проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Мартусь, так може то повний місяць? Я от щойно виглянула у вікно і все зрозуміла: чому їдять погано, спати хочуть вже по шостій, а мучаться до дев'ятої, сплять погано і прокидаються о шостій. Ти ж ніби писала, що мала чутлива до такого. Може пройде) я на це дуууже надіюсь

Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я щось не звертала увагу, в якій фазі місяць, а й справді, можливо вона така через повню. Я така не виспана через оте лягання в 1, а підйом в 7. Вона то спить давше, а нам до школи вставати.

3. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

О, співчуваю. Мої хоч лягають швидше, восьма, максимум дев'ята відбій. Але підйом ранній, 6-7. Мені так зовсім зле. Я сова((і лягаю ближче до 12-1..( але зранку малі можуть з годмнку самі побавитись, то я ще трохи сплю)

Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

4. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

А скажіть чи в когось також таке довге вечірнє цицання і скільки воно ще буде тривати? Ми як починаємо цицькатися 20.30-21.00 і так до 23.00-23.30. Аж боки затерпають. Ранішній сон і вечірній сни тривають по 40 хв і також біля циці. Навіть не відпускає. В якому приблизно віці дитина то переросте? Просто інші мами, коли дитина спить щось встигають зробити собі за той час. А я відповідно нічого.

5. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

Ну нам 11 місяців,то ще не пройшло,все як у вас(

6. readytogo

readytogo Well-Known Member

Дівчата! Я до вас із запитанням. Коли дитина починає вночі спати? Я розумію, що всі діти різні і т.д. Але нам 2 роки і ми далі щогодини прокидаємось. І так від народження. Було кілька ночей, що мала прокидалась 3-4 рази, але я іх можу на пальцях однієі руки порахувати:)
    Не маю на що жалітись в принципі. Від пологового завжди чітко засинала, 10 хв. циці і відбій. Ніколи не мали коломийок з колисанням-носінням на руках-танцюванням. Впродовж цих двох років гарно перебудовувалась на 3 разовий, 2-разовий та одноразовий сон. Зуби теж без проблем ростуть, навіть без температури, тьху-тьху.
    Але не може спати довше, ніж 1-1,5 год сама. Нічне спання з 22:30 до 7:00, денне з 14 до 16. Здорова, жвава, весела. Але чому ж не входить в ту фазу довготривалого сну?

7. maavka

maavka Well-Known Member

Моя мама казала, що ми (я і сестра) прокидались вночі (але, не щогодини) до 3років. Думаю, якщо після 3так прокидатиметься то це вже проблеми якісь.
    Щодо вашого поокидання, ось що думаю. Зустрічала я в інтернеті і розказувала одна мама, що дитинка плаче вночі, бо хоче пісяти, але усі сні не може, їй треба прокинутись і далі спати. Є дітки, що прокидаються для цього, але в памперсі не зручно, мама 2річної дитини казала, що синові незручно (ще тільки вчаться на горщик, то довга історія). Може у вас дитинка чутлива до памперсів.
    Ще я помітила, що коли я дуже часто годую вночі, то треба більше разів памперси міняти.
    В мене можливо буває щось подібне, дитинка прокидається, я колишу, не заколисується, даю груди і чую, на фоні тишини, Левчик пісяє в памперс. Йому наче треба груди, щоб розслабитись і попісяти. Ще не знаю що з тим робити, покищо в нас сопельки, то не через то прокидуємся.

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

8. readytogo

readytogo Well-Known Member

9. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Останні два дні в нас якісь дивні коломийки з засинанням вдень. Завжди безпроблемно засинав на циці, а тепер вкладаю, їсть, вже закриває очі, заспокоюється і мав би вже засинати, але зривається, кидає груди і починає хникати і моментально заходиться плачем. Спочатку думала, що хоче відригнути повітря/попукати/відкашлятись (маємо зараз мокрий кашель), але нічого не допомагає. Беру на руки, заспокоюється, шукає цицю, видно, що хоче спати. Кладу - істерика. Або знову по колу годування-кімарення-підривання. На сидяче теж вигинається, плаче. Раз лише вийшло так з цицею, підколисуючи приспати. А у візку засинає безпроблемно і майже моментально. То сьогодні вдень годувала і зразу на вулицю, а ввечері після декількох спроб прийшлося у возику заколисувати вдома. На ніч засинає нормально на грудях, як завжди.
    В когось було щось схоже?

10. бетменша

бетменша Well-Known Member

в нас таке було. тепер присипляю на фітболі. Але то вже звичка виробилась і в нього, і в мене. Він в мене взагалі колисун ше той) денні сни в нас тільки з колисанням.спочатку фітбол, потім в ліжечко і через 20 хв треба підколисувати

11. Miss Sixty

То у Вас так і не пройшов той період?)
    Бо власне, що мій зовсім не колисун. Спокійно і швидко завжди засинав на грудях, якщо нічого не турбувало. Та й разово заколисати і приспати сидячи, як треба - ок. Але постійно, то явно не підходить, я не перекладаю в ліжечко, як засинає на руках, то так і спить на мені) Ми засинаємо разом на ліжку і або відпускає мене, або ні)

12. бетменша

бетменша Well-Known Member

я просто сама так звикла, що коли хоче спати, на фітбол, груди і засинає. мені так легше.
    я, думаю, якщо не привчати, то той період пройде. можливо, десь трошки перезбуджений був і тому так. а може навпаки, ще не хотів спати. Пробуйте спочатку груди, а вже, як не засне, то поносити трошки можна

13. Miss Sixty

Не допомагає) Що я тільки вчора не робила і мама моя носила, а вона заколисує його на ура. По факту, я його вкладала 2 год! І потім взяла його у возик на вулицю і все - спокій. На другий сон те саме, то вже після перших двох спроб пішли на вулицю. А ввечері вже холодно і темно, то мордували мордували і заколисали у возику вдома. Сьогодні те саме, перший сон зразу на вулицю, другий в машині і потім на вулиці досипав, третій заколисувала вдома у возику.

