проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

Та розумієте, якби я справді бачила, що турбує його щось. Вдень нормальна дитина. Періодами капризний, слинки, пальці в роті...
    Єдине ночі в нас такі от...
    Десь може ті зуби в яснах лізуть періодами, і турбують його. А щось давати навіть незнаю коли і чи варто, бо наперід не передбачиш яка буде нічка:)

Last edited: Jul 3, 2014
  2. Megan

Megan Well-Known Member

Ага, ми в неділю в Польщу зганяли, трохи спека нас вимучила, потім вдома ще гості мали... Короч заснуло дитя в 23.00 і прокинувся їсти в 06.30... Я зранку встала і сяяла наче пава, ага, во шо означає виспатись.
    Тепер коли я кажу, що малий зле спав, то муж каже, що то я просто замало двіжу йому влаштовую вдень.

Ну і то не тільки Сашуліки такі)))

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

нууу я таке мала від року починаючи. писала раніше. важко, практично поверхневе спання в підвішеному стані. в обід не краще виглядало. в нас і зуби були, і не зуби, і незнатишо))). але може то співпадіння, тепер коли вже всі зубки виросли, то спати стала дитина чуть краще :). я вже навіть приватно питала наших дпшних авторитетів), то просто сказали, що бувають такі діти :girl_in_dreams:
    але для себе я зробила висновок - моя дитина емоційно вразлива( то мається на увазі і в позитивному плані теж). і коли в нас буває приблизно таке
    то па-па нормальний сон. замість того, щоб відсипатись до ранку, маємо безперервне цицяння уві сні, всі емоції і враження лише так втихомирюються. ми на лялькову виставу сходимо, і вже обідній сон буде на мені і то з 3-ма прокиданнями.
    мені радили в темі відлучення, що на відпочинку гарний момент забути про цицю. може для когось так, але то не про Катрусю. бо як до моря вона вночі прокидалась вже від сили 2 рази, то у відпустці я пригадала, як воно бувало раніше. при тому, що кожен день був дуже позитивно насичений, спи і тішся, ага, помрій мамо... може колись на пенсії так і буде :girl_in_dreams:.
    тому намагаюсь не перенасичувати дитину по мірі можливості всілякими фізичними і емоційними навантаженнями, бо так сон наш точно спокійніший.

4. Talya

Talya Well-Known Member

ми трохи старші, але недавно пропустили обідній сон. зазвичай мала спить 2 год в обід, а тут треба було мені поїхати в центр, а її не було з ким залишити. потім вона ще товклася з дітками і ми вдома всі щиро вірили, що вона "відключиться" вже в 22. ага. ледве вклали десь о 23.30 плюс всю ніч був поверхневий сон і істерика-плачі. мусили в неділю по черзі з чоловіком відіспатися (я відрубалася в 10 ранку і до обіду, він після), бо інакше би робочий тиждень пішов геть. зробила висновок, що моя дитина також
    і тепер стараюся не перевантажувати її, бо собі виходить дорожче.

5. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Мій синок останніми днями теж лише поверхнево спить по 15 хв і то постійно на циці. Вночі теж гірше став спати. Нам лише 2 міс, але раніше якось краще спав, вдень 2 рази точно був тривалий сон до 2 год, і вночі від 3 год спав. Може то від жари так.

6. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Не знаю, що то робити. Може хтось порадить...

Ситуація в нас така:
    малявки на ГВ, на цицьках переважно не висять, ними не заспокоюються, а тільки їдять їх. Засинають під грудьми. Або я другого когось годую, а тато першого, що вже наївся на фітболі гойдає. Загалом засинають, т-т-т швидко.

Сплять по обидва боки від мене.

Проблема в тому, що вночі вони будяться один від одного( один поїсть, спить далі, а тут же і другому одразу їсти хочеться. Годую другого, а перший-ситий чує то гамання і будиться(вони обидвоє їдять голосно, з причмокуванням і сопінням). Часом вдається по-"тшикати", однією рукою через бік прилюляти. Але з кожною нічкою все рідше.

Не можуть вони пережити, що хтось інший цицьку дудлить.:girl_cray:

А в мене нерви вже "на прєделє" від тих нічних каруселей. Я не можу з ними сама лишитися ні на ніч, ні на день через то спання.

Вже навіть подумую відлучати і в ліжка свої перекладати, аби тільки спали....

а потім подивлюся на їх моськи і шкода стає, бо ті методи привчання до ліжок і спання трохи звєрські.

Але й нас шкода...

І що то робити?
    А робити щось треба, бо вже не те, що ми, а й старшенький наш (йому майже 6) не витримує тих ночей:girl_flag_of_truce:

---------- Додано в 09:17 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

І ще додам

вони вдень сплять тричі:
    підйом 5-та-6-та
    1 сон з 8.15годинку
    2 сон з 12.30 - годинка-півтори
    3 сон з 17.00 - півгодинки- хвилин 40
    на ніч коло 20.30

Може той третій сон забиати, бо вночі виходить сплять 9-10годин.

7. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в нас що в меншої, що в старшої десь до 3,5 років, якість нічного спання не залежить від денного, швидше навіть навпаки - чим менше спить вдень і, відповідно, через те більш збуджена і нервова, тим гірше спить вночі.
    Будиться від найменшого шороху...
    Стосовно "своїх ліжок" не уявляю поки що взагалі як би то малявка там спала, вірніше думаю що не спала б. Взагалі я за те, щоб дитина спала більшість часу в своєму ліжку, тому старша там спала, але вона мала дурник і я її швидко почала догодовувати, і всеодно незважаючи на то все, треба було часто її колисати -поки засне годину-дві, протягом ночі підколисувати, ну і над ранком з 4-5 год допоки не прокинеться остаточно. Я вже була в шоці від того колисання. Тому, коли народилась менша, ми майже 2 перші місяці навіть ліжечка в кімнаті не ставили, бо я про то колисання згадувала як про страшний сон.

З меншою ніч виглядає так: засинає на руках біля 22:00, кладу в ліжечко, відразу бігом лягаю сама, вирівнюю хребет, і знаю що маю 15-20 хв щоб полежати в зручній для мене позі, тоді чую "веее" - беру до себе і так спимо до ранку, періодично посмоктуючи цицю вночі, а як починає світати - і до 8 ранку вже взагалі мене не відпускає.
    Так, теоретично я і далі за те, щоб дитина хоч частково спала окремо в ліжечку, але практично в мене ніяк то не виходить, ну бо порівняно з вічним колисанням старшої, те, як є зараз, для мене набагато легше:)

---------- Додано в 09:47 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ----------

а ще зовсім нічим не догодовуєте?

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

в нас в Ромчика аналогічно було. Чим гірший/менше/відсутній сон вдень, тим жахливіша ніч.
    З Дарусею поки зв"язку не вловила. Ну але вона вдень переважно спить ще постійно, тому перезбудитись не встигає особливо.

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

нє-нє-нє:girl_nea: набагато скорше так буде, ну а після 4-х це точно:girl_cool:
    в мене зі старшою все приблизно те саме було.

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

в нас теж поки що то аж так не виражено, просто суджу з того, що якщо вона перед нічним сном не спала більше 2-3 год(зазвичай витримує 1,5 год), то всеодно прокинеться тоді, коли й завжди:girl_in_dreams:

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

гіпотетично))), якщо в другий декрет не піти.
    В нас тільки з Ромчиковим сном встаканилось, на черзі Даруся.
    Ну але Даруся і Ромчик в плані спання вночі - то небо і земля. Покищо.

Якби доця в мене народилась першою - може б і жалілась що важко, що треба вставати. Але маю гарну практику з синульою, коли не те що треба вставати, лягти нереально, сон сидячи і т.д. Тому все в порівнянні. З другим дітьом порівняно до першого - то повноцінний відпочинок.

11. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

і проблема не стільки в цинянні, а в тому, що вони один одного будять, коли їдять

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

Старший спав зі мною до 2років, доки гв було.
    Але місяців з 10 їсти не прокидався. і засинав легко під цицькою, і вночі нікали з ним клопоту не мала.

підозрюю, що з цими було б так само, як би вони не заважали один одному.

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

якраз хотіла дописати:girl_haha:
    доця мене часом жаліє ввечері:" Бідненька мамуся, зараз би могла вже спатки зі мною, а так мусиш сидіти і Софію на руках колисати":)
    я ж відповідаю щоб не переживала, що я і її вибавила, а тепер заснути може де попало коли вже замучена, тому "все так не буде":)

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

в нас засинання якось змінилося.. раніше засинав сяк так по легкості, але потім ще міг на сні їсти півгодини і більше.. зараз товчеться, напівсонний по мені лазить і по ліжку катуляється, час від часу бере груди, а потім відвернувся і заснув.. я раніше якісь фільми дивилася поки засинав, а зараз акробатика якась суцільна) доки то так може бути?)

14. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

це ніби про мого малого написано))

в нас десь місяць назад внормувалось якось (десь приблизно в рік і 2міс), зараз вже вирубується скоріше і менше лазить по ліжку і мені:).

15. Gorda

Gorda Well-Known Member

І у нас така ж картина. І до слова, сьогодні вдень взагалі з 14:00 до 19:30 не спала, а тільки хандрила. Я думала з розуму зійду.

16. popelushka

popelushka Well-Known Member

Вчора і в нас були коломийки з сном, донечка спала за весь день 20 хв., така була вреднюща, сама не знала, чого їй хотілося, на вечір ледве заснула, товклася, їла цицю, знову товклася і так дуже довго. Вночі їла цицю без перерви, ще й прокинулась о 6-й... Надіюсь сьогодні день буде кращий:)

17. Talya

Talya Well-Known Member

я списую все на погоду. наша вчора заснула в 01.30 (ранку) і прокинулася о 7. вдень спала своїх законних 2 год і хотіла ще, але вже не дали досипати. і ввечері пішла о 23 спати, то заснула більш-менш. зате ми всі не виспані біля неї, бо до півдругої ночі вона гуділа-ревіла

18. Amilada

Amilada Well-Known Member

То у всіх немовлята перед нічним сном вередують? За годину до сну малого готую: цицяємось, ручкаємось, підмиваємось- і все одно в істериках заходиться, доки стомившись та в плачу під цицею не засне. Шо то за такі плачі на сон? Чого бракує?

19. Popi

Popi Well-Known Member

В нас тоже мала перед сном ниє.

20. Bride

Bride Well-Known Member

дівчата, мій малий прокидається на друге нічне годування в 4-й ранку приблизно, поїсть і після того до 6-7 години лежить і кряхтить в напівсні, тужиться покакати попукати, але йому не йде. Получається йому то тільки зранку, коли остаточно прокинеться...Це так може бути? відповідно з 4-ї не спить і нам не дає. Але ж і не плаче. :girl_mad: