Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Я б радила мати діло ТІЛЬКИ з хазяйкою квартири. А то буде, дали подружці гроші за квартиру, а вона доказує, що в очі їх не бачила. Якщо хазяйка скаже, щоб гроші передавати через подружку, тоді беріть з подружки в обов’язковому порядку розписку про те, що вона отримала гроші в рахунок оплати квартири такеї-то. А ще б від хазяйки треба було б доручення (хоч від руки написане), про те, що вона доручає подружці Гапці отримувати гроші за таку-то квартиру. Коли Ваша господиня подумає про то все, скажіть, що Вам не накладно пересилати гроші переказом. Скажіть, що Вам так буде простіше.
    Зберігати чеки в обов’язковому порядку до тих пір поки Ви не надумаєте з тої квартири виїхати. Хазяйці чеки або показуєте, або робите копії. Беріть чеки, навіть, якщо берете будматеріали на базарі. Вони зобов’язані Вам виписати накладну. Тоді не виникне в хазяйки питань на що потрачені гроші.

2. Smorodynka

Smorodynka Member

Я думаю, що все, що можна зафіксувати на папері (і чеки в тому числі) варто зберігати і уникайте контактів з третіми особами, бо вони можуть виявитися зовсім ненадійними людьми

3. Відповідь: Про винаймання квартири

olerusya, от мушу відповісти, бо то як про мене написано :)
    Чому така категоричність? Якщо власник квартири проти домашніх тварин, то цілком розумію, його право. Але якщо власник не має нічого проти того, щоб квартиранти тримали кішку чи собачку? То як тоді? Ні, бо то не моя квартира?

Я вважаю, що коли власник погоджується на проживання квартирантів з тваринами, то жити можна :) Мрочкізм писала про те, що боїться, що тварина щось пошкодить. Я особисто готова оплатити будь-які суттєві пошкодження не мого майна моїми котами.

Ну і ще трошки про взаємовідносини власників квартир з наймачами. В мене зараз вже 6-та орендована квартира, тож досвід немаленький. Завжди власники оплачували ремонт техніки, електрики, сантехніки самі. Те, що я поламала з необережності, я оплачувала особисто. Додатково ще є природне старіння речей. Не можна вимагати, щоб паркет/стіни/меблі не зношувалися від тривалого їх використання. Якщо власник житла бажає, щоб все залишалося в первісному стані, то краще закрити квартиру на ключ, і не здавати її нікому.

4. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

А в себе вдома ви б дозволили собі ходити взутими по своєму чистому паркеті, заїжджати на нього брудними колесами візочка, пісяти на нього своїм котам і т.д. Ніхто не вимагає щоб все було в первісному стані, бо це неможливо, достатньо просто бути охайними. Ну і наостанок- якщо кран має дірку через те, що по ньому гепнули баняком- за це теж має платити власник? Думаю ні.

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Незабудка ж писала, що
    ,
    а гримати баняком чи хто їх там знає чим то таки необережність:)
    Щодо Вашої квартири зауважу, що мене не дивує, як в такому свинюшнику жили люди,
    бо народ різний буває, іноді по вигляду й не скажеш,
    а що мені справді дивно, то ЯК в такому можна жити з маленькою дитиною??? Отого я не розумію...

6. Відповідь: Про винаймання квартири

Оскільки я вже 12 років живу на орендованих квартирах, відчуття, що я не в себе вдома, немає. Я не буду спокійно дивитися, як кіт пісяє на лінелеум, бо це чужий лінелеум і чужий дім. Ні. Вже 2 роки це мій дім. Особливо впічєтлітєльним орендодавцям не варто на цьому місці вмлівати)) Не в значенні "моя квартира", а я в значенні "моя домівка". Коли я повертаюся з роботи, я не кажу: "йду в орендовану квартиру". Кажу "я йду додому". І ставлення відповідне.

