Пробачити образу.....

Discussion in 'Філософські та релігійні посиденьки' started by marife, Jul 21, 2013.

1. Gorda

Gorda Well-Known Member

Відповідь: Пробачити образу.....

Я не думаю що це стиль життя такий, або вони хворі. Цілком можливо що люди у такий спосіб хочуть привернути до себе увагу. Можливо зовсім не хочуть вас образити, просто у них такий спосіб спілкування.

2. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

а хіба не звертати увагу, не спілкуватись означає пробачити? чи пробачити означає забути?

і до вище поданої картинки про не ображатись... А що якщо кривда спричинена в дитинстві? коли діти не знають "не ображатися" і потім боряться з тою глибокою підсвідомою образою? як вибачати в таких випадках?

3. Orman

Orman Модератор-бомба

а чому ні? Пробачити-пробачили, але ж танцювати на граблях не обов"язково.

пробачити означає відпустити і не мучитись. це і до питання дитячих образ.

4. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

може й так, мої питання були питаннями, а не ствердженнями.

власне. Можна забути і ігнорувати, але як тільки буде якийсь подразник спогади відкриють рану. А можна забути і відпустити і НЕ МУЧИТИСЬ. От над позбавленням тих мук мабуть і треба працювати.

Нині балакала на цю тему зі священником. Він сказав, що пробачити означає також і молотись за ту людину, яка образила і бажати їй добра, а то навіть і допомогти їй, якщо потрібно і можливо.

5. Margarett

Margarett Well-Known Member

Думаю можна, але є от деколи такі образи (їх форми, сила), що залишають осад (то як кажуть ті, що східніше до правого боку кордону - всё проходит, а осадок остаётся). І вибачив, і відпустив минуле та от якийсь спогад про те колишнє витягує певні думки на поверхню і тоді не те, що злишся чи бажаєш зла вибаченому, а просто гидко від того, що колись у житті була така ситуація, що вона принесла стільки неприємних відчуттів десь у грудях і в голові ..., що доводилось її проживати по колу. Не знаю чи то так є у вас, а у мене таке буває, тому я якось уникаю місцевостей, чи пісень, чи натяків / спонукачів / до спогадів. Завжди не виходить, бо є непередбачувані ситуації, але в більшості випадків справляюсь. Та й час пройшов, а він лікує все. Але то стосується стратегічних питань у житті (я б навіть більше сказала - душераздирающих), злі сусіди і не позичена ними цибуля сюди не рахуються.
    Ото і є питання часу, час спрацює, молитва це пришвидшить, якщо справді пробачено і є крапка, ІМХО.