Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

1. mamatu

mamatu Well-Known Member

Відповідь: Перший раз на горщик...

чи то не мучитись...
    моя донечка з 1,5 року проситися почала, але на ніч я одягала підгузникі до 2 років.
    тоді побачила, що з ночі знімаю сухий памперс і перестала одягати.

• Подобається Подобається x 8
  2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Нам рік і три місяці і ми в горщик лишень залазимо двома ногами а потім перевертаємось і гепаємось на підлогу. Це для нас забавка і не дуже цікава. Телевізор перемагає.

Я свою почну вчити на наступне літо. Вона явно ще не розуміє що то за чудо і як з ним обходитись.

Додано через 2 хвилини
    Це як хто. Моя дівонька ще до тепер може нераз попісятись вночі, хоча їй вже 5 рочків скоро буде. Чи забудеться чи що...

А он Данило як відмовився від памперса, то як обрізав. І на ніч я не одягала і на день.

• Подобається Подобається x 10
  3. mamatu

mamatu Well-Known Member

а я бачу, що синулька добре розуміє, для чого горщик, але сидіти на ньому не любить.
    правда, пару разів вже робив у горщик і по малому, і по великому.
    а буває напісяє на підлогу, потім сідає в горщик та показує на калюжу, а тоді встає та аплодує собі сам. :)

• Подобається Подобається x 9
  4. мамочка

мамочка Well-Known Member

доні вже минуло півтора а вона і далі не проситься
    сама сідає на горщик, пісяє сама, виносить горщик в туалет, виливає, ставить на місце, а от проситися шоб їй зняли труси не додумується, так через трусики і люрає....
    при тому коли хоче купатися то сама з себе труси знімає!

• Подобається Подобається x 7
  5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А в нас теж дещо прогресс на мою думку. Я на горщик не саджу, але бачу що дитина троха усвiдомлює що з нею вiдбувається. Як покакає, то бiгом жене до мене i на руки проситься щоб я помiняла. Це щось нове, бо ранiше, надує в памперс а потiм ходить спотикається. Хоча я сiчу єнтиє дєла одразу (скорше нюхом чим зором) i мiняю одразу, але всеодно, тепер точно знаю бо донька дає чутись.

• Подобається Подобається x 4
  6. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

От і в нас така сама історія: вчасно ніяк чомусь не виходить на горщик сісти, а вже як зробить справу, то горщик несе. Вночі зараз не пісяє взагалі, тому спимо без памперсу. Та й після нічного сну може ще годину бігати й не пісяти. Був час, що памперс категорично відмовлявся вдівати, аж істерику закатував (то як вперше походив трохи без нього), а тепер спокійно до того ставиться, навіть сам памперс несе мені, як какати надумає. То вже довго триває, і не знаю, коли нарешті остаточно від памперсів відмовимося. Так і живемо: трохи в памперсі, троха без...Чим його на горщик заманити?

7. Liona

Liona Well-Known Member

нам допомогло саджання на іграшковий горщик різних іграшок (від ляльок до коників і зайчиків). І, звичайно, хвалили іграшки :) Можливо і вам підійде така "замануха"? ;)

• Подобається Подобається x 1
  8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Купила в Антошці насадку на унітаз. Ось таку http://www.bebeconfort.com/collection-2008/FR/maison_toilette_hygiene_reducteur.htm Коли не хоче іти на горщик, кажу ідемо на дорослий туалет, як мама. Тоді залюбки біжить на великий горщик.

• Подобається Подобається x 5
  9. tslezinska

А я на днях в Пелікані бачила сидяння дитяче для унітазу, зі сходинками, щоб дитина сама залазити могла!!! Фото не маю, але ідея прикольна! Коштує щось порядка 300 грн. Щось накшталт цього, але там 2 сходинки було.

10. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

В нас нарешті пішов якийсь прогрес.....Ми вже тижні 3 взагалі без памперсу (спимо), і як збираємося в дальню дорогу то також без памперсу, одним словом - ми їх виключили зі свого "раціону". На горщик, звичайно, нам проситися лінь, але вже так не люрить як раніше, трошки терпить (напевно чекає коли мама згадає, що дитину треба посадити попісяти!).
    А недавно ми з ним їздили в Центр, то бідоська так захтів пісяти, що скакав в маршрутці як на пружинах, потім і сидів, і крутився....але не попісявся! Вийшли, і напісяли більше ніж мама з татом разом взяті :)

• Подобається Подобається x 7
  11. Kristin_Daae

Kristin_Daae Well-Known Member

Як же ми з тим горщиком намучилися. Зара картаю себе за те, що псувала нерви собі і малому. Купили горщик, коли йому було ще 8 місяців. Почали висажувати, по 2 години міг сидіти безрезультатно. Потрохи почав викручуватись, а після року взагалі втікати від горщика. Пів року навіть близько до нього не підходив, і час від часу ховала його, пропонувала йому через два тиждні-місяць. Жодних результатів. Коли йому було півтора рочки, якось вдалося вмовити його знов сідати на горщик з пляшечкою перед телевізором... Так він і сприймав цю процедуру - як сидіння перед телевізором, а не за призначенням. Потім знов почав відмовлятися з істериками, качаннями по підлозі. Горщик в нас літав по хаті, малий сам заносив його на кухню і ховав під стілець... Коли малому виповнилося два роки, чоловік вирішив, що з цим горщиком в нього надалі наврядчи складуться добрі стосунки, і купив новий. Малому ніби сподобалося, але ще близько тиждня він на нього не сідав. А потім якось сам показав мені, що хоче пісяти і спокійно зробив, що треба. Я була в шоці. І так поступово, раз - в горщик, п'ять - в штани, ми нарешті звикли до горщика. Зараз малому два роки і місяць (плюс ще трішки), він сам проситься на горщик, або навіть може сам підійти, зняти шорти і зробити свої справи. На вулицю ми вже ходимо без памперса, лише вночі ще спить в ньому.
    Правду кажуть, що після двох років дитина нарешті починає розуміти призначення горщика та вчитися контролювати себе.

12. Lyudik

Lyudik Well-Known Member

За привчання до горщика я взялась, коли малим було півтора року. До того часу в нас було два горщика, але так як ми ходили в Памперсах, то ми могли або попісяти в горщик, або просто висидітись на ньому. Але вже, коли я вирішила, що пора... тоді я просто зняла памперси і все. Було багато мокрих колготів і трусів, але результат наступив через тижня два. Малим не подобалось бути мокрими, бігали по хаті і кричали "Мама, моко!!!", ще в нас була дитяча кришка на унітаз, і так як одна доця завжди хоче бути "як велика", і кричить змалку "Я сяма", то їй цей варіант підійшов найкраще...
    А недавно (весною) в нас був маленький ексцес. Ми з малими довго гуляли, а потім ще довго були в Пелікані, бо вибирали подарунки племінникам. Малі так нагонились в Пелікані, що аж спини мокрі стали. Я оділа куртки, відправила тата за продуктами, а сама з малими до дому. І тут Женя каже "я ДУЖЕ хочу пісяти...". На вулиці холодно, знаю що спина спотівша, тому просто посадити на вулиці не можу. Ніякого туалету, щоб зайти немає. Кажу "Потерпи ще трошки, зараз вже додому прийдем". Пройшли метрів 50. Мала: "Я не можу, я трошки попісяю!". Стала, постояла і пішла, я попробувала штани - сухі. Пройшли ще трошки "Мама, я ще трошки попісяю", те саме повторилось...
    Тут прибігли додому, Женя з порога кричить "Горшок давай", сіла і пів горшка напісяла. А трусіки з кологотами таки замочила оцим "трошки попісяю":)

• Подобається Подобається x 6
  13. Натуся

Натуся Well-Known Member

Коли малечі виповнилось 7 місяців ми купили їй горшочок,почала я висаджувати,вгадувати,коли вона захоче-найточніше-то після сну одразу,потім за 10 хвилин по їді,,потім кожних 30-40 хвилин,і примовляла "пісь-пісь-пісь","а-а-а",тепер,як тільки саджу на горшочок, кажу "пісь-пісь" і малеча чемно пісяє,навіть якщо не хоче,то бачу як животик напружує,пробує,авось получиться :)))

• Подобається Подобається x 4
  14. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ото певно і основна причина несприйняття горщика...Ви б на унітазі 2 години висиділи?Я б геморой дістала...Довше 5 хвилин ніколи на горшку не тримаю...