Tyfelka, ваші квартиронаймачі жили не зовсім акуратно у вашій квартирі не тому, що вона їм чужа; а тому, що вони такі є самі по собі. Чи ви думаєте, що педантична акуратна людина живе в своїй квартирі, ходячи навшпиньки, а в орендованій розводить срач? І живе собі в тому срачі 2-3-4 роки? :girl_nea:

А з таким трепетним ставленням до свого паркету і з переконаннями, що кожен орендар захоче його пошкодити, бо "нє майо - нє жалко", не варто здавати квартири в оренду. Збережете собі нерви :girl_wink:

7. Туфелька

Знаєте, якщо людина здає квартиру, значить в неї є в цьому потреба. Наприклад ми купили більшу квартиру в новобудові і зараз здаємо в оренду цю, щоб легше було погашати кредит, тому така порада, типу не здавайте, то й проблем/нервів не буде ситуації не зарадить.

8. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Ну то значить в такому випадку треба або проводити кастинг серед квартиронаймачів потенційних, щотижня навідуватися, аби проконтролювати стан (якщо квартиронаймачі, звісно, надовго витримають такі нальоти) - або ж просто-напросто стиснути нерви в кулак, зрозуміти, що все може статися з паркетом/меблями - і ноу проблемс. Тим більше, якщо ви кажете, що потреба здавати квартиру таки є. Повірте, нормальні люди теж знімають квартири, і цілком можливо, що і вам трапляться пристойні квартиронаймачі.

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

---------- Додано в 21:03 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

але з такими вимогами як у Вас, якби мені врай треба було, вже і негайно я б не погодилася, Ви уж звиняйте
    не можна всіх винаймачів і господарів рівняти, не всі возять по паркеті візок і так гадять там де живуть

10. Туфелька

Я знаю що я туди вклала, тому ставлю вимоги. Кому не підходить- я не силую. Ну не хочу я тварин в квартирі і маю на це право. Те саме з студентами-моїй коліжанці пообіцяли що квартиру знімають на 3 роки, а в травні сказали, що на літо вони додому їдуть і звісно за літо платити не будуть. Випадків багато, тому намагаюся перестрахуватися від такого.
    А як щодо "запросів"" квартиронаймачів? Були такі, що дзвонили мені і просили щоб з хати вивезти меблі, бо вони мають свої, ну і відповідно так як квартира здаватиметься без меблів, то знизити їм ціну, тоді вони прийдуть дивитися квартиру. Це нормально?
    В кожного свої "мухи".

Переглянула ще раз свої вимоги:
    не думаю що вони завищені, а якщо завищені, то в чому саме?

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

вже писали, що сім"ї з дітьми і тваринами є теж нормальні, охайні
    а студенток візьмете?

12. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Абсолютно нормально. Ви не хочете тварин в квартирі, хтось не хоче меблів, а лише пусту коробку. Я, якби зараз шукала хату орендувати, то в першу чергу з мінімумом меблів або й без них, бо вже своїми обжилися частково.

Можливо, ви трішки зарізко виклали свої вимоги, бо, наприклад, студенти вже могли б відчути себе приниженими (мовляв, не дуже сильно платоспроможні суб'єкти, які, окрім того, не збираються платити за літо, та і прагнуть жити аж четверо в одній кімнатці можуть господиню навіть не турбувати). Чи не краще було б написати: можу здати квартиру студентам на тривалий термін з оплатою за літні місяці та періоди міжсеместрових канікул? ;)

Далі. Всі молоді сім"ї автоматично занесені вами у категорію нехлюй, які шаркатимуть брудними колесами по паркету. І автоматично всі занесені в категорію "плануючих дитину". По перше, є люди, які і без дітей живуть в чорному бруді (як в побуті, так і в серці), а є і такі, що й з двома дітками умудряються підтримувати чистоту та порядок. По друге, не всі молоді сім"ї планують одразу ж дитину, але часто вагітність настає поза тими планами. І що тоді така сім"я мала б робити, виселятися одразу ж? :) В такому випадку в оголошенні я б написала: молодій парі/сім"ї без дітей. Або ж обумовлюєте, що якщо будуть діти, то в хаті все одно має бути чистота і порядок.
    Далі. Всі володарі домашніх тварин у вас автоматично нехлюї - бо їх тваринки пісяють-какають-рвуть меблі. Не хочете домашніх тварин - так і пишете: без домашніх тварин.

