проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Halina

Halina Well-Known Member

Відповідь: Як ви вкладаєте дитину спати та режим сну

Історію як у нас було писати не буду (бо то і різні методи і режими і т.д.) але зараз у нас можна сказати все добре. Наш режим - прокидаємось в 9-9.30 а в 14,30(15) - 16.30(17) обідній сон і ввечері 22.00. Ми перейшли на один сон в день, часом спить в обід не 2 години а 1 (розбудили сусіди, ремонт чи просто не хоче). Процес вкладання на обід 10 хв то максимум , переважно уже засинає по дорозі з прогулки. А сон на ніч трошки довше укладання 30 хв то під пісеньку-казочку і колисання в ліжечку. Так ми колишемось в ліжечку бо малій це подобається (я це не зразу зрозуміла). І покласти дитину спати можу як і я так і чоловік так і бабця (думаю якщо б хтось колихав і співав то б теж приспав). Ну і бувають періоди коли зуби чи щось то трохи все складніше але тих періодів мало.

2. smilee

smilee New Member

В мене зі сном дитячим теж були проблеми спав по 20-30 хв до 5 м, потім рівно за годинником 40 хв до року.А з року по режиму якось все внормувалось, сон став тривалішим обід з 14-30 до 17-30 (чітко рівно) :girl_crazy:

3. natiok

natiok Member

А в нас лиш зі сном налагодилося. Спимо один раз, але приблизно з другої до четвертої, інколи до п"ятої, на ніч засинаємо пізно, близько одинадцятої, зате спимо до десятої-одинадцятої, так вже звикли. Спатки лягаємо тепер так: спочатку дуріємо, потім показуємо, які змучені й як треба бабуць у подушку робити, так багато-багато разів, а тоді дивним чином засинаємо)
    Вимикання світла вже не проходить, певно хитрунка зрозуміла, що якщо світла нема, то ще не означає, що мама десь подівалася...вона ж є, куди дінеться)))

4. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

О, а я думала то тільки у нас такі катавасії зі сном. Значить десь з чотирьох місяців і донедавна денний сон міг бути 2-3 рази по пів-години- сорок хв - годину, як ся вдасть. Сама не засинала ніколи і зараз не засинає. Колишу у візочку, якщо на прогулянці, можу заколисати у візочку в хаті інколи. Якщо без колисання, то мусить бути циця і мама підчас всього сну. Також коли спить у хаті зробити нічого не можу, тому що будиться від найменшого шуму. І взагалі коли вкладу спати на ліжко, через 20 хв будиться і шукає цицю, отже мушу лежати біля неї, що страшно вимучує, бо просто лежати і дивитися в стелю якось не цікаво. Каже кума, що на обідній сон треба дати якоїсь кашки з пляшечки, тоді дитина буде сита і буде довше спати. У нас такий номер не проходить, бо малеча пляшечки не признає . Тому переважно заколисую у візочку, коли починає крутитися, підколисую і так довше поспить , а я можу принаймні щось почитати в тім часі. Щодо вкладання на ніч, то так, як дівчата пишуть. Засинаємо виключно з цицею, смокче-встає на ліжку-балакає-щось розглядає - кудись повзе-смокче-знову встає-падає-гримається об побічню-плаче-знову до циці - потім до другої циці-маму копає ніжками-смикає (такі забави присікаю відразу), і так може тривати до години часу, а може цицю в зуби і заснула. Напротязі ночі "правєрка связі", тобто по кілька разів смокче цицю, власне не їсть, а посмокче-засне і так по кілька разів.
    В загальному лише зараз у нас починає зявлятися щось схоже на режим: встаємо десь 08:30-09:30, снідаємо-бавимося, потім десь 12:00 до 13:30-14:00 спимо (стараюся їхати в парк, мала спить у візку,якщо погода геть погана, тоді в хаті), йдемо додому обідати, бавимося, потім десь 17:00 другий сон, який може тривати пів години-годину (раніше старалася щоб теж на вулиці, але зараз вже в той час темно, тому в хаті), і на нічний сон лягаємо десь 22:00, якщо бачу що дитина ще зовсім не хоче спати, то можемо бавитися довше. Якось так у нас. А взагалі я не прагну створити режим, дивлюся по дитині, сонна - значить вкладаю спати, ні - то ні. Вважаю, що з часом дитина виробить собі режим сама. Але от цікавить питання - інколи мала така вже сонна, а сама не засне ніяк. Чому так? Знаю, що деякі дітки де бавляться, там і заснуть.

5. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

О, то як про нас тільки ми в ерго засинаєм.

