Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Я вже десь колись писала про переваги життя в селі,недалеко біля Львова(це коли не згадувати про 15 березня)...так от..По Стрийській трасі дорога ідеальна-заторів нема і ям також..До КК доїхав ,а там у будь-який куточок Львова..Хоча з дитиною та ще й взимку і без машини...Знаю молодих людей,які не хотіли жити з батьками і знімали невеликий будиночок в селі за мінімальну ціну з мінімальними умовами..

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я власне через інтернет завжди подаю оголошення у ВМ, то на рахунок пошуку оренди квартири там відразу після вводу оголошення пише, що вони платні і перелік філій, в яких можна оплатити.
    Ну, так, коли є маленька дитина, чи то дітки- все значно ускладнюється.
    В нас от тут садочок недалечко від дому в який малий ходить з літа і то я не уявляю як дитину в час пік туди і звідтам возити громадським транспортом, тому дуже вже не розженешся, район не поміняєш. І таких нюансів може бути купа, коли є малі дітки.
    Хоча ми колись пробували знайти житло в керунку КК, бо там зручно з транспортом і відповідно не дорого як ми собі думали, бо то ж не Львів. Ага, житло, яке знаходиться не далеко звідтам відповідно не дешеве, бо то ж біля КК і за це вже платня піднімається.

Останнє редагування: 9 Квітень 2013
  3. Люша

Люша Well-Known Member

А можна я напишу не про винаймання, а як я перший і останній раз здавала квартиру та довіряла людям. І якщо тепер буду здавати - то буду "погана хазяйка" яка приходить і перевіряє чи не засрали хату. А так я була добра - яка навіть за грошима до хати не заходила - щоб не турбувати людей.
    Опишу квартиру, квартира сестри, квартира стара, без ремонту - там чисто але по радянські чисто. Плитка на стінах, ванна чавунна.
    Перед тим як перші винаймачі заселилися ми з чоловіком все віддраїли, і в принципі після перших винаймачів - було чисто - принаймні ванна з туалетом були пристойні. Оскільки перші виїжджаючи передавали квартиру своїм друзям - то вибачте за дивани я не заглядала і сильно не перевіряла - думала між собою дівчата розберуться - хазяйки ж. Тому визначити хто з них "засрав" так все - не можу. Але другі винаймачі - молоді дівчина та хлопець, якось ж там прожили півроку? Я не буду називати ніку тої форумлянки, я навіть їй не дзвонила і нічого не казала - бо у мене нема слів... Ну і може люди просто так звикли жити...
    Далі розповідь, з іллюстраціями...
    Я вчора була в шоці, зараз відійшла і можу поступово описати побачене.
    Коли пішла забирати ключи, я навіть не хотіла йти до хати - але дівчинка наполягла і ми пішли - ну да пилюки трохи - але то не мене не розстроїло. Я пішла перевірити крани - ну бо хата пуста, треба щоб все закрито - нема світла у пів квартирі як раз де ванна з туалетом - ну я подумала вибило, потім подивимось. Попрощались з дівчиною - і я пішла поклацала пробки - світло включилось. Коли я повернулась до квартири - і при світлі побачила ванну з туалетом - мене знудило. Я не хочу наговорювати - але прийшла думка про те, що світло виключили спеціально - ну щоб я не відразу побачила той жах.
    Далі під офтоп я сховаю фото... вони на жаль не передають запаху та мух які над тим літають. І знаєте - я розумію що чуже не шкода - але ж вони якось самі мились у тій ванні та якось ходили на цей туалет???

а на кухні мийка стала ось така, а під мийкою там де відро зазвичай ось так
    а в кімнаті пили вино та курей щіпали напевно

ну і пралку ще покажу
    якщо когось зацікавить ціна за яку знімали відповім у ПП але вона не була високою. А ну так з дрібниць - за час знімання зломано два холодильника - ну да вони старі радянські - але якось працювали до того часу - ну хоча можливо їх час прийшов, я за них претензій не висувала - хоча думаю варто було. Скоріше за все такою фігнею як розморожування чужих холодильників - пані не займаються.Телевізор, пралка та пилосос ніби працюють - але думаю останніми двома предметами вони на щастя просто не користувалися...
    Вибачте що ось так - але ж я не вказала особу, хто це все наробив - тому не варто ображатися - скандалити я не буду, вибачень мені теж вже не треба. Молодці!!!! квартиру засрану впихнули лохушці хазяйці. Буду вчена тепер.

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я щось не хотіла тут писати, але напишу. От тут всі пишуть: засрали, зламали хату, бидло і рагульня. От ми теж знімаєм квартиру. Платим шалені гроші я б сказала, скільки писати не буду з особистих причин. Вроді ремонт був класний з першого погляду. Але от трошки живем і почалось: шпалери наклеїки халтурно, віклеюються самі по собі. Плінтуси відпадають, хто їх так ставив теж не знаю. По дрібному відклеюються десь то ручки в дверях (чомусь не пригвигчен, а приклеїні), холодильник то взагалі казка - пластик настіли неякісний, що просто від холоду тріскає дверка морозилки. Себто, я плачу шален гроші за "хороший ремонт" і ще маю то все за свої грошики ремонтувати, та? Я не руйную хату, просто від неякісного ремонту це все не витримує вринцип присутності людей. Якоь в нас декі орендодавці зажрались за перепрошенням, бо хочуть на два стльц влізти. Якісь речі, які пошкодив малий я згідна відшкодувати, але коли тут розетки на клей посаджені і їх з м"ясом вириває, коли блендрер вмикаю, і патрони в лампах тріскають бо неякісні, то я з якого переляку я маю то міняти? А зі срачем в хаті теж легко розібратися - клінінгова компанія за 300 грн і вся квартира сяє. Але от з того питання, що засрали, треба зробити цілу трагедію. То ж не паркет позривали і меблі винесли? Я б сама клінінгову компанію оплатила, але є люди, які вважають, що орендна плата покриває ті витрати на 300 грн. І зрештою чого б ні? А то прям виходить за квартиру плати, ще і літай там, щоб щось не зламати-засрати. Просто господар має розуміти, що хтось може не прибрати і врахувати ціну клінінгу і ремонту в ціну оренди. А не охати-ахати і цербером стояти над кимось.

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Все таки це від людей залежить. Деякі і в себе в квартирі живуть в такому срачі і смороді, і це не від бідосі, а просто такі є..

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а як вам пів року просити господиню поміняти центральні крани на воду, бо не тримають зовсім (це був для нас великий сюрприз після заселення), а я відповідати за то що затопить 11 поверхів від МОГО ремонту не хочу?
    коли горіла резетка від пралки і прийшлося міняти всі резетки по квартирі крім кухні, бо дроти були просто поперерізувані і розетки роздовбані, то знаєте що мені сказали? чого я проводку не поміняла...і це на повному серйозі..

8. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ну в нас господар дивний, на все махає рукою. Але в мене є передчуття, що, коли ми виїжджатимем, то десь нас теж свинями і рагулями назвуть, бо я особисто не збираюсь ремонтувати і міняти на нове те, за що власне плачу, бо дрібний ремонт тих проблем не вирішить, себто за пред"явлений новий хороший ремонт. І можу лише уявити, що з того буде за рік-два, якщо за півроку тут вже відвалилось 5 плнтусів, 3 ручки від шафок, тріс начисто холодильник, в кухні повідпадали двері від шафок, бо дсп не тримає нормально кріплення... Нормально так. Уявляю картину, що ще відпаде. Це при тому, що я реально не смикаю, дитина теж. З цим в мене чітко. А ну забула, я теж не прибираю за шафами, диваном, і під холодильником. Прибираю там раз в рік, на генеральний місяць прибирання. Але якби зараз хто там поглянув, теж би засраним рагулем обізвав. Це я до того, що все відносно. І дл себе я знаю, що коли здаватиму свою квартиру, то включу весь ущерб + клінінг в оплату. Всім нерви зекономить.

9. Люша

Люша Well-Known Member

Ну дівчатка як ви бачили з фото - мої претензії в основному до засраної сантехніки - це ще в кадр не попав йоршик для унітазу весь у гавні пардон (винесли його швиденько - бо у квартирі мухи були, а я не розуміла звідки). Я прекрасно розумію все, що може нищитись у квартирі з дешевим старим ремонтом - тому на такі дрібниці як обої та решта я не звертала уваги - бо вони і не були ідеальні. Саме тому я спокійно віднеслась до поломки холодильника - просто привезла інший, у той же день. як зломався перший - щоб не було у людей незручностей. Про зломаний душ тут не писала - ну бо дешевий душ - вони не мусили міняти ж, хоча можна було б мені сказати я б поміняла за свій рахунок .
    Протягом всього часу у нас були чудові відносини - і чому виїжджаючи не помити ванну з унітазом - ну якщо їм самим в кайф було у тій багнюці - я не знаю. А от так вирубати світло щоб я відразу не побачила - фу..
    І повірте - не було б цього поста тут мого - але той бруд у ванній та туалеті мене ввів просто в шоковий стан. Ну може я дуже міська та в селі ніколи не жила, тому вибачте не оцінила, що туалет та ванна - не дуже важливі речі в житті людей.

10. Bonita

Bonita Member

От і того не розумію, невже людям не противно жити в таких умовах, митися в такій ванні і сідати на брудний унітаз??? І то не залежить від того моє/не моє, саме в цей момент ви тут живете і користуєтеся цими речима. В нас вдома ще стара чугунна ванна (їй вже років 30 і далі), і в неї також є проблема жовтизни, так ми купили спеціальну кислоту і чоловік кожний тиждень її миє від цих плям, і вона досить пристойно виглядає не дивлячись на свій вік (хоча я вже не дочекаюся коли буде нова). Тому я дивуюся з тих людей (особливо дівчат) - які стараються виглядати акуратно-чисто і гарно, але жити в таком ср..чі.
    .

11. Люша

Люша Well-Known Member

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

13. Люша

Люша Well-Known Member

14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

15. napoleona

napoleona Well-Known Member

16. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну от в тому мабуть і різниця між рагулями і нормальними людьми, що буває часом неприбрано і т.д., ну але такої брудної кришки унітаза я не бачила ніколи і ніде(навіть в поїзді була чистіша). тому тут не йдеться про те що людей обмовляють, може такі орендодавці і є що звертають увагу на кожну царапинку і пушинку, але Люша чітко написала на що не звертала уваги, але щоб, грубо кажучи, навіть не помити за собою після того як випорожнився???, а лишити то все господині - на! мий!, то вже верх неповаги і рагулізму. так само як і залишити брудний посуд чи болото з брудних черевик посеред хати.
    тому я не бачу тут ніякого виправдання тим жителям.

17. napoleona

napoleona Well-Known Member

от в тому все наше "я"
    нашим людям завжди хтось винен, в тому випадку господар, бо він має квартиру, яку здає

18. Bonita

Bonita Member

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Історії про поганих-хороших квартировинаймачів, чи господарів можуть бути вічні, бо тут все залежить не від того здаєш ти квартиру, чи винаймаєш, а від твоєї перш за все порядності. Просто інколи дивно читати, коли господарі "трясуться" над своїм майном і я їх впринципі дуже добре розумію, при тому пускають в хату жити квартирантів, тобіш зовсім не знайомих людей. Ну, тут ясно, оренда в наш час коштує не малі гроші, але якщо б була в мене вільна оселя, за яку б я так дуже сильно хвилювалася, щоб там чогось не пошкодилось, не зламалось, не зас...лось, то вибачте на слові, закрила на ключ і вуаля. Приїхала раз в місяць, поприбирала і все мені на місці і все як я хочу. Це при умові, якщо бути налаштованим вже аж так принципово щодо чистоти, поломок і т.п.. А оці вислови типу "з вигляду порядні люди, а там брудно і тут брудно...", ну то не селіть нікого ні порядних, ні не порядних з вигляду і буде вам щастя, все буде ціле і чисте. Або можна підстрахуватися якимись документами, але в нас мало хто хоче легалізувати своїх квартирантів, все шито-крито, гроші в кишеню, "а як прийдуть і спитають, то ви кажіть шо мої родичі." Ну, в такому випадку можна розраховувати на всяке, але господар все рівно в виграші, за вийнятком, що квартиранти ограбили квартиру і смилися з ключами. Бо ж він має вигоду в якості грошового еквіваленту з цієї квартири...

