проблеми зі спанням

Discussion in 'Немовлята' started by duncan, Aug 4, 2007.

1. Oriana

Oriana Well-Known Member

Відповідь: проблеми зі спанням

Моя малеча вже трохи більшенька за вашу, але вона може собі сама заснути на руках в тата, поки він щось читає:) А ще памятаю було в нас минулого літа таке - мала наїдалась циці, відверталась і лізла десь в кут ліжка чи на подушку, там собі лежала хвилин 5 і засинала. Потімз осені знову засинала з цицею. Зараз з настанням жари, знову практикує таке як минулого літа:)
    У візку засинає сама і в транспорті. Деколи їдемо маршруткою разом з візком , а вона на руках, проситься в візок - кладу, й вона собі зручно вмощується і спить.Хіба як дуже довга дорога, то цицяється до несхочу.
    А, ще згадала - я щось робила, мала прибігає, показує, що хоче спати, кажу : йди лягай на ліжко, я зараз прийду дам циці. За пару секунд їду за нею, бачу, як вона вилізла на ліжко, лягла і тут же заснула:)

2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

А в мене питяння таке- у вас дітки лягають в один і той самий час? В нас нема щось ніякого графіку. Купаємо в 21-00, тоді груди ,може деколи заснути в 22-00, може в 23-00, а може і в 1-00, відповідно збивається все, і нічний сон ,і денний, чи не повинно бути в дітей графіку? я просто кожної ночі думаю, що на цей раз, коли ми заснемо, бо в когось дітки +- однаково засинають, а в нас каламбур щодня.

3. invisible

invisible Well-Known Member

У вашому віці графік то поняття відносне :) Звикайте, що його ще довго може не бути. У нас і досі він коливається плюс-мінус на годину-півтори-дві. Може прокинутися 8:30, а може і 10:30. Може лягти в 22, а може і в 23:30. Відповідно і час денного сну зміщується.

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Так. В проміжку від 8 до 10 вечора. Залежить, коли покупаємо. Якщо в 8 почнем купання, то до 9 вже спить. Якщо в 9, то до 10. Після місяця так почали і дотепер графік тримається (9 місяців).

5. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

А в нас немає ще й досі графіку. Може лягти в 23 (дуже рідко). А переважно 1:00-2:30, а потім спимо до 11-12 дня :)

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ооо, в нас покищо теж так. Але думаю то тимчасово, хоча дуже мене дивує, бо Ромчик ні разу за весь період ГВ без циці не заснув.
    Дарусю можу покласти в шезлонг, відвернутись - а вона спить. Засинає в колясці, в слінгу, в машині, на ліжку, в тата на руках. А от з грудьми засинає дуже погано, переважно смоктання на сон закінчується фонтаном, і це для мене великий мінус, як фізичний (вага не набирається), так і психологічний (я не можу зрозуміти, як то так, що для дитини циця не є основним фактором, відповідно тривожусь за наше ГВ в подальшому). Їжа на сон в нас виглядає так: посмоктала, відпустила, полежала 3-5 хвилин а тоді заснула. Ромчик товк навіть крізь сон, а якщо легенько цицю витягнути, коли заснув - зразу істерика.
    В ті дні коли мама грішить чимось, що впливає на животик доці - рятуюсь слінгом. І то таки справді порятунок. Глупа була що з Ромчиком той девайс проігнорувала.

7. natorella

natorella Well-Known Member

нормально дитина виглядає
    а як ти її годуєш - в якому положенні?

8. Fleshka

або лежачи або сидячи тримаю на руках, по всякому. Фонтанути може і в лежачому і на руках.

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

10. Raven

Raven Мама малятка

як кому, моя в 4 міс. перестала спати в слінгу, 5 хв. покимарить і будиться
    в результаті ниття на пів дня, або мені не рухатися

11. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

От і в нас вже слінг не хоче , постійно викручується, хіба стояти і не рухатись.
    У вас хоть проміжок є, а у нас не ясно що, вчора заснула в 1-00, і спала до сьогодні до 11-30, мабуть якби не пхала на сні цицю, то б так і спала безпробудно.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Моя Мелася така самісінька була. Без циці досі засинає 90% разів. Насмокчеться, відвернеться й засне, або взагалі в своє ліжечко перелізе й там засне. І палець ще й смоктала довший час. Я дуже переживала за то все, але тепер циця стала дуже важлива, смоктання пальця припинилося, навіть не знаю, коли то сталося.

Режиму в моїх дітей нема, але я за ним ніколи не гналася, тому то й не дивно.
    Маю знайомих, котрі виробили дітям режим за 2 чи 3 місяці. Дітям було 3 роки, 2 роки, і 7 чи 8 місяців наймолодшій. Правда, їхня наймолодша той режим має в носі, хоч їй уже 2 роки, а старші живуть за режимом. Лягають 7-8 вечора спати, удень не сплять, рано встають о 7-8 також. Наймолодшу досі привчають до режиму, але вона в них чомусь не спить ночами. Причини невідомі. Раніше спихали на ГВ, після року відлучили, а проблеми зі сном лишилися, навіть поглибилися. Так що навіть в одній сім'ї не всі діти за одним режимом можуть жити.

