Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

1. Just me

Just me Member

Відповідь: Про винаймання квартири

Однозначно! Дешевше, ніж центральне опалення і в 5 раз дешевше, ніж електричне. Згодна з НОРІС, газовики прийдуть, перевірять і пояснять, що до чого. Я завжди винаймала квартири з пічним опаленням, при правильній експлуатації та дотриманні протипожежної безпеки це чудовий вид опалення.

2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

тільки не забути звірити кінчеві показники на лічильнику і в квитанції, а то деколи таакі розбіжності, що мамма мія!

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну та а сірником значить дозволяє господар? Якби в мене хтось з потенційних клієнтів таке вчудив, навіть якби травлі не було..... в нас би не склались відносини точно.
    А господар, якщо хоча здати квартиру то мусить довести клієнтам що в нього все безпечно і справно, тому не бачу проблеми дозволити перевірити крани мильним розчином.
    Сантехніку то дозволяє первірити, крани, стоки, зливи, і т.д. чому ж газ ні?

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

це основне, що треба запа"ятати при користуванні пічним опаленням..і не шкодувати грошей на виклик газовщиків чи сажотрусів ))))

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

а крім газу ще перевірити покази лічильників води, якщо такі є, електролічильника, побачити по останнім квитанціям що боргів комунальних за тою квартирою немає.

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

тому я переконана, що у вас буде мильний розчин, а інші господарі на це реагують ну не дуже позитивно, бо в них ремонти 10річної давності, і що людиїм не довіряють і тому вони заявляють що
    .
    а що робити - чекати поки приїде газова служба? який вихід? я б воліла, щоб перевіряли спеціалісти, але що я могла зробити???

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

крім того, я періодично перевіряла таки крани (правда вже з мильним розчином, який потім висихав і ніхто нічого не бачив:girl_cool:), і уявіть мій жах, коли так місяці через 4 в 12 ночі я чую запах газу (вірніше тої ванючки, що додають в газ, бо сам він без запаху). що я цілу ніч промерзла біля єдиної на той час включеної настольної лампи, бо опалення я перекрила, вікна відкриті і газовщики разом з господарем були в мене о 8 ранку думаю нема потреби пояснювати.

7. Altera

Altera зачарована птуха

так, лічильники є на газ, на електроенергію - з цим все норм

а можна то вже зробити без господаря, і якщо шось - то його вже поставити перед фактом?Чи викликати обов"язково повинен власник квартири?
    (бо господар запевняє. що все ок і що 50% старого фонду в центрі так живе і нема ніяких проблем

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Думаю власник. принаймі повідомте його що ви все таки хочете перевірити, а далі побачите.

У нас були трохи приколи на попередній квартирі. Там було теж газове опалення, але не пічка, а ... котел, чи як воно називаться- така якби батарея, яка працює на газі. То потім виявилося, що там колись була пічка, а попередні хазяїни переробили на оцю штуку, але документально не оформили. Як почали лазити ті перевірки, то були просто жахи, грозилися що взагалі відключать, а то була якраз зима. Довго це трохи тривало, ходили кожен день, якісь комісії.
    Тому думаю вам краще вирішувати одразу такі справи.

9. Halina

Halina Well-Known Member

Потрібно перевірити якість/справність пічки. За який час вона нагрівається і скільки часу тримає тепло. Бо може така пічка бути, що півдня потрібно щоб вона нагрівалась і годинку-дві потримає тепло. А ще глянути квитанції за попередній рік і підсумувати ліміт використаного газу. Бо якщо попередні власники/господарі/зйомщики перевищили ліміт, то вам потім прийде квитанція на круглу суму про доплату. І там уже важко сперечатись/доказувати хто що перевищив.

10. Altera

Altera зачарована птуха

"чем дальше в лес, тем страшнее и страшнее...":))
    А скажіть - то реально в старих польських будинках знайти щось інакше, як пічне опалення? А альтернатива яка - газовий котел і автономне опалення чи конвектори?

11. Halina

Halina Well-Known Member

Звичайно реально, але то вже ціна зовсім інша. Це ті хто вклали гроші, зробили автономне опалення чи поставили конвектори, то і відповідно ціни трохи високі. Це квартири класу "люкс".

