Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. Людок

Людок New Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Чи пробував хтось врегульовувати це питання методом складання договору,завіреного нотаріально? На скільки ефективно це? Які питання(ньюанси) перераховували?Планую довготривалу оренду,тому цікавлюсь всіма аспектами

2. lerucha

lerucha Member

кажуть, що зараз якщо здаєш квартиру в оренду, треба податок платити. У співробітниці на зйомній квартирі виявилися дуже "доброзичливі" сусіди, які пожалілися в податкову, так приходили потім податківці, шукали власника:girl_sad:

3. Halina

Halina Well-Known Member

То таке уже давно, бо це ж дохід власнику і він повинен платити податок.
    А сусіди переважно такі які повідомлять. Наша співробітниця на роботі сказала сусідці яка здає квартиру, що якщо квартиранти у неї будуть створювати сусідам проблеми то вона теж повідомить куди потрібно. А сусідка їй відповіла щоб якщо щось то щоб сусіди її телефонували. То були одні які дуже шуміли і тепер є чемні квартиранти.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ага, але при умові що між власником і орендарем підписаний офіційний договір а не джентельменська угода на словах. Ще в таких випадках в договорі прописують сумму оренди аж раптом 20 у.е. в місяць - щоб податок був маленький, все решта платиться як би неофіційно. Або ще краще - в договорі оренди прописати що квартирант платить за квартиру лише суму комунальних платежів і це якби являється його платою за оренду. Тоді взагалі ніяких податків, бо доходу власник як такого не отримує ( офіційно) а неофіційно отримує по повній програмі.
    Але якщо чесно, я наприклад не стикалась з таким, щоб довгий час люди винаймали квартиру і постійно в них був заключений договір про оренду, як правило це перших пів року-рік, а далі просто платиться і живеться.

5. bora

bora Well-Known Member

Ми підписували. Нотаріально посвідчували. А адвокат чоловіка потім сказав, що це "фількіна грамота". Зазвичай ці договори від власників чи агенств вже наперед продумані не в Вашу користь. А Вашого варіанту - не приймуть. Або підписуєте їхній. або шукаєте іншу. Попит ІМХО перевищує нормальну пропозицію.

6. lucysd

lucysd New Member

Ми з липня знімаємо 2-кімнатну (правда, кімнати маленькі і суміжні) охайну квартирку на перехресті Чупринки/Київська за 1650грн + КП.
    У нас котел, але за газ платимо відносно мало - близько 70грн, за електрику - по-різному, телефон + інтернет - 120, комунальні+вода - 90-100.

Якщо будете шукати квартиру, то починайте з кінця червня - тоді ціни найнижчі! З серпня вже приїжджають студенти і ціни моментально злітають.

7. Іруня

Іруня Well-Known Member

Я б такого не радила робити... Бо якщо, не дай Бог, попадеться недобросовісний винаймач, то і платитиме Вам лише комунальні послуги весь термін, який вказано в договорі... І ніяк його не зможете достроково вигнати.

---------- Додано в 09:53 ---------- Попередній допис був написаний в 09:46 ----------

Як я була студеткою, то 4 роки з подружкою прожила в одної бабусі на Науковій. Гарна 3-ох кімнатна квартира, ми мали окрему кімнату. За всі роки платили по 70 грн в місяць. Смішно. І ні разу не захотіла нам навіть підняти ціну. Їй не так ці гроші були потрібні, як наша компанія :). Дуже були гарні часи!

8. Molecule

Molecule New Member

знімаємо квартиру на початку Дністерської 500грн+кп. Знайшли через ваш магазин. Довго шукали, але як то кажуть, хто шукає той завжи знайде:girl_smile:

9. Людок

Людок New Member

Поділіться,будь-ласка,чи в ту суму були якісь меблі,техніка? які умови? Це Ви потрапили на власника? чи агенція?

10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Фантастика! Можна навіть перездати і підробити на тому!
    Я б вже йшла за такі гроші!

11. wenecja

wenecja New Member

Ви через маклера знайшли? Підкажіть яким чином можна знайти квартиру за таку ціну!!!!

12. nkjbkytrrt

nkjbkytrrt New Member

Почитала я тут про сумний досвід орендування житла, і вирішила трохи поділитися своїми спостереженнями.

Квартиру я змінювала вже кілька разів, тобто маю досвід спілкування як з агенціями так і з власниками :) По телефону з маклера я намагалася витягнути якомога більш детальну інформацію про квартиру, задаючи питання на кшталт "Яка там сантехніка/кухня/меблі/ітд?". На це звісно відповідали "Нормальна". :) Або "Хороооша". Тоді поки мені детально не розповідали, що вкладається у поняття "нормальності" сантехніки чи меблів, я стояла на своєму. Таким чином відсуювалося більше половини пропонованих варіантів, не було потреби навіть їхати дивитися.

