Про молитву...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем matahar, 26 Липень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: А ви звертаєтесь до ворожок?

Я не про молитви говорила. Ані їх не підважувала. Просто ви про них написали в тему, як про панацею. Бо вистачить прочитати й усе стане "легко й спокійно". Так ніби якщо настане оте "легко й спокійно", то це вже зразу від Бога...
    Ви впевнені? Його підступи якраз побачить не кожен. Дуже часто бачать вже хвіст, наслідки, а попередити ситуацію, яку він замутив, не вміють.
    Навчитися розпізнавати - не так легко. Це один із дарів Святого Духа, до речі. Про такий досвід говорили пустинники, стовпники... А в сьогоднішній час не одна секта заснувалася на візії однієї людини, бо привидівся Христос чи Богородиця й сказав, що всі навколо вірять неправильно, а я розповім як правильно...

Ворожка може взяти ті молитви, про які ви писали, й читати їх над людьми, виконуючи якісь свої ритуали. Відомо ж, що вони люблять прикриватися християнськими символами. Але чи це "прикриття" робить їх віруючими? Чи воно робить їх служителями Божими?

Якби хтось надумав іти до ворожки й питав поради, що зробити натомість, аби не йти, я би не наважилася такій людині радити якийсь конкретний молитовник чи молитви. Як на мене, такій людині треба зовсім іншим шляхом відходити від хибної стежки, на яку вона націлилася.

Останнє редагування: 3 Вересень 2010
  2. ZyKlamenKa

ZyKlamenKa New Member

Ліля Романова,без образ,але ви все надто драматизуєте.Йдеться про те,шоб люди краще самі молилися,замість того,шоб йти до ворожок.

3. Liliyah Romanova

Та ні, я не драматизую. Просто наївно думати, що диявол так легко відпустить людину, котра вже намірилася до нього в обійми.
    Я би людину справляла до церкви та священика, а не лише до молитви. Бо чим тоді стане молитва для того, хто шукав ворожки? Магічними заклинаннями?
    А якщо Бог не дасть того, про що людина просить? Вийде, що молитви не спрацювали?
    Буде, як в тому анекдоті про двох крутих:
    Один кинув у скарбонку пожертву, проїхав кілька метрів і врізався в дерево. Побачив другого, котрий теж намірився кидати пожертву й гукає:
    - туди не кидай, вона не працює.

Про молитви та молитвенники варто говорити у відповідних темах, а не в темі про ворожок.

4. ZyKlamenKa

ZyKlamenKa New Member

Ну це вже такі критичні випадки.А коли людину через побутові проблеми потягнуло до ворожки,то варто порадити молитись.якшо молитва щира,то вона допоможе якщо не саму проблему вирішити,то елементарно подолати таку спокусу. ІМХО

5. Liliyah Romanova

Молитва є сильна й дієва. Але суть у тому, аби це не була магія. От помолишся - і все стане добре й легко. Чи в тому суть молитви?
    Аби завершити ту дискусію, бо не маю більше сили пояснювати, про що мені йшлося, зацитую слова, які мені тут найбільше близькі до того, про що я хотіла сказати.

6. Korona

Korona New Member

А я й починала з Віри .... тільки все плавно перейшло в інше. Я мала на увазі , щоб не ворожки давали молитви чи самі читалі їх. а щоб людина не зверталась до них , а сама в душі щиро, з вірою в чудо молилась.

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 09:36 ----------

А чому Бог не дасть? Бог завжди дає. "Стукаq і двері відкриються, проси і буде дано тобі".
    Та й про священників можна багато говорити, звичайно не маю права судити, але у Біблії пише .."Що пекло буде переповнене священниками", тому як сказати, що правильніше ... чи до церкви , чи до щирої молитви ( хоча і те і те дієве).
    Взагалі тема релігії ,дужа суперечлива. Усі ми виховані у різних середовищах, тому бачення і трактування теж різні. І ми не маємо права нав'язувати. Кожен із нас нає власний вибір.

