проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

манюня, ви самі написали відповідь на своє запитання! Дитина спокійна коло циці. Який стафілокок? Які проблеми? Навіщо ви собі життя ускладнюєте? Дайте дитині те, чого вона просить. Слухайте свою дитину, прислухайтесь до її потреб!!! Була б вона хворенька, чи кольки мала,то не заспокоювалася б біля циці.

2. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

в нас було тільки навпаки, вдень висів безперестанку на циці, а вночі спав (ну думаю шо вже зучений був). Теж слухала мудрих лікарів, пхала в дитину ті всі бактерії, лікувала стафілокок, поки не плюнула і дочекалась 3 місяців - все пройшло як книжка пише. І почали спати разом, спочатку лише я і малюк, а пізніше і татко до нас вернувся. Не переживайте, материнський їнстинкт творить дива)))) нікого ви не задусите.

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

я коли отой памперс на стафілокок здавала, то сама завідуюча лабораторією сказала, що до року цей аналіз не інформативний, а так для того щоб лікарі мали що робити. І що кольки треба перечикати до 3 міс., ми так і зробили - носились на ручках стовпчиком, гамали безперестанно цицю.

3. maniunia

maniunia New Member

мабуть Ви правы маля ще маленьке і маю надію переросте. Спробувала послухати подругу вдень відразу цицю не даю спочатку гімнастика потім по хаті на руках, забавляю так довго як виходить щоб вимучвався і трошкі вже легше в ночі ми спали але я мертва бо він хоче в день як встав то нямати і спати а вночі знову концерт нам робити. Пробуємо , побачимо, а спати з нами всерівно боюся дозволяти не дивлячись на інстинкти = страшно

4. KitiKet

KitiKet Member

Я тоже сначала немного боялась. В роддоме мне защемило нерв на ноге - периодически не могла не то что сесть, даже повернуться. А сынок плакал голодный в кроватке (или как там они в роддоме называются). Пришлось брать его к себе на кровать и так спать ночь. Стелила одеялко и на него малыша клала, и так гамачком его перекладывала на другую сторону и пробовала сама повернуться. О том чтобы положить его обратно в свою кроватку даже речи быть не могло... очень больно было. Тогда я заметила что как я засну - в той же позе и просыпаюсь. Дома пока не зажили трещины (ну ни как не получалось самой прикладывать правильно, пока не помогла mamaNata) кормила сидя в положении перекрестной колыбели на подушках - лежа на боку не получалось. То тогда перекладывала в его кроватку (она стояла возле нашей со снятой боковиной). Как все зажило - окончательно переехал в нашу кровать. Один раз я поймала мужа, который чуть на малыша не завалился (оказывается я еще и за передвижениями мужа могу следить :) ). Это был один раз, после этого он очень чутко и сам спит.

5. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

а наша спокійна доця стала вередою( Для нас головне гарно поспати вдень(хоча б 3 годинки безперервного сну), тоді ми ввечері в настрої і спокійно засинаємо лежачи біля циці, а вчора ми вже погамали, засинали(правда ще з цицьою в ротику) і тут, ні з того, ні з цього, як почала наша донечка верещати, аж заходитись. Плакала доця так десь з півтори години, хоч було видно, що спати хоче, аж потім виснажена заснула, не допомагало ні колисання, ні циця(від циці доця взагалі відмовлялась). Правда трошки заспокоювалась коли я клала її на животик, чи носила вертикально, щоб вона могла все розглядати, а тільки пробувала покласти колисочкою знову вереск. Сьогодні перед обідом те саме:sad: В когось таке було? Що може це означати? Точно бачу, що не животик, бо ми до півтора місяця мали кольки/газики, то я вже їх знаю

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

в мого малого таке було минулого тижня - він заснув і десь з півгодинки вже спав і тут почалось! все як ви описали - більш-менш спокійний був лише у вертикальному положенні. Я тоді вирішила що то або коліки або повідря якось невдало зайшло йому. Що то насправді було - не знаю. До речі, в нього теж коліки були десь до 1,5 місяці, та і вік у нього точно як у вашої дівчинки... співпадіння?

7. olangel

olangel Well-Known Member

А чого боїтеся?!!! От побачите, що дитині буде так спокійніше і затишнійше і добре висипатись будете. Це в іншу тему, але чесно, не уявляю як може бути по інакшому...

8. Zhovten

Zhovten New Member

У мене дитина (був на грудному вигодовуванні) просиналась кожну годину-півтори вночі. Тобто я вставала по 8 разів за ніч. Теж з ніг просто валилась. Думала, що помру, якщо чесно... Тому що вдень не було можливості поспати (всю роботу треба було переробити). Але у 13 місяців я закінчила годувати, і вже через пару тижнів малий почав просинатися не більше 3 разів за ніч. А у півтора роки нічний плач взагалі як рукою зняло. Нарешті спимо цілу ніч :) Тому наберіться сил!!! Все мине!

Останнє редагування: 16 Січень 2013
  9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ура, таваріщі! Чудова історія, хрестоматійна. Замучена домашньою роботою і смокчучою дитиною мама і криклива дитина. Звичайно, вихід один - геть цицю.
    Моя ГВ-шна дитина прокидається раз, максимум два за ніч. І то нею керує бажання попісяти, а не покричати чи маму помучити.
    Але маєте рацію, все мине.
    До речі, пару днів назад мали таку ж ситуацію: мала спала звечора годину і давай дико верещати. Ну поверещала 2 вечори, знов все добре. Проїхали. Мо зуби, мо наснилося щось.

10. Zhovten

Zhovten New Member

Ви якось неправильно паралель провели. Я ж не написала, що припинила годування через нічні крики! Годування я припинила, тому що захворіла і змушена була приймати ліки. Але так сталось, що коли дитина позбулась рефлексу смоктати у ночі, то й спати почала добре. Не робіть висновків, не знаючи ситуації :)
    Тим більше, діти у всіх різні. Кожна дитина - індивідуальність від народження. І якщо ви встаєте один раз за ніч, то вам можна тільки позаздрити :), але це не означає, що так у всіх чи що інші діти ненормальні. Гадаю, є дуже багато мам, які перший рік життя своєї дитини дуже недосипали, і я не виключення :)

11. Haidee

Навіть потреби такої не було, бо висновки ви написали самі;)

То справді класичний приклад. Ви пов"язуєте ті прокидання з ГВ, не я то написала. А цю тему читає багато майбутніх мами, і в них може скластися враження, що діти на ГВ - то мука суцільна і невисипання.

Так! Але цю фразу можна по різному трактувати. 13 місяців недосипати і ставати по 8 разів за ніч - то добровільний мазохізм і ніц більше. Невже ні разу не виникало ідеї мінити щось в організації спання?

Я не встаю, ггг. Ну добре, підводжуся, щоб висадити дитину пісяти, але при тому до кінця не просинаюся. А до 8 місяців мала в памперсі спала, то я не вставала зовсім.

12. Zhovten

Zhovten New Member

Так, я пов"язую це з ГВ, але ТІЛЬКИ У СВОЄМУ ВИПАДКУ. Про те, що ГВ - суцільна мука, написали ви, а не я :) Я писала про конкретну (свою) дитину, не більше, і не менше. Хоча знаю мам, які були в такій же ситуації... Чому майбутні мами повинні знати тільки про випадки, коли до новонародженої дитини не треба вставати вночі жодного разу? Це, швидше, виключення :) І вам дуже повезло :)

Чому ви розвішуєте ярлики на людей і судите, не знаючи ситуації? :) Мазохізм... Ну, не у всіх, як у вас... А хто сказав, що правильно у вас? Ще раз повторюсь: і мами різні, і діти теж: у когось сангвінік, у когось - флегматик :)

Я просто написала свою історію. Не розумію вашого сарказму... Давайте не будемо перетворювати форум на дискусію двох мам :) :)

13. Haidee

Ви помиляєтеся, везіння тут ні до чого. Я собі сама так зробила;)

Певно той, хто придумав, що вночі сплять, а не ходять туди-сюди:)
    Ви мене, очевидно, не зовсім розумієте. То я так м"яко натякаю, що вашій дитині, напевно, бракувало вночі відчуття близькості до вас. Ну от була вона 9 місяців в пузі, а тут її раз - і кудись відселили. Ви пробували присунути ліжечко до свого, або спати разом? Я ніде не писала, що моя дитина спала всю ніч з народження. Просто спала вона поруч, тому ніхто нікуди не ходив. Прокинулася, отримала маму і груди і спала далі.
    І якраз тому, що всі діти різні, підхід теж має бути різним, а не по схемі. От дехто спить з дитиною разом до (багато, бо не знаю скільки точно) років, бо дитина того потребує. Моїй зараз вночі мене практично не треба, то можемо спати і разом, і окремо. А в декого дітки проти ліжечка і не протестують особливо.

