проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

деяким дітям просто необхідне колисання, час від часу ;)
    Сашка спить два рази на день, з цицею :) наніч лягає в залежності від другого сну.
    От Настя... От це конкретний несплюх, з років трьох денного сну у нас нема. Наніч вкласти - мука мучезна. Я взагалі над заспокійливим для неї подумую. Ну чай з меліси точно тре...

2. olangel

olangel Well-Known Member

Нє, ну він реагує на нього, коли йдуть пару улюблених його реклам (кіндерпінгві наприклад :) )
    то все індивідуально, бо я, чоловік спокійно засинаєм під музику, або фільм.
    ну в тебе ситуація інша :) в тебе малі самі можуть спати. А в нас на нічний сон має бути обов'язково циця і мама на яку тре закинути ноги і руки, щоб не втікла :) Тому як малий засне, я вже ніц не можу.

3. Suzi

Suzi Moderator Staff Member

А щодо дітей і того, що вони не_реагують. Задайте собі питання, яким є критерій того, що вони реагують? Ви хочете , щоб вони перед сном слухали усіляке інформаційне сміття і закладали собі то в підкорку?

4. padesnig

padesnig Well-Known Member

Взагалі для хорошого сну потрібен ритуал. Ванна, туалет, зуби, книжка, (циця для меленьких), спати. Кожен день те саме в той самий час. Якщо дитина знає що буде наступним, що від неі очікуеться, їй легше буде вкластись. І ще рекомендують дітей скоріше спати класти, після 10тої вони явно перевтомлені, щоб заснути без проблем. Мої лягають в 6:30-7(після зміни часу, було 7:30-8), крім пятниці, коли в нас плавання. Це не всім підійде, особливо яксщо тато пізніше приходить з роботи і хоче погратись з дітьми.

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Нічого собі! А прокидаються коли?

6. padesnig

Прокидаются o 7, але мені так зручно. Краще навіть якщо maла вже покормлена до 7ї.

7. Dolche

Dolche Well-Known Member

для мене це катастрофа. Я сова і дуже важко прокидаюся вранці. Моя мала жайворонок, здається, (як чоловік), малий трохи сплюх, як я. Раніше просиналася о 7-й, то я весь день сонна і якась втомлена ходила. Зараз спимо до 8-9ї, то я вже вже щаслива :)
    Кому як.

8. Almariel

Almariel Well-Known Member

похвалюся, що ситуація в нас покращала)))
    мама розслабилась, заспокоїлась і дала трохи волю дитині: десь через 2 год від попереднього сну, коли малюк стає марудним і втомленим - примотуємся в слінг, трішки їмо, заспокоюємся, притихаємо, а потім відмотуємся і трошки гуляємо-граємся (15-30 хв), далі знову примотуємся, трішки їмо, колихаємся і засинаємо максимум 15 хв мовчки, або тихенько гудучи.
    і ввечері я забила на засинання в ліжку - засинаємо в слінгу, потім перекладаю. бува, що прокидається, але вже значно легше заспокоїти і приспати.

9. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

:girl_impossible:ох це спання. 7 місяців засинали самі, в ліжечку під поглажування ручки або ніжки, а зараз тільки циця, ну і руку -ногу на маму щоб не втікла. трохи не зручно, бо ще старший чекає на вкладання-колискову (обов"язково мама, тато не підходить:girl_mad:)
    а може купання- плавання? воно вимотує, можно також з травками.

10. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Доні 3,5 місяці, спить вдень виключно лише на вулиці, причому сон тоді дуже глибокий і міцний до 4 годин. Як не стараюся приспати дитину на ліжку, в ліжечку, в слінгу, в шезлонзі, гойданням і носінням, в хаті зробити це нереально, хоч явно видно, що хоче спати, вередує, тре очі і не спить... Тільки одягну і винесу на вулицю у візку, засинає в перші 5 хв. без особливого гойдання. Раніше гуляли у візочку по 2 рази на день, тепер це нереально, бо стає щораз холодніше і швидко темніє. Бачу, що дитині явно не вистачає денного сну, але як навчити її спати в хаті удень, не уявляю. Ні регулярне вологе прибирання, ні відкриті вікна і скручені батереї не допомагають. :girl_sad: Увечері з вкладанням все супер, лягаю разом з нею в ліжко після її купання о 20-20.30 годині і так до 6 ранку спимо з перервами на годування без проблем, причому засинає практично в перші 15 хв, а от вдень ніяк...:girl_cray:

11. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

В нас те саме, особливо коли погода прохолодна. Коли було тепліше, то гуляли по 4-5 годин, правда годувалися крізь сон. Тепер менше, але я знайшла вихід - спимо на балконі! Якщо у Вас є балкон, то так і робіть. Бо син вдома спить рівно 45-50 хв і виключно в мене на руках, деколи вдається перекласти, а деколи починає плакати. Але в нас тепер появилася проблема з вечірнім вкладанням. Дмитрик засинає на руках з цицею, я його кладу в ліжко, лягаю поруч, а через 15-30 хв він будиться і хникає - приходиться знов залюлювати. То все діло триває близько години і так вимучує ввечері. І не залежить від того, чи купаємо його перед сном і чи наплавався він вдосталь, коли останній раз спав і т.п. Прокидається всеодно:girl_sad:

12. Suzi

Suzi Moderator Staff Member

Як у вас пологи пройшли?

Гибокий сон на вулиці - це втеча від стресу. Мозок відключається.

13. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

так зі старшим було. літом гуляла до посиніння, аби спав, а коли зима прийшла то велику каляску виставили на лоджію і так трохи виручало.

стрес пов"язаний саме з пологами?

14. padesnig

В ночі ви спите з нею тому в день вона теж сама не хоче спати.

15. natorella

natorella Well-Known Member

стрес від пологів довго проходить
    і часто сон першим страждає

16. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

В ситуації Tempernice може й так. А у нас чим син старший, тим гірше спить і важче його вкласти:girl_sad:

17. Tempernice

Пологи були стрімкими, для мене все пройшло якось дуже швидко, легко, безболісно і безстресово, а як для доні- не знаю....

Та я б не проти разом з нею вдень вдома поспати-полежати замість того, щоб 4 години мерзнути на вулиці :) але ніяк...
    Влітку, зразу після народження, в спеку навпаки спала виключно в хаті майже весь час, під дією кондиціонера, а на вулиці вередувала, а як тільки похолодало на вулиці, так все помінялось місцями:)

А що означає стрес від пологів? Як це?

18. natorella

natorella Well-Known Member

то той син, шо йому 3 місяці? ну він росте. починає для нього світ ставати більшим і ширшим. тому у сні це відображається. туту головне спати разом з дитиною, носити на руках багато по хаті

19. Женічка

Женічка Well-Known Member

20. Tempernice

Тоді цей стрес мав би бути у всіх дітей:)