийсь черговий скачок в розвитку, бо якраз за сотанній тиждень зявилися деякі мовні "новинки".