про душі померлих

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Червень 2009.

1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: про душі померлих

дякую за відповідь) просто в кого зі старших не цікавлюся, всі кажуть "бо так треба", сама ж я не з дуже релігійної родини

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Знайшла слова, про які мені йшлося щодо сліз над собою:

10 Бо смуток для Бога чинить каяття на спасіння, а про нього не жалуємо, а смуток світський чинить смерть.
    (2Кор.7:10)

3. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

А Ви хочете знати, що про це каже першоджерело Слово Боже?

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Ви про це?

2 І звелів Йосип рабам своїм лікарям забальзамувати батька його. І забальзамували ці лікарі Ізраїля.
    3 І сповнилося йому сорок день, бо так сповняються дні бальзамування. І оплакував його Єгипет сімдесят день.
    (Бут.50:2,3)

А про 9ий день що?

5. L e v k o

Ліля, дайте собі спокій, та я взагалі ще ні про що...
    Просто, спитав в людини, чи хоче вона знати що на цю тему говорить Біблія...

Чи Ви мене питаєте пр що я буду говорити...?

6. Liliyah Romanova

А може, я хочу знати? :shy:

• Подобається Подобається x 3
  7. L e v k o

Обов"язково побалакаємо...
    Може ще й про померлих розкажете щось такого новенького і цікавенького...:xaxa:, як про спасіння мусульман...

8. Liliyah Romanova

Гм... цікава у вас зверхність до іновірців.. то Христос так каже до них ставитися?
    І до мене теж відповідь цікава. Я не маю права чогось не знати й ставити питання?

Останнє редагування: 11 Квітень 2010
  9. L e v k o

Перепрошую, якщо образив- я подумав Ви так жартуєте,(судячи зі смайлика). Через те і відповів так несерйозно...

10. Оля

Оля Well-Known Member

І мене це питання не те, що хвилює, але цікавить: для чого? Що то померлому вже допоможе? Адже в Біблії ясно написано, що смерть - кінець життю людини на землі. Як хтось може допомогти померлому молитвами. Живому - так , можна ще допомогти, якщо за нього молитися.

Вважається, чи так і є? Бо хто коли читав книжку Мудді "Життя після життя", то напевно не зустрів підтвердження з розповідей людей, що пережили клінічну смерть, що душа людини ще десь бродить. Та і де в Біблії є про тих 40 днів написано?

• Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

Христианство - другой конец: "Не рыдай Мене, Мати"... Оплакивать и скорбеть - дело языческое, христианин верует, что смерть побеждена, а потому может и завещать свой труп бросить в болото, и отказаться от мести за погибшего, может и не лить слёз по близкому. Как отличить бессердечие от веры в Воскресение? А зачем отличать, если можно просто веровать?

Яків Кротов

12. La esposa

La esposa Moderator

Лілю, таке питання:

моя дворідна сестра живе у Львові. Тоді був вечір, нічого не передвіщало біди, було все спокійно. Раптом - дзвінок у двері. Відчиняє - на порозі стоїть її мама. Оксана здивовано (бо майже ніч була) запрошує її до хати, при цьому обертаючись до кімнати, всім виглядом ніби запрошуючи зайти. Повертається назад - мами нема. Через секунду задзвонив телефон, і їй повідомили, що її мама попала під машину і щойно в лікарні померла.

Досі не розуміємо- що то було?

13. Oriana

Oriana Well-Known Member

Трапилося в нашій родині таке: У мого дядька є дуже близькі друзі, вони все навідувалися до нього з дружиною в гості. І от одного дня жінка його друга померла. Вона дуже часто снилася своєму чоловіку, все щось йому казала, що вона щось хоче, але він не брав собі того до голови, митувуючи, що то просто сни... І от одного дня дядько кудись поїхав у відрядження, діти пішли на дискотеку, а вдома залишилася тільки дружина. Лягла вона спати, раптом чує - щось гримнуло в коридорі і засвітилося світло. Вийшла подивитися - в коридорі лише собака, яка була чогось налякана. вона забрала її до себе в спальню. Через деякий час те саме - грюк в коридорі і увікнулося світло. Тут вона вже не на жарт злякалася, але так і не зрозуміла, що то було. На наступний день приїхав чоловік і до них в гості зайшов його друг, вона розказала, що було вночі, він сказав, що то байка, нічого страшного. І тут ні з того, ні з сього сам по собі увімкнувся телевізор (хоч він був викнений з розетки!) і... з рівненької поверхні повалився на землю... Ось тут вже той друг задумався - може то його покійна дружина нагадує про себе, хоче, щоб він зробив те, що вона його просить у снах... Звичайно він її прохання виконав, і вона вже йому не сниться і дивних дій не відбувається. Але зостається питання - невже таке дійсно буває? Померлі не відходять від нас поки їм не догодиш....

14. Liliyah Romanova

Іноді не варто розуміти, просто прийняти й усе. Що змінить відповідь на питання: що то було?

15. Furore

Furore New Member

Можливо прийде нарешті розуміння такої тонкої матерії, як стан душ померлих.

Щодо оплакування... Згідна, що, в основному це егоїзм, але як на рахунок того, коли помирають молоді люди, в розквіті сил, залишаючи маленьких діток... Ну, і чому тут радіти???
    Мені погано уявляється, що душа матері спокійна там, залишаючи тут на землі своїх діточок сиротами.

16. belik

belik New Member

я читала в одній книжці, вже правда не пам"ятаю як називається, що коли людина бачить силует якоїсь людини, то це значить, що в даний момент та людина чй силует бачать, помирає.

17. Liliyah Romanova

Справді? Доволі наївне переконання. :girl_smile:
    Перечитайте ще раз слова Кротова.
    Як знайдете підтвердження своїх слів у Біблії, дасте знати. Якщо людина з Богом, то за що переживати? І якщо вона жила з Богом усе життя до смерті, хай і коротке життя, то Бог про її/його дітей також подбає.
    Ух, як нам містики хочеться! Голівуд недарма гроші на таких фільмах косить. :girl_crazy:
    Я теж чула про різні випадки в селі під Львовом. І світло вмикалося, і вогонь запалювався, і багато всього... не буду розказувати, аби не лякати. Туди о. Вороновський часто їздив. Так що краще таких речей уникати, бо нечистий жодним способом проти нас не погребує...
    Поява у снах ще може бути зрозумілою, в реальності - краще вважати.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Донцова? [​IMG]

19. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

де бачить? лише силует?

20. Редвумен

Редвумен Active Member