7. Vona

Vona Member

Бог дає людині те, що є необхідне для її спасіння, а не все підряд!
    Ви впевнені що у Біблії таке пише?
    Взагалі як на мене врятувати себе своїми руками неможливо, тобто я помолюсь цю молитву і буде мені це; я зроблю це і буде мені це. Треба пам"ятати що все в руках Божих. Мабуть треба більше молитись, ходити до Церкви, ротиби різні добрі діла, приймати Свята Причастя щоб могти більше розуміти Бога, більше Його наслідувати і просто бути з Ним!

8. ZyKlamenKa

ZyKlamenKa New Member

Якщо буде молитва, то
    леше буде

9. Liliyah Romanova

А ви перечитайте свій перший допис у цій темі ще раз. Якби ви написали в тему про молитву, я би ні слова не написала. В інших темах до наголосів у дописах та формулювань ставлюся прискіпливо.

Залежить, що людина просить. Тому не завжди дає.
    А куди віру поділи?

О-о-о-о, ну то нам з вами більше нема про що говорити. Таки доходжу висновку, що книжечка з молитвами для вас важливіша, ніж Церква й вибрані Богом служителі.
    Я в індивідуальну віру для себе й без спільноти не вірю. Але тепер мені нарешті зрозуміла ваша порада з першого допису.

10. Korona

Korona New Member

Я вас теж підтримую, що далі немає про говорити.... занадто ви прискіпливі. У вас своє вчення та розуміння Закону Божого , у мене своє.

11. Liliyah Romanova

У мене СВОГО вчення нема. Цікаво би було почути (у відповідній темі), яке ВАШЕ. :girl_crazy:

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А не обов’язково вчити молитви на пам’ять. Хто вам сказав що якщо ви не будете просто говорити з Богом своїми словами це не молитва і хто сказав що вона НЕ БУДЕ вислухана.
    Я нічого не маю проти тих книжечок з укладеними молитвами але я не зациклююсь на тому що якщо тих молитов не скажеш то Божа Благодать тебе омине.

13. ZyKlamenKa

ZyKlamenKa New Member

А я десь в тому дописі сказала, що ОБОВЯЗКОВО?????? я взагалі про інше....Бо йшлося про те, що не можна сліпо вірити у силу "якоїсь" там книжки..То ж я навела приклад, чому користуюся книжкою і що вона має справжнє значення, а саме ВІРА і МОЛИТВА

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Гоп, стоп! Спокійніше. Ви сказали що не можете запам’ятати молитов, тому берете книжечку в руки але вам не завжди вдається молитись власне з книжечкою. Було таке? Було. Тому я і сказала, що не завжди обов’язково молитись з книжечкою і коли вам не вдається з книжечкою можна просто своїми словами сказати молитву. Ось все про що я казала.

15. ZyKlamenKa

ZyKlamenKa New Member

Мені здається ми говоримо про різні речі....
    А починалося про ворожок.......

16. Liliyah Romanova

Ні, починалося про "Таємницю щастя" як панацею на нещастя. ;)

А ви так і не відповіли на моє питання.
    Вистачить молитви для того всього? Куди віру поділи?

17. Seppy

Seppy Active Member

Відповідь: Про молитву...