Причому плаче, тре очі і плюється))
    Почуваюсь якоюсь немічною і безпорадною... руки опускаються:girl_cray:
    І ще в нас спати кладу тільки я бо в чоловіка нервів не вистачає на то діло, а в мене здоров"я((

6. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Так то воно так, але по дитині видно, що вона вже такааа втомлена (плаче, тре очі), але таке враження, що бореться з тим сном і здаватись не хоче. І як пише almariel, чим більше, тобто довше не вкладати, тим дитині стає важче заснути.

7. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

є таке, я колись теж помітила, як пропустити той золотий момент з вкладанням, то стає гірше, дитина перемучена і перезбуджена водночас.
    я не відкрию америку, як скажу, що в дитини ще не зріла нервова система, щоб вона могла себе сама заспокоїти. намагайтесь перед сном не мати активних ігор ,гучної музики, телевізора, яскраві враження, гості і тд, що може додатково навантажити голову дитини. купання теж може бути одним зі збудників.
    звичайно, як дитина вже тре очі то вже точно хоче спатки, тоді треба брати свою 100% впевненість, але не нервувати при цьому.

8. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

То дуже важко клли носиш на собі 10 кіль, які тебе копають і хочуть вирватись!!!

9. Corena

я ділюсь своїм досвідом, який став для мене позитивним, зараз не маємо жодних проблем зі засинанням. кожен обирає для себе те, що йому краще підходить.
    як мама тільки думає, що зараз буду вкладати дитину і вже наперед себе налаштовує, що то дуже важко, таким чином вона програмує себе і дитину на проблемні засинання.

10. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

В нас ніколи не було проблем зі сном. Як з старшим (5,7р), так і з молодшим (3р). Лягають спатки на обід приблизно в першій-другій годині. Старший зараз рідко на обід спить, а молодший кожного дня по 4 години. На ніч також без проблем засинають. Якось так вже звикла, що після мийних процедур діти лягають в свої ліжечка і засинають до години часу. Я за цю годину можу їм казку читати, чи пісеньку співати, або якщо не хочуть, то просто собі самі засинають.

11. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

мене завжди дивувало як діти так засинають)

мій так ніколи не засинає
    коли був менший, то ми його вкладали спати, а самі дивились якийсь серіал (в навушниках). за той час малий крутився, я йому давала руку чи колисала. переважно засинав до закінчення серіалу)

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

отже, мій невеличкий досвід.
    в обідній сон доня засинає на руках або біля мене і кожні 20-30хв. перевіряє, чи я на місці; тому лежу біля доні і читаю кіндл або гортаю нет з телефону. інакше спатиме всього 20-30хв.
    вкладаю спати на денний сон десь о 13.30 –14.00, зазвичай це проходить легко, бо доня сама собі вибрала саме цей час для сну. часом буває, що присипляння тривають годину і більше, в таких випадках мотаю в слінг, даю цицю і приколисую.
    хатню роботу роблю тоді, коли доня не спить. звісно, це нелегко, бо мій енерджайзер не любить сидіти на місці, але якось вже звиклося.
    ввечері "відбій" о 21.30 –22.00. ритуал вкладання колись був довгий, бо доню годувала, потім колисали по черзі з чоловіком, потім вона кудись намагалась поповзти або просто лежала і гукала або сміялась. з часом ми зробили так: кладемо спати всі іграшки, кожній з них кажемо "добраніч" (Оріяся всім каже "па-па", а найбільш улюблені цьомає), потім вимикаємо основне світло (вмикаємо настільну лампу) і доня "допомагає" розкласти диван. а потім лягає біля циці і засинає за лічені хвилини. часом ще доводиться чоловікові до нас лягати і робити вигляд, що спить, бо доцька дуже любить, коли всі на місці :)
    підйом зазвичай десь о 9.00 – 9.30

13. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

++++
    Повністю згідна, десь ще пів року тому в нас були ті ж самі проблемі з вкладанням, по годині-дві могли вкладатись, і в цей же час хтось з дівчат на форумі теж жалівся на погане засинання і здається Оленкастар написала, що треба просто відпустити сутуацію сідати/лягати годувати як в перший раз, без жодного натяку не нетерплячість "поскоріше б ти заснув/ла". І не повірите, але мені дійсно помогло, чесно! Зараз Артем засинає за 10-15 хв біля циці (звісно бувають винятки, але їм можна знайти пояснення, не безпричинні.)
    Ще хто вкладає діток спати лежачи, спробуйте годувати їх сидячи. Нам наприклад так зручніше, я обкладаюсь подушками сідаю , беру Артемчика, годую і він засинає.

14. natorella

natorella Well-Known Member

саша без мене засинав разів 5 (коли мене фізтично не було біля нього), але то вже після 3 років певно
    а юрко прикладається за стандартною схемою - мама абсолютно не хоче шоб дитина спала)))
    тобто не мати за мету ВКЛАСТИ спати
    ми втомились - лягаєм з цицею - хочеш спати - спи
    якихось ритуалів нема
    може бути душ, може бути ванна (але ванна для моїх хлопців не пізніше як за півгодини до сну, бо вона їх збуджує), може просто без миття, може заснути в ліжку, якшо дуже втомився - може заснути просто коли я сиджу за комп*ютером
    тоді кладу в ліжко і спить собі
    якшо зранку до обіднього сну набавиться і вигуляється - то обідній сон може спати без *підсоса*
    деколи треба приотати в слінг
    але рідко
    в основному - лягли в ліжко і засинаємо

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

це точно.
    треба відпустити ситуацію.
    нам через місяць до бабусь їхати, то боюсь, що нароблять крику, що як то так дитина спить тільки на циці і так важко засинає.
    пам’ятаю, як брата молодшого вкладала спати (він був на змішаному годуванні): випив пляшечку і почав повзати по ліжку, але я біля нього лежу- сплю (голову іноді накривала, щоб в очі пальцями не ліз). то він повзав тільки по ліжку, а потім в якомусь місці засинав. а моя пані хоче з ліжка злізти, а якщо ні, то ще не дуже обережно по краю повзає і може звалитися - тому не виходить прикидатися, що сплю.
    вимикання світла діє на 5 хв, поки очі не звикнуть.
    спробую перевести на 2 сни і ввечері раніше вкладатися.

16. Corena

ні, ви зовсім не зрозуміли. не прикидатись, а дати собі насправді спокій зі спанням дитини. перш за все заспокоїти себе, викинути зі своєї голови будь-які думки на кшталт
    як мама може заспокоїти дитину, коли вона сама не спокійна? мама просто допомагає дитині - циця, пісенька, на ручки.
    ми теж так засинаємо, сідає на мене ,обнімаємось, циця, де-коли можу чуть похитуючись підколисати.

17. natorella

natorella Well-Known Member

от вчора
    обідній сон чомусь відсунувся
    відповідно, спав до 18 год
    лягли на ніч, смокче, товчеться, смокче, сповзає
    сша просить - я хочу спааааааааааати, ну помовчи, юра
    пішов до тата, нудив йому світом (я лежала, бо також хотіла заснути). потім татові вже набридло, та ше й малий впісявся йому на коліна, переодягнув, приніс мені і каже - ану спати, бистро
    всьо, ліг, цицьку в зуби і спить

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

я цей момент зрозуміла.
    там хтось вище писав, що лежить і прикидається що спить, тоді дитині набридає самій повзати і вона вкладається. я про те, що в нас таке не проходить.
    так, справді треба заспокоїтися, просто мене знов трохи "накрило", що скоро дитину няні віддавати...

19. olangel

olangel Well-Known Member

Ми як лягаєм спати , то 22.00 - 23.00, виключаєм світло, включаєм нічник, ну і включений телевізор, або комп для фону. Малого кладу біля себе, або в своє ліжко, або в його(яке балкончиком до нашого), він товчеться ще пів години, бавиться в ку - ку, вся та процедура йому подобється. Потім якось вмощується як йому зручно, цицю в зуби і засинає. Я в той час якісь серіали дивлюсь. Потім коли вже він заснув, то сам відкочується від мене, або я його трошки відсовую і всьо, можем лягати спати. Періодично прокидається перевірити чи я на місці, ну і циця))) За мету приспати дитину, ніколи не ставила, просто в нас так склалось, що перед сном дивлюсь серіали, або лажу в неті, а малий бавиться, а потім вже спати :)
    В обідній сон, то десь 13-14 год, ми спимо у візочку. Тобто коли я ьачу, що Марко вже хоче спати, я вдягаю його, кладу у візочок, сідаю біля нього на фітбол і даю цицю, нависаючи над тим візочком :) до пів години і дитина спить. Вкриваю його і на балкон. Так він і спить. Ранійше міг і 4-5 годин спати без циці(а як прокидався, то піпец, вже і негайно цицю!!!) Зараз спить дві години без циці і моєї участі. Ввечері може відключитись на пів годинку у любий час, в 6-й, або 9-й, як змучиться. Прийде поїсти і засне біля циці. Або як ввечері в машині, то обов'язково всю дорогу проспить :)

20. Margot

Margot Well-Known Member

дівчатка, я вже з ніг падаю, мала собі з ночі день робить. Майже місяць, засинаємо 4.30 ранку.Я її і колишу, і в візочку вожу, і біля циці кладу - ніяк....Не давала вдень спати - дарма!Ще гірше було! Глибока ніч -плач, хочем по руках носитись!