проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

1. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Відповідь: проблеми зі спанням

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ага, дуже розкриваються:)
    літом то зрозуміло, і накриватись не треба... як трошки стало холодніше, вдягати просту бавовняну піжамку на довгий рукав, як ще похолодало - байкову, але коли я кілька разів на ранком доторкнулася до дитини, а вона зимна як лід, то витягнули з шафи наш вже призабутий мішечок трошки утеплений синтепоном, і так вирішили проблему. був період коли дитина в ньому з задоволенням спала, потім почалось сильне крутіння(період прорізування зубів), то незручно їй було, а тепер як спробувала то вже без нього не хоче лягати, навіть на денний сон просить вдягнути, але я вважаю то без потреби, бо денний сон я її контролюю і можу накрити як дуже розкутається.
    З одної сторони, якщо дитина від того що спить не накрита не хворіє, то нічого поганого в тому нема, навпаки йде свого роду загартовування, але я суджу по собі що мені страшенно некомфортно коли я не накрита або, не дай Боже прокинусь змерзнувша, тому й доцика мені шкода щоб мерзла...

я ніяк за тим не можу прослідкувати, бо відколи мала спить всю ніч, то і я сплю всю ніч:) як вбита(даються взнаки два недоспані роки), ну а ставити собі будильник щогодини щоб накрити дитину теж не варіант:girl_curtsey:

3. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

та ясно, тим більше, що вже через хвилину він може перекрутитися так, що розкритий повністю))) (це ж тре так умудритися)
    цієї ночі пробуджувалась, то думаю піду подивлюсь чи накритий. та де там: ковдра збоку, малий калачиком на подушці)))) Ноги холоднючі!
    Я йому з двох мякеньких одіял сшила такий мішок, але він останнім часом із нього вилазить (при чому, мені здається, що він спеціально вилазить)

4. kostuk

kostuk New Member

Синочок спить з нами і теж постійно розкривається (вилазить з-під ковдри, бо вона в нас одна на трьох...:girl_wink:). Я інколи вночі просинаюсь і накриваю його, але він нервується і всеодно вперто її з себе скидає...Теж вже не знаю, що придумати...Але зранку він завжди теплий, інколи навіть гарячий...Може то просто ми з чоловіком "мерзлюки", а йому так добре...:d25:

5. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

може тому що спить між вами і отримує від вас тепло

6. Klava

Klava Member

В нас та ж історія - як спить між нами - то виповзая з-під ковдри

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Може бути, що вона перегулює, перебиває собі сон. Спробуйте гуляти так, щоб лягати вже після 5-6 годин від ранкового підйому. Можна навіть на вулицю взяти перекус, а вдома зразу спати.

---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

Спить зі мною, тому як бачу, то накриваю. Зараз вже часом сам підповзає і каже крізь сон, що треба попу накрити. А до того спав в довгих футболках або незастібнутих бодіках, щоб спину прикривали.

8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

коли Софію перестала годувати-теж були проблеми з засинанням. то я намагалася її до обіднього сну вигуляти добре і вкладалася спати вона в мене на колінах, ручку клала на цицю,я її гладила і так вона вирубувалася.

Це кращий варіант, ніж було б навпаки)))) Так що радій,що ти ночами спиш.

я з малою хожу:girl_yes2: а шо делать?

я мотаю в слінг- йду на вулицю,вона там засипає і спить, підїдає,а приходим додому- перекладаю сплячу на ліжко і вона ще вдома спить годину-дві. може спробуй теж так?

9. Maksutka

Maksutka Well-Known Member

в мене малий останнім часом погано спить, постійно просипається вночі, причому з сильним криком і плачем або хоче побавитись вночі(вдень спить тільки взагальному 3год.)Незнаю що робити? підкажіть

10. LadyLand

LadyLand New Member

Точнісінько така сама ситуація з синочком, просипається, розкривається, плаче, може то зубки скоро будуть. В 3-4 ночі будиться і поплакує поки не візьму його до себе в ліжко.

11. marycherry

marycherry Member

У нас малий поки не вилізали чергові зуби постійно вночі з плачем будився - інших причин ми не знаходили, бо був здоровий. Виліз зуб - спить спокійно, а потім знову черговий лізе... Треба це просто перечекати і пережити.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

Як ви вкладаєте дитину спати та режим сну

Створюю тему, бо вже здають нерви...

Після того як навчилась повзати, доня спить лише в слінгу. бо на ліжку її не можна приспати - поцмокала пару разів, перевернулась і пішла. Якщо приспати в слінгу і перекласти на ліжко - спить 30 хв максимум навіть з цицею в роті. Якщо в слінгу, то теж спить 30 хв, але тільки прокинеться - я заколихую, цицю в зуби і в більшості випадків вдається ще приспати на трохи. Максимум денні сни тривають по 2 год. Але в той час нічого не можу робити - будиться зразу, тому книжка, комп’ютер чи вишивання.

Перерви між снами 1,5-2 год, не залежно від тривалості сну.

Вкладання все одно триває до півгодини. Доня з цицею в роті, а я танцюю і співаю. Доня ниє-стогне-гуде, тре нога об ногу. Таке враження, що їй дуже погано під час цього. Пробувала довше не класти спати - ситуація погіршується: дитина марудна, навіть важко в слінг примотати.

На ніч - взагалі катастрофа! Присипляю на ліжку. Покупали, трохи поїла і починає викручуватись. Висаджую. Вже після висаджування зразу не можна вкласти, даю погуляти 15-20 хв. Потім знов вкладаю. Однією рукою тримаю, щоб не переверталась, другою захищаю себе від скубання і шкрябання, ще б третю руку, щоб притримати ноги, які луплять мене в живіт. Знову ж таки з цицею в роті стогне-ниє іноді навіть плаче. Але вже довго не їсть - намагається вирватись і поповзти.

Що ми тільки не пробували: змінити температуру в кімнаті, освітленість (з чи без нічника), купати чи не купати перед сном, присутність чи відсутність тата в ліжку, зміна часу від останнього сну (мені так здалося, що чим довше не спить, тим важче вкласти). Якщо дати волю і не тримати, то вона повзає і при цьому так само гуде-ниє-стогне. Або поповзає трошки і починає нити чи плакати. Даю їсти, а вона знов викручується, повзе і плаче. Іноді вкладання з такими перервами триває 3 год.
    Пробувала на ніч заколихати на руках - вона відвертається від грудей і викручується.

Єдине, де дитина більш-менш засинає спокійно - це на вулиці в слінгу, якщо я йду при цьому. Тоді період гудіння десь 10 хв і вона відключається. Але мінус в тому, що засинає голодна, бо на вулиці майже не можливо нагодувати - все навколо цікаво.

Отже, режим у нас такий: вранці встає о 9 - 11, спить по 0,5 - 2 год 3 рази на день (іііноді 2 або 4), ввечері засинає в о 23 - 01.

Порадьте щось, поділіться досвідом, бо вже не можу.
    Навіть мій чоловік із сталевими нервами і впевненістю, що все добре, каже, що щось тут не те.
    :d25:

13. murawka

murawka New Member

Відповідь: Як ви вкладаєте дитину спати та режим сну

Постою, послухаю.
    Моя доця спить по 40 хв., навіть годинник можна звіряти.
    А вечірнє вкладання теж може затягнутись на 3 години.

14. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

В нас майже так само, як в Almariel, різниця тільки в тому, що моя красуня починаєне повзти, а вставати (встає до побічниці ліжка і спеціально відпускається і падає, і так дуууже довго, і як правило то закінчується тоді, коли вона трохи гримнеться і починає плакати, тоді знову влягається до циці. Так може бути кілька разів, і не те що півгодини, а загалом вкладання триває годину- пвтори).
    Мені теж вже конкретно від того здають нерви, тому з радістю почитаю поради.
    А і ще, в нас нічний сон 22-23 (як пощастить вкластись), підйом 7 - 7.30, і два денних сна приблизно в 10 і 15, сумарно 2- максимум 3 години ( як правило кожний сон по годині 20).

15. Almariel

мене найбільше вбиває не тривалість засинання, а оте гудіння-стогнання-ниття :sad:

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Вам тільки 7 місяців. У нас це вже більше 2 років тягнеться...

17. Almariel

десь нещодавно бачила Лілін допис про те, що синочок без проблем сам іде спати. хочеться почути її досвід.
    п.с. і не тільки її. хочеться вірити, що мамусь з позитивним досвідом таки є багато

18. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

В нас таке було. Почалося, коли донечка навчилася сідати, повзати і вставати в ліжечку (це відбулося майже одночасно), вставала, повзла, плакала, але лягти і заспокоїтися ніяк не могла. Смоктання, колискові, погладжування, я поруч - нічого не допомагало, хоч до того саме з цим і вкладалися. Носилися на руках, в шезлонгу качалися, навіть доводилося трохи руки-ноги притримувати, бо там теж виверталася. На вулиці взагалі спати перестала. До години часу вкладалися. Так тривало 4 місяці. Потім ми пішли і самі перейшли на одноразовий денний сон. Після того стала катулятися в ліжку, а не стояти, потім лежати трохи і слухати колискові. Зараз нам майже рочок, переважно лежить, і під погладжування і колискові засинає.

19. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

для мене головним моментом стало не мати на меті будь-якими зусиллями вкласти дитину спати. вони ніби відчувають то, що мама пошвидше хоче звільнити руки і будуть намагатись всяко тому завадити.
    не хоче спати - товчеться далі. все рівно за якийсь час втомиться.
    в 7 місяців ми вже спали 2 рази. рівно в рік перейшли на одноразовий сон. зараз вважаю наш режим ідеальним для дитини - прокидаємось в 8 год, в 12.30-14.30 обідній сон, в 21 лягаємо на ніч.
    при чому доця сама бере мене за руку і веде до подушки, а ще ми люляємо ляльки ,вона любить їх класти спати, сама колише.
    була менша, коли хотіла спати, сама починала співати а-а-а-а))). зараз, коли набавиься, чи по вулиці нагуляється, то відрубується за пару секунд, де-коли не встигаю помити і перевдягти в піжамку.

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

то нормальна ситуація. тільки я би казала все таки по трошки лягати з дитиною на ліжко і лежати біля неї, буде перше 30 хв, потім 40, згодом буде спати довше, а ще за трошки часу навчиться спати сама. просто собі постановити, що обідній сон не тільки в дитини, а й ваш відпочинок, малеча відчуватиме, що мама поряд, спокійна, нікуди не збирається йти і спатиме спокійніше і міцніше.

20. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

ооо... как вспомню так вздрогну...
    А допомогло мені вечором банальне вимикання світла. Плакала шо темно, але я, зла мама, казала шо в лямпочці світло закінчилося і усьо, тра чекати ранку. То вона ше трохи товклася, але в темноті не так цікаво то й товктися і вона засинала, а в обідній сон ( і по зараз так триває) то я влягаюся спати також і не реагую на неї. Взагалі не реагую. Що вона тільки не пробує робити. А самій товктися не так вже й цікаво (з рочку десь) і вона також лягає поряд (була менша то могла і на підлозі) і соняє. Коли вона вже міцненько посапує, то її перекладаю, накриваю і максимально тихо йду займатись своїми справами (за умови, що таки дійсно не засну від вкладання дитини)