Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Відповідь: Про зйомні квартири.

я зараз знімаю квартиру на Рясне-2 за 1ооо грн + кп

цю квартиру нам знайшло агентство, яке знаходиться на героїв упа 73, якщо не помиляюсь. за їхні послуги заплатили 300 грн - натомість протягом тижня переглянули 3 квартири і власне й третю вибрали

дивились райони липинського та наукова - там малюсінькі площі і погане вмеблювання, натомість, рясне-2, яке тоді здавалось селом, має 2 кімнати, усі вони вмебльовані, є електрична плитка, нормальна сантехніка - тобто жити можна, і при бажанні навіть з комфортом

стосовно кп: протягом більше ніж півроку у нас були проблеми з гарячою водою - її доводилось дуже довго спускати, а це відповідно виливалось у кошти. так шо по можливості і на це зверніть увагу

про саме рясне-2: район мені дуже зручний, є кінцева 6 маршрутів, нема неприємних запахів, маркет є, студія краси є:girl_crazy:, народ більш-менш нормальний, ще голих збоченців, як на кн. Ольги не бачила:girl_smile:

2. natka75

natka75 Well-Known Member

хотілося б на таке попасти!зараз оплачуємо за таку 2х-кімн.в р-ні Любінська-Виговського 1200грн(150дол)+к.п. (зараз це десь 400грн., лічильника на воду нема).

3. Анута

Анута Well-Known Member

напевно дійсно варто один раз заплатити за послуги маклеру аніж ганяти і дивитись на ці всі варіанти. Ми так квартиру купували. Тиждень я з нею ходила по різних варіантах, поки не сказала їй конкретне планування в конкретному будинку, яке б нас влаштувало. Потім якийсь період було тихо - вона шукала, а потім повела дивитись квартиру саме таку, яка нас влаштовувала повністю. Тобто вона чесно відробила свої гроші, а я не стоптувала ноги на безглузді варіанти і вуха були ціліші від нахвалювання господарів, яке у них супер-пупер помешкання, а я ніц в тому не розуміюсь ;)

Ми колись ще зустрічали варіанти здачі квартир:
    1. заходиш в кухню (ніби-то), за шторкою унітаз (це в кухні так званій) і міні-ванна, ну і кімнатка.
    2. Кімнатка і кухня (вхід теж одразу в кухню), а от туалет вже по балкону :) і вікна на балкон виходять і мимо них ще з кількох квартир сусіди ходять.

Тому в старих будинках на особливі умови розраховувати не варто. Якщо хочеться хоч якихось умов, варто шукати будинки дещо новішого зразка, аніж центральна частина міста. Або ж там будуть умови, але і ціни вже відповідні.

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

у вас ще досить непоганий варіант, як на мене. Виходячи із сьогоднішніх розцінок

4. terezka

terezka котяка-вишивака

досить часто буває - вартість оренди - господарю, така ж сума - посереднику, плюс ще застава господарю у розмірі вартості оренди /так звана плата за останній місяць або при псуванні майна/

5. pelagiya

pelagiya New Member

ми винаймаємо однокімнатну квартиру в районі нового цуму. оренда - 1000 грн, комуналка взимку (разом із телефоном, нетом, телебаченням) - гривень 600, влітку буде десь гривень на 200 менше. але в нас багато грошей йде на електроенергію - електроплита на кухні плюс додаткова підкачка води плюс бойлер. квартира цілком адекватна, хоча здавалася практично без меблів. зате облаштована кухня і ванна (хіба купили холодильник і пралку).

6. wenecja

wenecja New Member

Я також вже давно планую поміняти квартиру, з чоловіком. Літом перечислила маклерам умови які мені відповідають, овни мене по таким квартирам водили!!! Я була в шоці!!! люди за такі гроші здають просто трущоби! Я третій рік знімаю 2-ох кімнатну квартиру і починала з ціни 1000 грн. а тепер плачу 1400 +КП. Зимою виходить близько 2000 грн. за місяць...враховуючи те, що квартира ця була в жахливому стані коли ми переїхали, поміняли обої в одній кімнаті та покрасили вікна та двері. Одне мене тішить, що район Тургєнєва мені дуже подобається. Але весною знову планую шукати, тому що робити комусь ремонти за дарма не буду.А як дивлюсь на наші обої, то так мені себе шкода стає....:girl_cray:

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

Так що хочу сказати, що в тому р-ні не реально за такі гроші знайти щось людське. Знайомі знімають хорошу квартиру на Рясне 2 за таку ціну...

