Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Відповідь: Про винаймання квартири

Висновки які зробила, шукаючи квартиру цього року:
    1. Якщо через агенство - то завжди питатися скільки людей ще будуть оглядати квартиру разом з вами. З досвіду - краще домовлятися щоб лише одній дивитися. Бо так може зібратися людей 10, а потім всі сперечаються, хто буде з господарем домовлятися, а то й хтось тихцем відразу сам домовиться.
    2. Не зупинятися на одному маклері - краще шукати відразу через кількох.
    3. Шукати звісно краще через знайомих. На жаль, таке не завжди вдається.
    4. Відразу повідомити маклера про те, яку квартиру маєте намір винайняти. Бо часто починають пропонувати інше із словами "та подумайте, гарна квартира. ну і що що там нема ванни/туалету/кухні/балкону/газу/підставляйте що хочте"

2. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Знайомі зараз квартиру шукають, то натрапила на такого дивного та підозрілого маклера, що не зважаючи на непогані пропозиції просто відмовились від його послуг.
    В одну квартиру привіз там світла не було і вони розглядали її з ліхтариком. По його словах там давно ніхто не живе, але насправді була незастелена постіль і брудні горнятка на кухні. Друга квартира то взагалі якась загадка. Привів, а там сім"я живе. Він їх поводив, але каже нічого в мене тут не питайте тільки на вулиці. А тут просто дивіться... Одним словом якийсь підозрілий тип..

3. innamorata

innamorata Well-Known Member

Досвід винаймання квартир маю величезний, оскільки 4 роки навчання винаймала. Поміняла їх зо 5. ті. котрі винайняла через маклерів були норм як для студентів(жила з рідними братами та собакою). Ремонт аля гуртожиток, господарі більш менш адекватні. Були, звісно нюанси, але не смертельні. Один раз знайшла через знайомих, ото були скандали. Мало того що всілякі там поломки за свій кошт справляли, так ще й хотіла нас нагріти на КП. Якщо коротко - заглючив лічильник електроенергії, виходили нереальні суми, я аж за пару місяців спохопилася віддати лічильник на експертизу. Виявилося що так як я "багато" використовувала електрику, заплачено мало не на пару років наперед. Власниця правда не знала що ми здавали лічильник і вимагала оплати, при чому казала що мол давайте мені гроші я сама сходжу заплачу. Коли я сказала що грошей їй в руки не дам і піду заплачу з нею разом, яяяяяякий був скандал. Ще й потім ми погані вийшли перед знайомими, бо вони з власницею жили на одній сходовій клітці, і як ми віддавали ключі, то вона за нами на весь підїзд сипала прокльонами і матюками, що мол хочемо жити і ніц за то не платити, а знайома наїхала що мол як ми могли так її підвести, що через нас вона посварилася з сусідкою. Отак от було. Не знаю, може трохи незрозуміло то все описала, але як вже вийшло.
    І останню нашу квартиру винаймали з нареченим перед весіллям. Шукали щоб з гарним ремонтом, щоб вселитися і все, а не ремонтувати/відмивати. Пощастило знайти на сихові з майже дизайнерським ремонтом, правда меблів в кімнаті майже не було, зате все було новесеньке, щойно з ремонту. Платили за неї 1700 + КП. Послуги дорого трохи виходили, бо однокімнатна квартира в новобудові мала поза 50 квадратів. Зате завжди перед будинком було чистенько. а взимку коли я о 8 виходила на роботу тротуар вже був прибраний від снігу. Трохи дорого нам було, тому зараз переїхали до батьків, але якби знов винаймати, то тепер точно обрала б такий самий варіант. Хочеться після роботи приходити до затишної хати, а не в гуртожиток з радянськими меблями і облупленою побілкою. Господар теж дуже хороший попався. Як треба було нам щось відразу присилав майстрів без питань і за свій рахунок.

Останнє редагування: 12 Вересень 2011
  4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Хотіла б почути вашу думку стосовно нашої ситуації, бо трохи гризуть мене сумніви чи поступила правильно.
    Заселялись ми на дану квартиру 29 липня, відповідно заплатили за місяць навперед і так щомісяця дата в дату, інколи навіть на пару днів раніше платили, бо хазяйка працює на базарі біля нас і якщо вона зміну здавала наприклад 25-го, чи 26-го, то ми їй несли гроші швидше, але не пізніше.
    Так от тепер вона мені дзвонить, то було 13-го числа і говорить, щоб ми оплатили їй гроші вже, поскільки вона потратилася на свята. При тому навіть не запитала, чи є в нас така змога, тобто не попросила, а приказала. Ми заплатили, я уточнила в неї, що це до кінця лютого, та й все.
    Сьогодні вона мені дзвонить знову і говорить, що у неї проблеми по кредиту і напевно треба буде нам заплатити за квартал навперед, хоча ми від самого початку домовлялися що будемо оплачувати помісячно.
    Тепер от взагалі не знаю що робити, та й оплатити за квартал навперед не надто є змога, тим більше квартируєм ми не легально, тобто ніяких документів не оформляли. Каже чоловік не погоджуватись, або нехай оформляє хоч якийсь документ, бо де гарантія, що нас не виставлять за двері відразу ж після оплати.
    Я щойно набралась духу і розповіла їй все як є, при тому дуже делікатно, спокійно все пояснила. Не знаю чого, але це її дуже обурило, мов якщо між нами буде така недовіра, то як ми хочемо далі тут жити?
    Ну, і що далі робити? Може хтось стикався з такою, або схожю ситуацією?

5. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

Нащо Вам її довіра, Ви за довіру платите чи за квартиру? Скажіть що немає таких грошей, бо попередня домовленість була про щомісячну оплату, відповідно Ви так і розраховуєте свої фінанси. Повірте, нікуди вона не виселить Вас, бо щоб взяти нових людей - потрібно витратити час, а час - це гроші і оплата комунальних послуг (в т.ч. опалення), будучи в складній фін. ситуації вона собі таку "розкіш" не дозволить.
    І взагалі, жіночка прорахувала свій "бізнес-план" з кредитом - Ви ж до цього не маєте жодного відношення. А якщо вона наступного разу прийде і скаже заплатити їй за рік в перед:girl_mad: бо їй треба гроші?

6. innamorata

Тут вона б мала задуматись про Вашу довіру до неї. Цілком погоджуюсь з marjana lv, нічого вона Вам не зробить.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та от власне, що це викликає підозру, та й сусіди не надто про неї відгукуються, такі різні історії розповідають власне пов"язані з її хитрістю і корисливістю. але то таке, я б не стала вірити, бо мало хто чого собі там може говорити, а тут власне така ситуація...
    Ой, не знаю вона якось так оте все говорить, якби якогось туману напускає. Я от взагалі поставила чоловіка перед фактом, що ми мусимо оплатити за квартал навперед, аж він мене привів до тями і відкрив очі на ситуацію.
    Не вмію я з нею говорити, але таки візьму себе в руки і спробую сказати.
    Доречі, вона мені дала аж три дні для того аби дістати гроші.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Вот зря ви ніякого документу не оформили.
    Сподіваюсь її паспортні дані і хоч якусь розписку ви з неї брали?
    Бо теоретично вона запросто може подзвонити в міліцію, нажалітись що пустила людей ( вас тобто) переночувати на пару днів а ви не збираєтесь виселятись вже дуже довго, і вас викинуть просто з квартири.
    Ви комунальні від свого імені платите чи також від її імені?
    В тому ж документі ( договорі про оренду) мали б бути оговорені термініи оплати і сумма, а тоді за наявності такого документу вас би вже її проблеми не мали обходити, або вона мала вас попереджати про певні з міни завчасно за певний оговоренийц термін.

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:19 ----------

а я би навпаки прислухалась і хоч про ті гроші брала би розписки. Але щоб там вона писала не просто я взяла гроші, а що то гроші за оренду такої то квартири за такою то адресою.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я знаю шо зря. Знайшли квартиру, яка нам менш більш підходить, втішились, переселились.
    Хазяйка з самого початку ввійшла в довіру, таким медом лила, така добряга. Чесно, ми от з чоловіком якісь такі довірчиві, що клюнули відразу. Навіть ніхто не задумувався про оформлення документів.
    ні, вона тільки має мої паспортні дані і все.
    Від її.
    Завал...:girl_cray:

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну хто вам заважає дати їй аж 3 дня на заспокоєння, інакше ви подзвоните в податкову і скажете що вона не сплачує податку з доходів, бо неофіційно здає в оренду свою квартиру.
    Тут вже треба думати не про те що вам хочеться їй вірити, а про сувору реальність і про те щго не всі люди чесні і тим більше наївні.

повірте, як тільки ви їй дасте зрозуміти що самі можете диктувати умови - вона заспокоїться.

---------- Додано в 15:25 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

ну що сказати.... чи то я така недовірлива, чи то мене життя навчила, але поки я офіційними документами себе не прикрию, і ніколи не віддам гроші в нікуда, без ніяких гарантій і підтверджень.
    Сподіваюсь що квитанції то ви зберігали і на них стоїть ваш підпис, а не її.

---------- Додано в 15:29 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

немає слів....
    замки ви міняли на свої, чи в неї ще ї ключі від тої хати є???
    Коли будете їй гроші передавати, берете з неї розписку що то гроші за квартиру по такій то адресі і це є оренда за такий то період. І ніяких відмов з її боку. Берете її паспортні дані, обовьязково. Міняєте замки якщо це цього не зробили.
    І вообщє, пропонує вам запропонувати їй нарешті оформити ваші відносини хоча б двохсторонньою угодою для себе, щоб спокійно спати. де все оговорюєте, і сумму, і терміни, і різні нюанси.

11. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

А собі вона три дні не дала :girl_haha: То Вас так професійно жіночка "розводить". А чому з"їхали попередні винаймачі (при нагоді запитайте в неї або в сусідів)?
    Ви їй нічого не кажіть, не пояснюйте, хай через три дні прийде колядувати, а ви скажіть "Нема", як скаже позичити "нема в кого, от у Вас хотіла, але тут така складна ситуація бачу...".
    P.S. Якщо все має закінчитись переїздом, то нехай закінчиться ним а не 'киданням' на гроші, бо якщо вже почалось таке інтенсивне колядування, то треба дати їй зрозуміти, або так або ніяк.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я вже бачу що то так треба зробити, але ну не вмію я так,:girl_blush2: хоча буду дуже старатися.
    Так, мій, бо КП оплачувала я особисто, але квитанції всі в неї.

Я аж тепер починаю задумуватися, чому сусіди так реагували коли ми сюди прийшли жити. А я все думала, що така наша хазяйка добра, чуйна і приємна і чому на неї наговорюють так.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну в цілому так і є.
    Мого брала колись господарка квартири також так намагалась доїти. В чесності я її не сумнваюсь, бо сама в неї знімала цю квартиру давно, і тепер брат, і загалом там жанка нормальна і це не кидалово, просто вона в перний період захотіла більшу сумму яка не відповідає по ціні тій кварртирі. Ну тоб трат їй спокійно сказав що мол так і так, я дуже люблю вашу квартиру і мені в ній затишко, але якщо піде така справа і ви будете піднімати так ціну то я переїду в сусідній будинок, де квартира здається на 400 грн дешевше ніж у вас. І поки щоя не переїзжаю, бо мені неохота всі меблі перевозити, коммунікації знов тягнути, і вже звик до вашої. Але щоб ви розуміли, що ваша квартира не єдина, і якщо щось, то будем прощатись. Розмова була 2 роки тому. ДО сих пір ціна стабільна.

14. innamorata

тут Ніколь права, можете спокійно обмовитися про податкову. От тоді вже й вона почухається.

Неее, так не буде. Є ж сусіди які вас бачили на протязі аж ніяк не кількох днів. Свідків запросто можна знайти. І в тому ж жеку, де Ви квитанцї платили і т.д.... При бажанні.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ні, то вона тут до того жила з сім"єю, але вони купили хату з кращими умовами, ніби казала чоловіків брат повернув його частину приватної власності в грошовому розмірі, і тому сюди взяли квартирантів.

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а ксерокопій ви звичайно ж не робили. я в цьому просто впевнена.

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

ну да, але це не означає що їм там дозволено жити. Сусіди можуть їх бачити, але ж вони можуть і не знати що ті жєивуть там "тіпа нелегально". Якщо власниця кварити наполягатиме що вони за неї не платять то як доказати що платять?

а квитанції у власниці квартири, а їх ксерокопій немає , а власниця скаже ну загубила квитанції, сумми ж заплачені? заплачені, а за втрату квитанцій про опалту не карають.

Це звичайно найгірший розвиток подій описан, але якщо там жінка хитра і нечесна, то події можуть розгортатить як завгодно.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

нічого не робила.
    Капець, я якась така довірчива...

---------- Додано в 16:45 ---------- Попередній допис був написаний в 16:42 ----------

Я теж про це задумуюсь. Чує моє серце, що це сама звичайнісінька афера.
    Треба певно дати чоловікові "руль в руки", бо я з нею говорити не вмію. Просто не вмію та й все, а зі своєю дурнуватою довірою вже не вперше на гачок попадаю.:girl_mad:

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

таки да...
    не сприйміть за образу, але коли мова йде про гроші, і я так розумію що вони не маленькі, то не можна довіряти незнайомій людині про яку ви нічого не знаєте.
    Я не можу сказати що я дуже хитра, але все ж таки напевно не наївна якщо отак за 15 хвилин набросала що може бути.
    По великому рахунку, якщо ваша господарка задумала щось начесне, то ви не те що передкоджаєте, ви їй своїми діями просто допомагаєте вас же обвести круг пальця. Робіть щось поки не піздно.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дякую за поради, дічата. Щось будемо думати. Я ще обов"язково в цій темі відпишуся про подальший розвиток подій.

20. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

jalla, казала би Вам не платити їй наперед навіть на місяць, якщо не впевнені у чесності тої людини.
    Власнику нашої хати ми платили, було таке, на місяць наперед на його ж прохання, але - тьху-тьху-тьху - що в нас до нього, що в нього до нас довіра є. Всі квитанції за комуналку зберігаються в мене. Власник навіть не дивиться, чи оплачено - просто питає, я підтверджую оплату за КП, і по всьому. Буду виселятися - віддам квитанції.
    Але то, напевне, мусить пощастити. Однозначно без 100% довіри до людини за 4 місяці вперед я б не платила нізащо - бо враховуючи вартість оренди (не знаю, яка в вас, але уявлення про ціни маю) - то це величееенька сума виходить.