про душі померлих

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Червень 2009.

1. Nirida

Nirida New Member

Відповідь: про душі померлих

Чи правда, що маленькі діти можуть бачити душі померлих? В мене 6 років тому помер батько, на другий день після похорону ми з малим прийшли до мами. Я хотіла сісти на улюблене батькове крісло, але малий підняв таку істерику:" Не сідай туда, ти Що не бачиш, що там сидіть дідусь?" Ми з мамою були в шоці, він мені так і не дав туди сісти. Досі не розумію,що це було.

2. belik

belik New Member

ні, не Донцова

3. Furore

Furore New Member

Я ж написала - можливо... де переконання вгледіли?

Ну і що?? Перечитала... І що з того? Якісь нісенітниці, які до реального життя і до розуміння нашим земним мозком не мають ніякого відношення!

Розкажіть то сироті про яку Бог "дбає" і люди "не ображають". :girl_sad:

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, бо то не для земного мозку написано, а для християнської душі.
    Не правда. Не забувайте, що в діток добре розвинена фантазія, але аж ніяк не третє око.
    А ви про сиріт у глобальному значенні? Тоді про це не сюди...

5. Редвумен

Редвумен Active Member

6. Liliyah Romanova

Розгледіти? Таких небагато й вони всі мають дозвіл на це. Будь-хто таким займатися не може. Та й по самому священикові часто видно, чи є простота від Бога, чи гордість у ньому сидить, що він такий усемогутній цілитель.

7. Редвумен

Редвумен Active Member

а як знати чи є той дозвіл в нього? і хто його видає?

8. Liliyah Romanova

Про дозвіл можна спитати в священика, ще можна спитати в єпархії, чи такий і такий має право виганяти духів.
    Дозвіл надає єпископ, бо він має владу виганяти духів із самого свого уряду.

9. Редвумен

Редвумен Active Member

10. Liliyah Romanova

11. Furore

Furore New Member

12. Liliyah Romanova

13. Liliyah Romanova

Все сроки, связанные с памятью об умерших - девять дней после кончины, сорок дней, год - важны не для умерших, а для живых, отражают особенности не загробного существования, а земного. Здесь важное различие между верой Библии и верой добиблейский, "языческой", "народной" в смысле "коллективном".

Культ предков не бывает личным, он всегда - общий. Вера в Бога воскрешающего не бывает коллективной, она всегда - личная. Никогда человек не бывает так беззащитен перед коллективом, как в момент потери близкого. Исчезает опора, окружающие услужливо предлагают свои услуги в качестве подпорки, объясняют, что делать, "как надо" - то есть, "как все делают". Важно ни на день не ошибиться, не перепутать направление тапок и степень разваренности пшена или риса. Ушёл ближний и всё становится неясно, а окружающие тут как тут с объяснениями и установлениями.

Иное дело, если умирает любимый. Тут коллектив так же бессилен, как во время свадьбы тех, кто именно любит, а не "создаёт ячейку общества". Умер любимый - и какие могут быть "девять дней", "сорок дней", кутья-мутья. Умер любимый - так умер. Он и через год будет рядом, и поминки здесь так же неуместны как игры в "выкуп невесты".

"Девять дней", "сорок дней", год, - всё это вехи в изменении психологии того, кто остался жив. Этапы разрыва, приспособления к жизни без другого, только спроецированные вовне. Загробный мир оказывается зазеркальем мира предгробового. Время есть лишь для живых, и все эти рубежи - лишь проявление того, что человеческая психика адаптируется к потере не постепенно, а рывками, или, во всяком случае, нуждается в определённых обрядах, которые бы отмечали фазы адаптации.

На самом же деле загробный мир - мир Божий точно в той же степени, что и "мир живых". Радость Евангелия не в том, что обнаруживается фиктивность "загробного существования". Зазгробное существование либо не существование, либо - не загробное. За гробом и перед гробом человек одинаково существует лишь постольку, поскольку резонирует с Богом. Не резонирует - он живой труп, резонирует - он и после смерти присутствующий святой. Евангелие не о том, как себя "настраивать", чтобы Божье вошло в тебя, а о том, что нужно, напротив, перестать быть настройщиком, не крутить в себе никаких струн, а просто успокоиться, утихнуть и дать Богу звучать в себе. Общение с умершими тогда реально, тогда - общение со святыми и любимыми, когда это общение с Богом, Который есть и источник звука жизни, и среда, передающая этот звук от одного творения Божьего к другому.

Яків Кротов

14. Редвумен

Редвумен Active Member

тобто Яків Кротов цією статтею проти вшанування пам"яті про померлого на 9-40 дні після смерті ?

15. Liliyah Romanova

Я би сказала, радше проти того, аби вірити в обряд заради обряду.
    Он у нас вивід для деяких жінок мало не важливіший за сам шлюб. До всього має бути помірковане ставлення.

16. Nivea

Nivea New Member

Моя свекруха купила в церкві книжку "Душі з чистилища", розповідь про душі померлих, як вони терплять страшні муки в чистилищі і просять усіх живучих милосердя над ними, молитви за них, Сл. Божу за душі померлих.
    Розповідається про сестру Марію Серафиму, як до неї приходить її померлий батько, який розповідає про чистилище, як допомагати душам у чистилищі.
    Дуже цікава і повчальна книжечка, раджу Вам почитати.

17. Huru

Huru New Member

Помиляєтесь, не знаючи писань і сили Божої.
    На 9-ий день відбувається повний розрив кармічних звязків
    На 40-ий день душа виноситься за межі земного астралу

18. Liliyah Romanova

Слова не мої, а отця Якова Кротова.

Що то за такі кармічно-астральні писання? Якось мені цілком не заважає, що їх не знаю. :girl_crazy:

19. Megan

Megan Well-Known Member

А от я би так не сказала... не так воно там, зовсім не так, і опинившись там відразу думаєш як же ж тут добре, не те, що там. де я жила... але точно не такий самий світ...

20. Liliyah Romanova

А ви слова перечитайте ще раз. Ви погано їх зрозуміли. Там не написано, що той світ - "такий самий світ". Перечитайте уважно. ;)