про душі померлих

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Червень 2009.

1. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Відповідь: про душі померлих

Не всі плачуть. Я за своїх померлих радію. І спокійна. Мені шкода, що вони відійшли, але й радію за них водночас. Та й плачі, сльози - то все з егоїстичних почуттів, то сльохи над собою і жалі себе...
    А в легенди про привидів, що ходять, що їм невідомо-який ритуал треба перейти, аби звільнитися, аби піти... дитячі казочки. Ну, і ще хороший матеріял для фільмів, але для віри - то смішно. Нема тим душам що робити, як поміж нас вештатися. :girl_wink:[/QUOTE]

В моєї подруги раптово померла місячна дитинка. Вона не тощо плакала, а ридала.Нам було важко, не кажучи, що пережила подруга. Скажіть, чому тут радіти?

• Подобається Подобається x 1
  2. Coffe13

Coffe13 Well-Known Member

Хоча б тому, що дитятко тепер - Аньолик і його не спіткають всілякі життєві спокуси, воно є чистим перед Господом :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 8
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

можливо, що на все Воля Божа?
    і я завжди думаю, що моїй бабусі і діду, там краще. вони стільки на землі натерпілися... я радію, що зараз їм ДОБРЕ. така моя думка.

• Подобається Подобається x 4
  4. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Все можливе... Ті всі екстрасенси , віщуни і тд. точно не є від Бога ,але, знову ж таки, це питання спірне...Точно ми знати цього також не можемо. Є люди, які зцілюють і оздоровлюють лише молитвою....Бачте, говорити, що через цю жінку до мене говорив .... занадто сказано. Ця ж жінка згодом вилікувала мою маму, і сина наших знайомих, якого віддали після народження з лікарні вже присмерті....І лікує вона молитвами і енергетикою рук....Який демон? Ви про що? Більше писати не вважаю за потрібне, бо питання релігії і віри в таких людей - дуже суперечні. Можливо через брак знань, а можливо через різне розуміння і усвідомлення цього.

5. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Відповідь: Віра в "плями на сонці"

На цю тему є ШИКАРНИЙ фільм, мій улюблений, режисер: Вінсент Уорд, "Куди приводять мрії", скільки раз диливась, стільки рз була істерика...після чого депресія, бо два роки тому поховала маму! Рекомендую!
    П.С: дуже прошу вибачення за офтоп!!!

• Подобається Подобається x 4
  6. MUCHACHA

Відповідь: Віра в "плями на сонці"

О_ООООО! Ви праві, фільм - шикарний! спокійно дивитись його не можу...

7. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Легко казати, коли це нас не стосується. А мамі дуже важко. Тільки згадай той похорон аж мороз по шкірі.

8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Час все лікує....я часто задавалась таким питанням - чому саме зі мною, в моїй родині?......У мене 4 роки тому раптово помер мій дорогий тато - інфаркт....Перші місяці - як в тумані. Це дуже-дуже-дуже важко, коли помирає близька людина, але з часом біль притуплюється, хоч все одно згадую і сумую, що тато не побачив внука, не бачив стільки всього, що сталось в моєму житті.....Але одного разу мені приснився сон, де тато говорив зі мною і казав, що він про все знає і все бачить...і що так мало бути.....Довгий сон і залишив на мене дивне враження, але після того мені трохи поегшало...Крім того недавно до рук попалась книжечка про чистилище. Я взагалі не стронник церковної літератури, але вона якось так легко була написана з різними прикладами з життя, що я задумалась. Після того мені стало ще легше на душі, хоч я і зрозуміла, що є поганою християнкою - душі наших близьких потребують, щоб за них все молились, а я це не дуже часто тепер роблю, раніше частіше....Щодо померлої дитинки - так, дуже важко, дитя тільки почало жити....Але знаєте, мені одного разу священник сказав - а може так краще - Богу все видно, може ця дитинка б ця людина/дитинка важко хворіла....слізьми тут горю не поможеш, а молитва поможе....хай батьки моляться за неї....Взагалі, переживши смерть близької людини , на багато речей стаєш дивитись по -інакшому - длямене тепер всі біди і незгоди ніщо, порівнято з тим , що вже не повернеш...

• Подобається Подобається x 9
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Можемо й знаємо, бо Біблія про цих шарлатанів прямо каже, що вони демонів вигонять демонами й лікують зовсім не Божою силою. Так що то все виглядає як чудо, але плоди потім різні бувають... І чиєсь зцілення - це ніякий не доказ, на жаль.

