проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Моя менша третій день без обіднього сну. Не може заснути. Старший зовсім не контролює емоції, а в мене і в чоловіка третю ніч безсоння. Списую все на погоду.

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

У нас у молодшої з народження ніч починалась в 8-9 не пізніше, бо старша так лягала спати, щоб вранці в садочок встати. Трохи було важкувато, коли старша спала вдень. Коли денний сон зник - то стало ок. Встаєм вранці в 7-7:30. Влітку закривала ролети. Лише кілька разів було, що менша прокидалась вночі бавитись, то робили вигляд, що спимо.

3. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Я Аню вкладаю теж о 21.
    Підйом о 7, 7.30, або 8.00.
    Чому закривати штори? Лягали і засинали... Ніяких додаткових труднощів не виникало. Сонце вже не так яскраво світить у такий час.
    В моєї дитини не було особливо вибору. Чоловік був на роботі весь день, часто і по суботах... А я - жайворонок. Це зараз я можу займатись чимось і до 23, 24, а як Аня була маленька - мене "вирубало" ще о 20, 21. Чисто фізично я не могла вже нікого няньчити після 21. Якщо Аня ще спати не хотіла - ми лягали у ліжко, вона отримувала доступ до грудей, я обнімала її так, що дууже обмежувала її рухи і провалювалась у сон. Коли засинала вона - я не знаю. Зараз відбій о 21 - це правило. Не завжди дитина відразу засинає, буває, і о 22 ще не спить, але, принаймні, вона вже у ліжку і ні про які розваги мова не йде.
    Я читаю, і раніше читала, як дівчата не можуть вкласти дітей до 2 годин ночі, і мене в холодний піт кидає. Це - взагалі не мій варіант. Я прокидаюсь о 6. Без будильників і т. п. А буває, і о 5. Я б не витримала до 11 чи 12 навшпиньки ходити, а в обід снідати...
    От реально, не впевнена, чи Аня теж жайворонок, чи то я її так привчила, але інших варіантів у нас не було.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

от я так само читала проте, що дітей отак кладуть і всьо, спимо. і дитина лежить. І мені було дууже обідно, що в нас це не спрацювало... І треба було просто перестроїтись , бо діти різні і таки не у всіх це працює... Ну хіба лежати і слухати як дитина плаче, але ж це зовсім не мій варіант.. Тому в нас працює так, що треба втомитись гарно , зараз я пильную її графік денного сну, бо як запізно поспить вдень, то ввечір вкласти неможливо в нормальній годині. Так що поради "робити вигляд що сплю і чекати поки втомиться і засне" в нас не проканали зовсім.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

ну я б не чекала під її плач
    ясно, що зібралась би з силами, та якось-там колихала, чи бавила
    такого в нас не було
    насмоктавшись досхочу циці, вона, як правило, знуджувалась і засинала
    якось так склалося із самого початку, що Аня добре відчувала, коли "все, нема сил, не можу" - то ще просто слова, а коли - реальність
    відповідною була і її поведінка

• Подобається Подобається x 1
  6. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Як по-різному у всіх складається! У мого сина від народження дуже чітко був "відбій" в 12 год, от просто як в казці з Попелюшкою - на фоні того, що вдень він не спав, мене це ще сильніше дивувало, думала, може з вагітності, бо я переважно так лягала. Це був єдиний "подаруночок", що стосувалося його сну, я ще пам'ятаю, як все не могла нарадуватися, що хоч тут нам пощастило, я все уявляла, що денний режим міг би продовжуватись і вночі, то я була б просто зомбі. І до речі, це було щось схоже до вашої думки, що "все, це вже реально моя межа".

7. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Оо, і у нас сьогодні не день, а суцільна істерика.
    Правда вклалась в 22 і поки спить, і не на мені. Тьфу тьфу, може хоч одну нічку поспимо.

8. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

І я все задумуюся чи наш Даня сова, чи то я його привчила:)
    Найраніше засинає то 21.30, але то рідкість. Зазвичай 22.30-23.30. А буває і за північ. Особливо, якщо захоче перекімарити годинку в районі 19-20, то все вкласти до півночі не реально.
    Зато встає між 10-12 ранку. Мені то дуже наразі підходить, бо я лягаю спати пізно 1-3 ночі і відповідно вставати теж люблю пізно.

9. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

зубів молочних 20, ще пятірки

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Багіра

Багіра Well-Known Member

я таке знаю лиш про дітей з дурниками

12. Vittoriya

Ні , я не мала на увазі, що всьо, сплять одразу, а про те, що лягаємо спати і циця. А як не засинає, то лежить в темноті, мама робить вигляд, що спить, а дитина за якийсь час знуджується і засинає. В нас то віж початку зовсім не працювало, Мелася починала плакати і ясно, шо ми вставали. Тому в нас діє засада-скільки часу пройшло від останнього сну. Може з часом шось зміниться

13. Vittoriya

Мені від думки про стільки зубів стає зле..

14. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Нам 2 місяці і ми раніше 12 не засинаємо. Хоч я теж "жайворонок" і мене теж "вирубує" о 9-10 год. Але в моєї малої з 8-9 вечора до 12-1 ночі найактивніший період. І якщо з нею не бавитись\носитись на ручках їй стає нудно і починається істерика. Вона може 5 год підряд не спати, хоча вдень такого не буває-1-2години забав і вона хоче спати. Може навіть сама заснути, хоч вночі такого ще ні разу не було. Інколи вона засинає в слінгу чи на руках близька 10-11 вечора. Я перекладу її в ліжечко-вона ні бумбум. Але через десять хвилин, коли я вже в піжамі пакуюсь в ліжко, очі знов відкриті і вона хоче двіжувати-бо то ще не її час.
    Я пристосувалась спати разом з нею два денних сни-той що зранку і після обіду. Тоді ввечері маю силу. Але так часу для себе чи хатніх справ справді не залишається(((І мене такий графік, по правді, не дуже влаштовує(((

15. Melian

Melian Well-Known Member

Як я вас розумію, в нас та ж сама ситуація! Малечі майже 2 місяці й поводимося ми аналогічно. Думаю сьогодні покупати раніше, бо таке враження що після купання ще активнішою стає

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

Теж знаю такі варіанти, що мама мусить досипати, але пробуйте поступово змінити графік
    тобто коли година вже пізня, то світло виключене, всі сплять
    Вередує - кладете біля себе, і так лежите, даєте цицю, все що треба
    якщо дитинв хоче контактувати, то отак належачи робите все що треба, цілуєте, гладите але не дивитесь в очі личко, бо для дитини силует очі.ніс.рот то сигнал до спілкування, бачить лице людини чи вдалі лиця іграшок/малюнків і хоче обміну інформацією)
    навіть десь як на руки треба взяти то без зорового контакту

• Подобається Подобається x 3
  17. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Хм, наша "сплюшка" перейшла на двох разовий сон з 6 місяців. Зараз 8 міс з копійками, то десь 2 рази на тиждень спить лише 1 раз вдень. правда 3 год, при цьому прокидаєтсья 3 рази до циці. Після року певно не буде спати вдень - мені аж страшно уявити. То при тому, що вдень весь час товчеться, кудись ходить, заглядає, стягує все-все-все. І вночі прокидається практично щогодини. Вже забула коли спала безперервно 3 години. Звідки силу бере ходити не знаю. Певно ГВ.

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

Ну в старшому віці це часто зріліша нервова система, ніж в однолітків, тому таке вдається
    але я не знаю, хіба погано розказати дитині наніч казочку, це хіба балування?
    а в молодшому - всерівно трохи привчали, думаю, або дитина легко піддавалася на такі маніпуляції
    Класно одним словом, я про таке і не мріяла) в нас навіть отого вирубування, типу бавився і заснув не було)

19. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мою так ковбасить, коли в день погано поспить.
    Але он вчора було їй не до сну в день, думала нічка буде "весела" але ні, якось на диво спала з 12 до 6 без пробуджень, потім в 6 було "итю" :) і так півгодини, потім знову заснула до пів9. То я тепер чую, що я переспала.... з непривички аж голова болить:)

20. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Last edited: Jan 17, 2016