Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)))

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 Січень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)

Мені всього й одразу не хочеться, але хочеться принаймні бачити, що про це дбають і розуміють, що всі є люди.

До речі, про плюси. Однозначним плюсом вважаю нові штрафи на правила, що діти мають обов'язково бути прищеплені в машині. Так само як і обмеження реклами алкоголю й цигарок.

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

4. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Однозначним плюсом для мене стало те, що почали перекладати фільми українською.

Спочатку, звичайно, траплялись цікаві переклади, м'яко кажучи :girl_crazy: (ми з чоловіком одного разу купили ДВД з фільмом про сноубордерів, з перекладом на українську. То дивились той фільм, як комедію, до сих пір цитуємо з сміхом "ти приємна в спілкуванні...").

Тепер же якість перекладу вийшла на новий рівень.
    А пригадайте дискусії, коли вийшов закон про такий обов'язковий переклад. Як кінотеатри кричали, що в них впаде відвідуваність...

5. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

ще стосовно небайдужості - в нас у Львові є кілька громадських організацій, що займаються адресною анонімною, проте конкретною допомогою людям в біді -
    -жінкам, котрі потерпають від сімейного насильства
    -знедоленим та бомжам (вже є кілька анонімних центрів, де можна пожити певний час, отримати їжу та харчі)

я вела кілька грантових проектів, котрі стосувались конкретної допомоги перестарілим, дітям з сиротинців та освітніх програм учнів та студентів.

Позитивом для нас також є поступове відродження якісної української книги та друк світової літератури на українській мові.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Буває, але ви порівнюєте місто з містечками чи так званими селами або селищами. В місті, такому як Нью Йорк є повно тротуарів, народ лазить по-вулицях і є (ой як є) на кого подивитись. Ми як приїхали, то вікно було нашим телевізором - ми в нього дивились що народ робить і хто куди пішов і яка машина поїхала.
    Правда в нас на Сагайдачного можна цілий день дивитись в вікно і так нікого і не побачиш, хіба то буде ранок (як дітей ведуть в садок) або неділя, коли в далині побачиш людей які ідуть на Кайзервальд до церкви чи розважатись.

В Америці є різні містечка. Є такі які були побудовані на європейський манер то в них маленьки бутікс(и) і тротуари по-яких прогулюються старші пані або бігає молодь. Тут просто культура інакша в приміських районах. А в місті гуляють всі так само як і у Львові. А ви багато побачите гуляючих просто так в селах? В селах конкретно або йдуть до магазину або до церкви. Он так само і в Америці, як не в місті - то рахуйте СЕЛО!:girl_cool::girl_cool::girl_cool:

Плюсом для мене в Україні завжди буде духовні можливості розвитку дітей. Можливо воно просто мені ближча школа навчання музики в Україні ніж в Америці. Тут все якось так байдужо. Не знаю. В нас (читай Україна) навіть хорове мистецтво на іншому рівні.

Останнє редагування: 15 Січень 2010
  7. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Це - величезний позитив!

Мене за моїх останніх відвідин запросили на літературний вечір стрийської "Просвіти". Зустріч була в книгарні. То був бальзам на душу!

Повезла сюди в два рази більший оберемок книг, ніж завжди. ) В тому числі Грабала, українською.

8. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я так собі деколи думаю, що може покращення у нашій державі повинно початись зі того, щоб для початку влада нам не заважала? Спочатку виживати, потім жити. потім розвиватись і добиватись чогось суттєвого.
    Ото в сусідній гілці шуму народили про те що держва нікому нічого не винна - нехай так, якщо інакше не буває. але нехай хоч не дусить тих бідних людей...

9. Un.Known

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та чого ж? А Євшан, а Дударик?

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

13. Ірка-Шкірка

14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Це таки, напевно, ви не розумієте. Коли пишу, що в Україні є зміни на краще, говорите що немає, коли для того щоб наочно пояснити що я хочу сказати навожу приклад, пропонуєте повернутися до іга. А як можна побачити зміни на краше не пригадавши як було кілька років тому? Одна справа говорити: то нічого що в нас погано, а он в Африці ще гірше. Оце лузерство.

я і так знаю що в Чехії в даний момент краще, ну і що мені з того. Я в Україні, і мені тут жити.

Хочете порівняння з крашим. То візьміть і порівняйте умови свого життя і свої можлиості з умовами життя і можливостями англійської королеви. Думаю, що порівняння буде не у вашу користь. І що, після того ви будете стверджувати що у вашому житті немає жодного позитивного моменту, і опустите руки? Чи, таки, будете продовжувати чогось прагнути, чогось добиватися, працювати над собою?

15. Ірка-Шкірка

та вірно все.
    Коли жінка хоче схуднути і працює над тим (ну, чи поправитись ;)), якщо порівнюватиме себе суто з топ-модельками, то тільки дістане комплекс неповноцінності :) а як порівняє свою вагу з своєю ж за минулий місяць, то втішиться: о, таки є в мене прогрес! ще два роки - і на подіум :)

Навіть в економічному аналізі, для прикладу, щоб оцінити ефективність промо-акції, дивимось з різних сторін:
    1. порівняння з попереднім періодом (для цієї теми релевантно - з часами радянської влади)
    2. порівняння з аналогічним явищем (з іншими країнами, пост-радянськими і не тільки...)

Мораль така: треба порівнювати обов'язково і з іншими країнами, і з нашим недавнім минулим.

16. Un.Known

Процитуйте.

:)

Це знову з розряду українські-французькі ресторани.

Чи для України Чехія щось як Англія для Чехії?

Назву теми читайте. Ще раз Вам повторю - ми про буденне життя говоримо, а не про монархів у ресторанах.

17. KAPUCHINKA

Ну ви ж хочете порівнювати з кращим. А відповідь таки дайте. То опустите руки чи ні?

18. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Я знаю один, але великий плюс життя на Україні. Мені подобаються наші стосунки дружні і сімейні. Була я в Америці, але тільки 2 місяці( я розумію, що це мало, щоб зрозуміти їх менталітет і культуру, але все ж краще 1 раз побачити ніж 100 раз почути). Так от, такі як там були стосунки маминої сестри з її чоловіком та її дочками( ну взагалом вони були нормальні, але дещо "грошові" якщо так можна сказати), мене дуже здивувало. І я б ніколи такого не хотіла мати. Та й брат став зара дещо інший ( він там залишився і вже 5-ий рік).
    Нам ще до заграниці рости і рости, але так чомусь заведено, що на сусідній клумбі завжди трава зеленіша, і ягоди солодші)))

19. Un.Known

Таки дам.

Я не буду руки опускати, бо їх не підніму навіть, не буду гонитись за рівнем англійської королеви (хіба б за принца Вільяма заміж вийду). Я реаліст.

От в чому недоречність Вашого порівняння. Як і порівняння з подіями 20ти літньої давності.

20. KAPUCHINKA

кожен має право на власну думку )))