Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)))

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 Січень 2010.

1. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Відповідь: Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)

До позитивних змін в Україні можу віднести розвиток комп'ютерної галузі, точніше - аутсорсингової .
    Наші програмісти цінуються і в Європі, і в Штатах, мають можливість непогано заробляти (по наших мірках), навіть студенти толкові можуть заробляти немалі гроші.
    Та що там - в нас на форумі багато людей працює в тій галузі, і задоволені. Дівчата вже собі і машини покупляли...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)

Про "ніхто" я не казала. Свідома того, що є винятки. Завжди. Сподіваюся, що скоро винятків стане дуже багато й вони такими бути перестануть.
    От скільки дивлюся "Репортер" зі Львова, то аж душа радіє, що стільки всього діється. Можна окультурюватися без кінця та краю! І головне недорого. :)
    (але це якщо зі сторони споживача дивитися, то головне, а зі сторони митця як воно?)

3. Viktorina

Viktorina New Member

Так, я також пам"ятаю ті совкові не легкі часи і все діставалось (з підприлавка , по-блату)навіть такий зелений горошок і згущене молоко,а коробку цукерок, то вже як казка... і черги,і цензура та на все заборона...:girl_devil:
    Я люблю:girl_in_love: свою Україну,і вірю що ми хоч поволі, з трудами ,але таки колись ,якщо не ми ,то наші діти заживуть краще,і не будуть думати люди ,що десь краще,а краще завжди там де ти генетично зрісся ,де твої діди ,батьки корені впустили.І щоб твоя земля була тобі наймилішша...
    А міняти треба не країну, а себе і ставлення до неї.:girl_curtsey:
    Ну, може воно не таке вже й запльоване..., але те що грязне то факт.Венеція! -то була мрія мого життя, прокататися на гондолах ,побачити місто на воді, я дуже задоволена ,що я там побувала,мої емоції, особливо від вечірньої Венеції,:girl_spruce_up: вражаючі !
    Я скажу одне ,кожна країна має ,щось особливе,свою "ізюминку", та жити я завжди хотіла і хочу тільки в Україні !І не можна шукати завжди ,щось погане.
    "Думайте про хороше, а погане і само прийде ,хоч ми його не чекаємо".:girl_bye2:

4. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Яке воно...

Як казала мені полтавська поетеса Тетяна Домашенко:"Так би хотіла ще одну збірочку видати, брошурку... та нема двох тисяч гривень в пенсіонерки на це" :sad:

5. levandivka

levandivka З яйцями...

Нині зранку, годині о 5-й, дивлюся - Нет гальмує.
    Дзвоню в Укртелеком, питаю, тестую - 200кбіт/с з 4000 обіцяних.
    Перезавантажуємося (тут і там) - без змін. Приємний спокійний жіночий голос.
    Записала контакти. Годині о десятій дзвонять на моб., просять протестуватися - фсьо літає (давно).

Я це до того, що все змінюється! Крім здоров'я - на краще. [​IMG]

6. Liliyah Romanova

Ну, вистачить почитати цю та сусідню теми, аби зрозуміти, що зараз - час бізнесменів, а не вмієш крутитися - значить лузер. :confused:

7. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

... ми про плюси життя в Україні говоримо...якщо Ви про назву теми

---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

порівняння з подіями 20ти літньої давності я написала для того, щоб наглядно показати те, що таки змінюється наша країна!
    а Ви (не особисто ВИ) не хочете з тим порівнювати. Ви хочете порівнювати з Америкою, з Канадою.
    ну не може бути все так добре за такий короткий термін!
    з чим ми залишились після Союзу? борги в нас залишились, а все що належало Союзу, всім країнам, які в нього входили, уніслідувала зовсім інша держава... ми починали з нічого!

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:15 ----------

а в Америці чи Канаді хіба по-іншому?

8. Liliyah Romanova

Назви тем іноді міняються, зважаючи на течію дискусії. Тому варто іноді перечитувати ту назву ще раз.
    Тут мистецтво цінують. Це по-перше. Тому наші митці й виїжджають сюди, що можна працювати (бути музикантом саме й не підробляти офіціантом чи мийником посуду) і мати своє коло шанувальників. Це друге.
    Крутитися кожному не мус. Зрештою, бізнесменів та тих, хто "крутиться" не так уже й багато. Якраз середній клас і не крутиться, і заради них воюють із безробіттям, стараються робочі місця забезпечити, бо розуміє держава, що не всі є лідерами, що більшість є працівниками та виконавцями. Є тут ще й такі, що взагалі живуть бездомними, бо це їхня життєва позиція, і їм за це ще й гроші дають:xaxa:, і годують, і навіть нічліг дадуть, якщо тверезі.