Щодо перезбудження, теж думала. Але ми часто буваємо на вихідних в батьків, йому тут все привичне, не мав би так реагувати.

14. maavka

maavka Well-Known Member

В нас таке іноді бувало, коли якісь проблеми, запор, зуби і т. д. і до того ж дитинка вдень через проблеми чи якісь причина ще мало спала, то коли ти знов її присипляєш, її щось трошечки потурбує, то вона плаче сильно, що сон перебили. То я в такі дні, просто не рухалась з синочком, лиш би дитя відіспалось, тоді вже на наступний сон легше вкладати. В нас ліжко є, то колишу, коли циця не помагає. Дізнайтесь що турбує і може скоро пройде:)
    думаю (в нас так) головне щоб відсипався, бо якщо не спить чи недоспить то потім все дуууже ускладнюється, приспати важко

Ще додам, в нас було десь до 4-5міс. що вдень після того як поїв цицю то плакав, але то тому що молоко не так пішло і повітря відригав кожного разу. Вночі такого не було, бо був розслаблений і м'язи не допускали повітря. Але раз ви пишете, що не відригання то не то у вас. Тим більше в нас це було дуже часто, а у вас недавно

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@Miss Sixty у нас стільки всякого різного було (і думаю, ще буде), що й не згадати усього. Памяит якось то все стирає. Але пригадую, що бувало різне. То на циці спокійно засинає, то поносити, то просто притулити, то сама засне, стільки всього. Я завжди прислухаюсь до їі потреб. Якшо треба поколисати, поколишу. Привикань ще ні до чого не було, просто періоди різні. Зуби, перезбудження, скачок росту і так далі..

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Miss Sixty

Я то все розумію) І так і роблю, з перших днів підстроююся суто під його потреби. І можливо в нас то навіть на зуби. Просто цікаво було почути схожий досвід інших.

17. Miss Sixty

Та, "недоспить" то страшна річ, яка перевертає з ніг на голову решту дня:)
    Але з тим проблем нема: на вулиці може спати і до 3х годин.
    Та я розумію, що його щось турбує. Але єдиний варіант хіба зуби.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я перші два місяці на нічний сон на фідболі по годині колисалась, потім з Мелаською на грудях лягала-сідала в ліжко і тако сяко спала. Читала в неті, що якшо колисати оьак, то звикне ф потім ледь не до двох років так буде засинати, але в нас просто пройшло то проблемне засинання і потреба в мячі відпала. Почав тато носити на сон на руках, вона засинала і я іі брала на груди в ліжко коло себе вже. І цей період минув, почала на циці спокійно засинати. А зараз періодично буває важко приспати. От просто такими періодами, то все класно і спокійно, то цицю смокче , а не засинає, в якийсь момент їй то набридає і вона хникає, беру на руки, поношу трохи, тоді знов на цицю і якось так в тому колі різних рухів засинаємо

19. Miss Sixty

Та у всіх буває по всякому)
    Але у нас власне за 8.5 міс це вперше такі коломийки зі сном, якщо не рахувати разові акції з животом чи хворобою. Тому і пробую зрозуміти причину, якщо така є)

20. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Поділюсь трохи не дуже веселим досвідом - доні 1,8 р, має 20 кг ваги і засинаємо на нічний сон на руках при циці під музику і кінця-краю тому не видно. Мовчу про стан моєї спини, моє самопочуття і настрій, коли приходиться по 15-30 хв так виколисувати. Почалось все теж дуже мило - чоловік заколисував її на руках під музику, коли я йшла робити свої справи ( на вихідних), а потім вже зі сплячою донею лягали разом до циці досипати. Десь з місяців 4 це почалось. Після 6-8 міс так мусила присипляти вже частіше. Після 10 міс - на всі сни! Мала повнішала, важкішала і вже не погоджувалась бути хоч деколи в тата на руках, вимагала ще й цицю для засинання. Буквально місяць - півтори тому я буквально виборола те, що вона засинає на денний сон біля грудей ( включаю музику на телефоні, вона співає, катуляється, їсть цицю і якось засинає). Але - для того їй потрібно бути дуууже вимученою і деколи це буває на за один раз, але не колишу принципово. На ніч тільки руки-циця-колисання. Пісні, буває, не підходять, кричить "далі" ( десь від 1 рочку), тому все "весело".
    Ви не подумайте, я тільки "за" за носіння на руках, за виконування потреб дитини в єднанні з мамою, але і якась межа повинна бути і коли мама застосовує новий метод вкладання, то повинна бути готовою, що це може бути надовго.
    Ну і, звичайно, колисання 10-кг дитини і 20-кг має велииикі відмінності ( але ж хто в 4 міс знав-то......).