Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)))

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 Січень 2010.

1. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)

Ні. А Ви вважаєте допомогу по безробіттю за кордоном і в Україні рівнозначними?
    Окрім того,рівень життя там вже був сталим, а ми до нього людського в більшості навіть не докарабкались.

2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)

А де ще у світі можна занести інспектору шоколадку і стояти на біржі праці, а в той час неофіційно працювати, при чому, можливо, навіть на непогано оплачуваній роботі?

Доречі по світ. Вчора розмовляла з однокурсницею у неї родичка в Америці, вже дуже давно. Говорить що там просто катастрофа: дуже багато безробітних, банкротують фірми, у людей забирають житло, яке вони взяли в кредит, виключають світло (я так розумію в цілях економії) Каже повний завал.
    Як бачите всім зараз не солодко, та мусимо то якось пережити, все так не буде )))

Останнє редагування: 21 Січень 2010
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це, я так розумію, плюс?
    Ще згадайте, що на свята можна затримати оплату послуг, бо всі все розуміють. :girl_crazy:

4. KAPUCHINKA

Ні, це якраз мінус, дуже великий мінус. Тому що не можна старатися максимально намахати державу, а потім щось прівнювати.
    Доречі, я теж колись, відразу після закінчення універу стояла на біржі, і держава мені запропонувала безкоштовно другу вищу освіту. Я погодилася. До речі, всі мої одногрупники після цього знайшли собі роботу. Я теж працюю зараз за другою спеціальністю )))

А я колись була свідком того, як теж отак пропонували освіту, на що була відповідь - та нашо мені того, мені б щоб якумога довше гроші платили. Мене то чомусь так вразило.

Правда класно? Знаєте, декому і в рот пхають, а вони то спльовують. А потім - це держава у нас така.

5. mileelen1

mileelen1 Well-Known Member

Мы начали с того, что все разокрали... Украина получила в наследство от совка заводы, допустим. (что с ними стало в начале 90-х...)
    Украина не единственная в совке была. Те страны которые хотели - поднялись, за такой же короткий период времени, а мы делаем маленький шаг вперед и 2 назад...

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Скажу вам по-секрету що такий «плюс» існує не лише в Україні.

Я не думаю, що дуже рівнозначними але тут також вам дають не густо. Для пересічного клерка і для фінансиста з Вол Стріт допомога однакова. Але клерку легше знайти роботу а великому фінансисту тяжче, особливо в період кризи. Ну і в клерка пересічна квартира яку утримаєш за ту допомогу по безробіттю а ось в того хто був на високій посаді, то не дуже. Звичайно, що у нього можуть бути більші збереження а може їх і не бути. Тому це все індивідуально але так само як в Україні так само і в Штатах є багато тих хто просто сідає державі на шию, правда вони при цьому не плачуть яка погана держава а розхвалюють на всіх кутах яка вона чудова. :D

7. KAPUCHINKA

Цікаво, яка ж то з країн колишнього Союзу семимильними кроками іде вперед?

8. mileelen1

про семимильние шаги я не говорила.
    Допустим Литва (не говорю что там все хорошо, но уровень жизни явно намного выше, чем в Украине), небольшой пример: сестра работает учителем мл. классов, её з/п хватает на то что б БЕЗ подработков жить нормально, иметь возможность поехать летом отдохнуть... Про уровень жизни учителей, и то что они могут себе позволить без репетиторства, на Украине думаю все знают.(

9. KAPUCHINKA

а це через те, що вони пройшли етап СССР, зробили висновки і вже назад не оглядаються. А ми все переживаємо як то будемо жити без "братнього народу". Та й столиця їхня розмовляє рідної мовою, а наша - іноземною. І при владі у них патріоти, а у нас чиїсь маріонетки. Нам важче (((

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на мене, останнє - дуже вагомий чинник.

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та в першу чергу що вони зробили це заборонили комуністичну партію і ідеологію. А в нас що? Та там багато плюсів бо там ніхто ніколи не любив російської експансії а в нас що? Плюс, всі прибалтійські республіки заставили своїх жителів вивчити національну мову інакше вони не зможуть працювати на певних роботах і не отримають громадянства і постійного проживання в країні, а наші що зробили?
    І в НАТО вони швиденько вступили щоб «братній сусід» де бува не роздав паспорти жителям тої країни і не вступив на її терени аби «защіщать своіх ґраждан». А від чого їх захищати?

Так що говорити можна багато але біда України спокон віків та що завжди знайдеться зрадник який готовий продати все заради своєї шкіри.

12. mileelen1

Тут з Вами згідна, вони не марнують час на пошуки виних, а будують свою державу.

Якраз в столиці багато хто розмовляє російською...

13. KAPUCHINKA

і я про це ж, столиця б мала бути україномовною. Ми ж в Україні.