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А в Німеччині купа русскіх і скажемо так українських русскіх живуть на соціалках... Нічого не роблять, їх отримує країна-платить за квартиру і на життя ще дає... Працювати в такому випадку не можна, бо тоді країна не буде забезпечувати і вони радо ніц не роблять, лише п'ють...:girl_smile:Жінки працюють пуц-фрау(прибиральницями),але таємно, щоб не дізналився ніхто і гроші соціалки не відібрали... А от знаю багато українців-справжніх :girl_smile:, які також можуть користуватися тою соціалкою, але вони крутяться як можуть та заробляють на себе самі і живуть набагато краще ніж ті соціальщики. Дійсно,життєва позиція...

10. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Це правда. Не хочу з "тим" порівнювати.

Я просто хочу аби завтра було краще, ніж сьогодні, а не тішусь тим, що нині краще, ніж вчора. (Сподіваюсь, Ви мене зрозуміли).

І на Америку дивитись не треба. Навколо України - самий соцтабір. Де ми і де вони?

11. KAPUCHINKA

а крутитися хіба не те саме, що добре працювати? саме ДОБРЕ, а не просто на роботу ходити.
    під "крутитися" можна багато чого розуміти: вствати зранку в 5 щоб скупити щось а потім націнити і в 10 продати; робити свою роботу добре, якщо ти є найманим працівником і твоя з/п залежить від того, як ти працюєш (:wacko:; постійно самовдосконалюватись, бути цінним кадром і, якщо на цій роботі не цінують - шукати іншу... варіантів багато. головне бажання змінити своє життя на краще. в нашій країні ДУЖЕ багато можливостей, але людям легше сказати, як важко жити і як тут все погано, аніж зробити над собою зусилля і змінити СВОЄ життя на краще

12. Liliyah Romanova

Дивіться на Канаду - то соціялістична країна. :girl_crazy:

Ні, однозначно не те саме. Навряд чи той, хто ДОБРЕ працює в Україні може рівнятися з тим, хто ДОБРЕ працює в Канаді. На жаль, рівнятися може лише той, хто крутиться із тим, хто працює. Парадоксально, але так є.
    Крутитися - це гарувати, не мати часу на сім*ю, мало часу на себе... Але зате приносити гроші й добре утримувати сім*ю. Відповідно губиться моральна сторона виховання (не кажу, що у всіх, але переважно). Крутитися - це світа Божого не видіти за роботою.
    Я тут можу просто працювати й на одну зарплату утримувати сім*ю. А мій чоловік у Львові мусів саме крутитися, аби нас утримати. Так що для мене то різні речі.

До речі, не всі мають багато можливостей. То від галузі залежить.

Останнє редагування: 19 Січень 2010
  13. KAPUCHINKA

ми тут просто працюємо і
    просто сприйняття (не Ваше, а взагалі ментальність) зовсім інше. Згідна, що можливо, тут потрібно прикласти чуть-чуть більше зусиль

---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:53 ----------

якщо людина прагне, то вона собі всюди раду дасть

14. Liliyah Romanova

Справді? А хто писав
    У всіх галузях? Бо щось ви мої слова оминули:

15. Oddly

Oddly Well-Known Member

це ідеальна модель була би для нас
    але поки що ми ще в процесі - що вже добре, головне, що не осторонь цього процесу

але з вашого допису в мене таке питання виникло - що таке середній клас?
    існує поширена думка, що його в Україні ще не існує, він ще не сформувався остаточно.

в соціології на разі поняття "середнього класу" охоплює таке:
    і все одно, порівняно з попередніми роками, плюсів у цьому напрямку більше - це ще одна "галочка" до цієї теми

16. Liliyah Romanova

На жаль. Коли він уже почав чітко виражатися, вдарила криза. Але думаю, що він знову підніметься. :)

17. Oddly

Oddly Well-Known Member

тоді у вас більше здорового оптимізму, ніж в мене ))

18. KAPUCHINKA

я трошки раніше писала

19. bora

bora Well-Known Member

Це добре, що у Вас так складається. Але я бачу все-таки більше людей, які маючи і освіту, і "голову", і "руки", і знання по кілька мов, і досвід ледве зводять кінці з кінцями (особливо якщо встрягли в кредити). Їх наааабагато більше.
    Що Ви вкрутите якщо попит на все зменшився на 20% за рік. підприємства позакривались, зарплати не піднімають паралельно з інфляцією. Про що Ви говорите.
    Є один факт беззаперечний - обсяги продажу елітної продукції не змінились. Тобто багаті люди так і залишились багатими. І це плюс:) Але середній клас таки прибило, особливо у Львові, де не густо з великими чи промисловими виробництвами.
    Я сьогодні дивилась київські зарплати. Це капець. Вперше бачу 3-5 тис. грн пропонують проти щонайменше 10 тис. колишніх. Та й вакансій не дужо.
    Інша річ посади, що передбачають хабарі. Так, там теж ніц не змінилось. судячи з апетитів)

20. KAPUCHINKA

а це тільки в Україні так?