Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. WildWind

WildWind Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Якщо власник неадекватний, то без договору дійсно краще з'їхати. І що означає невигідний собі договір? Договір для того і існує, щоб обидві сторони були задоволені і спокійні. І для власника договір теж дуже потрібний, особливо якщо квартира через маклера іде, бо ж йому треба тому маклеру місячну плату заплатити за послуги, а якщо пожильці через місяць з'їдуть, то що, знову платити? А якщо пожильці будуть шуміти допізна, знову ж таки собаку заведуть і т.д. То все обговорюється.

2. bora

bora Well-Known Member

Та то й значить, що договори які ми бачили і показували юристу фахівці називали фількіною грамотою, з якою у суді нічого не доведеш. Там багато нюансів було та й вже давніше щоб передати точно.
    А от оплата власником маклеру - це щось новеньке. Досі жодного разу не зустрічала такого. Все шукачі квартири мусили місячну платню маклеру залишати про що в їх договорах і йшлося.
    В нашому місті якось так склалося з квартирним фондом сутужно, що треба більше тим хто шукає, аніж тим хто здає. От і диктують свої умови. Розбірки по тому, якщо в чомусь не зійшлися - в кого зв"язки і нерви міцніші.

3. sensa

sensa New Member

Агенція "Комфорт+" і "Еліт", що на пл.Міцкевича. Знаю зі свого печального досвіду. Відгуки в неті: http://www.gandba.com.ua/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=217&Itemid=9

4. bora

bora Well-Known Member

Насправді таких ПП - десятки. Навіть не звертайте увагу на назву. ТО нічого не дасть. Варто запам"ятати не назву, а принцип їх роботи. Вони беруть гроші за неіснуючі номери телефонів. Достатньо це почути, щоб покласти слухавку.
    І це правда, що вони на 70 відсотків заполонили Ваш магазин. Коли чую, що таке пропонують завжди питаю - а Вам не соромно так людей дурити? І таких операторів море. І кожна хоче заробити на махінаціях і обмані. Бррр. В мене знайомі так попались. Тоді не могла повірити в те, що вони занесли гроші за номер телефону. А потім їм також сказали, що квартира вже здана. І схема діє вже кілька років. І люди й далі несуть туди гроші.. Сумно. Якби міліція хотіла їх викорінити, то кількох підставних виїздів було б досить, щоб ця діяльність згорнулась. Але очевидно - платять кому треба.
    От Вам і дія договорів в реальності. Спробуйте з тим договором звернутись до суду.

Останнє редагування: 4 Лютий 2011
  5. Gerbera

Gerbera Member

Я раніше теж шукала через Ваш магазин. І майже всі номери - агентства. Навіть і не слухала їх. Просто подякувала, сказала, що мені їхні послуги не потрібні і клала трубку. От недавно знайома так "попалилася" - викинула 300 грн "на вітер". А ще одного разу мені запропонували квартиру на Гаваях.
    Зараз теж у пошуках - то шукаю через знайомих, знайомих знайомих і т. д. Сподіваюся, щось трапиться. Ще є трошки часу.
    А стосовно договорів, то справді вони не мають ніякої юридичної сили. Ну підписала я якось договір на рік, бо хазяйка виїхала в Грецію, і їй треба було гарантії, що на квартирі хтось лишиться, потім продовжили ще на рік. Пожили кілька місяців, почалася криза - хазяйка приїхала. І толку з договору.

6. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Власник не платить маклеру нічого - це робить орендар. Принаймні у Львові. І дуже часто маклери з різних контор -конкурентів домовляються між собою, знаходять клієнта, а гроші ділять між собою на двох або й на трьох, керуючись принципом, що краще заробити менше, але гарантовано. Але орендар все одно сплатить повну суму - хіба домовитеся з маклером (мені вдалося зекономити "аж" 100 гривень на маклерських "послугах").
    Справді так. Той договір можна сміливо використати у разі закінчення туалетного паперу :girl_yes2: І у разі конфлікту з власником квартири вам не допоможе ані той папірець, ані маклер.
    І ще одне. При зйомі квартири, коли звертаєтеся в агенство чи даєте оголошення і вам надзвонюють посередники, завжди вказуйте ціну, на 200-300 грн. нижчу вашої верхньої планки, яку зможете оплатити. А то наші "добросовісні" маклери ніколи не запропонують вам з першого разу (як, втім,і з 5-10) квартиру у тій ціновій категорії, на яку ви розраховуєте. Приміром, просите квартиру за 1500 на місяць - вам у першу чергу пропонуватимуть за 1600-1700, бо "це дуже класний варіант, умови гарні і т.п."
    Ще один трюк - вам спочатку можуть показати квартири у поганому стані, але у вашій ціновій категорії. А потім повести в кращу квартиру - але і дорожчу на 100-200 грн. І недосвідчена людина купиться на таку аферу.
    Наступний трюк - маклери/ріелтори можуть водити вас по квартирах по двоє. І ось ви стоїте, оглядаєте квартиру, а вони починають тихо перемовлятися між собою: "Ах, поглянь, які тут шпалери гарні! А який вигляд з вікна, а яка сантехніка - хотів/ла би і собі таку!" Тобто на вас вони нібито не тиснуть, напряму не переконують - але ж ви то чуєте ту розмову, і підсвідомо починаєте на те "вестися" - а і справді гарно.. а закінчиться тим, що недоліки помітите вже після здачі квартири.

7. bora

bora Well-Known Member

Мені одного разу показали справжній сарай! Це було щось у не жилому стані за 350 доларів. І я серед дня зірвалася з роботи, щоб цей цирк побачити. Ну і як можна до таких фахівців потім звертатись? ех..

8. Відповідь: Про винаймання квартири

От-от, сьогодні з цим сама стикнулася. Один в один:khomyak:

9. mrochkizm

Приготуйтеся ще, що телефон вам обриватимуть місяців півтора після того, як вже заселитеся ;)

10. WildWind

WildWind Member

В нас обидва рази і ми і власник маклеру платив. Про ціну маклеру вже кожен домовляється як получиться))
    Вона мала оплатити вам передчасне виселення, тобто понести витрати на маклера за нову квартиру а також перевіз речей, тобто за грузове таксі. Але це тільки в тому випадку, коли таке в договорі оговорено. Договір теж треба привильно укласти, саме існування договору як назви нічого звісно не дасть.
    А що допоможе у разі конфлікту? Чому тоді власники так бояться договір підписувати? Якщо вже дуже неадекватний власник, то до нотаріуса. Але я ніяк не зрозумію, як можна без договору. І чому договір не має жодної юридичної сили. Та навіть якщо законодавство почитати, то насправді орендар має дуже багато прав. Невже власники так залякали людей, що вони свідомо в закон не заглядають, і про договір не думають? Смішно якось. Кінець-кінцем не усі власники кримінальні авторитети, дуже часто достатньо позову до суду, щоб людина шовкова стала.
    Я тих трюків вже надивилась.. бо живу зараз у квартирі, яку продають, то раз на місяць приходить покупець. Які йому казки розказують... очі на лоба лізуть)) А саме головне, що одиниці просять спершу показати документи на квартиру, і зовсім нікого не дивує, що документів немає))))

11. mrochkizm

То вам дуже пощастило!!!

На жаль, більшість договорів укладаються без печатки і нотаріального засвідчення - тому вони справді нічого не дадуть. Чому укладаються саме так - то складне питання. Перш за все то вигода власнику - бо наскільки знаю, за умов правильного укладання договору (печатка, нотаріус) він сплачуватиме податок, а так, то ці доходи ніде не відображаються. Але то вже мусять форумлянки - юристи пояснити :)

---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

Раз один ріелтор, розповівши мені казку про житлові умови в одній оселі (знаю достеменно, що нахабно здурив, бо перед тим цю саму квартиру на власні очі бачила) сказав, що кожну неділю йде в церкву. Я от і думаю, як то він і в церкву ходить, і отакі казки може сплітати. Надто вже суперечить одне одному.

12. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Дівчата, може хто знає, як робиться правильно в таких випадках: власник квартири, котру я винаймала під карнавальні костюми її продав. Це не дивно, бо вона більше року виставлена на продаж, я про це знала, більше того постійно народ ходив дивився (окрема страшна історія, про те, як без мого відома приходять люди, без попередження і навіть за моєї відсутності:girl_sad:). Тепер проти ночі мене втішили (реально, в 22.40, культура, блін) і повідомили, що максимум за три тижні я звідти маю звалити. І при цьому ще й оплатити ті три тижні. Я абсолютно не в курсі, як то робиться за правилами, але на мій хлопський розум, чому я маю за то платити? В місці, куди мабуть переїду дають безкоштовний тиждень на вселення, а тут копають в д...пу і я за це маю платити? Може я не права, поясніть, хто знає.

13. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

По великому рахунку, правильно так, як сторони про це домовились :) Тобто як в договорі прописано.
    Якщо у Вас договору нема, то думаю справедливо буде проплатити доти, поки Ви будете займати квартиру. Якщо трьох тижнів Вам не потрібно, то скажіть орендодавцю, що звільните квартиру за тиждень і відповідно один тиждень оплатите.

14. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Договору нема, оскільки це мої знайомі, котрі користувались цим фактом дуже навіть активно)) Мені потрібно 2-3 тижні, оскільки потрібно підготувати приміщення, куди переїжджати, та й перевезти потрібно немало. Постараюсь вписатись в мінімальні терміни,але я б не називала це "користуватись" квартирою, оскільки я явно не буду використовувати її втих цілях, задля яких її винаймала. І ніби і не з моєї вини. Термін винаймання, був обговорений "поки не продамо". Мені не розходиться в тих коштах, хоча для мене зараз вони дуже важливі, просто хочу знати, як дійсно принято поступати в таких випадках.Я вже не говорю про те, що і попередити можна було не в день, коли отримали завдаток, а раніше, оскільки власники навіть не знали про те, що я маю запасний варіант. Мабуть думали, що кожна друга квартира з нетерпінням мене очікує)) І для мене нормальніше б виглядало, коли б то я мала їм заплатити при моєму рішенні переїхати раніше, ніж домовлялись. Але то я все собі понавигадувала, але ж є якість такі усталені варіанти дій?

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

таке сказала мені моя маклер. яка шукала мені квартиру...каже -я тобі нічого не обіцяю, бо хоча юридично провомочним (здається так)
    є навіть усний договір, тут я виступаю просто 3 особою, яка засвідчує акт здачі,
    і у нас в договорі були прописані всі умови і стан речей...
    правда, колись мені казали, що найкраще заплатити нотаріусу і укласти договір на 11 місяців...

16. silvia

silvia Well-Known Member

Знаю, що шанси потрапити на власника (без посередників) є.Останню свою квартиру знайшла через Ваш магазин і потрапила на власницю одразу ж.Жодних договорів не підписували, тут спрацювали чисто людські якості. Прожила 3 роки. Навіть з'їжджаючи у власну квартиру, щоб не створювати власниці проблем, я зразу ж підшукала собі заміну. Вона і я залишились задоволеними.
    А ще, одразу ж після навчання тиждень працювала у "так званому" агентстві нерухомості. Так от, їх робочий день починався з того, що брали вони той же Ваш магазин та звіряли всі оголошення про оренду з телефонами усіх подібних агентств, і ті , яких не було у списку - обдзвонювали і брали під своє крило .Мафія :girl_cool:

---------- Додано в 08:48 ---------- Попередній допис був написаний в 08:47 ----------

і ще ....пік пошуку квартир припаде на липень-серпень, коли почнуть шукати квартири студенти-першачки. Тому, я б починала шукати у травні-червні.

17. носик

носик New Member

Є якісь "підводні камені" у договорах із маклерами? я завтра маю укласти договір. хотілося підготуватися. Господиня- хороша жіночка, а от маклер не з явився на "оглядини" квартири. Лише по телефону сказав номер підїзду і будинок.Біля під їзду стояла господиня.
    На чому можна мати проблеми у подальшому? або як правильно укласти договір не на шкоду собі?

18. pelagiya

pelagiya New Member

якщо ваша маклер не прийшла навіть на оглядини, то за що саме Ви плануєте їй платити гроші?

19. Donner

Donner Member

А що Вам заважає домовитися з господинею напряму? Маклерам взагалі не зрозуміло за що гроші платити, а у Вашому випадку - особливо. Правду кажучи, більшість маклерів - паразити, які ні за що не відповідають (в нас немає відповідного законодавства). В разі чого - маклер буде в стороні, а Ви - розгрібати.

20. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

загалом, при пошуку квартири стикнулась з тим, що 90% здаються лише через маклерів, господарів телефон відповідно ніхто й не дасть.
    Мали досвід зняти квартиру через маклерів, у яких була "довіреність" від власника квартири,а через кілька місяців прийшла господиня "з круглими очима", чого в квартирі хтось живе...(довіреність вона не підписувала, хоча та нотаріально була завірена...)
    Зупинились на тому, що квартиру треба шукати через знайомих.