Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Дивує мене робота наших маклерів, складається враження що вони навіть не уявляють що пропонують клієнту, посилаються на куце оголошення в якому майже нічого не вказано. Сподіваюсь що то не всі такі, бо ще всіх не обзвонила:girl_crazy:.

2. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

А вони таки не уявляють! При мені могли і з власницею вперше познайомитися, і квартиру оглянути... Якщо житло хороше, його тут же хапають, а якщо не дуже-наступного разу маклер так і скаже, щоб свій час не тратити і не возити туди, де умов для життя 0... Принаймні, так мені знайома з агентства шукала: казала 1) "Треба їхати і дивитися, бо якщо квартира хороша-її тут же візьмуть, завтра тобі її описувати сенсу не буде"; 2) "Є в нас ще 1 варіант, але там повна жесть!" :girl_crazy:
    Отак я каталася 10 разів і 10й видався щасливим!
    П.с. А за одну й ту ж ціну помешкання пропонують настіііііііііільки різні за умовами, що я взагалі дивуюсь необ"єктивності орендодавців!

3. marjana lv

Та й я про те ж. Навіть просто порівняти 2і пропозиції : 1500 за двушку з гарним ремонтом і всією технікою і 250дол за однокімнатну малосімейку з дуже посередніми умовами (обидві одинаково далеко від центру).
    Епопея триває:girl_impossible:

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Маю зараз подібну епопею, шукаю житло сестрі.
    За 10 днів пошуку напросилися два висновки: дзвонити треба до кількох агенств(маклерів), бо вибір таки є, просто не всі про нього знають; вимоги висувати конкретні, і якщо починають розказувати, що квартира "подібна до того, що ви шукаєте", навіть не витрачати час.
    Для порівняння: ціна 1400, однокімнатні, одна - з ремонтом, технікою, паркетом, інша - радянська мийка на кухні, диван в кімнаті і лінолеум. Район один. По телефону розказують, що квартири "майже однакові".
    В мене в телефоні вже пів адресної кнаги - маклери :girl_crazy: Зате вчора нарешті знайшла нормальну агентку, яка показала те, що я шукаю і за названу ціну. Хазяїн вирішив підняти ціну, прямо перед носом. То вона вибачилася і запропонувала дивитися інший варіант завтра. Надіюся, що він підійде. В названому вище агенстві поки що розуміти мене не хочуть: пропонують все підряд і нічого по суті.

5. Holly

Holly Moderator

Зараз шукаємо квартиру. Розказала всім знайомим і подала оголошення у "Ваш магазин". Поки нічого не знайшли. От вирішила подзвонити по агенціях. От натрапила на ІНФОРМАТИВНЕ агентство. Дівчина все так хвалила, вже має 3 квартири, таких як я шукаю. Але перед тим треба заплатити 300грн. Ага, все кинула і біжу платити. Я запитала, чи може на мейл скинути зразок угоди, вона відмовилась. Ага, ще казала, якщо ми відмовимось від їх послуг, гроші нам повернуть:biggrin:
    Кого "кинули" такі довідкові, може напишете їх назви? Щоб інші не попадались

6. Анута

Анута Well-Known Member

наші квартиранти видали перл: оскільки вони студентки і літом їх не було, тобто не жили вони там 2 місяці, то вони за ті 2 місяці платити не будуть.
    Як вам??
    цікаво якби я в ЖЕКу заявила, що оскільки їздили на 3 тижні на море, то платити не буду. хе :)

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Прікольно :connie_pull-pigtail І що ви плануєте з цим робити?

8. Анута

Анута Well-Known Member

та вже поговорили, вправили мізки. Вибачились і заплатили.

9. marjana lv

Цікаво так склалось в мене з пошуком квартири. Коли дзвонила по агенціях, то перші 3 тижні в них нічого за даними вимогами не було, а маклери так прямо і казали : "то що, Ви хочете знайти повноцінну квартиру за такі гроші?!" і звісно пропонували "підходящу" але на 400-500 грн дорожчу.
    А от коли ми знайшли те що хочемо, то від агенцій і маклерів поступило аж 3 пропозиції які нам підходили, за вказаною ціною :girl_in_dreams:
    Але нам то вже було не цікаво, бо в квартирі яку ми вибрали, зроблено ремонт, меблі і сантехніка не "Вау" але справні, зате чистенько, нові шпалери, побілка і власники приємні люди. Так що з мого досвіду, найкраще шукати через знайомих, родичів, співробітників чоловіка, батьків, друзів та ін.
    А для тих хто шукає бажаю терпіння, перевірено, "усьо буде", потрібно лише докласти зусиль і трішки зачекати.

10. Rada

Rada New Member

Ой, ми теж так попалися, не варто навіть іти в ті агентства, в жодне-жоднісіньке.
    За 3 тижні пошуку жодна адраса і телефон виявлялися або недійсними, або давно зданими, і то дуже давно. І гроші само собою не повернули. Дивує тільки, як такого типу "лохотрон" ще до сих пір не прикрили, все ж Львів - то не якесь там "бандитське" місто.
    Зараз з наступного місяця плануємо міняти квартиру - і щось страшнувато, і там життя нема, і не знаєш чи нове знайдеш :sad:.
    Може хтось недавно шукав і натрапляв на щось прийнятне, або здає - допоможіть, будь ласка!!!!!

11. носик

носик New Member

Нас вчора "втішила" господиня. Сказала :" Ви вже тут живете пів року прошу подумати над підвищенням орендної плати або..."
    Чоловік попросив аргументувати і отримав у відповідь бо у неї теж зростають комунальні послуги. До кінця лютого вона подумає наскільки зросте і ми маємо визначитися із подальшим проживанням в даній квартирі.
    Сьогодні обдзвонила Ваш Магазин.
    Враження склалося, що там оголошення придумують і подають агенства-маклери. і в районі оголошення про оренду теж від маклерів.
    Дівчата, може знаєте в р-ні Топольної когось або Ви здаєте квартиру. Можливо і без меблів але щоб якась стабільність

12. Відповідь: Про винаймання квартири

А у вас оплата комунальних послуг входить в орендну плату? Окремим пунктом не виноситься?

13. носик

носик New Member

ми платимо їй оредну плату, а комунальні сама бігаю по жеку, пошті. Квитанції разом з орендною платою віддаємо їй.
    Аргументує, тим що у домі( де вона зараз живе) зросли комунальні послуги.

14. WildWind

WildWind Member

Ну так, їй треба більше платити, тож вона з вас буде більше дерти. А договір у вас є? Такі речі в договорі обумовлюються.

15. носик

носик New Member

ні, ми по знайомих шукали. і увесь час так "обламуємося".
    Вже задумуємося і над договором

16. WildWind

WildWind Member

А яка різниця знайомі чи люди з газети? Договір мусить бути, інакше в вас завжди будуть такі "приколи".

17. носик

носик New Member

переважно (на нашому досвіді) господарі не хочуть підписувати договір. Але ми вже будемо настоювати на ньому.
    Маєте якийсь досвід укладання договорів?

18. WildWind

WildWind Member

Якщо не хочуть, то значить будуть проблеми, а воно вам треба? Можуть боятись договору, щоб ви в податкову не заявили абощо, але зазвичай люди бояться відповідальності, бо поламане ліжко мають робити вони, і коли у вас кран потече, або будуть проблеми з трубою, то теж власники мають платити. Є також звичайний "знос" речей, коли вони старіють від користування, наприклад ви прийшли в квартиру, там був новий диван, а через рік вам господар скаже, щоб ви давали гроші на оббивку нову, бо ж диван був новий, а ви "затерли". Таке теж обумовлюється в договорі. Я взагалі не уявляю, як можна без договору отак жити, вас же ж можуть в будь-який момент заставити з'їхати, і нічого не зробите, а по законодавству ви маєте від 2-х тижнів до місяця часу залежно від обставин.

Прочитала закони, знайшла в інтернеті зразки договорів, на основі їх склала свій, що не подобаєтсья викреслюється, що власник хоче добавити, дописує своєю рукою, дописується внизу "виправленому вірити" і усь. 2 примірники, один у вас, інший у власника. НАвіть нотаріуса не треба якщо власник так боїтсья, але вже маєте якісь гарантії.
    У нас з власником усний договір зараз. Але він зацікавлений у тому, щоб ми жили, бо маємо певні незручності з його боку. Зате ми можемо робии що хочемо з квартирою)))хоч меблі виности, хоч стіни сверлити. І зношення речей також обумовлено.

19. Відповідь: Про винаймання квартири

Порадьте, будь ласка, у ПП хороше та перевірене агентство або маклера.

20. bora

bora Well-Known Member

Власник квартири ніколи не підпише невигідний собі договір. Знайде тих хто житиме без нього. Ми мали договір. Нічого він нам не допоміг. Якщо власник неадекватний - краще з"їхати.