Якщо така мама зациклиться на тому нещасті, буде тільки тим жити, закине себе й решту людей, то значить, вона відійшла від Бога, бо в Бозі то все інакше переживається. Іноді ми отримуємо різні випробування (в жодному разі не думайте, що я про "Бог карає", бо я вважаю, що Він не карає взагалі) й тим, як ми їх переносимо, показуємо Богові свою вірність чи навпаки, що ми з Ним лише тоді, коли нам це вигідно. Таки випробування є вогнем, у якому ми або гартуємося, або згораємо...

Останнє редагування: 3 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 7
  10. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Коли я Вам написав, що через ту жінку біоенергетика до Вас говорив демон, то щоб зробити такий висновок у мене були наступні підстави:

По-перше, в Біблії написано, що диявол брехун і батько неправди. Вам була сказана чиста неправда про те, що Ваш помелий батько стоїть поруч. Підтвердження тому, що померлі душі блукають серед живих людей в Святому Писанні нема, за винятком 40-денного перебування Ісуса Христа на землі після Свого воскресіння. А у Вашому випадку на той момент уже рік батька не було в живих...
    Отже, Вам сказали чисту неправду. Як відомо Бог неправду не говорить.

По-друге, після слів тієї жінки Вам стало, "реально дуже страшно". Страх- це один з улюблених інструментів в руках диявола, через який він контролює людські душі. Так, є в Біблії таке поняття як страх Божий, але це зовсім інша тема, і нічого спільного зі страхом, що несе з собою диявол немає.

А те, що Ви побачили зцілення через цю жінку, то це ще не може бути єдиним показником, того, що через неї це зробив саме Бог. Візьміть хоча б того Кашпіровського. Які чуда і зцілення робив..., але далеко не Божою силою...!
    Стережіться таких екстрасенсів!

11. Liliyah Romanova

До теми про ворожбитів:

9 Був один чоловік, на ім'я йому Симон, що до того в цім місті займавсь ворожбитством та дурив самарійський народ, видаючи себе за якогось великого.
    10 Його слухали всі, від найменшого аж до найбільшого, кажучи: Він сила Божа, що зветься велика!
    11 Його ж слухалися, бо він їх довший час дивував ворожбитством.
    (Дiї.8:9-11)

============

6 А коли перейшли аж до Пафи ввесь острів, то знайшли ворожбита одного, лжепророка юдеянина, йому на ім'я Варісус.
    7 Він був при проконсулі Сергії Павлі, чоловіку розумнім. Той закликав Варнаву та Савла, і прагнув послухати Божого Слова.
    8 Але їм опирався Еліма ворожбит той, бо ім'я його перекладається так, і намагавсь відвернути від віри проконсула.
    9 Але Савл, що й Павло він, переповнився Духом Святим і на нього споглянув,
    10 і промовив: О сину дияволів, повний всякого підступу та всілякої злости, ти ворогу всякої правди! Чи не перестанеш ти плутати простих Господніх доріг?
    11 І тепер ось на тебе Господня рука, ти станеш сліпий, і сонця бачити не будеш до часу! І миттю обняв того морок та темрява, і став він ходити навпомацки та шукати поводатора...
    12 Тоді той проконсул, як побачив, що сталося, увірував, і дивувався науці Господній!
    (Дiї.13:6-12)

================

16 І сталось, як ми йшли на молитву, то нас перестріла служниця одна, що мала віщунського духа, яка ворожбитством давала великий прибуток панам своїм.
    17 Вона йшла слідкома за Павлом та за нами, і кричала, говорячи: Оці люди це раби Всевишнього Бога, що вам провіщають дорогу спасіння!
    18 І багато днів вона це робила. І обуривсь Павло, і, обернувшись, промовив до духа: У Ім'я Ісуса Христа велю я тобі вийди з неї! І того часу той вийшов.
    19 А пани її, бачивши, що пропала надія на їхній прибуток, схопили Павла й Силу, і потягли їх на ринок до старших.
    (Дiї.16:16-19)

============
    Ну, і найбільш показовий приклад:

13 Дехто ж із мандрівних ворожбитів юдейських зачали закликати Ім'я Господа Ісуса над тими, хто мав злих духів, проказуючи: Заклинаємо вас Ісусом, Якого Павло проповідує!
    14 Це ж робили якісь сім синів юдейського первосвященика Скеви.
    15 Відповів же злий дух і сказав їм: Я знаю Ісуса, і знаю Павла, а ви хто такі?
    16 І скочив на них чоловік, що в ньому злий дух був, і, перемігши обох, подужав їх так, що втекли вони з дому нагі та поранені.
    (Дiї.19:13-16)

• Подобається Подобається x 8
  12. Coffe13

Так... вам легко казати... коли це вас не стосується .

