Про чай, гербату, каву й капучіно...

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 15 Травень 2009.

1. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Відповідь: Про чай, гербату і не тільки...

+100.Дуже той заклад імпонує.але то напевно краще в "Білий список":)

• Подобається Подобається x 1
  2. Kasia

Kasia Well-Known Member

певно маєте посилки з Італії.:)

а та штука називається МАКІНЕТКА.

нагнали мені смаку - зробила собі чай вишневий+ каркаде, інші фрукти.+ манюся халва в прикуску:xaxa:

Останнє редагування: 15 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я люблю Earl Grey з бергамотом. Купую Акабар. Недавно взнала, що бергамот це цитрусовий

• Подобається Подобається x 3
  4. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Дякую,Зорянівонька.До сьогодні думала,що бергамот-то якась травичка:xaxa::xaxa::xaxa:,типу нашої м"яти чи меліси.:confused:

5. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Макінетка таке начиння називається:):):) Також кожен ранок з такої кави починаю (але Кімбо чи Лавацца у Вами наведеному випадку це назви виробника, а кава там 100% арабіка)
    Щодо каварень, скажу Вам дівчата щиру правду - такої смачнющої кави як в Ужгороді, ще ніде не пробувала (рідний Львове, пробач:umbrage:). Кріселка просто на вулиці, а кава -ммммм-ням: зранку бігцем по дорозі випив- і жити хочеться:y:

• Подобається Подобається x 6
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Кася тут оффтопу домішала, що аж мені довелося тему перейменувати, бо то легше, ніж розібрати, де оффтоп, а де до теми. :xaxa:
    Тільки давайте про місця пиття кави таки не будемо. Просто про кави та чаї (можна і гарячий шоколад також), їхні смаки, види...

• Подобається Подобається x 2
  7. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Дуже люблю гарячий шоколад, густий, гіркуватий, з коньяком і мигдальним горішком.смакота!!!!

8. Liliyah Romanova

А з паприкою? ;)

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Про чай, гербату, каву й капучіно...

не пробувала!!а ще що можна давати? маєте цікаві рецепти?

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

а як його варять? просто треба топити шоколадку?

ой звиняйте, не подумала... то я про офф.

а чи хтось любить какао. і ще просвітить мене чи можна зварити какао без цукру і чи це смачно?

11. kati

kati Well-Known Member

А я неперебірлива:xaxa: п"ю абсолютно все! Мені подобаються всі види чаю, але залежно вд настрою і пори року. Взимку найулюбленіший чорний з медом і лимоном...гарячий -гарячий.
    А влітку зелений, червоний, мате.Деколи пробиває і можу тиждень пити всілякі фруктові , а потім тиждень лише просто чорний або зелений..
    Єдина умова- чай без цукру, але вприкуску з чимось солоденьким:)

По каві я не профік. Вдома маю одну пачку для гостей, кавусю п"ю як правило за межами дому, полюбляю всякі лате, капучіни,мокки.
    А ще вдома маю розчинну бурду нескафе, деколи пробиває на таку каву з молоком

• Подобається Подобається x 7
  12. Irusya

Irusya Well-Known Member

Каті, в нас дуже схожі смаки до пиття, каву деколи вранці п"ю і то тільки з молоком, а ще люблю влітку насушити різного зілля лісового з цвітом і з ягодами і з гілочками типу малини, суниці, ожини, м"яти, меліси, ромашки, бузини, смородини, цвіту липи, шипшину і взимку бадяжити з того чайочки...

• Подобається Подобається x 4
  13. Liliyah Romanova

На жаль, ні. Я вдома лише чай та каву роблю. А на гарячий шоколад ходжу в трюфельні або в шоколадні каварні. Ой, як згадаю... Ми туди лише на виняткові нагоди ходимо. Смаки там дуже різні й дуже смачне все.

А мені цікаво, як робити в домашніх умовах капучіно. Ніхто не робив часом?

14. kati

kati Well-Known Member

о я про такі забула:) Свекруха моя теж такі чайочки в селі збирає. То теж зимовий варіант. особливо люблю після напруженого дня чай з меліси- так мене файно заспокоює:)

На разунок Золотого дукату- я особисто не дуже розбираюсь файна там кава чи ні, але от чоловікові партнери з одеси щомісяця замовляють купувати їм 5 кільо кави саме в дукаті:)

Останнє редагування модератором: 16 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  15. Kira Nessis

Kira Nessis Well-Known Member

До беременности я была кофеманка, правда молочная:)
    Во время беременности перешла на "правильные" чаи и сильно страдала. И вот однажды прийдя в гости к "опытной" мамочке - мне предложили отпить Курземе. Я и название не могла запомнить и выговорить еще месяц, но запах его запомню навсегда! Он есть и растворимый и нерастворимый - как говорится, и на ленивого:)

Немного инфы: Напиток «Курземе» приготовлен из свежеобжаренных злаков и цикория, которые благотворно влияют на иммунную систему, функции печени, кровяное давление.
    Способ приготовления: в чашку (200мл) насыпьте 2-3 чайные ложки (5-7г) порошка (брать сухой ложкой) и сахар, влейте небольшое количество горячей воды, тщательно перемешайте до получения однородной массы. Добавьте горячую воду до необходимого объёма, молоко или сливки добавьте по вкусу.

ОООО! Как этот напиток меня спасал во время беременности! Я подсела:)

Потом как-то уже после родов муж не смог его найти в супермаркете, и купил мне на замену: Галка Напій розчинний "Ранок". У Галки там много всяких его разновидностей.

Розчинний кавовий напій "Галич Ранок".
    Напій є надзвичайно корисним, оскільки основним компонентом напою є цілющий цикорій, що покращує травлення, підіймає апетит та внормовує кров’яний тиск. Зовсім не містить кофеїну, і тому його можуть вживати як діти так і люди похилого віку.

Везде я добавляю молоко для полной вкуснотищи, а от кофе отказалась вовсе.
    Так что если кто захочет попробовать - то советую, испробовано на себе любимой:)

• Подобається Подобається x 3
  16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Це ж ніби робиться звичайна чорна кава еспрессо і до неї додається пінка з молока. Ну принаймі таке я пила в французькому кафе, коли ще ходила на роботу. Чи ти не таке мала на увазі?

[youtube]xpATFtKcQxw[/youtube]

17. Gala

Gala Well-Known Member

А в мене та штука електрична,то пільнувати не треба-не збіжить:)Теж кидаю туди кімбо або лаваццу.Ще має таймер-звечора все засиплю,а вранці п"ю кавусю.Фірма Делонгі.

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

для капучіно на кавоварці має бути спеціальний пристрій для збивання молока.
    так як Марусі написала еспресо+пінка молочна. коли її багато то це капучіно, коли лише трошка - макіато.

а ніхто мені про какао так і не відповів....:sad:

19. kati

kati Well-Known Member

не плач малесенька:) Ми любим какао...особливо Сашка:) Але я купую несквік і по всьому ....Ну можна " как в старые добрые времена" варити, молоко+ какао+ цукор, дешевше, але мені лінь.
    А інакших способів незнаю...

я отово пила коли вагітна була, мені прям приписали той напій, бо тиск був 70/40..... ну пила, ніби так нічо, " за неимением лучшего", але тепер назавжди якась відраза до того Ранку:xaxa:

• Подобається Подобається x 4
  20. Kasia

Kasia Well-Known Member

та власне чи є ті несківіки без цукру?