15. julchyk

julchyk Well-Known Member

свого часу я вирішила привчати малого до горщика з 6 міс. -цей процес затягнувся майже до 2 років- малий горщиком копався, складав там м ячики і т.д. одним словом, все що завгодно, лиш би не по призначенню.потім горщик "пішов жити" до кладовки.через кілька місяців після цього малий сам заліз до кладовки, дістав горщик, сів на нього, зробив усі свої справи- і все-з того часу ми не мали проблем мокрих штанців жодного разу.Так що суть в чому- дитя буде ходити на горщик лише тоді , коли сам психологічно до тгого дозріє.Інші варіанти- сьогодні пішов- завтра забув ще не можуть вважатись "ходінням".мамочкам,які дуже з цього приводу переймаються раджу скористатись порадою д.Комаровського, який каже , що ще жодна дитина не пішла до школи з памперсом, а коли сусідка каже , що її малюк вже з 5,6,7,.....міс. проситься на горщик - нічого не заважає вам казати те саме.

• Подобається Подобається x 2
  16. Natalya

Natalya Well-Known Member

От і скажу :). Під кінець першого місяця (не закидайте гнилими помідорами) щогодини прати марлеві підгузники, бігаючи з другого поверху на перший, я, чесно, замучилась (памперси ми одягаємо тільки наніч). А крім того, помітила, що малеча перед тим як попісяти видає специфічні звуки. Пожартувала на рахунок горщика, зауваживши, що купляти його в 1 місяць точно зарано. А моя свекруха порадила спробувати... відерко від морозива. Вже більше місяця 90% фонтанчиків потрапляють у відерко, синочок рідше плаче через мокрі повзунки, а у мене більше вільного часу. Хочете вірте, а хочете - ні. Справжній горщик певно купимо на пів року, коли буде вміти сидіти.

17. tslezinska

Ну, в нас теж нарешті деякий прогрес! На денний сон та на ніч вже памперси доволі давно не вдягаємо, хоча якщо малий ввечері багато води випив, то може вночі й попісятись, але я оперативно простиньку та поглинаючі пеленки заміняю, він навіть не будиться сильно. Бо памперс не дає на себе вночі вдіти, одразу істерика. А на горщик сам йде, коли згадає, щоправда поки що лише пісяти. Я йому за кожний вдалий похід на горщик цукорок даю, він тоді може спеціально заради цукорка попісяти в горщик. А от як по-великому хоче, то несе памперс:) Тільки вдіну, він одразу робить свою справу:) А після того вже вдіти новий не дає. Нічого, почекаємо ще троха, може вдасться пояснити, що на горщик не лише пісяти можна:)

18. tslezinska

Вчора купила Штефкові інші цукерки, сказала, що ті буду давати, як він на горщик сходить по-великому. Так він вчора десь непомітно туди трошки покакав, я пізніше помітила, дала йому аж 2 цукерки й наголосила, що то йому за "великі" справи, що він молодець. Сьогодні зранку він подвиг повторив:) Але як попісяє, то встає й показує одразу і дає зрозуміти, щоб йому цукерку несли. А з каканням поки що не помічає, що зробив:)

• Подобається Подобається x 1
  19. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

І в нас прогрес, вже 2 тижні дитина сідає на горшок. :) До того сідала але більше любила, щоб я її тримала над горшком.

20. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

у мене вчора було свято-малий сам пидийшов, каже аа-ну а я поки горщик принесла то вже пизно було:8:
    то сьогодні вже добре прислухалась до дитинки :)а вин каже мама аа-и сам до горщичка потопав-и накинецьто диво сталось!!!!отя вже ся тишу може то вже завжди так буде...:xaxa:

• Подобається Подобається x 2