• Подобається Подобається x 5
  13. Liliyah Romanova

Оксанко, дякую за твій приклад! Дуже тебе шаную за те, як ти написала про це! Дякую ще раз, бо мене це теж збудувало!

• Подобається Подобається x 2
  14. MUCHACHA

Скажу Вам так - я людина віруюча, і вважаю себе християнкою, хоча й не дуже ревною, тому однозначно не вважаю правильним ходити по таких людях. Мабуть, на рахунок страху і тд. ви праві. Повторюсь, не можу спорити, бо не маю підгрунтя для цього. Але серцем і розумом розумію ,що то все зло. Тому й до таких людей не звертаюсь ( після того випадку) Для мене є основним, те, що я відчуваю, що Бог зі мною, те що відчуваю його підтримку і допомогу...Трошки пафосно ,але так воно є.

15. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

про радість за померлих.
    Цікаво, а яка у вас реакція, коли дізнаєтесь, що хтось із дуже близьких вам людей помер?
    Питання до всіх, хто радіє за своїх померлих.

16. Coffe13

Знаєте ... сиділа десь пів години, думаючи що вам відповісти ... не знайшла відповіді ... мабуть то є занадто внутрішнє ... все втікаю я з тої гілки.

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

однозначно великий сум. але не настільки, щоб цього не ЗРОЗУМІТИ і не втішится, що цим близьким зараз краще, ніж нам.
    ще раз вам кажу все треба памятати - на все Воля Божа. згадайте молитву Отче наш. ви ж промовляєте слова " да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли".

• Подобається Подобається x 6
  18. MUCHACHA

Звичайно, ніхто не каже ходити і тішитись. Я думаю, Ліля мала на увазі, радіти не в прямому значенні. Тобто, звичайно біль, сльози, нерозуміння і несприйняття, але десь в серці, ми повинні розуміти ,що Бог забрав їх туди, де їм буде краще. І от коли перші прояви болю трошки притупляються, починаєш розуміти, що так воно і є. Важко для сприйняття фраза "радіти за померлих"...
    У мене на всяк випадок є молитва ,яка відображає все те, що я приймаю, але не можу зрозуміти. Чудова молитва, від якої стає дуже спокійно і легко на душі:

Молитва ранішнього намірення
    Господи, дай мені зустріти з душевним спокоєм усе, що принесе мені цей день.
    Дай мені цілковито віддатися на волю твою святу.
    На всяк час дня цього в усьому настав і підтримай мене.
    Які б я не дістав (дістала) вістки сьогодні, навчи мене прийняти їх із спокійною душею і твердим переконанням, що на все — твоя свята воля.
    У всіх ділах моїх і словах керуй думками моїми і почуттями.
    У всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все ти послав.
    Навчи мене просто й мудро ставитися до всіх людей, нікого не ображаючи, ні не засмучуючи.
    Господи, дай мені силу перенести втому і всі події цього дня.
    Керуй моєю волею і навчи мене молитися, вірити, надіятися, терпіти, прощати й любити. Амінь.

19. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Я розумію, напевне, що мала на увазі Ліля, і з вашою відповіддю погоджуюсь. Просто прочитавши ті перші дописи, особливо де всі радіють за своїх померлих, якось спливло на думку: ну, добре, тоді реакцією на звістку про смерть дорогої людини мала б бути ? усмішка? радість? а після захоронення - святкування?.

То вже майже про нелюдських істот ? Бо людина має егоїстичні почуття, нехай реакція на смерть не у всіх і не завжди буде однакова, але смуток, печаль, сльози - це є природня (людська) реакція.
    Інша справа - впадати у розпач, і в такий спосіб втрачати надію на Бога (відходити від Бога). Навіть у найбільш трагічних і непередбачуваних життєвих ситуаціях ми повинні "на Бога уповати".
    І, власне, з часом, переживши чиюсь смерть, ми починаємо себе тішити думкою, що померлим там краще, що вони спочивають у Бозі, і колись, може, будуть нас зустрічати.

20. Відьмочка

Відьмочка Well-Known Member

Коли ми втрачаємо когось із близьких нам людей наше серце сповнюється болем втрати, але ми жалкуємо не за людиною яка відійшла, а за тим як ми будемо жити на цьому світі без неї. Тому, на мою думку єдиним правильним кроком є молитва, молитва за душу близької нам людини і за наш душевний спокій. А колись на "тому" світі будемо всі....