Мені чомусь з дитинства молитвою є будь-яке ЩИРЕ звернення до Бога. Не має значення, чи воно починається зі слів "Отче наш...", "Вірую..." чи просто "Боже, звертаюся до тебе, бо мені потрібна твоя допомога і порада..." Головне, щоб це було щиро, від душі, а не награно, із завченими фразами, в котрих більшість не розуміє змісту... Це для мене як зі сповіддю: проси у Бога прощення лише за ті гріхи, за які болить душа у тебе самого... Коли мені було 10 років, моєму родичу робили смертельно небезпечну операцію у Франції. На 2 день після його від!їзду до лікарні, додому прийшла людина (в нас тоді навіть домашнього телефона не було), з повідомленням, що ...... помер під час операції. Я в шоковому стані вибігла з дому і погнала в невідомому напрямку. Вибігши в поле, почала молитися до Бога "Боже прошу, щоб він жив, бо ми всі його дуже любимо..." Дякую Богу, що ця сама людина прийшла на наступний день вибачатися, бо переплутали одну букву в прізвищі (ми ...евичі, а помер - ...ович)

18. Korona

Korona New Member

"Таємниця щастя" - це як приклад у МОМУ житті, це як порада. А якщо комусь до вподоби інше і ввірить більше у щось друге - то це тільки вам допоможе.

• Подобається Подобається x 1
  19. jimbonjo

jimbonjo New Member

" Просто наївно думати, що диявол так легко відпустить людину, котра вже намірилася до нього в обійми.
    Покійний отець Вороновський колись мусів виганяти демонів із людини, яка начиталася молитов самого отця, виданих нерозумними людьми..."

"Молитва є сильна й дієва. Але суть у тому, аби це не була магія. От помолишся - і все стане добре й легко. Чи в тому суть молитви?"

який оригінальний, а головне передбачуваний підхід до теми. бог і диявол. молитва і магія. завдяки тому ж дияволу в едемському саду(якщо звичайно вірити біблії) людина стала людиною розумною і ЗРОЗУМІЛА різницю між добром і злом. до цього вона була як амеба( чи нехай інфузорія туфелька), тобто тупенька і обмежена, не здатна мислити!!!
    людина коли молиться зазавичай уважно себе слухає і слідкує за своїми словами, виражає їх якомога осмисленіше, тому що в першу чергу сама ж людина оцінює щирість цієї молитви і вартість, тобто чи заслуговує її просьба на задоволення. і мушу повторитися - якщо людина щось просить в бога то вона це отримує завдяки тому що настроїла себе на отримання бажаного. вона починає робити все що для цього потрібне.

"О-о-о-о, ну то нам з вами більше нема про що говорити. Таки доходжу висновку, що книжечка з молитвами для вас важливіша, ніж Церква й вибрані Богом служителі.
    Я в індивідуальну віру для себе й без спільноти не вірю. Але тепер мені нарешті зрозуміла ваша порада з першого допису."

оця "супер" книжечка для певної людини є ну майже богом во плоті,якщо так можна виразитися. вибрані богом служителі, нажаль ним не вибираються, а вчаться в духовній семінарії у таких же "обраних" богом людей.

нажаль вся віра є сугубо індивідуальною. в кожного з народження перед очима є відкрита чиста книга, яку батьки, вчителі, оточуючі і ми самі собі заповнюємо. залежно від того як вона заповнена, так ми і дивимося на світ і сприймаємо його. якщо виникає якась складна ситуація в житті, то ми гортаємо ту книгу і шукаємо там відповідь на схожу проблему і вирішуємо її так само як і раніше. в кожної людини вона інша. наприклад, один чоловяга знайшов відповідь у тому що він був одягнений в цей день, коли вирішив подібну проблему, в свій улюблений синій светер, а якась інша кобіта зранку помолилася і всьо їй вдалося. ось вам віра, ось вам і молитва. (п.с. прошу не перекручувати тут слова про светрик як забобони).

дякую.

20. Harmony

Harmony Member

Відповідь: Чи молимося ми за тих, від кого вимагаємо?

Останнім часом молитва стала для мене чимось більше ніж просто промовлянням слів. Особисто стараюсь говорити з Богом розкриваючи в думках свої переживання та страхи. Якби це не було дивно відповіді приходять під час молитви.
    Вважаю що молитва має велику силу і допомагає змиритися з тимчасовими труднощами які приносять нам люди.

• Подобається Подобається x 1