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну, конвектор то не такий вже і люкс...але дуже вигідно...хоча, хто боїться спати вночі з включеним конвектором, то трошки напряжно його виключати/включати кожен раз....про ліміт газу дівчата гарно написали, це також важливо...ну а чи пічка нагріває - можна включити, особливо зараз, але можна і по квитанціях глянути, бо до прикладу, якби тягнула багато газу - зразу видно, або ще - напр електрикою догрівали..скільки в середньому йде кубів одразу не скажу - я тепер на центральному дурному опаленні, і мрію зараз назад на пічку перйти))

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

14. Halina

Halina Well-Known Member

Трохи не так написала, мала на увазі що люкс це коли своє автономне опалення (то коли робили опалення то і відповідно/переважно ремонт зроблений). З конвекторами все таки краще чим пічка. Пічку потрібно встати раненько, включити, щоб нагрілась і лягти ще поспати. А коли встаєш на роботу/навчання то вже тепло. І головне щоб не забути виключити, бо від перегріву може потріскати. Конвектор відповідно може бути включений і нічого не буде. Знову ж таки коли пічка в квартирі і приходиш пізно з роботи/навчання в квартирі досить прохолодно (для тих хто любить тепло то напряжно). Ще мінус таких квартир що тепло тільки в кімнаті, там де пічка а на кухні і ін. прохолодно.

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

та я правильно вас зрозуміла про ремонт-квартиру типу люкс...
    до речі, конвектор зазвичай ставлять такої потужності (Гекономлять), що і пічка, тобто кімнату 25кв м з потолком 3,2 він нагріває і спокійно тримає 20-21 (коли дуже холодно так під -20, то може опуститися до +18), а вже кухню-коридор на 11 квадратів через двері - вже троха тяжче.. в нас бувало на кухні +5 при -20, але то не настільки критично - перший поверх, як не як. хоча тут велику роль грає утепленість квартири))

16. Altera

Altera зачарована птуха

от я теж такої думки...тим паче - навряд чи в кожному бажаному випадку можна його поставити (там купа обмежень, починаючи від зовнішнього виду помешкань до технічних і кліматичних умов)
    а чого? тільки через економію? з центральним опаленням ж набагато менше мороки..

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я все життя прожила з пічкою, рік з ковектором і рік - з централкою.....після того, як в дитинстві рвануло труби від тиску, а мене малу в 5 років як на зло в той день лишили саму, то думаю, ви розумієте, чому я їх ненавиджу..а і ще то, що цілий місяць жовтень і квітень ти мерзнеш - також впливає..ну і ціна..
    а пічка/конветор - прийшов, включив, грієшся, на вогонь дивишся, основне безпеки дотримуєшся. ну і плюс ще в тому, що менше сушить повітря, а як тре зволожити - то просто на верх виставляє миску з водою - і всі проблеми))

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

є дві можливості підключення конвекторів: 1 - конвектор стоїть під вікном, димохід виводиться на вулицю, тоді навіть згоду сусідів треба
    2 - димохід конвектора виводиться в стаціонарний димохід, куди і пічка, так що він собі стоїть в куточку, і нікому не заважає)))

18. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

Можу сказати, що не у всіх квартирах дозволено ставити конвектор! Ми маєм кватриру на вул. Галицькій - наш сусід поставив собі конвектор - то його штрафанули, ще й змусили той конвектор зняти, бо є якісь там правила ,щодо старих будинків - тож ми залишили собі пічки!

19. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

- не обовязково, ми свою "ставили на фітиль" - це коли піч гарненько прогрівається ввечері, а наніч газ зменшується до мінімуму, так що лише маленький вогник лишався і так тепло трималося всю ніч і вранці було хоч не жарко, але досить тепло, а сама піч не перегрівалась. Але то з однією пічкою так, інша взагалі не прогрівалась - коли розбирали її якого тільки мотлоху в ній не знайшли! Таке враження що збирали її на скору руку з того що під ногами валялось, а на вигляд - нормальна пічка. Ще одна пічка взагалі на фітиль не ставилася. Так що пічки - як люди, кожна зі своїм характером, до кожної має бути особливий підхід :)наперед при огляді квартири складно визначити наскільки добре вона прогріватиметься і як довго триматиме тепло, а щодо неопалювальних приміщень, таких як коридор, туалет, ванна чи кухня - ми спасалися тепловетиляторами та електробатареями, бо часом холод був майже як на вулиці.

20. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ми вдома теж так робили, але тепер люблють вночі тиск газу зменшити, то вже так не бавимося....просто добре нагріваємо хату, стіни грубі - тримають до ранку...а мені навіть подобається, що зранку прохолодно - встаєш з легкою головою і швидко:girl_cool: