До речі, так. Я теж погоджуюсь із тим, що може прокидатися поїсти малечка, очі відкриває, а на вулиці уже світло. Наші, якщо прокидаються під ранок їсти, то теж можуть вже не заснути. Тому треба швиденько дати пляшку, щоб не вспіли зрозуміти, що вже ранок. Можливо ваша мацьопка теж думає, що то вже ранок) спробуйте лягти раніше чи пізніше ввечері, щоб зсунути трохи фази. Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
І в нас так, спимо тільки з мамою, залишити неможу бо тоді швидко просинається. Як Ви почали привчати вдень самій? Ми засинаємо з цицьою, цямкає десь 20-30хв, а потім під час сну ще декілька підсосів має бути. Ще одна в нас проблемка, то коли дитина засинає має бути ідеальна тишина, інакше вона дуже відволікається і перестає їсти.
Питання не мені, але скажу, як у нас було: до року з невеличким хвостиком син спав вдень на руках. Нічого для того не робила, тобто він перейшов сам - просто зауважила, що міцніше спить, не реагує на мої порухи, і почала пробувати відкладати (я і до того десь колись пробувала, але він зовсім не давався - одразу прокидався), спочатку не кожного разу вдавалось, міг прокинутись за 5-10 хв., тож перші рази сиділа близенько, щоб підгодувати і далі приспати, але то таки була вже готовність дитини. Підсос, хоча б один - то було і надалі, але він вже спав якийсь більш-менш значний проміжок часу сам. Ну і правда, тоді ж він і перейшов на один сон вдень.
І в нас то якось само по собі змінилося. Ближче до року став набагато більше і частіше спати вдень сам. По-різному буває, інколи весь час спить на циці, інколи відпустить і через 10-20 хв прокидається, інколи і 1-2 год може сам спати. Лише зрідка потребує "підсосу". Але помітила в нас тенденцію оцих 40 хв: +- 40 хв спить на грудях, далі відпускає і спить сам (скільки то вже залежить від різних супутніх факторів). І в нас є зранку одне досипання (то я рахую як продовження нічного), то під час нього можна спокійно вставати від нього, але я зазвичай сама сплю тоді І потім ще один сон в обід.
так як пишуть дівчата. взагалі до 9 місяців вона спала в слінгу. а то я почала її вкладати на ліжку. для того трошки посунула сон, щоб дитина була точно втомлена. вкладала, була близько на випадок, якщо прокинеться. якщо спала менше 45 хв, то намагалась вкласти знову. якщо більше, ніж 45 хв до першого прокидання - дивилась по ситуації, але частіше вже просто вставали. в нас тоді була умова спати - темнота, і відносна тиша.
Минулого літа мій малий в такий час мав звичний підйом - пів п'ятої. От як починало світати, то він і прокидався, разом зі сонечком. І вже не лягавАж на перший денний сон, десь по восьмій. Восени і взимку теж не набагато довше спав - до шостої. Ото тільки зараз пару тижнів як спить довше - до сьомої - восьмої. А причина банальна - відлучила від грудей.
Я беруся говорити лиш про свій досвід... Малий спить в ліжечку окремо, спить значно спокійніше. За всю ніч лиш раз прокидається попити. До того як спав біля мене і годувався, то постійно крутився, хникав, міг сповзти з дивану, йти до іграшок чи просто стояти і хнюпати. Між 4 і 6 ранку то взагалі постійний рух. Але це наша конкретна ситуація, яка ні до чого не зобов'язує інших)))
Звертаюсь до мамусь, які мали спільний сон з малюком. Як і коли ви перестали разом спати? І ще мене цікавить чи реально годувати грудьми і щоб малюк спав в ліжечку? Більшість мам мені говорять, що коли закінчиться ГВ, тоді і можна вчити самостійно спати в ліжечку. Просто я вже мрію нормально виспатися, засипати в обнімку з чоловіком і тд. P.S. Малюку 11 місяців.
Ви можете приставити дитче ліжечко до свого дорослого і буде вовк ситий і вівці цілі я ніколи не спала з дитиною в одному ліжку. ГВ закінчили після 2 років. З 2.5 років дитина спить в своїй кімнаті.
Купили ліжко. Стояло десь півроку. Доця там гралася іноді. Десь ближче до 4 стала там спати майже постійно. Але і до цих пір хоче спати з нами іноді. Списую це на ревність, бо менша спить з нами. Ага, ліжко стоїть у нашій спальні. Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Досвід то твій,але ти відповідаєш на питання форумлянки , що їй зробити, щоб дитина не прокидалась. І так виходить, що ти може й не хотячи, але підкидаєш ідею, що то Г В може шкодити сну
ну хіба зовсім не хотячи)))) Цитуючи допис форумлянки, я все ж думала, що не кожна відповідь сприймається як порада чи керівництво до дій. Ми ж просто спілкуємось, ділимось роздумами. Ну і крім того, може з допису не зовсім зрозуміло, але я власне подала цю свою ситауація не як взірцевий приклад, а щось типу "он воно як буває іноді"... До речі, я дійсно трошки некоректно написала" відлучили від грудей", бо в реалі малий сам відмовився.
Дівчата, а як діти перестають спати вдень? То якось раптово відбувається, чи поступово, в сенсі сьогодні спить, завтра - ні, гірше вкладається, менше спить, чи як? Бо у мене щось колінки затряслися третій день якийсь жах з вкладанням, позавчора так і не ліг, сьогодні - ще побачимо, і причому ввечері також довго, нудно і марудно. Це може бути воно? Я настільки ще до цього не готова....
Моя доня з народження спить в ліжечку біля нашого ліжка . Коли даю груди вночі забираю до себе.деколи може спати зі мною,але це скоріше виняток ніж правило. Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
Коли вкладання систематично затягується на годину (при нормальному вкладанні до 20хв), тоді я вважаю, що від денного сну відмовилася. Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Ех, ну я ще сподіваюсь, що це таки епізодично, бо у нас завжди бували десь-колись такі проблемні дні, але щось мене насторожує, що і ввечері дуже тяжко лягає, а в той день, коли так і не ліг спати вдень - за 10 хвилин заснув ввечері... Sent from my X9180 using Tapatalk
Моя малеча, маючи 2 місяці, вже якийсь час спить по разу за день( І от, вже четверта, а він щойно вперше за сьогодні заснув...
А як у вас виглядає вкладання на сон? Дитина на ГВ? Малеча гарно при циці дрімає, може в нього такі короткі дрімки при циці є?
@mazepynka нам 3,5. малеча за сьогодні поспала 1)під час прогулянки в слінгу. прогулянка тривала десь 1,5 години, то дитина 3 рази засинала. і загалом десь спала 1 годину. прийшли додому, то ще десь 10-15 хв доспала. 2) ще десь півгодини. 3) потім вирішила, що голодна то пів години їла-спала і ще досипає. мене теж непокоїло, що мал мало спить. зараз дивлюсь по дитині, якщо вже не хоче бавитись, сита і суха, а починає пхинькати, то кладу спати.