Всьо. Звісно, ваш досвід здачі хати в оренду сумний, судячи з тих фото, але клієнта ви собі швидше знайдете, пишучи дипломатично, а не експресивно-агресивно.

13. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

Нормальні вимоги - для нормальний людей !

Маю багато історій , як ми свою квартиру здавали , тож , думаю і квардиродавець і квартиронаймач має право виставити певні свої вимоги , кому не підходить - підшукує собі інший варіант !

Як то кажуть - " Коли попечешся - на холодне дмухаєш "

14. Туфелька

двох- можна, а трьох-чотирьох-ні. Не того що я така зануда, а просто спати ніде буде, бо є тільки одне ліжко і один диван.
    Теж так подумала. Може таки не так грамотно сформульовані вимоги, але я не думаю що вони є надмірними.
    та так, власне, і написала.

100% мій випадок.

15. Just me

Just me Member

Ну а якщо цього разу поселиться одна людина, то вона точно буде акуратна? Не буде дитячого візочка - буде у взутті ходити з вулиці по паркету, або кравчучку тягати :) Сім"я без дітей - гулянки влаштовувати, бедлам буде. Не можна за категорією проживаючих визначити кінцевий результат.
    А паркет... Не знаю, як таке сталося. Він лакований давно був? В мене в бабці паркет лакований в прихожій від 1973 року, у взутті ходять, візочки возили, ані сліду нема.
    І реально, поселиться сім"я без дітей, а тут через місяць новина "Ми вагітні!" Виженете?

16. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ага і мені цікаво?)

На рахунок візочка, чесно мені навіть в голову таке не приходило, катати візок в квартирі, навіщо? В нас далі метру від дверей візок не їде, парковка одразу біля входу)

17. Just me

Just me Member

Нехай навіть так, але питання, як таке із паркетом сталося? Зуб даю, якщо він полакований, такого не буває. Чесно, я аж коли на навчання до Львова приїхала, "на квартирах" мешкати почала, лише тоді побачила, що у людей може бути нелакований паркет. Так нелаковане дерево ж нищиться! Навіть, якщо в тапочках ходити. І сходові клітки дерев"яні тут чомусь нелаковані:girl_in_dreams: У будинку, де я знімаю квартиру, минулого року дерев"яні сходи полакували. Тепер завжди чисто і охайно, а то видавалося, що ті сходи сірого кольору.

18. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

На нашій теперешній квартирі - нелакований, мене це теж здивувало, і стан в нього плачевний, між дощечками вже такі щілини, що дитинка запросто туди просуне палець, уявляєте; тому у мене зараз підлога застелена килимами, а я їх жах як не люблю, але вибору нема!

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

20. Туфелька

він був пастований і на ньому був килим, який часто обпісював кіт, мешканцям то смерділо (та й паркет добряче "покоряжило" від сечі) і вони той килим зняли і винесли на балкон, де його "доправило" дощами.
    Дивує ось що- до того там теж жили люди- але не лакований паркет після них залишився в чудовому стані, і вони його не пастували, тільки мили Пронто для миття дерев"яних поверхонь і не ходили по ньому в брудних черевиках.

Заколисували так. В них не було дитячого ліжечка, принаймні я його там ніколи не бачила. Та й візок ніде залишити, бо в коридорі нема де.

Та я не проти самих дітей! Це 1- кімнатна квартира.
    Ви розумієте, що там реально мало місця?! В загальному коридорі візок не залишиш, в коридорчику він не стане, бо там прихожа займає місце, крім кімнати ніде поставити. Там навіть для ліжечка мало місця, бо квартира ПОВНІСТЮ обмебльована всім необхідним і вивозити свої меблі аби вмістити ліжечко я не буду, бо де ж я їх триматиму? А люди виносять мої меблі на балкон, перепад температур, опади... ви бачили що зі столом сталося. таке ж було з тумбою для телевізора.
    А коли в кімнаті розмістити ще крісло для годування, манеж чи ходунки- то взагалі не пройдете.
    До ремонту там було менше меблів, але їх прийшлось замінити новими, довезти шафу, прихожу, тому для дитячих необхідних "прибамбасів" місце не розраховувалось.
    Тому і пишу- без дітей, щоб не морочити голову ні собі ні комусь.