13. Fleshka

От і моя смокче. Я теж задумалась - переживати чи ні? Ромчик не смоктав. І взагалі, таке враження що то дві протилежності, геть все інакше.

14. Liliyah Romanova

У мене Дарко і Натанчик дуже схожі в тому, що робили, та й зовні також, а Мелася - зовсім інакша, зовсім. Я переживала, але вирішила, що робити з тим нічого не буду. Смокче, то й смокче, не звертала уваги. Хоча спершу пробувала забрати палець і цицю підсунути - не працювало. То я лишилася того ровера. Дитина сама перестала. Десь до півтора року в нас те смоктання тягнулося чи й довше. А потім перестала й циця стала найважливіша й незамінна. Раніше можна було в татка на руках заспокоїтися, а зараз - тільки мама і циця помагають. :)
    І засинає вона будь-де, але спить, як заєць під кущем. Не можна ні перекласти, ні перебрати, а хлопці мої спали мертво і як заснули, то можна було спокійно перекласти чи перевдягнути. Із Меласею трохи голосніше щось скажи і вона зразу встане. Особливо легко може розбудити її голос братиків, навіть якщо вони спокійно говорять. Зараз уже краще стало. І сплюх вона ще той. Досі може лягти на обідній сон об 11-ій ранку, але спати довше 1,5 години на обід не буде, швидше два рази спатиме, при тому другий раз десь біля 5-6-ої вечора й потім спокійно піде спати в 10-ій або й раніше. А може вранці спати до 9-10-ої. І я ніколи не знаю, як день піде в неї, звикла, що йде, як іде. :)

15. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

О, в мене з Данусею та сама проблема. Вона цицю бере виключно коли голодна, а палець може й на десерт посмоктати. Або прокидається, підсмоктує кілька разів пальчик і далі засинає. В мене аж серце кровю обливається, як та сирітка сама себе пальчиком заспокоює. Я на разі намагаюсь боротись, поки безрезультатно.
    В мене вже аж дурні думки про дурак закрадаються :sad:

16. Liliyah Romanova

Мене мої діти навчили, що якщо боротися, то результату не буде. Якщо хочу результат, то треба перестати звертати увагу на певні речі. Смоктання пальця якраз до них і належить. То минає само, якщо мама заспокоїться й буде то ігнорувати, або ж видовжиться до школи й довше, якщо батьки будуть із тим боротися. Знаю то по багатьох прикладах.
    Мене заспокоїло те, що в утробі дитина смоктала палець і ніхто їй не заважав. Раз має таку потребу - най смокче. Потім, коли почне бавитися, пальчик буде все рідше в роті, бо ним треба буде щось робити. От із дурником справа гірша.
    А чим дурник кращий за палець?

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

його радять при відучуванні від пальця, бо від тої звички легше позбавитися
    типу можна забрати від дитини і відволікати, а з пальцем так не вийде

ну але на мою думку, то позиція не природнього батьківства, а у випадках коли дитину годують недовго, точно не до самовідлучення, ну і не приділяють достатньої уваги психологічному здоровю і потребам дитини (хіба якщо потім від дурня якось дуже конструктивно і поступово відучують, в основному забирають і кажуть: "Нема! Мишка вкрала)"
    принаймі мені це пояснювали спеціалісти, які не бачать потреби ГВ після року, пріоритетним у них було дитину відучити від всього, грудей, пальців, дурників
    ну і припускаю, що у Меласі якраз завдяки тому що було ще ГВ, палець і пішов на пенсію, бо якби пішло відлучення в той період "паралельного смоктання" то від пальця важко було б відівчити

18. oksumoron

oksumoron Active Member

Це ще має бути залізна витримка в батьків і добрі нерви, бо маю пару таких прикладів, то діти верещать такими голосами, і кидаються на землю, що батьки швидко знаходять ту мишку і забирають в неї дурника!
    Наших друзів дитина в 3 роки, то він вже і забуває про той дурник, і батьки ховають, але час від часу проскакує, що треба його! І дитина в
    з тою пластикою в роті говорить незрозуміло, тільки він витягує дурник, як виявляється, він вміє дуже гарно і багато говорити!

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну я то і мала на увазі, що той випадок обирають батьки, якщо або привязаність не така сильна, або з тим аля ніцшеанським підходом до дитини, типу "наплачеться і заспокоїться"
    бо загалом розумію, що відівчити що від дурника що від пальця може бути однаково неможливо і суцільна істерика

20. Liliyah Romanova

Я із лінивих мамів, тому не люблю собі додавати зайвої роботи. На першій дитині багато навчилася, то на молодших уже не повторюю тих самих помилок. З мого досвіду, смоктання пальця приходить (у різному віці) й минає, а відівчити від дурників та пляшок - це робота й нелегка, особливо морально, особливо для дитини.
    Ну, і маю досвід мамів, які привчали до дурника, аби пальців не смоктали, забрали дурника в дорослому віці, дитині скоро 8 чи 9, а вона досі пальця смокче. Відівчили. :)
    А ті, хто не переймається смоктанням пальця, не мають проблем із відучуванням, само проходить.
    Та й логічно подумати. Коли дитина бавиться, то смоктати пальця цілий час не вийде, бо все одно треба буде другу руку використовувати, а дурника можна тримати в зубах безпробудно.