Маклери мене вже знали, і вони знали, що я не постидаюся нашипіти на них і на господарів за те, що потратили мій час і завели дивитися якісь трущоби. Пару раз так і було, коли я по пунктах перелічувала господині, ЧОМУ її квартира (вся така хороша - темна, з пліснявою на стінах і вбитою радянською побутовою технікою, яку ніхто навіть помити не додумався) аж ніяк не може стільки коштувати. Особливо "цікавим" господарям в лоб казала, що "ваша хата не варта більше ніж ... " :) Бо вже просто реально починало дратувати то все...

Працівників агенцій доводилося таки троха "строїти", бо інакше надзвонювали по 5-10 раз на день з пропозиціями якоїсь фігні. Після пари моїх довгих емоційних монологів на тему моєї зайнятості і їхньої недбалості мене вже по дурницям не турбували.

Шукати квартиру без допомоги агенцій, я вважаю, можливо лише у варіанті "знайомі знайомих знайомих десь щось здають", якщо це не терміново, то варто таки повідомити про пошуки квартири всіх своїх родичів та знайомих, можливо десь хтось щось чув. У "Вашому магазині" шанс натрапити на господарів просто мізерний.

Про ремонти: я однозначно вирішила, що ніколи не буду якось покращувати орендовану квартиру, мені простіше знайти з кращим ремонтом, щоб вже в'їхати і жити. Всякі проблеми, які мені "підсували" попередні мешканці чи недбалі господарі, вирішувалися тимчасово - який сенс міняти каналізацію в хаті, з якої за пару місяців плануєш з'їхати? :)

13. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Юридично це неправильно і легко спростувати. щоб отримувти комунальні платежі потрібна ліцензія. Тому такий варіант може і заспокоїть господарів, але в податковій не пройде - на отриману суму вам нарахують податок з доходів.

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

І ще один момент, якщо ви мешкаєте в квартирі безкоштовно і це прописано у договорі, значить це ваш дохід (згідно нашого законодавства) Так що податкова цілком законно инарахує і вам податок, а ціну визначить ринкову.

15. SonechkoRoma

SonechkoRoma New Member

Хтось може порадити, де у Львові є НОРМАЛЬНІ агенства з нерухомості, щоб орендувати на довгий термін 1-кімнатну квартиру? А то стільки про "розводи" тих агенств начиталася, що аж страшно. Приватні оголошення, таке враження, взагалі зникли, куди не подзвониш одні агенства! Порадьте, будь ласка, хто що знає про оренду квартир!!!

16. Відповідь: Про винаймання квартири

Винаймаю квартири вже 9 років (зараз в мене вона вже шоста). З агенств можу порадити ні в якому разі не звертатись до так званих "інформаційних центрів", які беруть за свої "послуги" 250 грн. Це натуральний собі "лохотрон". Краще:
    1) розповісти усім своїм знайомим, що шукаєте квартиру. Можливо, це смішно звучить, але часто якась там далека родина знайомих ваших друзів здає досить недорого помешкання.
    2) регулярно переглядати оголошення у "Вашому магазині". З величезної кількості оголошень агенств-лохотронів чи маклерів деколи трапляються оголошення самих власників.
    3) якщо 1 і 2 способи результату не приносять, а вже терміново треба переїжджати, варто звернутись до маклерів (саме до кількох, так буде більше варіантів). Але лише таких, що беруть за свою послугу (за знайдену квартиру) одноразову орендну плату. З ними потім можна і поторгуватись на половину орендної плати :girl_yes:

17. bora

bora Well-Known Member

НЕ дивно. Бо видавництва тим маклерам "здають" номера ще до виходу номера. Так знайомі здавали, то скаржились, що їх оголошення вийшло з помилкою в номері телефону, і вони переконані, що це навмисно. Натомість маклери до них дзвонили по правильному номеру.

18. ViTanya

ViTanya Member

ми перший раз знайшли квартиру за допомогою "Вашого магазину", подали оголошення, що хочемо винайняти помешкання і господиня сама нам подзвонила.
    Друге знайшли, розповідаючи про свої пошуки всім друзям і знайомим. Третє - наклеювали оголошення на під'їзди будинків. Платимо за 3 кімнатну квартиру в районі Патона 1000 грн без комунальних.

19. allusya

allusya Well-Known Member

У нас нема великого досвіду в пошуках квартири, бо шукали лише двічі, але досвідом можна поділитись. Перший раз знайшли через знайомих за дуже привабливою ціною з домовленістю на термін - 2 роки. Потім вже почали самі шукати, один з варіантів було через інформагенство. Заплатили гроші, а точніше просто викинули на вітер. Врешті -решт звернулись до маклера і знайшли гарну квартиру, де живемо вже більше 3 років і задоволені.

20. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Нещодавно із нареченим відчули, що означає пошук житла. Скажу відверто, відразу звернулись до агенства(їх послуги - місячна орендна плата). Чимало аргументів у користь цього рішення: основний - власник житла абсолютно безкоштовно подає заявки у декілька агенств, а за кожне оголошення у Ваш Магазин щодо житла - оплата 18грн. А потім ще й відповідай на дзвінки тисячі бажаючих. За один тиждень ми побачили десятки квартир (пошуки були активними:girl_yes:) Не думала, що у Львові ще таке існує та ще й мін. оплатою 1000грн!!!!!!!!