Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. Altera

Altera зачарована птуха

Відповідь: Про винаймання квартири

а скажіть, будьте ласкаві, газове обладнання в ті пічки мусить бути якесь стандартне? Бо у потенційній квартирі схоже, що якесь..саморобне - труба з дірками..нема ніякої автоматики..то ж неможливо самому то переробити, правда?Мусів біти дозвіл на встановлення, я ж так розумію. Тим паче видно, що використовувалося не один вже сезон.

2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

в газових пічках нема автоматики, на то вони і газові пічки, а не котли чи конвектори))

ну труба з дірками - це майже стандарт....взагаліто колись були стандартні пальники, грубі, чугунні з бічними прорізями....ви можете поставити хіба економічний замість старого - то така плитонька рамка з багатьма полосками, між якими горить вогонь. не пам"ятаю, чи треба дозвіл, хіба попросити газовщика, щоб в становив....а як з"їдете - поставите старий)))

3. Altera

Altera зачарована птуха

нас попередили - на ніч газ виключати:sad:
    (та я би й боялася залишати пічку включеною)

тобто, обігрівач все одно треба купляти...мда:umbrage:

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну, він завжди пригодиться, але якщо в кухні нема п"єцка, або вона якось там "такого" планування, щоб не нагріти ленінгардкою, то тре буде...не і який поверх, якщо перший - точно буде холодно(

5. Altera

Altera зачарована птуха

пічки дві - в кімнаті і в кухні , поверх 3-ій..на перше враження - в квартирі не дуже холодно (але то було з вулиці та й морозів ше не було)
    Ок, будем думати :) - дякую всім за поради.
    (дуже вже приємна ціна і саме головне - розташування. Власне пічки - це єдиний стримуючий фактор....не варто через них так хвилюватись, пра?:)

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

нямка, то дуже класно! не замерзнете))))) основне -техніка безпеки!

7. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

В нас звичайне - ніякої автоматики , просто в пічці така труба з дирочками , через які поступає газ.

8. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

тема плавно перейшла на опалення ;)
    А я хочу додати до теми про ключі/дублікати.
    В родині був один випадок... Молода сім'я з маленькою дитинкою знімала квартиру. Дублікат ключа був у власниці.
    Одного разу, в "тихий час", двері квартири хтось почав відкривати, дружина подумала що це чоловік повернувся з роботи і не хотів будити малечу, тому навіть не відреагувала. Уявіть її шок, коли вона побачила "тєло" (за спостереженням - чоловіче), що суне в сторону кімнати. "Тєло" також здивувалось побачивши когось вдома і....попросило пару гривень, бо... дуже треба.
    Як вияснилось пізніше - "тєло" - родич господині, який мав доступ до дубліката. Після цієї шокотерапії замки були змінені, дублікат нікому не давали.
    В розвиток цієї теми. Якщо квартиру орендує почергово декілька орендарів, де є гарантія того що ніхто з них (чи їхніх знайомих, чи родичів, все зпрогнозувати важко) не зробив собі дублікат ключа? а якщо така людина навідається в квартиру в якій вже живуть нові орендарі і винесе всі цінні речі? Як буде поводитись господар, коли орендарі викличуть міліцію і почнуть оформляти протоколи. Першим запитанням до орендаря буде - Ви хто? як Ви тут опинились? Скільки часу тут живете, документи..і т.д. І людина яка хоче повернути свої речі (чи хоча б мати шанс на повернення) певне буде відповідати на запитання. А далі є шанс в господаря "познайомитись" з законами, і дізнатись розміри штрафів за несплату податків і не оформлену підприємницьку діяльність.
    Здається мені, що господар повинен бути зацікавленим в безпеці речей орендаря - не менше ніж сам орендар, тому говорити що замки в нас не змінюються бо всі попередні квартиранти "хороші/чемні"...дивно. Як можна відповідати за всіх людей які мали доступ до ключа?

9. mamaTimy

mamaTimy ... трохи вредна))

Ми коли знімали квартири, то серцевини міняли, а потім при з'їзді ставили назад. А оскільки візуально це не видно то господарів не сповіщали, бо багато хто дійсно проти щоб міняли (чому? Сама не розумію) а якщо б навіть засікли (як? хіба би в хату нишком лізли) то сказала б що замок зламався.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Знаючі, які стикалися з орендою квартир через рієлторів, просвітіть мене будь-ласка. На разі маємо не поганий варіант квартири, ціна нормальна, сама квартира на фото на сайті виглядає так нічого, район супер. Ну, ясне діло, що прийшовши на місце може вилізти всяке і все ж. Здається вона через посередника.
    В неділю маємо їхати дивитися, але рієлтор попередив, що треба мати з собою хоч якусь суму завдатку, на випадок якщо хата сподобається- це мов дасть гарантію, що вона вже нам здана. Добре, але де гарантія що той пан не візьме гроші в кишеню і не пропаде безслідно.
    Я щось не надто розуміюся в цих справах, може хтось орендував через посередника? Підкажіть що думаєте.
    Так не маю охоти зв"язуватися з посередниками, але безпосередньо від власника щось геть нічого путнього знайти не можем.

11. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Гарантій звісно нема, але залишається зацікавленість в Вас ріелтора, бо з ним Ви розраховуєтесь лише при заселенні, а без завдатку через пів години ріелтор може привести інших людей і квартира буде здана. Єдине що хочу порадити, не приймайте рішення про винаймання одразу на місці, прийдіть додому обміркуйте, всі думки та враження трохи стихнуть і зранку на свіжу голову вже визначитесь. Тому завдаток в 100 грн не завадить.

12. носик

носик New Member

орендар повинен дати Вам розписку про отриману суму авансу. Бажанно при цьому попросити його паспорт.
    і я б ще попросила у ріелтора ліцензію або гарантію, що засвідчує правдивість його послуг.
    Нас завжди просили давати завдаток у розмірі 300 грн. І справді рішення слід приймати не відразу.
    Перевірте відразу при них сантехніку та газову плитку. У всіх квартирах, де ми жили проблеми із цим.

13. Nastylove

100 %. На рахунок розписки правильно, але не впевнена що господар захоче з тим бавитись. А суму завдатку ніхто не називав ніколи, "на Ваш розсуд" - казали. Може щось змінилось.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Оце напевно точно треба зробити, бо мене моя знайома рієлтор лякає, що зараз порозводилось всяких лже-маклерів, які мають квартири "липові" і хазяїнів "липових". Облапошать мов і не спитають. Але то таке, я пів вірю, пів не вірю, бо бачу в неї сильну зацікавленість поселити нас на свої об"єкти. І знову ж таки лже-маклер може мати і лже-папірчик, а я в цьому не розуміюся зовсім. Якась я напевно надто вже перестрашена.))

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

давати завдаток часто практикують.
    Попросіть написати вам розписку від власника про отримання грошей.
    одразу на місці перевіряєте справність у всіх розуміннях слова вікон/дверей/кранів ( вода/газ), електрики, зливів в раковинах і стоків загалом. Зауважуєте в якому стані сама квартира ( стіни, меблі, підлога) якщо є якісь нюанси озвучуєте їх і вказуєте на них господарю, щоб потім через пів року ті нюанси не приписали вам, мол до вас їх тіпа не було.
    Також вирішуєте питання з замками ( серцевинами) багато було по цьому питанню обговорень, але особисто я раджу цим не нехтувати.

Якщо впринципі вам квартира сподобається і ви вирішите на місці що це саме те що терба, ну то можете прям на місці договор укласти оренди (але про це попередьте посередника, що можливо ви і так захочете поступити)
    Договір читаєте уважно, звертаючи увагу на всі нюанси, а не покладаючисть на ймовірну порядність інших людей.
    В договорі має бути чітко прописано терміни і сумму орендної плати, права та обовьязки ваші та орендодавця, і ви в своїх правах не повинні бути цим договором обділені. Короче щоб не вийшло так що у власника квартири одні права а у вас одні обовьязки.
    Берете від орендодавця копії всіх документів ( паспорт, ідентифікаційний, бажано щоб він сам своєю рукою завірив їх, і при цьому показав наявний оригінал.) Не зайво буде пересвідчитись що він законний власник цієї квартири і/або має право здавати її в оренду. Поцікавтесь хто там ще ймовірно прописаний, щоб потім не вийшло що через пару місяців до вас завалить в гості парочка родичів які і не в курсі що квартира в якій вони прожили все життя здана і що їм тепер немає куди йти ( це я для прикладу)

Зараз я би вимагала трьохсторонню угоду, де фігурують орендодавець, орендар і посередник. Ну але не завжди посередних хоче світитись, тому хочаб двохсторонюю угоду, але обовьязково. Ніяких там "повірили на слово".
    раніше посередник брав з а свої послуги розмір місячної плати за орендовану квартиру, зараз не знаю як, ну але думаю не меньше.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мені сказав рієлтор: "візьміть пару рублів" Напевно то на свій розсуд. Але якщо мені потрібен час щоб подумати, наприклад хоча б до вечора, чи до ранку наступного дня, то мені якщо я передумаю, наскільки мені зрозуміло, того завдатку ніхто не віддасть? Якось не чесно.

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну скорше всього що не віддадуть, але ж і завдаток має бути чисто символічним, пару сотень.
    К слову коли квартира купується то завдатку меньше 1000 у.о. і не існує напевно, і ясно що його не віддають якщо раптом ви передумаєте, але ж це і не серйзоно надумав/передумав/знов надумав. Люди ж не бавляться з вами, або ви впевнені що квартиру берете і тому даєте завдаток щоб квартира не пішла далі, або нічого не даєте, і соб ідумаєте, а там як вийде, кваартиру можуть увєсті із под носа, а може вона вас і дочекається, ніхто точно тут не скаже.

---------- Додано в 23:18 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

тримайте це глибоко в собі і нікому не показуєте, бо інакше дійсно можуть облапошити.
    Ви маєте до них прийти і всім своїм виглядом давати зрозуміти що ви ту не бавитись вприйшли, і нікому не дозволите бавитись з вами.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Як лотерея)))

19. Nastylove

Звісно не віддасть, але то ваша "гарантія" на випадок якщо не передумаєте)

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Йой, щось то все так складно і не добре.:girl_impossible:
    Певно хата "золота " має бути щоб погодитись на послуги рієлтора. Але і без них так тяжко знайти житло. Оголошення пишуть, дзвониш, а то посередник і так кожне, вийнятків майже нема.((