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Мій брат зараз знімає 1-кімнатну на В.Великого, р-ну ЦУМу, Провесня. Там жила я, потім ми з чоловіком, тепер брат з дівчиною живе, загалом квартира здається з 2003р. і тільки члденам нашої сімьї ))). Квартира в панельному будинку, 4-поверх, сонячна, більш-меньше з ремонтом, загалом чиста і акуратна ( з балконом, телефоном, мінімум меблів, холодильник, плитка, пральна машина, і всі решта благ життя його особисті. Буквально днями казав що в сусідньому будинку чи то пропонували чи то він просто знає що здавалась квартира аналогічна за 700 грн.
    Коли я шукала собі квартиру то поставила маклеру завдання чітко і ясно - таку в якій би вона сама погодилась жити, мені не треба було євроремонтів, але и і катакомби теж не потрібні. Шукала квартиру 3 місяці, т.к. справа була в мене ще в далекому 2003, то починала я платити з 60 у.е, потім + комун.послуги, потім ціна поступово зростала, от зараз він платить порядка 1000-1200 + ком.послуги в них порядка 300-350 грн. (Для порівнянна ми живем в аналогічній лише в своїй, то в нас комунальні порядка 500 грн забігають )

Знайома пару місяці втому зняла 2-кімнатну квартиру на Топольній, 1500 грн + ком.послуги. Квартира практично без меблів а ті що є досить пристойні, євроремонт, нова сантехніка, ламінат, зашклений балкон, все чистенько ігарно. Каже як заїхали - лише підлогу вимила і все, дитину пустила бавитись. Бо коли я свою зняла, то я її ще відмивала тижня 2 напевно, щоб привести в божеский вигляд.

Останнє редагування: 9 Лютий 2010
  8. шоколадка

шоколадка Active Member

А хто стикався з питанням поточного ремонту в орендованій квартирі?
    Господарі просто не дають нам нічого самим робити, тільки при їх присутності, і з вичитуванням моралі. Навіщо?, я краще викличу спеціаліста і без нервової ситуації все вирішу.
    Я вважаю так, якщо кліент орендує квартиру на рік, то в такому ж вигляді і через рік залишає квартиру. А поточний ремонт він вже робить сам, і якщо вже щось пошкодить теж відшкодовує.
    А не ходити і доставати своїми питаннями, чому ви тут так зробили і не інакше.

Цікаво почути вашу думку, або як у вас відбувається поточний ремонт.

9. Milka

Milka Moderator

Я Вам скажу що таке вкрай важко знайти, але можна. Мою знайому постійно переконуюють що вона може заробляти непогано, а вона махне рукою і каже " Мені і так добре, нічим не переймаюсь, і свою квартиру оплачую", ясно якщо б була ситуація, яка б вимагала грошей, тоді б задумалась.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

шоколадка, питання ремонтів, присутності під час цього господарів і взагалі те наскільки ви вправі щось міняти в квартирі обговорюється як правило до того як ви вселяєтесь в квартиру.
    Для прикладу - мені в свій час власниця квартири сказала - мол ремонт чи пристосування квартири мені для зручності і комфорту я можу робити на власний розсуд в межах розумного, тобто можу стіні пофарбувати в колір який мені подобається ( ясно що не в червоний чи синій, але обновити колір в пастельних тонах запросто) можу вікна помалювати якщо мені здається що вони не достатньо помальовані, можу сантехніку поміняти на новішу якщо мене ця не влаштовує, можу десь цвяха забити щоб картину повішати, можу десь дирку висверлипти щоб теж щось вчепити. Вона в своє чергу якщо щось міняла/ремонтувала - то робила це в найдешевшому варіанті аби воно було справне, в кухну ми міняли лінолеум в рахунок оренди - бо там вже зовсім капець був тому лінолеуму який був на підлозі. Але скажімо в ванній і кухні змішувачі чоловік поставив інші, кращі, згодом як наша собака попсула підлогу в коридорі - ми це все замаскували поклавши поверх лінолуем такий самий по кольору як в кухні - вийшло досить непогано, і це все ми робили за власним бажаннямі за власний рахунок.
    Ага, ще якщо впродовж оренди щось виходило з ладу типу зливний бачок раптом перестав зливати через те що там щось трісло в помпі, чи труба водопроводна тріснула, то мінялось нами але за її рахунок, мені було зручніше і спокійніше привести своїх мастерів. А все що я сама собі хотіла змінити, але що було просто моєю примхою - це ясне діло я міняла виключно за свій рахунок. Коли ми з"їхали - нічого з собою не забирали, хоча могли б, але залишили брату. А ще першим ділом як тільки щось завезла зі своїх речей - поміняла всі замки у вхідній двері і нових ключів власниці квартири на віддавала. Бо ще є випадки коли власник ніби проходячи десь рядом забігав глянути як там його квартира, поки орендарів не було вдома.

