Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

спокій)

2. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Короче, вирішила таки я перейти вдень на трусики. Нині третій день. І бачу таку проблему. Я пояснюю малій що в трусики не можна пісяти, що вона вже доросла як ми і ходить в трусиках. Мала довольна. Коли питаю куди треба пісяти і какати, показує на горшок. Ніби все ок. Трусики сухі. але як виявилось мала просто терпить. На горшок саджу. Може сидіти довго, але нічого не зробити. Вдягаю трусики, через пару хв чуть пісьнула. Починає крутитись. Саджу на горшок. Пісяє з плачем і криками. потім встає, ми всі хвалимо і вона дуже довольна.
    Що робити? Вдягати знов памперс? За ці два дні не какала. Переживаю щоб тоже не терпіла.

3. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

А ми далі просто сидимо на горщику і все ,і то не завжди.
    Знає куди треба ходити пісяти та какати ,а толку 0.
    Хворіли, то я не мучила її з тим горшком ,тиждень не пропонувала, можливо в тому була моя помилка.
    Тепер думаю ,може то накладку на унітаз купити і садити її туди?
    Чи є такі дітки, які на горщик не ходили, а зразу на унітаз?

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Є!
    Бачила особисто.
    Аніна ровесниця.
    До речі, Аня в мене так і не проситься. Проситься "на юки", або перевалюється з ноги на ногу. Кілька разів сама сіла на горщик і попісяла. Але "хочу пісяти", "хочу на горщик" - не говорить.

• Подобається Подобається x 2
  5. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Точно є. В мене доця подруги так - на горщику дуріла, сиділа просто так, а пісяла в колготи. Потім вийшло так, що вони кілька днів жили в бабусі, а горщика не взяли з собою. Малій запропонували унітаз з накладкою і вона погодилася. Вдома теж перейшла на унітаз, але накладка має бути не холодна (вони наклеїли зверху на свою якусь тканинку чи що). Правда, там дитині два з половиною роки.

6. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Якщо Ви вже наважились, то може не вертайтесь до памперса? Послідкуйте ще 2-3 дня, а там як буде зовсім зле, то почекайте з трусиками до більш теплої погоди. Я свого малого так довго вчила. Ходив в трусиках з пеленкою, пісявся в них, а потім бац, починав за декілька секунд там себе тиснути, а через деякий час ми дочекалися пісььььь.... і швидкого-швидкого кросу до горшка)))

7. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Та я вже так спереживалась, що вирішила знов вернутись до памперса. Горшок сховала вже.
    В нас якимось чином вийшло так, що мала ніде не хоче пісяти. Сьогодні вже в ванну її запхала, щоб попісяла від споглядання води. Так само плакала, коли пісяла. Поза тим нормальна весела дитина. Садила на горшок за її згодою. Найбільше переживаю що третій день не какає. на який день це буде критично і що тоді робити? Давати якісь послаблюючі?

8. vakyolka

Я б не ховала горшок. Нехай буде на видному місці і періодично пропонуйте їй на нього попісяти. А якщо вона пісяє в памперс то плаче?

9. OxyFoxy

В знайомої дитина не какала по кілька днів. Було щось психологічне - какала з плачами і істериками. Її десь лікували, але додому дали пораду - давати пити дитині маслянку. Вони купували, здається, ТМ "Галичина" і в дитини налагодилося все. Може маєте де дістати свіженьку і справжню, вона діє як легеньке послаблююче. Не так страшно давати як ліки.

• Подобається Подобається x 3
  10. vakyolka

Ну завтра вже мабуть прийдеться бити на сполох. Є декілька варіантів: Дуфалак або гліцеринова свічка, або клізмочка(ну це в дуже критичному стані).
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2016 ---
    Ну радять одноденний кефір. Тобто будь-яка свіженька кисломолочка))

11. OxyFoxy

Думаю, що дійсно, будь-що з кисло-молочних продуктів підійде. Просто чула про маслянку, що їм точно допомогла.

