проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

у нас таке буває: або хоче пісяти, або дивилася якісь мультики страшні, або від забагато емоцій деколи щось сниться, то ще розмовляє. Діти все дуже емоційно сприймають.

2. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

О!.. і в мого малого таке буває...може, ще крізь сон говорити і плакати, а питаєш що сталось, каже нічого!
    Я чомусь думала, що певно від мене передався лунатизм...бо я любітєль поговороти у ввісні.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

3. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

в мого зараз вже давно такого не було. а десь рік тому майже кожної ночі пробуджувався з плачем. зазвичай дуже хотів пісяти. неможливо було допроситись сказати що сталось. я так думаю на фоні хотіння в туалет йому снились якісь неприємні сни, бо говорив і ніби боявся і ніби не бачив мене. часом мені аж не по собі було, моторошно)
    а зараз часто сонний на ліжку сідає на пару сек і розвертається в іншу сторону і спить далі.

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Дівчата, коли діти переходять на разовий сон? І в кого діти вже перейшли, то коли вкладаєте? Годинка 12-13?

5. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ми перейшли в 1,4.
    Спочатку вкладався в 11-12. Аж тепер трошки пізніше став вкладатись, в 12-13.

6. sunny_girl

sunny_girl Well-Known Member

В нас малий теж почав вставати бавитись вночі після 5 місяців. Бавився між 3 і 5 годинами, тривало це трохи більше місяця. Причиною були зубки, коли прорізались передні 4 зуба, знову став всю ніч спати, вставав тільуи до циці. Потім таке повторювалось перед прорізуванням усіх зубів. Я вже знаю, що як тільки малюк встає вночі бавитись, значить за тиждень проріжеться зубчик. :) може неправильно, але я не заставляю його спати вночі, коли він не хоче. Встаю з ним, включаю світло, бавимось годинку-дві, і лягаємо спати. На засинання ввечері і вставання вранці нічна активність ніяк не впливає. Лягаємо в 22:30-23:00. Встає 7 ранку.

7. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Я вже дурію з тим вкладанням, що нічним, що денним. Вкладаємось 3 години.
    Завжди на ніч лягали в 21-00, вкладались максимум до 20-30 хв, зараз це триває до 00-30. Вдень так само замість 12-13 год, засинає в 15-00. Такого ніколи не було, в чому причина? Спати хоче, очка тре ,зіває, і не капризує, а бавиться, дуріє. І я вже дурію. Спланувати день не можливо, бо не знаєш коли прокинеться, і коли знов засне вдень, і скільки буде спати. Що робити? З чим це пов'язано?

8. raspberry

raspberry Well-Known Member

В моєї старшої іноді так буває, а ще може говорити щось крізь сон, або покликати мене і сказати, що сон поганий приснився. Я їй тоді подушку іншим боком перевертаю, кажу, що на тій стороні обов'язково гарний сон насниться:)
    Іноді і малюк може в сні поплакати. Коли не спить, то більше просто хниче чи ниє, а в сні може так гірко-гірко плакати зі сльозами. Мабуть теж щось погане наснилось. То беру на руки, ношу, заспокоюю і він засинає далі.

9. Відповідь: проблеми зі спанням

І у нас таке ж. Плаче так страшно, аж ніби заходиться, а сам навіть свої рухи не контролює, голову добре не тримає, таке враження, шо спить і плаче. Я його поношу, говорю до нього і він ніби вже приходить до себе, чує шо я є і зразу вирубується, як нічого не було. Але може ше схлипувати пару раз.

---------- Додано в 09:50 ---------- Попередній допис був написаний в 09:13 ----------

І мене теж це цікавить питання. Моя дитина спить ше 2 рази на день, але ми з тих, чий сон триває до години часу, максимум 1 год 20 хв, тому мене турбує те, чи він буде висипатись, коли перейде на 1 сон, а він такий короткий. І взагалі, Ромчик має малі інтервали між снами (як на мене, може я неправа) - встає 8 - 9 год ранку, вже біля 10.30 - 11 бачу, шо хоче спати - кладу, трошки поспить і встає, далі о 15 - 15.30 знову сон. Нічний сон - біля 22.00. Чи то так нормально?

10. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Як перейде на один сон, то час обіднього сну посунеться з часом. І так само з часом стане тривати довше. Моя дитина від народження довше 40 хв не спав. Коли був 2х разовий, то один був короткий і інший до 1,5 год. Тепер спить раз і мінімум 1,5 години (то якщо вдома, бо на вулиці 40 хв не більше).

11. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ми перейшли місяців в 10. Спочатку лягав спати десь о 13, тепер (після 1,1 року) лягає в 14, хоч іноді може аж о 16 вкластися. При чому спить завжди один раз, не залежно від того проспав 40 хв чи 2 години :)
    Ввечері засинає не раніше 23, зранку підйом близько 9.

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

В моєї донечки в 16 місяців схожий графік. Встає 8-9, потім перший сон 10-11, другий в 15:00. Наніч засинає о 21:00. Денні сни тривають в сумі три години.

13. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Ми перейшли в 1 рік і 2 місяці. Вкладається орієнтовно в 12-14 залежно від того, наскільки насичена в нас перша половина дня і спить 1,5 - 3 години.

14. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Скажу як мама дитини, яка спала від 3 тижнів по 20-40 хвилин максимум - буде висипатись, бо один сон поволі стане довшим. Зараз і до 3 годин часом спить. Правда з підколисуваннями і під'їданням.
    Я просто не вірила, що моя дитина може так довго спати:)
    Спочатку, як трохи довше спав, то я пробувала чи бува не хворий, чи температури не має)))

Last edited: Jan 3, 2015
  15. blakytnooka

blakytnooka Member

о жах, а у нас старший лягає спати, а менший переймає зміну... і от зараз активно вимагає уваги, зазвичай у цей час турбував животик...
    з першим режим нічного сну виробився якось швидше. А загалом, коли то мало б десь внормуватись?

16. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Обоє наших діток перейшли на разовий сон приблизно в 1 рік і 3 міс. Тепер донечку вкладаю спати в 14.00 - 14.30, а спить вона півтори годинки, причому постійно треба бути біля неї, бо будиться.
    В нас було абсолютно так само. Я завжди дивувалася, чому дитина, яка о 8.00 прокинулася, в 10.30 знов хоче спати :)
    Справді
    В нас досить довго з денним сном виходило так: в 11.00 донечка лягала спати перший раз і спала до 12.00, а в 13.00 вже потрібно було вкладати спати синочка, який спав десь 2 год. Тоді в 16.00 донечка лягала спати другий раз.

17. Netty

Netty Well-Known Member

Ой.....у нас зі сном просто капець.....Ну, по-перше, ми самі привчили донечку до рук. Спочатку було її шкода, тому й носили наше сонечко....а тепер засинає лише на руках...ніяк інакше. А вже пів року і 8 кг щастя))) Але якби б просто засинала і спала в ліжечку. Та ні...коли кладеш, відразу встає. Інколи з разу десятого вкладаємо її. Біля мене теж не засинає. В ліжечку грається і все....потім починає хникати, а потім крик....Не знаю, як допомогти самій записати. І колихали в ліжку, і співали, і залишали саму ( хоч цей метод мені не підхтдить, не можу слухати, як малеча розривається).....На форумі десь читала, що одна мамуся колисала на руках синочка до 3-х років.Караул!!!! Чи в когось була схожа ситуація? Як навчили своїх чад спати самим? Дякую!

18. glasses

glasses Member

А ви на ШВ?

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

як то привчили до рук?
    воно ж маленьке, це НОРМАЛЬНО, коли дитина хоче бути на руках. я вийшла з полодення зі слінгом: майже завжди доня спить в слінгу. і старша так само спала десь до 9 місяців. потім почала її класти на ліжко, іноді з нею довго лежала, іноді залишала саму. сон спочатку тривав десь 15-20 хв, потім подовжився до 40 хв, а вже після року могла і 2 год іноді поспати.

20. Netty

Netty Well-Known Member

Ми виключно на ГВ. Зараз якраз буду починати вводити прикорм.