А я маю питання.в нашому віці(7-8 міс), скільки ви спали на добу?бо в нас так,зранку встаємо в 7-8,далі водні процедури,сніданок і вже в 9-9:30 дитя спати хоче,трошки до 1 год спить,далі в 11-12 засинаємо, тут може до 2 год прспати,далі в 15 орієнтовно,теж до 2 год спимо,далі в 18-19 спимо трошки до 1 год(десь орієнтовно 40 хв),на ніч засинаємо в 22-23,то якось не багато(мене то не турбує, просто цікаво)?і як ви знаєте,що от дитина переходить на меншу кількість снів???
Ого, ви так часто спите. Виходить, що витримує між снами до 1 год. Якщо по нормах, як книжка пише, то в середньому 14,5-15 год на добу в віці 6-12 міс. Мій спить 2 рази. Встає 7-8-9 (як коли), витримує максимум 2 год і спатки надвір. Раніше спав 2-3 год, зараз чи то зуби, чи міняє режим, спить 1-1,5 іто з пробудженнями і підколисуваннями. Далі після пробудження знов 2-2,5 год витримує. І другий сон надворі, тривав 2 год. Зараз знову ж таки 1-1,5 год. Прокидався 17-19, залежить від того, коли засинав. І вже ввечері не спить довго 3-5 год. На ніч засинає 21-23, коли йому вже вляжеться. Спить 10 год нічного сну. Може пробуйте забрати ті коротенькі сни, може тоді довше спатиме, але рідше. Забавляйте, щоб не заснув.
невже таке буває? клас! Ми від народження до 3 міс ще тричі на день могли спатоньки, а потім все, перейшли на двохразовий сон,орієнтовно з 6 міс більш-менш виробила доцік собі режим, встає о 8 - 8.30, ранковий переважно на вулиці з 10.30 до 11.45 триває, обідній з 15 до 16.30, все! алєс! на ніч о 22 влягаємось. Нам рочок .
І я читаю, і думаю, як класно)) Ми встаємо 8-9 ранку, обідній сон з 13/14-00 як коли, триває він 1 год/1,5 год. І наніч вкладаємось в 22/22-30. Такщо у вас все супер. Ну і погоджуюсь ,попробуйте так зробити
Я пробувала той ранковий забирати,щось зовсім він той час капризує,очі тре...як так порахувати,то 15 год сну виходить... Він в мене добре спав з народження(ну не рахуючи періодів),тільки от маю бути я біля нього і все,і ще щоб тихо було,то так теж з народження...будемо бачити що далі буде...
мій досвід показує, що якраз ранковий не варто забирати. треба вечірній прибрати. вкладіть на ніч не в 22, а в 20 - будете мати вільний вечір (ну там пару разів цицю принесете малюку ще ввечері). у нас взагалі іноді 2 сни, замість 3-х виходить вдень. ніч триває десь з 21 до 07-08 = 10-11 годин + 2-4 год денного сну.
От власне зрозуміла,що зранку він має поспати тих пів год,встав в 7,то в 9вже дуже позіхав...а якщо ввечері вкладу в 20,то в 21-22 прокидається і тусуємось до 23-24...стараюсь дотягнути до 21,туди сюди і влягаємось.... А взагалі зрозуміла,що певно найкраще дитина сама собі коригує,а вже як явно буду бачити,що щось турбує,то буду дивитись)
Маленькому 2,5 тижні. Вночі він прокидається що 1,5 год, що 2 год, час від часу везе - і можна поспати 2,5 год. підряд. Поправляється добре, вже набрав 800г) народився малесеньким 2500. Молока ніби багато, витікає як годую з другої груді, особливо вночі. В результаті, я дууже не висипаюсь, а вдень заснути важко...потім він спить, а я вже не можу заснути... Часто, нема сил вийти надвір. З трудом, але по дому ніби справляюсь, їсти щось легеньке просте приготувати, порядок зробити мінімальний... Чи від невиспання, чи ні, але нерви в мене на межі - не можу спокійно реагувати на слова мами, її постійний пресинг -що діти мають спати цілу ніч, і то все через годування на кожну вимогу... що материнство має бути в радість, а не у таке виснаження як в мене... Як у вас спали немовлятка?