• Подобається Подобається x 1
  12. vakyolka

доречі, вже з другого дня кефір може навпаки кріпити. Тому сама фішка тут в тому, що це має бути найсвіжіше)

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

за цих три дні що мала в трусиках сьогодні вдягнула памперс спеціально щоб хоч в нього попісяла. Не попісяла.

А йогурт домашній підійде?
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2016 ---
    Вона в мене така, що не все їстм буде.

До речі, на ніч вдягаю памперс, то пісяє і не плаче.

14. vakyolka

ну подивіться за нею, може в неї щось пече, коли вона пісяє?
    Думаю так, основне, щоб максимально свіжий, ну і кефірчик завтра домашній сквасте, і дайте.

15. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Дівчата, дуже дякую за підказку. Допомогла кисломолочка)))
    Тепер головне щоб наступний раз був по плану)))

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Поділіться досвідом боротьби з впертими серунами в штани, бо я не знаю що то ще з ним робити :sad:
    Ми вже 2 тижні мультиків не дивимося - сказала що будуть мультики якщо покакає на горщик. Навіть не просить, сам каже "буде какашка в горщику, тоді будуть мультики" і при тому виконувати умови не спішить. Як бачу що збирається какати - саджу на горщик, посидить-посидить, каже "не какається", встане а через 10 хв навалить в штани :girl_devil:
    Бо з пісянням ми розібралися, теж довго не простився але якщо я пропонувала то пісяв на горщик, а десь в 2,1 почав казати "давай пісяти на горщик", зараз іноді (якщо не дуже навдяганий, наприклад лише в трусах бігає) навіть кажу "іди сам попісяй", то зніме, сам стане біля горщика і попісяє (іноді правда не дуже прицільно, але то таке...).
    А от з каканням якась халепа - як не хотів то робити на горщик ніколи, так і не хоче.
    Купити накладку на унітаз? Не хочеться даремно гроші тратити... Але і те какання в труси мене уже злить- добре як ще вранці вдома навалить, а то ж і в садку може чи в гостях :girl_mad:
    Як його заохотити чи навпаки які б ще санкції ввести? Горщика не боїться, може просто так на ньому сидіти як я посаджу, але просто "бзик" у нього якийсь такий що какати туди не буде бо... бо не буде - "не какається", а в штани какається. Навіть попісяти іноді сидячи може, а какати - ні і все. :girl_emo:

17. Raven

Raven Мама малятка

не поможе, моя так само, то певне пережити тре

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Burchenyatko

Burchenyatko Well-Known Member

Може не подобаеться йому на горшок "те діло" робити, у дітей всяке бувае...у мене племінник то взагалі малим какати чогось не хотів, терпів до останнього, йой і проблем було з тим! Потім погоджувався лиш у ванну, коли вода тече, короче дурдом!:eek:
    Я б Вам порадила спробувати його таки на унітаз садити, чи буде "какатися" йому там. Може гордість за те, шо робить "справи" як дорослий переможе?) Тоді вже і купите накладку дитячу і будете помагати - підсажувати його. В кінці кінців какання то д не пісяння, шо треба по двадцять разів на день бігати класти. Раз зробив діло і гуляй сміло!;)
    Санкціі додаткові в таких справах, як на мене, то взагалі можуть викликати ще більший спротив у дитини.
    Мій малий, наприклад, ну ніяк не хоче на горшок сідати! Може на секунду дупцю притулить і все! А от на унітаз погоджуеться) але, на жаль, поки безрезультатно, але для мене то і так вже прогрес) то я накладку замовила, чекаемо)))

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

я за накладку. у мене менша (1,6) ще менша за вашого і то таке противне - на горщик іноді не хоче пісяти, а на унітаз сяде іноді і сама попісяє.
    купіть ще сходинку. вона ще зручна, щоб дитина руки сама мила в умивальнику.

20. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Але накладку на унітаз найближчим часом таки вирішили купити.