11. Taska

Taska Well-Known Member

нам мабуть дуже повезло, ми змінаємо 4-х кімнтну квартиру на поч. Кн.Ольги біля карпатбуду в новому будинку за 1400грн + комунальні, але домовились із власниками що за опалення і гарячу воду платимо пополам. Зараз зимою нам комунальні виходять 600грн. Господиня живе в Києві і за 3 міс тільки раз ми її бачили. Дозволила нам зробити за рахунок місячної оплати ремонт на власний смак, ніяких чеків, нічого не узгоджували і не радились.
    Щоправда шукали ми, як на мене, то дооовго - більше 2-ох місяців, і за цей час не пропустили жодного оголошення у Вашому магазині, тобто переглянули більше 16-ти номерів газети і жодного разу не попали на телефон власника, всюди, в кращому випадку, агенції.

12. bora

bora Well-Known Member

Щодо цін. Зараз однозначно ціни нижчі, ніж 2 роки тому. Подрузі підняли минулого року господарі ціни, то вона ще й дешевше знайшла. Через маклера.. Але поставила йому конкретні умови - якщо за 1300 грн на Сихові знайде 2-кімнатну з хорошими умовами - комісійні його. Якщо приведе в страшну квартиру за ті гроші і витратить її час надарма - знайде другого. За тиждень знайшов на її суму квартиру.

Останнє редагування: 11 Лютий 2010
  13. Анута

Анута Well-Known Member

коли ми ще знімали господар казав "можете зробити собі ремонт, але все виключно за ваш кошт". Питання: а воно мені треба удосконалювати чужу квартиру і потім з собою що буду цемент з підлоги видряпувати??

а ще знайомі натикнулись на вкрай порядних... Господарі проти ремонту не заперечували, але після ремонту забажали підняти орендну плату, бо квартира таки з ремонтом! І будь мудрим....

14. natka75

natka75 Well-Known Member

ой я вже писала у одній з гілок як я боролася з блохами, котрих залишила мені господиня, я їх 2 міс.напевно виводила (обробляла все і на вихідні їхала з квартири)
    Але після місячного інтенсивного пошуку через агенції і розклеюванням своїх оголошень і напитуванням серед усіх можливих знайомих, коліжанок, родичів, коліжанок-коліжанок....все таки знайшла ту, в якій зараз...і дуже випадково відразу після чергового "облому" з віртуальною господинею через агенцію....тому і не думала, а вхопилася за неї, бо виходу не було...

так непоганий по ціні, але бувають і кращі умови, треба шукати звичайно...

15. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Ми минулого року були в точно такій ситуації, вже поміняли 2 квартири, наразі живем у третій, яка нам дуже підходить і по ціні також. В квартирі є все, навіть нова пралка, холодильник і бойлер, гаряча вода постійно. Всі квартири ми шукали виключно самі, правда влітку (але при великій наполегливості, можна і взимку знайти). Як шукали? Ми склали власне оригінальне оголошення (не маленьке) і розклеювали по зупинках (а не на стовбах) у тих районах, де нам хотілось би жити. Один день розклеїли - тиждень звонять власники (маклерів ми просто не слухали), тиждень ми ходим "вибираєм". Не подобається - не погоджуємся. Були квартири, які ніби нічого, але власник неподобався, чи ціна завищена, чи ще щось, ми продовжували розклеювати і ходити дивитись на інші квартири. За таким методом ми поселялися в другу і теперішню квартиру. При чому квартири були після ремонту. Висновок: не лінуватися, шукати хороших власників, нормальних людей. А їх дуже багато, і вони хочуть мати справу з порядними, охайними людьми, деякі охоче беруть сім'ї без дітей, і дуже багато тих хто не хоче мати справу з агенствами.
    На рахунок оплати, ми оплачували на 1 місяць вперед (а не одразу за три, 6...), комунальні самі.
    Ще на рахунок моменту "неодруженої сім'ї", а ми тоді ще були без обручок)) Деякі власники, одразу питають, чи Ви одружені. Одна пані по телефону, почувши, що ми ще не одружені заявила: "Що байстрюків, ЇЙ не треба"))) Чоловік відповів, що такої власниці нам теж не треба!
    Вам везіння, і оберіть собі і гарну квартиру з хорошими власниками!

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

Купувати, може й так, це вже серйозно, але орендувати, хто має можливість, можна й походити. Ми коли шукали - обоє працювали, і домовлялись про зустрічі на 8-9 ранку або на 18, 19 год. ввечері. А для студентів, це більш ніж реально.

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

Теж був випадок у знайомої, яка влетіла добре. Знайшли вони (хлопець і дівчина) квартиру за 1500грн/міс, через маклера, який взяв за послуги 1000грн. Власниця наполягла на оплаті за 2міс. Через тиждень, вона приходить на роботу і каже, що в них якась алергія (прищики), ще через пару днів вона виявила, що там в ліжку повно клопів. Історія закінчилась скандалом з власнецею і маклером (що це вони занесли, і що раніше жила порядна дівчина і все було нормально), і в результаті їм власниця повернула 500 грн. Перевіряйте ліжка, якщо просять завдаток)))

16. Halina

Halina Well-Known Member

Я уже більше 10 років живу на зйомних квартирах. Для мене при виборі квартири найважливіше це господарі. Коли люди порядні то чи в них знімати чи з ними жити то одне задоволення. Потім значення має ціна, а потім умови, тобто чи відповідають вони тій ціні. Весь цей час коли я жила сама і потім коли ми з чоловіком, то все шукали самі. Телефонували, ходили, виясняли, розмовляли з сусідами.
    Розкажу коли я була студенткою, то жила з різними бабцями. Це звичайно окрема історія. Про те хочу сказати що у тому дворі де я жила то одна жінка запросила мене жити до неї. Це були найкращі роки з історії квартири. У неї було двоє малих дітей, вона жила без чоловіка і завжди казала що у неї не двоє, а троє дітей. Я безмежно її вдячна! Ми і тепер на свята вітаємо одне одного, а якщо є можливість то і зайду в гості. Ми навіть деякий час з чоловіком жили у неї. Та і б залишились та кімнати прохідні і незручно трохи.
    Потім знову пошуки, різні випадки, багато часу на пошуки і т.д.
    Потім дуже гарні, порядні, добрі, щирі господарі. Але умов для проживанння не має. Хоча ми погодились і живем зараз. Господарі навіть казали, що якщо склалась ситуація що коли немає грошей, то головне КП оплатити, а то що їм то вони почекають. Ми дуже з ними зріднилися чи як це назвати. Вони спокійні, що з хатою все гаразд, не турбуються про квитанції і всякі інші турботи які повязані з хатою.
    Про те важко в таких умовах жити і зараз ми знову почали пошуки....
    Навіть незнаю чи щось знайдемо, але дуже в це вірю....

17. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Господарі це дуже важливо. А от з завдатками бувають історії потім. Ми як з"їзджали з однієї квартири господиня нам винна була за місяць оплату (тоді це було 450 доларів). Вона почала розповідати що в неї попропадали сервізи і тому вона нам нічого не винна. Я колись писала, що вона прийшла і сказала, що немає в серванті її фарфорового коня за 300 доларів. Тоді я псіханула і сказала, що значить треба міліцію викликати раз такі дорогі речі зниають без відома всіх. Вона миттю згадала, що могла його до сусідки віднести. То якщо з конем не вийшло в неї, то з завдатком ми нічого не зробили вже. З одного боку ще то здирництво, а з другого - і що з нею зробиш? Змушені були махнути рукою навіть при тому, що самим грошей, щоб винайняти іншу бракувало.

18. Анута

Анута Well-Known Member

о, за завдатки окрема історія...
    Чоловік першу квартиру як знімав (ще був довірливим і не мав досвіду) теж влип.
    Господарі попросили паспорт як запоруку... Ото потім розборки були... Довелось тупо паспорт викупляти.... А ще й такі чудові господарі були... спіймали їх на тому, що приходили в хату коли нікого не було... Але то вони думали, що нікого нема і оскільки ключ був зсередини в дверях, то ще й замок із-за того заклинило.... весело було... А раз так один раз було, значить і коли нікого не було дозволяли собі приходити..... І взагалі дуже багато неприємностей від тих господарів було, аж згадувати бридко :sad:

19. дашулька

дашулька Well-Known Member

Дуже знайома ситуація!
    Ми років 10 тому знімали з батьками квартиру в центі,недалеко від Краківського. Умови ніякі-ремонта немає,туалет на балконі,ванни теж нама,звичайно,але тоді за таку ціну,як нам запропонували ми би більше не знайшли. Домовились з господарями на довгий термін,ну,й ,звісно,зробити невеличкий ремонт. Господарі не заперечували. Батьки якось відгородила маленьке приміщення для туалету та ванни,провели каналізацію,тобто зробили для себе зручності,тому що сподівались на довгосрокове знімання.
    Ага,не тут було!...Господарі як побачили це-обидва офігили,вибачьте! почалося з того,що на якійсь свята,що в центрі відбуваються могли подзвонити серед ночі їх нетверезі діти й попроситись до туалету з такою ж нетверезою компанією. то,що сама господарька періодично до нас могла зайти по-маленькому,бо була на Краківському,це вже була нормально.
    Закінчилось все тим,що вони підняли плату за квартиру у 3(!) рази,бо квартира вже була із зручностями.Ми зїхали...
    Звісно,нас ніхто не просив робити ці"зручності",але хотілось вірити ,що люди попадуться порядні й хоч трошки вдячні.

Останнє редагування: 11 Лютий 2010
  20. Laskava

Laskava New Member

В нас колись так само вийшло. Зараз згадую і досі неприємні відчуття від того.
    Перед весіллям шукали для себе квартиру. Підключили до цього всю рідню та знайомих. Знайшли однокімнатну на другому поверсі, господарка - одинока жінка з дитиною сказала, що можемо жити аж доки дочка заміж не збиратиметься (а дочка на той час школяркою була).
    Квартира була занедбана. Але раз знімати вирішили на довгий термін, взялися за ремонт. Доторкнулися до кожного куточка : все переклеїли та перефарбували, навіть підлогу у коридорчику та в кухні переслали, вхідні двері замінили і труби у санвузлі. Для себе ж старалися, поспішали до весілля встигнути. Меблі старі всі відвезли господарям, обставили все своїми - новенькими (придане гарне батьки давали).
    Спочатку все було добре, навіть господарку в гості запрошували. Їй все сподобалось - квартиру взагалі було не впізнати! Сусіди були дуже приємні люди, вони сміялися " ви ще й плитку покладіть..." А ми були такі довірливі : раз домовились, то як же ж може бути інакше.
    Але домовленості на рахунок орендної плати стали змінюватися дуже скоро, плата збільшувалась і збільшувалась. Особливо тоді як з"явився в господарки "господар", який не бажав працювати, а грошей хотів побільше. Пробували цивілізовано вести переговори, але ситуація кардинально змінилася. Далі ще більше : вона його прописала в цій квартирі і вже ВІН вимагав збільшену оплату комунальних послуг. Це не все, було багато неприємних моментів.
    Так ми прожили там трохи більше півтора року і нарешті купили собі квартиру і з'їхали. Це було перше і останнє (маю надію)винаймання житла у нашому житті, а неприємний осад залишився надовго.