Ви живете з мамою? ото мабуть найбільша проблема. У нас теж таке було, але легше стало коли перестала класти в колиску, має цицю коли хоче. Зараз буває по-різному, але в основному теж майже що 2-3 години їсть. Якось раз було, що 4-5 проспала, довше ні. Навіть я інколи сплю, коли вона їсть.
Та як і всі, не знаю хто таке придумав Що значить мають? То якийсь стандарт? У вас спільний сон? Я якщо чесно навіть не знаю скільки разів за ніч ми цицяємось, часом часто, часом ніби нє, але я не пригадую зранку кількість разів, бо доця коло мене, закрутилась-дала цицю і спимо далі. І малеча спокійна і мама виспана
Він спить в нас на ліжечку, на своєму місці, як пише книжка...) А ми по боках - збоку-припьоку від нього. Щоб дати цицю - я маю прокинутися, взяти його ближче до себе, тоді прокинутися - відсунути назад або спуститись нище від нього. щоб не було можливості притиснути...Як ви робите? От тому сон дуже перерваний. А як ви робите?
В мене так було зі старшою, вона прокидалася що 2 год вночі, і так тривало до 3 міс, потім трохи графік змінився, витримувала до 4 год. Я теж була виснажена, вимучена, але старалася відпочивати вдень, коли мала засинала. Ну, і правильно дівчата пишуть, що набагато легше, коли маля вночі спить з вами, старша спала до 6 міс в ліжечку, а от менший з перших днів зі мною, то в рази легше.
ну та сон буде перерваний, то дитина, ніхто не казав , що буже легко . Але я не відсовую її нікуди, просто коло циці вона, бо любить спати з нею, а вже як відпускає, то можу трохи відсунутись від неї, щоб лягти, як мені зручніше, а як нє, то так і спимо разом притулені
І в мене так!) Мій маленький дуже любить спати з цицею, і часто ми так і спимо...але я хвилююсь, щоб не притиснути, коли я вгорі, а він внизу, і коли в стані, то стараюсь відсунутись, спуститись вниз. Я надіюсь, що з віком то має бути легше. Бо в пологовому я дуже-дуже хвилювалась, як годувала вночі, щоб носик не перетиснути. Вдень насидячки - то все ок. А от належачи, вночі...страх перетиснути носик...Тепер він все краще і краще вночі вміє брати цицю, і мені вдається вже легше зробити так, щоб носик був вільний...Може, як йому буде вже місяць - будемо специ з ним в тому?)
А як то? З часом Вам буде легше. Ви з малюком навчитесь краще і зручніше прикладатись, тоді вже не буде того відсування/присування або якщо буде, то на автоматі, у сні. Нам стало легше спати вночі, коли ми навчились добре годуватись, бо даю цицю і засинаю, а раніше пильнувала чи добре малюк взяв і не спала поки він не засинав.
Мій спав так само. Прокидався до циці кожні 1,5-2 год. Не скажу, що з часом став менше прокидатись... Бувають кращі ночі, бувають гірші. Але загалом, то дітки з часом все менше прокидаються. Ну і ви пристосуєтесь. Важко зараз від незвички так часто прокидатись вночі, але згодом і дитя краще спатиме і мама звикає.
Мені спокійно, коли я сплю так, щоб на одному рівні були наші голови, або його трохи вище, і ля цього, я, коли в стані), стараюсь відповзати вниз... Циці внизу, маленький внизу, і трохи страшно. Ми раніше ще й довго мостилися, щоб голівку підняти і не втикатись всім личком в цицю) Нині заснули після годування, біля циці, і все було ок...
та то нормально, хвилювання , воно щодня буде меншати ага, а в два буде ще краще, а в три то взагалі вже все буде супер
Галичаночко, то у всіх так, не хвилюйтесь. Можливо, лекше відсуватись вам у бік, а не вниз спускатись. Мій Сашко в такому віці прикладався, як по годиннику. 00,01,02,03 год і так до ранку. Правда смоктав максимум 10 хв. Потім я трішки відсовувалась вбік і лягала собі на живіт (о, як я цього чекаю). Врахуйте ще те, що ваш організм ще вимучений і вагітністю і пологами. Тому так швидко втомлюєтесь. Вірю і розумію, що мамині зауваження тиснуть на мозок. Але ви все робите правильно. З кожним днем ви з малюком все краще і краще підлаштовуватимитесь одне до одного.