Чого? Мені цікаво спілкуватися конкретно по ситуації:)

14. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Чесно - дивно таке читати. Ні разу не думала, що при ГВ є такі "побічні" ефекти)

Нє, швидше виключення те, про що Ви пишите. Я теж не встаю до дитини вночі. Хоча ні, встаю 1 раз. Бо в нас так склалося що звечора ми засипаємо на нашому ліжку з цицею, потім я перекладаю малого в його ліжечко. Коли його нічого не турбує, він спить в своєму ліжечку до 5-6-ої ранку, потім встаю, забираю його до нас в ліжко і далі спимо з цицею ще 2-3 години. Звісно з народження так не було, бо спочатку міг і годинку поспати у своєму ліжечку, але система в нас була завжди однакова. Не претендую на істину, але так було добре кожному члену моєї сім"ї. Ось що мала на увазі Марічка під своїм питанням
    Спільний сон не пробували?
    Правильно так, як добре і мамі і дитині! Але, вибачте, не шляхом відлучення від циці.
    А кажемо ми це все щоб не посперечатися, а для тих молодих матусь, які читають форум, що є різні способи висипатися з малою дитиною, і який з них менш травматичний обирати їм. Бо прочитавши ваш допис можна наробити багато помилок. Якщо так захищаєте свою думку, свій досвід, то майте мудрість адекватно сприймати і наш.

15. Zhovten

Zhovten New Member

Перед тим, як робити допис, варто почитати попередні відгуки :) А там я написала, що відлучила, тому що захворіла і приймала ліки, а не через поганий нічний сон.

Спільний сон пробували. Невже ви думаєте, що тільки ви до такого додумались? :)
    Але результат був той самий: дитина кожні півтори години просиналась і вимагала груди.

Маю мудрість, тому і не коментую ваші ситуації і ваш підхід.

16. natorella

natorella Well-Known Member

і?? вимагає - дали і спимо
    хоча вимагає - якесь противне слово. просить

17. Zhovten

Zhovten New Member

Боже, дівчатка, та чого ви так напосілися? Вже й до слів придираєтесь :) Не хвилюйтесь, всі дітки ростуть, і мій підріс. Здоровий, спить добре. Ну, хіба що інколи просинайється один раз вночі попити. Так і полюбляє щось до ротика "вникути" серед ночі :)
    Ну, розказала, як у мене було... Про що ми сперечаємось? Я впевнена, що є мами, у яких діти добре сплять в ліжечку. Є такі, у яких дітки сплять добре поруч з мамою і татом. А є і такі, у яких діти до певного віку просто погано сплять. Не одна ж я до дитини вночі вставала :) Тим більше, я ж не писала, що всі 13 місяців вствала по 8 разів за ніч. Таке бувало, коли зубки різались або боліло щось. А в загальному - 3-4 рази за ніч малий просинався. Ну, у вас не так. Чудово. Вибачте, що зачепила вас за живе :)
    Якщо ви хочете наголосити на тому, що ГВ - це дуже добре, так я погоджуюсь з вами на всі 100%. І годувала би ще дитину, якби не захворіла. Просто думку свою висловлюйте толерантніше.

18. Nastylove

Почитала, за це не хвилюйтесь. Але це вже інша тема.

А Ваші останні дописи, пронизані наскрізь сарказмом про що свідчать? Невже про адекватність.

Так, зачепили за живе. До останнього думала що Ви цілком адекватна мама, але дуже багато у вас стереотипів. І якщо не сваритись сюди прийшли, то доводьте свої думки якимись аргументами.
    Ще раз переконуюсь, що Ваша дитинка не була готова до відлучення, бо самі пишете

Тобто вставати Вам все ж таки приходиться, правда?:girl_wink:

19. Zhovten

Zhovten New Member

Якщо на прохання висловлювати свою думку толерантніше, ви пишете таке:
    то засумніватись можна тільки у вашій адекватності :)

За мою дитину не хвилюйтесь. Я ж написала: здоровий і гарний :)

Аргумент - хвороба.

Повторю ще раз: не критикуйте людину, не побувавши на її місці. Ви не знаєте, ні про яку хворобу йде мова, ні про які ліки, але смієте щось аналізувати та ще й при цьому робити висновки...

20. Nastylove

Де Ви в моєму дописі побачили критику? Те що я поставила питання, означає покритикувала? Ви бачите те що хочете бачити, але зовсім не те що написано.
    І будь ласка змініть тон!
    Походіть по темах, почитайте форум, може тоді зрозумієте чому ми так реагуємо на такі дописи.

І взагалі останні дописи суцільний офтоп. Тому давайте по суті!