Нам не везе з господарями і скажу вам чесно,складається враження що чим більш з порядної сторони ми себе показуєм, тим більше лізуть на голову. Заселялись рік тому, осінню зробили ремонт в кімнаті, до того латали поломки, реставрували газову плиту, бо ж була майже не фунцкціональна, господар щось обіцявся повернути, але не повертав ні копійки, шось просто мовчав, мовчали і ми, думаючи що це все десь в чомусь він нам врахує. Ага, врахував вже тим, що спочатку натякав що має клієнтів інших на цю квартиру, типу знайомі просяться. Я щось не зовсім розуміла де ті клієнти взялись і нашо він нам про це говорить, а потім я зрозуміла до чого це. Він просто набивав собі ціну, бо відразу коли притих з тими розмовами, підняв платню. А ми тільки можна сказати обжилися, підремонтували, підмалювали все що було понищено до нас. Окрім того господар "люб"язно" скрив, що поскільки будівля стара, в ню дуже швидко просочується волога. І тепер ми живемо в гнилі запліснявілій квартирі, ще й кашляєм з чоловіком неймовірно. А коли топилися сніги- то взагалі був повний капець, стіни мокріли- то таке, а ще й попід плінтуса ріки до хати плили. Влітку того всього не було, а ми заселялись власне на теплу пору року. Правда коли були влітку дощі, то я вже бачила що трохи мокріють стіни, але воно все швидко висихало, зате ота гнила зима і весна добряче далися в знаки. Відповідно і понистився наш ремонт, але порівняти як було до того, то звісно воно виглядає в сто раз краще, бо ж чоловік робив на совість.
    Я хазяїну це говорила, показувала, він розводить руками і робить круглі очі, ніби то такого ніколи не було. Ну, добре,предположим цей рік такий особливий, але мала я нині розмову з сусідкою, яка живе над нами, так вона з мене щиро посміялася, каже щороку усі мешканці будинку після зими витирають плісняву і з острахом чекають вогкої погоди і таке було від давних-давен, а квартиранти в цього господаря живуть тільки до сирої пори року, далі уматують, а ми турки тут ще якісь зусилля прикладали, гроші вкладали. А тепер звісно підшукуєм інше житло, бо в тій сирості ше й з піднятою орендною платою, з якою він явно перегнув жити ми тут не збираємся.
    Але як то трудно зараз шось знайти... І не знаєш в що вляпаєшся наступного разу. Але те що хоч якусь "фількіну грамоту" треба буде складати- то факт. В добрих квартировинаймачів я більше бавитися не хочу, бо бачу тут кожен сам собі на умі.

20. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Я особисто була і в тій і в тій ролі. Спочатку здавали у Рівному, бо мені з сестрою були потрібні гроші на навчання. Квартиранти про це знали і я (більше не було кому цим займатися), пацанка на 2-3 курсі "вибивала з них гроші" бо "почекайте... через тиждень... потім за 2 місяці заплатимо..." Я пояснювала, що мені треба за сессію платити, мене відрахують. Ми ж домовлялися. Мені лапшу на вуха, ну бо ж пацанка. З 4 квартирантів, 2 були більш-менш порядні, одні навіть боргів за телефон не лишили, а інші дуже у гарному чистенькому стані нам лишили крартиру, хоч і не до кінця все заплатили, а скільки мали. Міжгород я вже, навчена попередньо, відключила. Кварплата за останній місяць йшла на оплату боргів і ремонт після квартирантів. З цього винесла: ніяких задушевних розмов, оплатили, щось там розказали, і па-па; всі необхідні ремонти попередньо обговорюються зі мною і вираховуються з кварплати; завдаток за останній місяць - дуже добре, під кінець, квартиранти як правило ніколи не мають грошей; і в квартирантів і в мене є зошит, де все записується з датами і підписами з двох сторін (!). Зараз в цій квартирі живе мама, а іншу більшу продали: я з чоловіком нарешті погасила, а сестра зробила перший внесок на квартиру у кредит, мамі з бабцею зробили гарний ремонт і все до квартири купили нове.
    І ми знімали квартиру у Львові. Дрібні ремонти ми самі робили (пробки в щиток, бра купили у ванну дешевеньке) за свій кошт, коли тікли труби у ванні і підвалі, ремонт газової колонки, господарі погодилися вирахувати з квартплати, але займалися цим ми. Цей зошит з підписами вирішив проблему, коли господарі сказали, що за останній місяць ми не заплатили... Відкрила, показую... "а, так-так, усе правильно!" так влетіли б у круглу суму ще. Сподіваюся, вони просто забули (старші люди), але якось в свою сторону, угу. А оцей кислий "запах" старої квартири у центрі я НІЧИМ не змогла вивести:girl_flag_of_truce:. А на інших квартирах я була попереджена, що квартира продається і будуть приходити її дивитися,тому я з груднічком мала і так порядок, але оці "відвідини" незнайомими людьми я мала приймати. Потім на 1,5 місяці ще в одну свіжоремонтовану квартиру (попередню таки продали, наші знайомі довірили нам жити у хорошому ремонті, бо ми чистьохі і з піврічною дитиною були). І тоді вже за 2 місяці ми зробили ремонт у купленій на половину в кредит власній квартирі. Після переїзду в мене ще довго "око дьоргалося" і постійно чекала, що попередні власники прийдуть і скажуть "в нас там щось не вийшло, віддавайте нам назад квартиру". Ну шиза... За півтора роки ми переїзджали (Дорошенка-Рівне-Драгоманова-Дорошенка-Любінська-Рівне-Зелена-Стрийська) 8 разів, з яких 6 вже з грудною дитиною (народила, коли жили на Драгоманова). Отака географія.